![]() |
#1471 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Witaj charmider
![]() Z filtrami to bym ci jednak doradzała najpierw poprosić o próbki w aptekach, bo to się czasem można naciąć, jak sie kupuje w ciemno. Ale z taką Avenką to moim zdaniem i tak o wiele mniej ryzykujesz, niż jakbyś się decydowała na coś z Biodermy ![]() Ten sam filtr możesz stosować jak najbardziej pod oczy ![]() ![]() Pod oczy, to też jak na całą twarz serum z wit.C (i mam nadzieję, że nie zamierzasz go robić z cytryny ![]() Jeżeli na dzień stosujesz serum to nie ma potrzeby dodatkowo stosować jeszcze tego kremu AA (chyba, że na noc)- czy in jest rzeczywiście z filtrem???- ja bym polecała tą wersja pielęgnacyjną zamiast matującej. Poza tym, wszelkie dodatkowe kremy stosowane pod filtr mogą utrudnić jego wchłanianie itp.- jak spróbujesz nałożyć te 1,8 ml na twarz, to się przekonasz ![]() Na fitnesie to mi się twarz oczywiście poci, ale to raczej nie z winy filtrów ![]() ![]() A diacneal to na noc, ale lepiej żebyś go nie wprowadzała równocześnie z serum z wit. C, bo wtedy można podrażnić skórę. Jak cera przyzwyczai się do Diacnealu, to wtedy możesz stopniowo zacząć używać serum. Mam nadzieję, że odpowiedziałąm w miarę zrozumiale ![]() ![]() pozdrawiam i powodzenia we wprowadzaniu nowego sposobu pielęgnacji (i moimi żałosnymi postami o filtrowej depresji się nie sugeruj- filtry to tak naprawdę świetna zabawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Wtajemniczenie
|
Czy ktos kto zna sie na skladach, mogly ocenic co to za filtry i czy stabilne?
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
no na noc na noc
![]() ![]() dziękuje bardzo za pomoc ![]() z tymi próbkami to bedzię cieżko, wszystkie apteki obeszłam w moim mieście i oczywiście nic, na zakup ich też nie ma szans (może w maju ![]()
#1474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może mi ktoś podać jakiś link z tym dzieciaczkiem, to sobie zdjęcie wydrukuję, pójdę do apteki z żądaniem sprzedania mi tego akurat filtra,bo jak znam życie i moją asertywność a raczej jej brak, to mi JakżeMiłaIUprzejmaPaniTwi erdzącaŻeŻadnychPróbekNie Mają bedzie wciskać to, co im akurat zalega na półkach. pozdr ![]() Aha: czyli jeśli zakupię Avene, to czymkolwiek bym się nie maziała (w sensie makijażowym), to filtry to wytrzymają, tak? (jeszcze nie bardzo wiem co to parasol, ale sie uczem i być może już wkrótce nie będzie mi się kojarzył tylko z drucikami i materiałęm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zadomowienie
|
No to chyba jednak nie jest tak, że Avenka wszystko wytrzyma
![]() Paula wcześniej pisała, że o ile można używać podkłady i pudry z talkiem i miką, to jednak bez swoich filtrów (tzn. podkład musi być bez filtra) |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
Kajol, dzięki
![]() w sumie i tak w kolorówce filtrow nie mam, więc jak coś-to filtry się gryźć nie będą to kto w końcu ![]() Przyznaję, nie mam już czasu na przeszuiwanie wątku, bo mi oczka już "wypływają", pora wyłączyć komputer... |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Pozdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
rozumiem że ta osławiona już Avenka z dzieciakiem to to:
http://www.777ebuy.com/product_info....oducts_id=1523 ponieważ nic innego nie znalazłam ![]() Avene, Ultra High Protection Lotion SPF 50 + , bo ja przejżałam te wszystkie internetowe apteki i nic, i nierozumiem czemu w połowie z nich nie podają składu kosmetyków ![]()
#1479 |
Raczkowanie
|
Paula dziękuję bardzo w Szczecinie się uczę ale codziennie dojeżdżam (45 minut w jedną stronę
![]() ![]() ![]() jeszcze raz wielkie dzięki ![]()
#1480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest to mleczko tylko, ze zdjęcia nie ma. Zamówiłam je z tej apteki i jestem bardzo zadowolona, dostawa na drugi dzień normalną przesyłka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Raczkowanie
|
Ja dojeżdżam z Gryfina, dokładnie 42 minuty pociągiem ale u mnie w Grupie jest trzech chłopaków ze Stargardu i też dojeżdżają
![]() In The Schadows dziękuje bardzo ale spróbuje odnależć apteke o której mówiła Paula ![]()
#1483 |
Wtajemniczenie
|
Z tego, co Basia pisała na BU, to avenkom nie przeszkadza filtr w podkładzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1486 |
Gość
|
Opiumalfa, ale na co chcesz wymienić?
Dziewczynki, nie nadążam z czytaniem wszystkiego, nie pamiętam co, kto pisała, więc mój post bedzie chaotyczny ![]() Na Avene można użwać podkłady z filtrami (i chwała mu za to). Chciałam powiedzieć, ze wczoraj, czekając na autko, które właśnie miało przegląd, utonęłam w babskich pismach. No i w którymś Elle (chyba?) było napisane, uwaga, cytuję żywce: że "najmodniejsza skóra to nieumalowana i błyszcząca się"!!!! Mówcie co chcecie, ale dla mnie Ci wizażyści po prostu majtnęli te modelki solidną porcją filtrów ![]() ![]() A z moich ulubionych aptecznych opowieści: wczoraj byłam w Wola Parku (dla Warszawianek: mają szaleńszy asortyment, filtry wszelakie i morze próbek). Prosiłam o różne Antka, a mieli tylko 40. Dialog wyglądał mniej więcej tak: JA - ale wołałabym coś wyższego. APTEKARKA - 40 to bardzo wysoki filtr. JA - ale wolę 50 albo 100, jak jeszcze były, teraz wiadomo, same 50+. 40 to dla mnie na wiosnę za mało. APTEKARKA - ale teraz już nie ma 100, są tylko 50. JA - to właśnie mówię. To co z wyższym filtrem? APTEKARKA - a taki zły? JA - chyba mówię wyraźnie, proszę wyższy. APTEKARKA - pani używa jeszcze wyższych? JA - tak, cały rok. To dostanę wyższy, czy nie? APTEKARKA - i tak cały rok? bez przerwy? JA - tak, mówię przecież. To dostanę? APTEKARKA (grzebiąc niemrawo w szufladzie z próbkami) - i tak całe życie? nie robi pani przerw? JA - nie robię. znalazła pani wyższe? APTEKARKA (zdzwiona) - jak pani będzie koło 40, to wyjdą pani problemy ze skórą, melanina się zablokuje. (nie pytajcie mnie, co to znaczy ![]() JA - właśnie o to mi chodzi, żeby mi się nie wytwarzała. Ma pani próbkę? APTEKARKA - a chodzi pani do dermatologów, bo JA wtrącam - nie, boję się ich. APTEKARKA - no właśnie, każdy pani powie, że takie wysokie filtry są niezdrowe tak non-stop. JA - właśnie dlatego nie chodzę do polskich dermatologów. APTEKARKA z oburzeniem - ma pani te próbki, nie mamy wyższych filtrów. EPilog: wychodzę z apteki ![]() Pozdrawiam Was, kochane ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
napisalam na co chce wymienc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Sandijka, ten dialog jest po prostu boski
![]() ![]() ![]() ![]() Poznanianki, jeśli wiedzie, gdzie w Poznaniu występuje ten gatunek aptekarek, dajcie mi, proszę, znać ![]() ![]() ![]() Poza tym również wg mnie można używać podkładu z filtrem na Avene. Pozdrawiam Filtromaniaczki ![]()
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz,ogladalam u siebie w Naturze te serie ale jakos nie zachwycilo mnie w niej nic ![]() Nie mam przekonania do tej serii ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zadomowienie
|
Sandija, Smoku dzięki za rozjaśnienie jak z tą Avenką, już się sama w tym gubię
![]() Sandija jak już tak tropimy ten filtrowy "glow" w różnych pismach, to dodam, że w reklamie jakiegoś nowego podkładu Rimmel Kate Moss wygląda, jakby ją właśnie filtrami wysmarowali ![]() Oczywiście można tłumaczyć, że to jakiś rozświetlacz, czy fotoshop, ale jak ja taką skórę widzę codziennie rano u siebie, a potem w Elle czy innym Glamour, to już nie chce mi sie płakać nad filtrami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Cię cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Wtajemniczenie
|
eeeeeeee...... to ona się może zablokować??
![]() a czy jeśli mam skóre problematyczną (czytaj:wszystko, co tylko słowo "problem" może oznaczać mam w repertuarze, czyli tłustość, grudki itp) , to czy (wiem, żem blondynka) regularny brak UV może mi tą cerę poprawić? Zauważyłam, że brak słońca latem= brak pryszczy jesienią, proszę mnie sprostować czy filterki mi pomogą? ehh, chciałabym mieć taki efekt "glow by j.lo.".. swoją drogą, jak to się stało, że choć tyle się w wątku mówi o lepkości, skrobiach itp, a nie ma tu żadnych zdjęć, hmm? A może, Kochane, zamieścicie tu swoje zdjęcia, hm? Przed i po kremiku? Ze skrobią i bez? I nie chodzi mi o zdjęcia całej twarzy, ale o np fragment policzka, albo nosek- po prostu zdjęcie zdrowej, zadbanej skóry, która juz za parę lat się Wam odwdzięczy. Może byłaby to jakaś zachęta dla przyszłych filtromaniaczek, hmm? Nie ukrywam, sama chętnie zobaczę te Wasze (zapewne) ślicznuchne buźki! pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Mckabi, mam do Ciebie prośbę. Jeśli byłaś w tej aptece w M1, napisz proszę jaki jest tam wybór filtrów i czy są próbki
![]()
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzałam Avenki i wypatrzyłam tylko jeden z spf 40 ![]()
![]() |
#1497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Efekt "glow by J.LO." dzięki filtrom gwarantowany ![]() ![]() Pozdrawiam Filtromaniaczki ![]()
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Cię
![]() |
#1500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.