![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki Bloker Na Lato Przy Stosowaniu Acne Dermu??????
podłączę się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Sylwio ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, na dzień stosuję zawsze kremy z wysokim filtrem a jako bazę pod makijaż stosuję zwykle kremy nawilżające. Po prostu przeczytałam uwagi producenta odnośnie Effaclaru K i na opakowaniu jest napisane, że stanowi dobrą bazę pod makijaż i stąd moje pytanie o to, jak to jest latem, bo z tego co wiem Effaclar K jest jednym z łagodniejszych środków złuszczających, więc przyszło mi do głowy, że może jest bezpieczny i na lato ( ma się rozumieć przy wysokich filtrach ), a jeśli nie to ewentualnie na noc. Tym niemniej odpowiedź na moje pytanie otrzymałam i dziekuję.
![]()
#214 |
Zakorzenienie
|
No to ufff
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Hm, gdyby rzeczywiście Acne-Dermu nie można było stosować z innymi specyfikami, to wyjaśniłaby się kwestia tych obrzydliwych krost, które miałam. Już pomijając różne żele do mycia twarzy i toniki, stosowałam na niego albo podkład albo krem z filtrem.
Jelonku, widziałam ten wątek. Wysłałam maila pod podany tam adres. Zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, niestety stało się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ami być może właśnie przez łączczenie go z innymi specyfikami? Najlepiej stosować wszystkie kwasy na noc, ale jak mówiłam, nie zapamiętałam dlaczego tak powinno się robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Jelonku, podobna reakcje do Twojej mialam po mleczku Solar Expertise L'Oreala spf 60. Po 5-6 dniach stosowania na policzku mialam wielka gule, ktora mam do dzis!!!!Ktorej nie mozna "zoperowac" , bo nie ma bialego czubeczka, ktory mozna by "wyextraktowac" (wiem, wiem czasem tak robie, ale tylko w wyjatkowych przpadkach, zawsze super sterylnie, potem smaruje Tribioticem - takie wielkie ropne gule po takim potraktowaniu - oczywiscie kiedy juz wystarczajaco "dojrzeja"
![]() ![]() Dosc obrzydliwy ten opis (przepraszam!) ale moze ktoras z Was ma pomysl jak cos takiego, cystowego typu leczyc? Mam je tylko miejscowo, raz na kilka miesiecy ale jest to wystarczajaco okropne przezycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, współczuję Ci. Aż za dobrze wiem co to znaczą takie gule.
![]() ![]() A próbowałaś coś z antybiotykiem? Mi czasem pomagał np. Baneocin. |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Tribiotic to wlasnie antybiotyk, dziala na nie ok ale tez nie zawsze - jesli siedzi taka juz zadawniona dlugo pod skora, to nic juz na nia nie dziala! Na szczescie mam taki "wypadek" raz na kilka miesiecy a reszta twarzy jest prawie idealna odkad stosuje na dzien bardzo wysoki filtr.
Srobuje delikwentke wyciagnac mascia ichtiolowa, ale jak to sie stosuje? Bo do zakupienia pewnie w aptece? Dziekuje za poswiecenie uwagi, takiemu dziwnemu problemowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Do kupienia w aptece. Drogie podobno nie jest. A jak się stosuje... Ja bym poprostu posmarowała na noc. Gdzieś czytałam o zaklejaniu tego plasterkiem, ale nie wiem... Sama nie używałam. Wrzuć tą maść w wyszukiwarke, powinno Ci coś wyrzucić. Chyba m.in. Smoczyca o niej pisała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
a stosowałyscie davercin? płyn z antybiotykiem na recepte..
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
mi od czasu do czasu wyskoczy jaks niespodzianka , i davercin mi na to pomagał nie wiem jak sie spisuje przy grubszym problemie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
a czy tribiotic jest na recepte?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Tribiotic nie jest na receptę, a ja go stosowałam na ugryzienie po komarze w ekstremalnej sytuacji nad morzem, kiedy nie było jak skoczyć do apteki
![]() Sylwio, ja niestety tak reaguję na każdy filtr z dodatkiem dwutlenku tytanu, więc wybór mam baaardzo ograniczony. A już zdążyłam polubić DP ![]() Maść ichtiolową aplikuje się na takie chore miejsce, jeżeli na noc to koniecznie zakleić plasterkiem, bo wysmarujesz wszystko dookoła ![]() ![]() ![]() Kupuje się w aptekach, koszt 2zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
No to ide po masc i plasterki i jak juz mi sie szal slubny (za tydzien jestem swiadkiem
![]() ![]() Biedny Jelonku! Aj aj, jak Ty znajdziesz filtr bez titanium dioxyde???? Jesli po Antku Fluidzie nic Ci nie wyskakiwalo...to moze .... nie, nie chodzi o to, zebys do niego wracala sie nim maltretowac, co to to nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Pytałam, niedawno założyłam buczącego posta
![]() ![]() ![]() Poczekam aż Basia się wypowie, bo co my nietolerancyjne (dla td oczywiście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Biedny Jeluś, biedniutki
![]() Sylwia, na cysty tyko maść ichtiolowa, trzeba to wyciągnąć do wierzchu. Śmiesznie tania aczkolwiek brudzi bardzo, dlatego przykładam zawsze do niej jakiś płatek kosmetyczny i zaklejam (zdaje się że identyczne działanie ma kompres z gorącej cebuli). |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, ja właśnie skończyłam kurację antybiotykową i witaminową przepisaną przez dermatologa, ale niestety zostało mi kilka brzydkich, czerwonych przebarwień. Czy ten krem Acne Derm jest w stanie to zlikwidować ?? A może znacie jakiś inny sposób ?? Słyszałam, że całkiem niezły jest krem Perła Inków. Czy któraś z Was używała go może ?? Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Filtry na lato...
Probowalam podlaczyc ten moj post pod jakis wczesniejszy temat z wyszukiwarki, ale niestety nie ma odzewu, wiec postanowilam umiescic od nowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie jade do chorwacji i nakupilam sobie sporo kremow z filtrem, nastraszone m.in przez nan i smoczyce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Dot.: Filtry na lato...
Nie jestem dobrze zorientowana w temacie dotyczacym filtrów, jednak wiem ze dobre, stabilne filtry mają firmy apteczne np : Bioderma, La Roche Posay, SVR, Avene i chyba jeszcze Vichy, dlatego nie wiem czy dax i eris dobrze Ciebie ochronią.. jednak mozliwe ze sie myle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Zgadza się, była o tym mowa wiele razy- kremy Irenki Eris, Kolastyny nie widziały stabilnych filtrów, a napisy na opakowaniu to stek bzdur- co z tego, że coś tam chronią przed UVB, skoro przed UVA zero. Na ciało w porządku, skoro już kupiłaś. Natomiast na twarz z tych firm, które wymieniła Paliziomka. Zapoznaj się z działem "blokery anty-UV".
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
I po raz kolejny powtórzę (to akurat pojawia się w połowie wątków o filtrach, więc nie wierzę, że na to nie trafiłaś)- kremy z filtrem to nie "blokery". Żaden z nich nie chroni w 100% przed promieniowaniem (nawet ten z SPF 100, dlatego od oznaczeń tego typu się odchodzi) tymbardziej jeśli na twarz nie nakładasz przepisowych 2ml, kremy nie mają stabilnych filtrów, nie chronisz się dodatkowo przed słońcem, zapominasz o reaplikacji itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Hmm, to mnie troszku zmartwilyscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Warto zainwestować w dobre filtry, szczególnie do twarzy
![]() Pozdrawiam!
#238 |
Zakorzenienie
|
podbijam, moze jeszcze sie czegos ciekawego dowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Pozwolicie , że podłącze się do wątku: w tym roku (może) pojadę do Grecji , chciałabym opalic się ale mądrze w związku z tym mam pytanie jakich filtrów używać, jakich firm ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.