![]() |
#1051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
ja uzywam na emulsjie avene 50 - puder loreal Translucide -no dla mnie bomba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zadomowienie
|
Czesc
czytam sobie po cichutku ten wątek i korzystam z Waszych doświadzeń. Achemiczko dzieki wielkie za patent za strzykawką!!! Po prostu super. Miarką nijak nie moglam odmierzyć mojego mleczka Avene a tu prosze taki prosty sposob. Tylko, że moja strzykaweczka jest malutka (2ml). I jeszcze male pytanie. Kacha30, ten puder loreala o ktorym piszesz to podklad czy w kamieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
Witaj Malgogaj,
jak najbardziej korzystaj z naszych doświadczeń, no i dziel się przy okazji swoimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam PS. Słoneczko daje czadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do strzykawki, to jak już wcześniej pisałam ja stosuję tę o pojemności 10 ml. Nożem obcinam koniec z jednej strony, potem takze nozem odcinam "resztę" strzykawki z drugiej strony i w ten sposób powstaje mi "miarka" o pojemności 2,5 ml z małą dziurką na dole (to jest dziurka po obcieciu nozem tego końca, na który pielęgniarka zawsze nakłada igłę). Swoją "miarkę" myję po każdym użyciu, potem wycieram husteczką higieniczna i na drugi dzień znów może mi służyć ![]() Chocolatko, a propo pogody, wczoraj była u mnie śnieżyca, a dziś słonko grzeje, że szok. Kapryśny ten marzec, kaprysny ![]() Pozdrowionka ![]()
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam strzykawki, korzystam, ale miałam w kuchni zestaw takich łyżeczek z miarkami do odmierzania, i wzięłam sobie tą najmniejszą 2 ml, napełniam ją i smaruje się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Aanusza, nie radzę Tobie łączyć filtrów różnych firm
![]() ![]() A w ogóle, to dlaczego chcesz na Avene nakładać Biodermę? ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
apropos odmierzania, miarki do syropów w postaci takich płaskich łyżeczek mają zwykle zaznaczone 2 pojemności: 5 ml i 2,5 ml. nadają się świetnie do płynnych filtrów, za to gęstego filtru typu SVR 100 nijak nie da się rozpłaszczyć na takiej łyżeczce
![]()
#1058 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sie zastanawiam czy on sie nie "gryzie " za bardzo filtrem avene ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Z Avene nie gryzą się nawet kosmetyki talkowo-mikowe, on poprostu nie ma w składzie parsolu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
No mater, tu wszystko jest jak na dłoni, a ja głupia dziecku kupiłam SVR 50 (ma na buzi blizny). W domu się okazało, że jest tonujący! I poszła moja bielinka do szkoły w wersji przyciemnionej ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mckabi, udało się Tobie zdobyć skrobię? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
Dzięki Kochane Filtromaniaczki za mile przyjęcie
![]() ![]() Co do moich filtowych doświadczeń to portfel troche ucierpał po nieudanych próbach ale znalazłam już swoje szczescie w postacie mleczka Avene i skrobi zmieszanej z Bourjois. Niestety sama skrobia sie nie sprawdziła. Pozdrawiam i słoneczka życze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Wtajemniczenie
|
Witam was baaaardzo serdecznie dziewczeta
![]() Wlasnie dolaczam i wkraczam w swiat filtrow. Do oszalamiajacej lektury tegoz watku sprowokowala mnie L_V oraz Sunapee. I jestem im wdzieczna bo jak widac przez dwadziesciakilka latek zylam w niepewnosci..... ![]() Wyobrazcie sobie, ze przeczytalam ten watek (30kilka stron - ok, niektore posty zawierajace same techniczne nazwy omijalam -wybaczcie to zbyt wiele jak dla takiego laika) i narazie mam jeden wielki metlik w glowie. Czytalam tez kilka artykulow p. Basi - od tego chyba powinnam byla zaczac. Wiele jeszcze mi sie miesza w glowie, gdyz dzis po raz pierwszy dopiero zdalam sobie sprawe z koniecznosci uzywania filtrow, do tej pory wydawalo mi sie, ze tak wysoka ochrone trzeba zapewnic sobie tylko latem, zima nie stosowalam nic, a moj podklad ma nieokreslona ![]() ![]() Metlik w glowie mam, narazie zrozumialam tylko, ze musze jak najszybciej zakupic sobie jakis filtr. To po pierwsze. I ze musze wyprobowac rozne i znalezc cos dla siebie. Ale czy mam go stosowac codziennie na CALE cialo?!? Ktoras z was napisala, ze phi, przenikniecie przez ubrania takiemu UV to dla niego pryszcz. I ze trzeba sie smarowac tam, gdzie chcemy zachowac mlodosc. No to rozumiem, ze wszedzie...? Czyli co, codziennie rano, mam wysmarowac CALE cialo filtrem..? ![]() Sciskam was bardzo mocno kochane filtromaniaczki... ![]() Ps. Aha, mam takie jedno wazne pytanie. Gdybym dowiedziala sie wczesniej o tej calej filtrowej obsesji, na pewno zakupilabym cos z Avene albo Biodermy. Niestety, dowiedzialam sie za pozno. Idzie juz do mnie w paczce krem Iwostinu na dzien, intensywnie nawilzajacy SPF20. Wydawal mi sie taki swietny, mial same pozytywne opinie na KWC i tak dalej... A tu sie okazuje, ze po pierwsze pani Basia raczej go nie poleca, bo nie ma on stabilnych filtrow (?!),a po drugie, czy to SPF 20 to nie jest za malo..? Choc w sumie o tej porze roku moge go jeszcze zuzyc. tylko to niestabilne filtry....!! I co teraz, przeciez go nie wyrzuce.......?!
Edytowane przez jowisia Czas edycji: 2006-03-24 o 04:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Witaj Jowisia
![]() Zabezpieczanie tych części ciała filtrami zapobiega ich przyspieszonemu starzeniu się, a więc można powiedzieć wyrównuje tempo w stosunku do reszty ciała. Co prawda promienie przenikają przez ubranie, ale to jednak odkryte części ciała są wystawione na bezpośredni kontakt z promieniowaniem słonecznym i to przez cały rok. Oczywiście wiosną i latem gdy odkryjemy trochę ciałka trzeba będzie smarować (grubo) całą resztę. Zazdroszczę lokalizacji - jesteś niejako u źródła producentów filtrów, to chyba ze zdobyciem próbek nie będziesz miała większych kłopotów. Co do kremu Iwostinu, to ja bym go sobie wiosną darowała, a postawiła raczej na stabilne filtry. Może podaruj go komuś, albo uda ci się go na coś wymienić. Zawsze możesz go zostawić na jesień (tyle chyba wytrzyma nieotwierany)? |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Jowisiu - jak chcesz kupić sobie filterek to zacznij od
Avene Spray SPF50+/IPD 50 (ok. cena 17,90 EUR za 100 ml) Ultra High Protection Spray SPF 50+/IPD 50 najlepiej się wchłania ze wszystkich Avenek. W Polsce na razie jest niedostępny, ale Ty jak mieszkasz we Francji to nie powinnaś mieć kłopotu z jego zakupem. Ten spray przeznaczony jest do ciała, ale nie zrażaj się tym i używaj go do twarzy - robią tak wszystkie dziewczyny. Kupujemy kremy do ciała ze względu na ich większą pojemność, co jest bardziej ekonomiczne, bo do tanich nie należą. http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1143181459 Poproś jeszcze o próbki Avene SPF 50+ lait i Avene SPF 50+ emulsion. Chodzi o te preparaty w pomarańczowych opakowaniach, nie w białych. Te w białych zawierają tylko filtry mineralne, kóre dają znikomą ochronę przeciwsłoneczną. Preparaty z filtrami Avene należą do jednych z najlepszych pod względem ochrony przeciwsłonecznej i jednocześnie doskonale pielęgnują cerę - nie trzeba używać innych preparatów pielęgnacyjnych. Aha i jeszcze jak dzień jest dłuższy, to pamiętej o reaplikacji filterka w ciągu dnia, oczywiście jak masz taką możliwość.
Edytowane przez Contax Czas edycji: 2007-03-25 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zadomowienie
|
Witaj Jowisia
![]() ![]()
#1071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
a ja miło się wczoraj zdziwiłam stojąc w super-pharm, w poblizu samoopalczy. Usłyszałam rozmowę dwóch ekspedientek, jedna drugiej opowiadała jak na jkimś kursie pani im mówiła że solarium jest bardzo szkodliwe i że lepiej używac samopalaczy. Wytłumaczenie ekspedientki dlaczego, było dość ubogie, ale aż miło mi sie zrobiło, jak usłyszałam ze coraz wiecej osób wie o szkodliwości "słońca"
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
Contax a jaką pojemność ma ten spray - 100ml?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() NA ciało nie ma potrzeby nakładania filtrów, ponieważ przez większość część roku ciało jest zakryte. Przez okres jesienno-zimowo-wiosenny, oprócz normalnych ciuchów przecież nosimy kurtki. Więc promienie UVA nie maja szans dojść do naszej skóry. Przez okres letni smarujemy wszystkie odkryte części ciała, jak wiadomo ubierzemy bluzkę czy spódnicę częściowo prześwitującą to oczywiste że jakaś część UVA dotrze do naszej skóry, ale najważniejsze bez paniki. Ja ograniczam się do nakładania na wszystkie odkryte części ciała ![]() A Iwostin zużyj do rąk, poniewaz do twarzy ze względu na słabe i niestabilne filtry się nie nadaje. Pozdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Kurcze nie zauważyłam, dzięki Paula.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosowałam w sprayu Biodermę. I aplikowałam ją w następujący sposób: potrząsałam flaszką, odkręcałam atomozer i przelewałam ok. 2ml do miarki i z niej nakładałam na twarz. Można też odpsikać do miarki, ale przelanie jest szybszym sposobem.
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aanusza, to lepiej nakładaj lekki podkład, nie ma sensu mieszać dwóch filtrów ![]() Dziewczyny, nie wiem o jakim sprayu mówicie. Będzie on w dostawie Avene na nowy sezon? U mnie w aptekach nie wiedzą kiedy będzie dostawa Avene ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jowisiu
![]() ![]() ![]() ![]() Ze swojej strony moge polecic juz wychwalany przeze mnie krem Avene SPF 50+ do skory suchej lub bardzo suchej (Creme ultra haute protection SPF50+) ma swietny lososiowy odcien ale nie jest to filtr ktory barwi,ten kolor sprawia,ze pieknie rozswietla buzke i switnie utrzymuje poziom nawilzenia skory,co bardzo sobie cenie kiedy nie mam mozliwosci reaplikacji filtra. Tak zachwalam,ze w koncu powinnam sie zmobilizowac do wysmarowania recenzji na KWC ![]() Goraco pozdrawiam ezoteryczna bratnia dusze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.