|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
LRP Anthelios Dermo-Pediatrics 50 SPRAY...bo innego nie było w sprayu...no po dwoch aplikacjach stwierdzam że jest o niebo lepszy od kremu bo się już tak nie świecę...No i doczytałam teraz że przed filtrem powinno się zaaplikować krem , bo wtedy lepiej się filtr wchłonie. ja tego nie robiłam bo stwierdziłam że po dawce kremu na pewno filtr się nie wchłonie...także im więcej czytam tym mniej wiem No i o tym tez nie ma na KWC...jest o innym antku w sprayu. Pozdrawiam filtromaniaczki ![]()
![]() |
#1924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
DOMator
|
Cytat:
Pierwsze wrażenie z testów sorayi to bieli (sama emulsja jest lekko różowa), wchłania się powoli, ale ja juz przywykłam do tego, że max 5 minut i mogę nakładać makijaż. Ogólnie soraya spf 45 jest znacznie lepsza. Może składowo mniej łagodna itd., ale ma lżejszą konsystencję i wogóle nie bieli. Dziecięcy ma titanum dioxide i to widać przy aplikacji. Plusem jest b. wysoka ochrona UVA i stabilny filtr niekolidujacy z kolorówką. Teraz mam młyn, ale za jakiś czas zrobi sie u mnie spokojniej zrecenzuję kilka kosmetyków, szczególnie tych mało popularnych.
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
Tak , powiedziałam że użyłam tylko raz i jest bardzo tłusty że makijaż mi spływa
![]() ![]() ![]() ![]()
#1927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#1929 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś używał Sun Expert SPF 50 albo 30 Eveline
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31731 i co z tym pudrem -myślałam o vichy mineralnym ? Można - nie można używać? Apteczne filtry testuję ale jakoś tłuste strasznie na mnie. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Też tak obstawiam -ale coś za coś , prawda??? ![]()
Kadzidła... Paczule... Dymy... ![]() ![]() ![]() przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ ![]() ![]() Edytowane przez MeryJane Czas edycji: 2009-09-11 o 08:45 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy używacie filtra również wtedy gdy nie wychodzicie cały dzień z domu? Lub gdy wychodzicie np. wieczorem gdy jest juz ciemno? Jeśli tak to dla ochrony czy z przyzwyczajenia ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu trzeba miec do tego zdrowy stosunek. jak sie kwasuje to z reguły uzywam dzien w dzien nie zaleznie czy w domu czy nie - zrweszta nigdy nie wiadomo cyz nie trzeba bedzie wyjsc ![]() Ale czasem daje skorze w domu odpoczac no i na zime nie uzywam faktora 50 tylko troche lzejszej 40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Raczkowanie
|
Ja jezeli bede wiedziała ze nie wychodze z domu i bede caly czas w domu alebo bedzie juz wieczor to nie bede stosowała filtrów.Dodam ze stosuje kuracje kwasowa ale filtry wtedy nei sa potrzebne wydaje mi sie nie ma po co obciazac cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cytuje artykuł Cytat:
zrodlo: http://witryna.czasopism.pl/pl/gazeta/1095/1236/1394/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
#1937 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Matka Smoka
|
Do mnie dotarł kilka dni temu LRP mleczko 50+ w bardzo miłej cenie 36,40 więc podaję linka do apteki, może ktoś skorzysta:
http://www.vena-vita.pl/produkt,id,2...5Bwyprzedac%5D I ponawiam pytanko, bo nikt mi nie odpowiedział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Wtajemniczenie
|
Ta apteka jest super, keidys kupilam u nich tanio emulsję Avene 50+ z woda termalną 150 ml.
Ineso a jak wrazenia uzytkowe jesli chodzi o Antka ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zadomowienie
|
Ja uparcie się pytam o http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31731
jest jeszcze 50-ka ... i czy można ten puder mineralny, czy nie?Myślę konkretnie o vichy nr 25 (odcień sand). Co do filtrów- myślę, że takowe szkodliwe promieniowanie dotyczy też komputerów, sztucznego oświetlenia, tv itp.Więc jeżeli od nich odpoczywać - to w nocy, kiedy żrą nas kwasy itp.
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
To ja pochwalę tez Antheliosa Dermo-Pedriatrics 50 Spray...Dzisiaj nałożyłam po raz drugi z tym że nałozyłam wcześniej krem nawilżający...Antek się wchłonął całkowicie , zapomniałam w ogóle że miałam filtr na twarzy. W porównaniu z XL w kremie...niebo..mam nadzieję że jutro tez to sie powtórzy, jeżeli tak to będzie mój i tylko mój...zmian na skórze w postaci zapychania nie widzę...chyba że jeszcze przede mną bo to tylko 2 aplikacje
#1944 | |
DOMator
|
Cytat:
Mleczko avene, które nałożyłam wczoraj też nieźle zdało pierwszy test. Przetrwało z makijażem cały dzień, podkład trzymał się dobrze. Wchłonęło się całkiem szybko i nie przetłuściło cery. Zobaczę po kilku dniach czy nie zapcha. Może dołączy do grona ulubieńców ![]()
![]() |
#1945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ineso,jezeli nie lodowka to moze masz jakas szafke,ktora jest w oddali od bezposrednich zrodel gdzie moze byc narazona na zmiany temp.,zamykana itd.
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2009-09-15 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Matka Smoka
|
Dzięki za porady odnośnie przetrzymywania
![]() Shee'naz - na razie tylko kilka razy używałam, ale bardzo pozytywnie oceniam - tylko troszkę bardziej treściwy od Lirenki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ten filtr jest fotostabilny???? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,29924,sonnencreme-lichtschutzfacktor-50-krem-do-opalania-z-spf-50.html
#1949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama go używam, kupiłam jeszcze w zapasie dwie tubki, ale mam straszny problem ze zmatowieniem go: puder propolisowy i Dream Matte nie dają rady (nie wspominając o destabilizacji, ale nią się nie przejmuję już wcale). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej! A ja dzisiaj kupiłam w aptece filtr Pharmaceris- screen-sensilum SPF 50+i zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam? Mam cerę tłusta i obawiam się, że będę musiała go stosowac tylko troszeczkę żeby nie błyszczeć się. Mam podkład bardzo matujący, ale mam obawy, co do tego, czy zdoła zmatowić skórę. Miała któraś z Was kiedyś ten filtr, a właściwie bloker? Dzieki z góry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.