![]() |
#1291 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
![]() Avenki i Klorane Parsolu nie mają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Avene Very High Protection Emulsion SPF 50+ http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=870 i zanim cos sie napisze,sprawdz prosze ![]() O parsolu mozesz sobie poczytac na wlasna reke i gdyby mial tak rozlegle zastosowanie to nie byloby potrzeby stabilizacji. Zalecam sobie zrobic sciage ![]() Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol Tinosob M Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine Tinosorb S Butyl Methoxydibenzoylmethane Parsol1789 Wielokrotnie bylo o tym pisane praktycznie w kazdym watku,wystarczy odrobina checi ![]() [1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1238507 8]Skoro zapoznała się ze składem to dlaczego powiedziała, że filtry Avene zawierają Parsol ![]() Avenki i Klorane Parsolu nie mają.[/quote] Moze latwiej rzucic cos mimochodem by zaspokoic ciekawosc laika ![]()
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy pod filtr koniecznie trzeba stosowac serum z wit. C? Czytałam ze serum wzmacnia dzialanie filtra a czy oprocz tego ma jeszcze jakies inne dzialanie?
Mozecie mi polecic jakies dobre serum, ktore moge zakupic np. w aptece tak zebym nie musiala sama robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Wtajemniczenie
|
Hey
![]()
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193351 i pierwszy lepszy watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250564 Musisz sama wyposrodkowac to na czym chcesz polegac ![]() ![]()
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() mam pytanie odnośnie filtra na plażę. jestem delikatnie opalona, moja skóra jest "przyzwyczajona" do słońca, ale obawiam się że po wyjściu na plażę od razu poparzy mnie słońce ![]() jakie kosmetyki z filtrami warto wziąśc ze sobą, np. do Egiptu ? myślałam o Vichy Capital Soleil, spf 50 (osobny do twarzy i osobny do ciała) czy to dobry wybór do wrażliwej i delikatnej skóry ?
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie dobrze postawic na SPF 50 ![]() Do ciala ekonomiczny bedzie np.spray a do twarzy mleczko/emulsja-jest z czego wybrac ![]()
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie polecany przez Ciebie puderek bambusowy i jestem jak narazie mega zadowolona ![]() Właściwie to należą Ci się gratulacje za cierpliwość i podejście do Wizażanek ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2009-05-21 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oprócz tego ze stosownaia tych preparatów wynika masa innych korzysci o czym mozesz min. poczytać w opisach tych produktów: http://biochemiaurody.com/sklep/o-serums.html. Są to zestawy z odmierzonymi składnikami do sporządzenia serum. Ja zamawiam teraz flavo-C15EF ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Wtajemniczenie
|
fanka_fiorda wysyłam Ci linka na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
#1307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/a...em%C3%B3w.html Jest tam zawarte odniesienie do dzieci ale....musislabys sie filtrowac bardzo bardzo sumiennie i naprawde unikac slonca wogole co wg mnie jest totalnym absurdem bo nie mieszkamy w lochach ![]() i jeszcze taka ciekawostka http://www.sprawynauki.waw.pl/?secti...le&art_id=1572 Na koniec dodam,ze prawidlowa pielegnacja i dbanie o siebie to nie tylko filtry ![]() ![]()
![]() |
#1308 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Kliknęłam tą Avenkę, dziękuję Shee'naz
![]() Teraz tylko czekam na dostawę ![]() I zaopatrzę się jeszcze we Flavo C, ale to już jak wyjadę.... Bo nie wiem jak takie cudo zniosłoby 12 godzinną podróż?
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje za odpowiedz bardzo mi pomoglas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Wtajemniczenie
|
*Insane ja zapłaciłam wczoraj i dziś dostałam już maila, że paczuszka wysłana. Jak wszystko pojdzie dobrze to przerzuce się na apteki wirtualne bo naprawdę mają świetne oferty
![]() Proszę bardzo, zawsze służe radą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Czyli też paczuszka do mnie idzie ![]()
![]() |
#1313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
samo flavo C jak najbardziej, ale jak nałoży się na to filtr nawet po godzinie to jest tak sobie (troszkę sie świeci), a solo filtr (uriage) ładnie matuje... tak przynajmniej u mnie
![]() |
#1314 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja w sumie tendencji do błysku raczej nie mam
![]() Choć teraz to różnie, cera jeszcze trochę mi szaleje po odstawieniu tabletek, ale jakby już ją kontroluję ![]() Przyszła do mnie wczoraj Avenka... Dzisiaj wypróbowałam. Wprawdzie nie nałożyłam przepisowej ilości (tak na próbę się posmarowałam, z domu dzisiaj nie wychodzę nawet ![]() ![]() Zero świecenia, bardzo szybko się wchłania (nie tak jak Ziajka - 1,5 godziny ![]() Ogólnie - jeśli dalej będzie się tak sprawować - to zostanie moja już na zawsze ![]() Na miesiąc to chociaż wystarcza ![]()
#1315 |
Zakorzenienie
|
Opakowanie filtra o poj.50ml starcza mi +/- na okolo 3-4 tygodnie.
#1316 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Echh, no to średnio na miesiąc lub niecały miesiąc.
Nie wychodzi to tanio, ale jeśli będę z niej tak zadowolona jak jestem po pierwszym użyciu, to nie będę na nią skąpić ![]() Dziękuję za odpowiedź ![]()
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tanio nie jest bo nie ma co ukrywac,ze odpowiednia pielegnacja nalezy do przyjaznych do kieszeni ale....patrze na to z tej strony,ze zakonczylam regularne kupowanie mnostwa innych kremow-wlasciwie filtr jest jednoczenie tym pielegnacyjnym a to,co uzywam pod filtr stosuje od czasu do czasu wiec zakupy juz nie sa tak regularne. Na noc uzywam oleje+zel HA badz samorobione sera wiec tak czy tak nie jest zle ![]() Sama mam w uzytku kilka roznych filtrow tzn.na wyjscie do pracy itd.siegam po cos na czym dobrze trzyma mi sie makijaz i jestem zadowolona czyli Roc,Avene,Klorane ;na domowy uzytek mam Soraye,zolte Rossmanny czy Antka Creme Fondate.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Tak się też powinno? Ja dopiero zaczynam z tym wszystkim przygodę. Niebawem zamówię flavo C z BU, kilka olejków i hennę z Mazideł. No i Dry Flo. Cerę miałam praktycznie bezproblemową, tylko suchą. Po odstawieniu tabletek trochę mi szaleje, ale już widzę znaczną poprawę, więc liczę, że w niedalekiej przyszłości wróci do swojego normalnego stanu. Mam zdecydowanie tendencję do "szarzenia" i... zmarszczek mimicznych ![]() ![]() Całe szczęście opalam się baaaardzo ciężko i trudno. A i bardzo lubię swoje bladości, więc filtr spf50 powinien spokojnie wystarczyć ![]()
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jestem ortodoksyjna w tej kwestii,sa dni kiedy odpuszczam sobie filtry i nie czuje sie z tego powodu zle,nie zwracam uwagi za bardzo na destabilizacje kolorowka itd,wiec....staram sie zachowac zdrowe podejscie. Mam cere mieszana w strone suchej plytko unaczyniona(takze nadreaktywna ) i sklonna do podraznien/alergii itd.wiec sila rzeczy pielegnacja jest zlozona ale zaczelam bazowac w wiekszosci na komsetykach z BU/ZSK czy polproduktach z Mazidel. Nie jestem jakos super blada,mam jasna karnacje ale brzoskwiniowy odcien cery i w okresie wiosenno-letnim uwielbiam kremy tonujace-ulubiencem jest Sunny Skin Bielendy,nadaje takie naturalne musniecie slonca ![]()
![]() |
#1320 |
Wtajemniczenie
|
Hexxano jakiego filtra firmy ROC uzywasz?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.