![]() |
#2311 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe czemu inni producenci nie dostosowują się do wymogów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Wspomniany Avon ma te same oznaczenia co w zeszłym roku. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam (takze) avene +50 pomaranczowej emulsji, sama nie wiem czemu bo kompletnie sie u mnie nie sprawdza
splywa ze mnie, wazy się, wybiela znacznie, wygladam okropnie, i chodze tylko unikam ludzi ![]() mozecie polecic mi cos co się wchłonie, nie będzie tak tempe i gęste? I przede wszystkim nie bedzie tak się swiecilo? Juz jestem gotowa nawet na nizsza ochrone, bo jaki ma sens uzywanie filtrow kosztem wpadania w jakies paranoje i kompleksy? po dwoch godzinach nie dosc ze mam warstwe tluszczu na twarzy to podklad mi wychodzi i tworza sie takie kropki, grudki z podkladu, nie mowiac że mam skore koloru rozowego(bo wybielona) i to wszystko jest zwarzone ![]() uzywac musze bo mam naczynka + stosuje silna masc na tradzik
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
a Bioderma photoderm akn mat? Sama chcę go spróbować, bo ponoć nie jest tak tłusty jak inne. Mam rację?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie, czy mogę używać filtrów z zeszłego roku? Zostało mi po pół opakowania dwóch avenek, które mi odpowiadają, ale zimą przerzuciłam się na Antirourerus z filtrem i tamte sobie stoją. Oczywiście w zaciemnionym chłodnym miejscu. Czy straciły swoje właściwości ochronne?
#2316 |
Zakorzenienie
|
Myslicie ,że lepiej używać mniejsza ilość niż przepisowa i nakładac makijaz który byc moze destabilizuje niż nie używac filtrów wcale ?
Lepiej nakładac spf 50+ w małej ilości czy spf 20 w większej?
#2317 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Raczkowanie
|
które z tych filtrów sa fotostabilne??nivea,soray a,kolastyna,lirene,ziaja. Proszę o radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Raczkowanie
|
To było ostatnie podejście do emulsji Avene!
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba skuszę się na Biodermę AKN Mat. Tylko muszę uporządkować swoją wiedzę: czy mogę położyć na nią podkład w musie Maybelline? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie też się zastanawiam nad tą Biodermą akn mat 40, ma takie dobre opinie i w ogóle. Muszę wiedzieć dokładnie, że krem nie będzie mnie zapychał, bo nigdzie nie ma próbek, a w aptece oczywiście filtrów jeszcze nie ma (obskoczyłam wszystkie), więc trzeba będzie zamówić na Allegro... kurde no, filtry powinny być na półkach sklepowych właśnie na przełomie marca i kwietnia, a nie dopiero w czerwcu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Miałam próbki Biodermy 40+ i faktycznie to jest jedyny filtr nie swiecący
![]() Ja mam teraz LRP Antheliosa 50+.Jak dla mnie sie trochę lepi ale da się przeżyć i Eucerin Fluid 50+ i ten jest lepszy od LRP i bardzo wygładza skórę ![]() Nolley nie wiem gdzie mieszkasz ale w większych aptekach np w Galeriach są nawet osobne regały wolnostojące z Biodermą w tym z filtrami ![]() Trawa poczytaj,moze tam znajdziesz odpowiedzi http://www.laboratoriumurody.pl/foru...rsolu,t77.html Lenka ja tez używam filtrów z zeszłego roku ale trzymałam je w lodówce ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2010-03-29 o 17:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podaje link jak to wyglada, jelsi ktoś nie kojarzy http://upload.wikimedia.org/wikipedi...2007-07-12.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kiedyś wysłałam zapytanie czy wysyłają (bo mi sie nie chciało po aptekach chodzić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2327 |
Raczkowanie
|
Witam, jetem w kwestii filtrów całkowicie początkująca i całkiem się w tym pogubiłam. Mam na razie próbki biodermy 50 z kompleksem AR na naczynka, biodermę photoderm max 50+ i Avene crem 30 i creme minerale 50, farmaceutka polecała mi jeszcze SVR, ale na KWC wyczytałam, że jest różowy, a ja mam problemy z trądzikiem różowawym (stąd przymusowo filtry) więc kolorystycznie zupełnie nie pasuje. Co byście polecały dla skóry z trądzikiem różowawym przy kuracji metronidazolem? Pasuje mi zarówno bioderma jak i avene. no i jak to jest z tymi filtrami mineralnymi i nie-mineralnymi? Pani w aptece zachwalała mi SVR, bo są mineralne i twierdziła, że mogę na to nałożyć każdy fluid i puder i ciągle będą działać, czy z innymi też tak jest? I czy mogę np. wymieszać na dłoni filtr z fluidem i tak nakładać na twarz (bo ta opcja jest dla najwygodniejsza, brak fluidu niestety nie wchodzi w grę). Jak to jest z nakładaniem później pudru matującego? Ja używam pudru bambusowego owies + jedwab z Bu zmieszanego z Pure Mat Manhattanu - ten drugi zawiera talk, czy to znaczy, że muszę z niego całkowicie zrezygnować? Jeśli to jakieś niedorzeczne pytania to przepraszam. Próbowałam się zagłębić w to bardziej, ale przerasta mnie rozmiar wątków, linki do artykułów często straciły już swoją ważność i już po prostu całkowicie nie wiem co mam robić
![]() Ps. jestem też ciekawa jednej rzeczy, czy stosując przez cały czas filtry nie jest tak, ze nasza skóra robi się o wiele wrażliwsza na słońce i przez to jeśli zdarzy nam się brak ochronny będziemy reagować od razu oparzeniami słonecznymi itp. Spotykałam się nie raz i nie dwa z ludźmi, którzy twierdzą, ze im skóra po opalaniu schodzi tylko w tym miejscu, w którym się kiedyś smarowali filtrami. Edytowane przez Linka_ Czas edycji: 2010-04-03 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
Chcę kupić bioderme akn mat 40, to będzie mój pierwszy filtr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobny problem - tyle ze troche naczynek na nosie i policzkach a cera tŁusta z tendencją do przesuszania , wrażliwa - stosowalam kiedys próbki tego filtra i bardzo mi pasowaŁ, nie byŁ wŁaśnie taki tŁusty jak inne filtry i nie bieliŁ - nie moge go teraz znaleśc w aptece w której zamawiam zwykle - a jest za to taki i moje pytanie- czy to jest to samo ? http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...wej-spf30.html
![]() |
#2330 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupiłam przez neta Soraye 40 i jest naprawdę świetna. Wcześniej nie umiałam sobie dopasować filtra bo wiecznie coś źle wyglądało. A tego nawet nie czuje na buźce.
Zapominam, że mam filtr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę wiedzieć gdzie zaopatrzyłaś się w próbki filtrów ? Ja w aptece całodobowej na Sobieskiego dostałam dwie próbki Iwostinu 50, a w aptece koło fontanny "piramidy" LRP Anthelios 50. Szukałam próbki Avene mineralnej, bo najbardziej by mi odpowiadała (maluję się minerałami) i nigdzie nie dostałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Wtajemniczenie
|
A czy to nie jest 45? Bo właśnie dzisiejszy poranek spędziłam na wyszukiwaniu innych filtrów, dlatego, że zdałam sobie sprawę, jak mała jest bioderma - nie dla nastoletniej kieszeni. I właśnie widziałam soraya spf 45 i miał bardzo dobre opinie. Nawet chciałam go zamówić na doz'ie, ale niestety nie jest dostepna, nie wiecie, gdzie moznaby ją kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() A w Dąbrowie to w ogóle jest nędza z próbkami, największe szanse są chyba w Pogorii w Aptece, tam czasami coś mają, za to kupować lepiej gdzieś indziej, bo ceny są dosyć wygórowane (ja np. krem Biodermę Sensibio AR kupiłam w Kato za 50 zł a w Pogorii był za 68) Edytowane przez Linka_ Czas edycji: 2010-04-04 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ceny w Pogorii - no comments ... Ja, jeśli chodzi o leki, witaminy, suplementy, kupuję tylko w DOZie - zamawiam p. internet i odbieram stacjonarnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
a we wrocławiu gdzies dostajecie probki?
ja juz nie wiem co mam kupic, teraz sie zastanawiam miedzy kilkoma ![]() tylko nie wiem czy jest sens stosowac filtry ktore sie gryza z moim podkladem, pudrem i rozem
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście, że 45 ![]() Kupowałam na otoli. Faktycznie cena i pojemność w konfrontacji z biodermą wychodzi korzystnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
Co to ta otola? Wujek google mówi, że to wieś
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
Chyba chodziło o sklep internetowy. Spróbuj wpisać w wyszukiwarkę hasło tak, jak podała iziaczek (czyli otoli, a nie otola) :)
Tu jest link do tego filtra: http://www.otoli.pl/uroda_i_zdrowie/...PF45_100ml.php |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Wtajemniczenie
|
Nie boisz się używać Sorai do twarzy? Ja tam bym jej nie ufała...
Rozumiem, cena, ale np. LRP anthelios xl +50 LV kosztujr 45 zł za 100ml, więc o połowę taniej, niż inne w takiej ilości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Matka Smoka
|
Lait veloute do twarzy i ciała LRP już nie ma w sprzedaży, a jego zastępca Mleczko jest już tylko do ciała.
Wiele dziewczyn używa ,,ciałowych" filtrów do twarzy i nie wiem czego się bać? Soraya 45 i 60 jest wręcz polecana. Wszystko zależy od tolerancji filtra i indywidualnych wrażeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.