![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Fanki fluidu Biodermy spójrzcie na tę cenę:
http://www.aptekawsieci.pl/index.php...war&tw_id=4970 |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Basia na pewno nie znała wszystkich składów fluidów czy pudrów i wybrała zapewne te, które znała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Moze ktoras z Was zainteresuje aukcja
![]() ![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=97754186
#1925 |
Raczkowanie
|
Agy, jak oceniasz LPS Lait po dłuższym juz stosowaniu. Też chciałam go kupić, bo ma 100ml, ale mam mieszaną cerę (strefa T bardzo świecąca), a teraz nie wiem. Po Dermo-pediatrics świecę się jednak niemiłosiernie. Najlepiej chyba bylo po Antheliosie fluidzie, ale on ma 50ml. Dzisiaj nałozyłam próbkę Avene koloryzującego. Też się świecę i ciągle go czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() krem jak krem (he, he..odkrywcze...co? ) - jest gęsty ale dobrze się rozprowadza, jest śliski , na mojej twarzy rozprowadza idealnie...chociaż po aplikacji zawsze zostawiam sobie te 15 minut na wchłonięcie - bo potrzebuje "chwilki"...uwielbiam to uczucie jak się wchłania...buzia tak jakby nabierała oddechu, rozprężała się - od razu czuję "pielęgnację" ![]() ale uwaga! - ja nie nakładam przepisowych 2 ml - nie mam rano tyle czasu, żeby nakładać kilka warstw i czekać aż się wchłona po kolei ![]() ![]() niestety kremik brudzi...najbardziej zanim się wchłonie (trzeba uważać na ubrania)...potem już mniej... co do odcienia....powtórzę któryś raz z kolei....on nie barwi twarzy - kolor jest tylko po to aby krem nie bielił twarzy, równoważy efekt wybielania filterka....ale nie barwi skóry...ja w wyniku systematycznego uzywania samoopalacza doszłam do takiego efektu, że na filtr nakładam tyko puder transparentny nawet nie matujący i mam glow...bez dodatkowych przyciemniaczy...tylko od czasu do czasu pacnę się bronzerkiem ale coraz rzadziej.... sam krem w wersji saute - trzeba to przyznać błyszczy się u mnie niemiłośiernie...ale z drugiej strony łatwo temu zaradzić....tylko, że ja nie dążę do absolutnego matu...mi się ten połysk podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja eksperymentalnie przeszłam na samoopalacz - tak z ciekawości - jestem zadowolona z efektu, tym bardziej że trafiłam na taki który nie śmierdzi... ale bez samoopalacza też było dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kupiłaś którąś z nowości? (krem teintee albo spray) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1933 | |
Gość
|
Cytat:
Dzięki ![]() Tak, ma taki skład, właśnie zerkam na buteleczkę. A jak Ty to oceniasz, że są przyjazne parsolowi? I jeszcze jedno: dziewczynki, macie próbeczki Antków na wymianę??? |
|
![]() |
![]() |
#1934 | |
Zakorzenienie
|
Erato - w aptecewsieci wszystkie filtry są znacznie tańsze niż gdzie indziej. Np. duży spray Biodermy 400ml jest tam za niespełna 80zł, dziś widziałam w zwykłej aptece za 96. Krem łososiowy Avene za 45 zł, zwykła cena to ok 54zł.
Także opłaca się u nich kupować. A ja dziewczynki przetestowałam dziś ( i jeszcze testuję bo mam na buzi właśnie) spray 50+ Avene - dzięki pewnej dobrej duszy ![]() No i rewelacja moje panie - miałam sporą próbkę - ok 4ml i siupnęłam ją sobie na buźkę na raz ( a co!), wchłania się rewelacyjnie - podobnie do kremu łososiowego, ale jest jeszcze lżejszy i wcale się nie lepi. Leciutko pobiela, ale widać to np przy lini włosów tylko. Jest w konsystencji rzadki - jak fluid Biodermy albo nawet bardziej wodnisty. Ma w sobie tajemnicze kuleczko-granulki, które wyglądają dziwnie, ale w czasie aplikacji ani ziębią ani grzeją - poprostu się rozsmarowują i tyle. Połysk zostawia toto avenowski - ale śliczny, odrobinką pudru zmatowiony wygląda pięknie, oczywiście wyłazi na wierzch po jakimś czasie, ale wygląda rasowo. Przypomina mi w użyciu krem łososiowy ale nie ma kolorku. Inne cechy podobne - no poza wodnistą konsystencją. Dla mnie bomba. To chyba najlżejszy z preparatów Avene - mleczko to przy nim istny czołg. Byłam dziś w mojej super aptece z pytaniem o niego - może w przyszłym tygodniu będą mieli. ![]() Chocolatko - super, że u was już są nowości. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Kate, gorące podziękowania za opis sprayu Avene. Ja molestuję moje panie farmaceutki o sprowadzenie tegoż cuda, bedzie na lato
![]() Jeszcze a propos produktów Avene. Wczoraj rozmawiałam z konsultantką avene i zadałam jej pytania czemuż to mleczko, które wg mnie powinno być najlżejsze tak się lepi. A Pani na to, że wsród klientek panuje blędne przekonanie, iż mleczko ma meć najlżejszą konsystencję - ono ma najbogatszą, pomimo swojej lejącej postaci. Mleczko zostało wyprodukowane z myślą o ciele, a tam skóra zawyczaj jest przesuszona. Najlżejsza, wg konsultantki, jest emulsja [bo sprayu jeszcze nie mamy]. I co Wy na to? Ja mam w zasadzie podobne odczucia...emulsja lepiej mi sie wchłania niż mleczko. A remu jeszcze nie próbowałam, ale mam zamiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge zrobic duuuuza probke Antheliosa XL 50+ i mam oryginalna probke 2ml Anthelios Fluide Extreme-zainteresowana? ![]()
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepsze w tym wszystkim jest to,ze Ci sprzedajacy to w wiekszosci farmaceuci .... Bywa,ze kupuje na Allegro probki bo kiedy mi na czyms zalezy a nie ma innej drogi do testowania i brak mi sil w wycieczce po aptekach decyduje sie wlasnie na taki sposob.
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
Kate30, zobacz jeszcze w aptece vena-vita. Kremy są bardzo tanie, a jeśli zamówisz powyżej 150zł, to nie płacisz za przesyłkę. Paczkę otrzymuję zwykle na 2 dzień po wysłaniu. Jestem z nich bardzo zadowolona. Co do Avene koloryzującego - w tubce jaśniutko beżowy kolorek, pierwsza warstwa wsiąka momentalnie, twarz dziwnie ciemna, druga bez większej różnicy. Matowi się skrobią dobrze, ale ciągle go czuję i się świecę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
elaj znam tę aptekę - robiłam już u nich zakupy.
A gdzi udało ci się dostać tę próbkę koloryzującego Avene? W aptece może? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
Moja super zaopatrzona apteka ( próbkowo hojna) to apteka Medialis (pisałaś, że ci nie odpowiada ta w Katowicach) ale moja jest w Plejadzie w Bytomiu. Półki się w niej od dermopielęgnacji uginają i cenowo jest rozsądna - ale gdzie jej tam do aptekiwsieci. W każdym razie - na tę aptekę można liczyć. Tam właśnie nowości Avene można za tydzień się spodziewać. Kupuję tam też uwielbiane przeze mnie mascary LRP.
Hauschki niestety tam nie mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Raczkowanie
|
Właśnie od nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
No proszę, ale nie mają w ofercie tego kremu jeszcze.
Dziewczyny - wątek niebezpiecznie zbliża się do szokujących 2000 postów - czas chyba pomyśleć o nowym filtromaniaczym wątku np z oznaczeniem - filtromaniaczki II, bo ta liczba może rzeczywiście skutecznie odstraszyć od czytania zawartych tu cennych informacji. Można by w nowym wątku na początku umieścić abecadło filtrowania - wszystko jasno i prosto, a potem to same wiecie - socjalizm i depresja od nowa. Co wy na to??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Raczkowanie
|
Napisz do nich, na pewno Ci załatwią. Poza tym niektórych produktów nie ma na stronie, a mozna kupić. Napisz w komentarzu albo zadzwoń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
A no widzisz - dobry pomysł,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kate, dzięki za wskazanie Medialisa. Przejdę sie do katowickiego, może już odświeżyli półki na wiosnę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiałam czy opisy kremów i aptek nie powinny znaleźć się w osobnym wątku, a w filtromaniaczym tylko parsole i inne takie, ale wydaje mi się, że jedno z drugim ściśle się łączy i trochę szkoda byłoby je rozdzielać.
Sama już nie wiem. A co na to reszta dziewczyn? Pozwolimy tym długaśnym filtromaniaczkom spaść, i zrobimy sequela na wiosnę? |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam,ze lepiej zostawic to razem ![]() ![]() moze jednak warto zostawic ten watek przyklejony na gorze?to juz prosba do Moderatora-jak uwazacie?w koncu jest tez tutaj duzo cenny informacji i szkoda aby opadl a wyszukiwarka nie zawsze moze pomoc tak jak chcemy ![]()
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.