|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
No ładnie, chwilę mnie nie było i już się tutaj takie żarty Was trzymają, a filtry to taka POWAŻNA sprawa!!!
![]() ![]() ![]() Już się uspokoiłam, ale przed chwilą tak się śmiałam czytając Wasze posty, że mało z krzesła nie spadłam Czyli z wcześniejszych wypowiedzi wynika, że najwiecej "trendsetterek" nasłało Avene, trochę mniej Bioderma i LRP, a najmniej Vichy i SVR ![]() W sprawie dokarmiania to ja bym Was najchetniej codziennie dokarmiała, ale system mi mówi "veto" Justyś gratuluję odwagi, już Cię dokarmiłam. Jak Ci jakieś "gnębicielki Filtromaniaczek: odejmą karmę to zaraz mów, my Cię podkarmimy ![]() No i zdecydowanie zgadzam się z Tobą Sandija, na pewno nie ma weselszego wątku na Wizażu ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio nowych wiadomości przybywa w niesamowitym tempie
![]() A ja mam pytanie do filtromaniaczek z GRZYWKĄ. Bardzo ważne : smarujecie czoła?Kilka razy próbowałam, ale zwątpiłam po przyklęjających się kosmykach ![]() A jeśli nie, to [mam nadzieję, że nie smarując nie popełniam żadnej zbrodni przeciwfiltrowej ani nic ] ile nakładacie? Czoło zajmuje mniej więcej 1/3 twarzy, jeśli na całą buźkę 1,5ml to jak będę wsmarowywać 1ml to wystarczy? Dobrze to sobie wymyśliłam ? |
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to też zależy od wielkości czoła Grzywka nie chroni przed promieniowaniem |
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważ, że np. na plaży można sobie spalić skórę głowy - jakby nie było, z reguły owłosioną a do filtrów zmatowionych pudrem grzywka już mi się nie przylepia.Cytat:
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam emulsje - na poacztku nie mogłam zniesc lepkosci na twarzy i zapachu - ale przyzwyczaiłam sie , daje puder sypki lub ziemie e. i jest okDziewczyny czy ten krem jest duzo gestszy od emulsji? |
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W kilku miejscach wyczytałam, że na twarz 1,5-1,8 ml, no to wygodniej mi było uznać to mniejsze ![]() Uhhhmmmm... nie wiem co ja zrobię z tym czołem. Może będę przypinać grzywę do góry, a jak się wchłonie filtr, przyskrobiuję i odepne. Jak mus to mus ![]() A właściwie nie mus... własny wybór i troche poświęceń. |
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
P.S. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz czy to ktoś robi z wredoctwa, naprawdę nie rozumiem czegoś takiego . Mi nawet przez myśl nie przeszło aby komuś odejmować karmy, jak już to tylko dodawać. Przychodzi mi tu jedno słowo na określenie takiej osoby, ale powstrzymam się .
|
||
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Mama zdobyła dla mnie próbkę w aptece
Anthelios XL 50+ creme fondante.Nie widzę go na KWC, no chyba że to ten? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1044 I podobno były tam [apteka w Plejadzie] wszystkie filtry, LPR, Bioderma, Avene, Svr i coś jeszcze. Pełne półki Czaję się teraz na próbki emulsji i mleczka 50+ Avene i kremu, który wychwalała Hexxana
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem bardzo ciekawa kiedy pojawią się nowe dostawy Avene...
Dziewczyny, nie przejmujcie się tym odejmowaniem karmy Pytanie z serii off topic: napisałam pewien cytat w moim podpisie, czy będzie on się pojawiał w tych postach, które dopiero napiszę? Bo ja myślałam, że pojawi się automatycznie również w postach już napisanych wcześniej. Jak to jest?
|
#1303 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, własnie jakoś w weekend widzialam Avene emulsję 50+ z wodą termalną w promocji, ale to chyba były jeszcze zeszłoroczne zapasy, bo raczej nie z nowej dostawy, z resztą stał tylko jeden w lekko przykurzonym opakowaniu
i kupiłam Biodermę 50+ juz z nowej "kolekcji", a jak się skończy to pewnie już będzie nowa Avene, tylko cena mnie trochę zastanowiła, 72 złote czy to możliwe??
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten cytat pojawi się we wszystkich Twoich postach, zarównow tych, które juz napisałaś, jak i w tych, które dopiero powstaną Ładny ten cytat, ale strasznie malutnie literki. Może tak powiększ je troszkę, bo moje "podwójne" oczęta ledwie go widzą. Pozdrawiam Beoneself jeśli na tubce masz skład to porównaj, to najlepsza metoda na sprawdzenie, czy to ten sam kosmetyk. Również pozdrawiam
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, pytanie i wielką prośbę zarazem. Ma któraś próbkę Biodermy tonującej spf100 na zbyciu? Mam próbkę kremu i fluidu. I płynu micelarnego, jak coś.
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() kupiłam tą Biodermę Photoderm Max Fluide SPF 50+, dla skóry mieszanej i tłustej, może nie będzie się tak świecić ![]() Ale jeśli chodzi o cenę te 72 zł to chodziło mi o Avene, czy to możliwe, zeby tyle kosztowała?? Dzięki
|
|
|
|
#1308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, może chciałabyś w zamian za svr100 coś innego?
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Agy, jeśli na opkowaniu bylo napisane 50+, to juz z nowej dostawy. Na starej pislaloby najprawdopodobniej 60
![]() Ja kupilam mleczko 50+m w zestawie z Hydrance Optimale Creme Legere, a polowałam na ten zestaw z termalna, wiec wydaje mi sie, że to juz "swieżyzna" ![]() Off topic: Nie było mnie w domu raptem ze 4h, a już mam 2 strony wątku w plecy!
|
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Agy ja znam cenę zestawu: "mleczko Avene 50+ oraz Krem Hydrance Optimale Legere". U mnie w aptece kosztuje to 63,60 zł
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
Więc jednak ze starej dostawy bo było napisane Avene 60 plus woda termalna (zestaw), poczekam więc na nową dostawę z emulsją Avene 50+
a póki co zużyję mój nowy nabytek Biodermę A pytałam o próbki i niestety nic nie mają oprócz Vichy mleczko 30 do ciała ale brałam i tak skoro dawali
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ten cytat pojawia się tylko w postach, które napisałam od momentu umieszczenia go w podpisie. We wcześniejszych postach cytatu niet. Agy, u mnie cena tego zestawu była podobna jak u Alchemiczki
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dają [próbi] trzeba brać, jak nie dają spisać aptekę na straty. ...albo utwotzyć Spis Aptek Omijanych Szerokim Łukiem
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
"Spis Aptek Omijanych Szerokim Łukiem" powaliło mnie na kolana
Ale tak serio, to ja już parę aptek w mieście omijam z daleka, ponieważ wiem, że Panie są niesympatyczne i niewyedukowane oraz, że brak jakichkolwiek próbek filterków.Chocolatko sprawdziłąm i faktycznie w starszych postach nie masz podpisu, dziwne. Pozdrawiam
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też powaliło
A taki Regulamin Filtromaniaczki to też by była fajna rzecz Alchemiczko do Złosia naskrobać
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli mam być szczera, to daje zarobić tylko tym aptekom, w których dostałam próbki filtrów. A co? Niech maja nagrodę za to, ze się starają, fakt, że tylko mleczko lub krem Vichy, ale lepsze to niż nic
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo. Ok, jesteśmy wymagającą klientelą, wybrzydzamy, każemy sobie w połowie zimy sprowadzać kremy z filtrem 50, ale za to meldujemy się co miesiąc po nową tubkę, nie licząc już retinoidów, kremów z BHA, płynów do demakijażu, wód termalnych, itd, itp. Więc chyba nalezy nam się jakas próbcia, nie?
Eh, ulżyło mi
|
|
|
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście, jak dają to trzeba brać, nawet jeśli sie nie kwapią to trzeba prosić, a nóż dostanie się ...próbkę samoopalacza LRP
.Popieram akcję utworzenia Spisu Aptek Omijanych Szerokim Łukiem no i oczywiście regulaminu Filtromaniaczki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

? 
- ale przyzwyczaiłam sie , daje puder sypki lub ziemie e. i jest ok
. Mi nawet przez myśl nie przeszło aby komuś odejmować karmy, jak już to tylko dodawać. Przychodzi mi tu jedno słowo na określenie takiej osoby, ale powstrzymam się
.