|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Cytat:
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
Chocolatka dzięki, ja mam ten drugi - nowość, myślałam że ten spf 50 jest czysty biały. jak przetestuję od razu zdaję relację
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??wiec ponawiam pytanie, bo obecność/nieobecność piegów nie będzie dla mnie wskaźnikiem działania/nie działania filtró :/
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy nie wiem jak inaczej sprawdzić działanie filtrów. Pozdrawiam
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bom bardzo ciekawa
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozna zrobić "na zapas" do jakiegoś pudełeczka, czy trzeba na świeżo robic?? no i czy czy matuje?
|
|
#2083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
@ Joasiak: kupiłam krem, jestem ciekawa tej nowej formuły Vichy (krem 50+ jest dostępny w dwóch wariantach: zwykłym i dla skóry szczególnie wrażliwej, ja mam ten drugi). Do tej pory używałam SVR 60 Lait, ale byłam z niego bardzo niezadowolona. Nakładał się tępo, kolor był mocno nienaturalny (nakładałam na niego jeszcze podkład Vichy, żeby trochę ożywić buzię) i w tym roku zdecydowałam się na coś niebarwiącego.
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
wrocilam wlasnie z polowania na probki i jestem zawiedziona ;( wszedzie maja tylko vichy i tylko mleczko do ciala spf30.. do twarzy tylko dostalam jedna malutenka probke kremu spf50+ przeciw reakcjom alergicznym( nie mam takowych).. I jak tu mam znalesc jakis filrt dla siebie skoro probek 0 ( słownie : "zero") buuuuuuuu ;( moze znajde cos jak w dlugi majowy weekend pojade do Wroclawia. Musze cos znalesc bo to moja ostatnia szansa. Sa tu moze jakies Wroclawianki, ktore by polecily jakies apteki dobrze zaopatrzone w probki? i przy okazji z tanimi kosmetykami z filtrami bo pewnie we Wrocku sie tez zaopatrze
pozdrawiam
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tonująca Avenka - jestem zdecydowanie na tak Nakłada się i wygląda na buźce jak rasowy, lekki podkład. Nakładałam na grubą warstwę mleczka, w sztucznym świetle - trochę się o efekt obawiałam, ale jest piękny. Rozprowadzanie bez zarzutu, żadnych smug czy mazajów, kremowa konsystencja, raczej nie tłusty, choć cięższy od kremu do suchej cery 50, ale za to ładne krycie i ujednolicenie koloru cery. Przejechałam po buźce meteorkami i wygląda ślicznie. Połysk avenowsko - firmowy, zmatowiłam Hauschką do ciała. Mam go na buzi od rana, od czasu do czasu absorbentka jest w użyciu, ale buźka wygląda pięknie. |
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate30, a czy avenka tonująca solo jest bardzo ciemna? Gdzieś tu było parę(naście?dziesiąt?) postów temu
, że chyba jest jakiś różowawy? Nie wiem, czy używałaś kiedyś tonującej Biodermy, ale jeśli tak, to czy możesz porównać? Plissss? |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest ciemna, ale zdecydowanie ten beż wpada w róż. Używałam biodermy tonującej flush 50. Avene jest z różem, flush jest poprostu beżowy. Obydwa kolory na mnie dobrze wyglądają.
Krem Avene ma kolor, ale ładnie stapia się z cerą (moją), praktycznie go nie widać, a krycie i ujednolicenie jest ładne. Próbkę dostalam w euroaptece w Platanie w Zabrzu. Jeśli możesz sobie tam podjechać to warto. |
|
|
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wybierać te filtry, które "działają", czyli są stabilne. A jeżeli chodzi Ci o efekt na skórze, to raczej trudno go zauważyć "doraźnie", jeżeli się ma bezproblemową skórę. Zauważalne efekty działania filtra to np. zblednięcie piegów czy przebariweń pigmentacyjnych (moje "łaty" cicho siedzą odkąd używam filtrów
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze zostaje mi taki jakby piasek, zostaje na brwiach i we włosach, nawet ostatnio koleżanka zapytała sie skąd mam piasek na twarzy Wiec help jak to rozprowadzic??
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź ( Chocolatka i Justy)
. Spróbuję serum z Juvitu, choć już się boję, co to będzie z moją tłustawą cerą. Narazie dopisuję się do grona zachwyconych Biodermą. Są jednak dwie rzeczy, które jeszcze mnie martwią, mianowicie pojemność powyzszej ( na to żadna z nas nie ma rady) i druga rzecz to szczypanie i łzawienie oczu kiedy coś mi się do nich dostanie( coś czyli filtr oczywiście). Czy jest wśród was kochane taka, która ma ten problem? Jak sobie z tym radzicie? Może warto kupić specjalny filtr pod oczy, widziałam że taki ma kochana Bioderma. Tylko zastanawiam się, czy ten preparat pozbawiony jest składnika powodującego łzawienie u wrażliwych oczu, czy jego specyfika polega na czymś innym? Jestem gotowa wydać te dodatkowe 30 zł na coś, co mogłoby pomóc mi chronić się przed starzeniem skóry wokół oczu, gdybym tylko wiedziała czy warto. Póki co nie smaruję filtrem oczu bo boję się spowodować wypadek samochodowy( nie wiedzieć czemu łzawienie i pieczenie aż do oślepnięcia prawie, dopada mnie najczęściej podczas jazdy samochodem) .Chcę dodać, ze u mnie najczęściej i najsilniej powodowały łzawienie LRP Dermo pediatrics i LRP creme 50 barwiony (koszmar). To tak ku przestrodze wrażliwoocznych, które jeszcze tego nie próbowały. Kończę i pozdrawiam świątecznie wszystkie filtrofanki, oby jak najmniej UVA docierało do waszej skóry. |
|
|
|
#2096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, w euroaptece u mnie w mieście mają tylko parę produktów i serii słonecznej prawdopodobnie nie będą mieli, a w trzeciej dopiero za 2-3 tygodnie. A tak chciałam wypróbować ten kolorek .A propo otwierania przez panie farmaceutki kremów, to jak w jednej aptece pytałam sie czy mają ten nowy tonujący to pani mi odpowiedziała, że nie ponieważ specjalnie jak dostali nową dostawę słoneczną to otwierała wszystkie kremy i sprawdzała jaki mają kolor . Cytat:
|
||
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Nooo Bioderma zrobila mi prezent na zajaczka i przyslala probki filtrow
W sumie przyslali mi: ulotki, photoderm max creme spf50+ 5 ml, tyle samo fluidu(obie w nowych wersjach), sensibo H2O plyn micelarny i hydrabio legre krem. Moze ktoras z Was chcialaby wymienic probki filtrow na filtry avene?
Im wyższy poziom rozwiju, tym rzadziej się śmiejemy, a częściej uśmiechamy. "Trud istnienia" K.Dąbrowski Kramik: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...31#post3489631 Torby: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148476 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moge wymienić bo dla mnei za lepka
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

??

dzięki
Wiec help jak to rozprowadzic??
. Spróbuję serum z Juvitu, choć już się boję, co to będzie z moją tłustawą cerą. Narazie dopisuję się do grona zachwyconych Biodermą. Są jednak dwie rzeczy, które jeszcze mnie martwią, mianowicie pojemność powyzszej ( na to żadna z nas nie ma rady) i druga rzecz to szczypanie i łzawienie oczu kiedy coś mi się do nich dostanie( coś czyli filtr oczywiście).
Jestem gotowa wydać te dodatkowe 30 zł na coś, co mogłoby pomóc mi chronić się przed starzeniem skóry wokół oczu, gdybym tylko wiedziała czy warto. Póki co nie smaruję filtrem oczu bo boję się spowodować wypadek samochodowy( nie wiedzieć czemu łzawienie i pieczenie aż do oślepnięcia prawie, dopada mnie najczęściej podczas jazdy samochodem)
.
, w euroaptece u mnie w mieście mają tylko parę produktów i serii słonecznej prawdopodobnie nie będą mieli, a w trzeciej dopiero za 2-3 tygodnie. A tak chciałam wypróbować ten kolorek
.