|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Dziewczyny, nie wiem za ile kupujecie Lirene 50+, ale dziś widziałam w Tesco za 19,90 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Matka Smoka
|
Tanio, zazwyczaj kosztuje 23-25
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Wtajemniczenie
|
Ogladałam dzis SunOzony, faktycznzie maja tinosorb. Najlepiej wygladalo mleczko spf 50 i mleczko spf 50 dla dzieci, z hipopotamem na opakowaniu. Z tego co pamietam dzieciaczkowe mialo tinosorb najwyzej w składzie.
Parsol jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Matka Smoka
|
A alkohol? jest u Ciebie też sensitive?
Kurczę, chora jestem więc wypad do R. nie wchodzi w grę, ale mnie nosi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sa też fajne balsamy po opalaniu z SunOzon. 400 ml za 6,5 zł i wysoko w skłądzie panthenol. Żeby było smiesznie wersja sensitive balsmau po opalaniu ma alkohol, a normalna nie Cytat:
![]() Gdyby Hauschka był wazny dluzej to moznaby sie pokusić ![]() -------- Jesli chodzi o -20% na serie do opalania Soraya w Superpharm. Może wyprzedaja zeszłoroczne filtry i nie warto sie łaszczyć na ta obniżke? Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-04-29 o 20:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja się cieszę na promocję na Antka. Chyba się skuszę od razu na 2 (zwykły i barwiony) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do EDM (tak tak, są rewelacyjne ![]() Teraz czaję się na pędzel do pudru z Inglota, za 67 zł. Może macie z nim doświadczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie
Czy ktoś wie czy w kremach z wysokim SPF za bielenie odpowiadaja tylko filtry mineralne : Titanium Dioxide i Zinc Oxide czy jakieś jeszcze inne składniki (zwłaszcza w filtrach Avene, których chce uzywać) ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Matka Smoka
|
Mnie się wydaje, że wszystko zależy od kompozycji filtra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() właśnie używam tego pędzla Inglota i bardzo sobie go chwalę, bo jest taki "rozciapierzony" hmm... ![]() Nie mogę się doszukać na Wizażu, albo jeszcze nie ma... jakiegoś wątku-listy gdzie zebrane byłyby filtry fotostabilne, żeby nie trzeba było przekopywać ogromnych wątków, coś na wzór kosmetyków niegryzących się z filtrami. "Słyszał" ktoś może coś na ten temat? ...i jeszcze mi się marzy lista filtrów na które można kłaść makijaż, ależ to byłoby ułatwienie ![]()
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...61&postcount=1
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
Ja mam puder dr.Hauschki.Ma swoją datę ważności nie jak u innych że dopiero po otwarciu "liczy"się czas.Nie pamiętam dokładnie kiedy go kupowałam ale bardzo prawdopodobne ze ma rok ważności. Jest bardzo wydajny i naprawdę jest super
![]() ![]() ![]() Teraz używam fluidu Eucerin 50+ i ponieważ kończy się a Antek mi się lepi to kusi mnie Soraya 45+ bo opinie są niezłe a i cena jest fajna. Chciałam kupić Pollenę Evę ale nigdzie nie mogę jej znaleźć ![]() Mam pędzel z Vipery i jestem zadowolona ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2010-05-01 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Wtajemniczenie
|
Jutro czeka mnie długa ekspozycja na słońce (od 13 do późnego wieczora), bez mozliwości reaplikacji i właśnie zastanawiam się, czy reaplikujecie? No bo dajmy na to, że poranną toaletę wykonuję w weekend o 9, nakładam filtr, a zanim wyjdę to on juz nie będzie chronił? Jest sens? Mam cere tłustą i ciężko byłoby mi chodzić po domu do 13 z niezmytym sebum, a nie wiem czy to dobrze, żeby rano nakładac zwykły krem, a potem dokładac filtr...tak sobie rozważam rózne możliwości...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2775 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 |
Wtajemniczenie
|
Pharmaceris sun protect 50+
Witam! Jestem początkującą osobą jeżeli chodzi o filtry. Teraz w super pharm jest promocja na nową serię pharmaceris przeciwsłoneczną. I zastanawiam się, czy ich filtr 50+ jest fotostabilny i odpowiedni do cery naczyńkowej...
Podaję skład: Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylene Glycol, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Potassium Cetyl Phosphate, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Titanium Dioxide, Ethylhexyl Triazone, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl / Dimethylcarbonate Copolymer, Triethanolamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Stearic Acid, Alumina, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), BHA, Simethicone, Methylparaben, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Matka Smoka
|
Dot.: Pharmaceris sun protect 50+
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pharmaceris sun protect 50+
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Raczkowanie
|
A ja znowu myślę o destabilizacji
![]() ![]() Taka luźna myśl: albo my mamy bzika, albo jako nieliczne posiadamy tajemną wiedzą o parsolu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Stwierdzam po wizycie w Rossmanie, że Soraya to chyba moje filtry na ten rok. Sun Ozon mnie dobił wycofaniem Tinosorbów z żółtych balsamów. Jedynym wartym uwagi filtrem jest dzieciaczkowy z hipciem 50+. Ale kosztuje ok. 23zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A swoją drogą pierwszy raz słyszę o recenzjach kosmetyków na youtube ![]()
![]() |
#2783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Są filmiki o ulubionych produktach, kosmetykach, które polecasz, których nie polecasz, twoje triki kosmetyczne, etc, etc. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A można prosić o jakieś linki przykładowe do tych recenzji na youtube, albo co tam wpisać do wyszukiwarki? Pierwsze słyszę o czymś takim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Raczkowanie
|
Proszę bardzo, kilka przykładów:
Recenzja Avene Diacneal tagi: produkty, które odmieniły moje życie produkty, które kupięponownie Moja pielęgnacja 5 sprawdzonych trików kosmetycznych I tak dalej i tak dalej ![]() Edytowane przez Trawa_cytrynowa Czas edycji: 2010-05-04 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Konto usunięte
|
Wielkie dzięki!
![]() Wygląda ciekawie, oblukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zadomowienie
|
Fajne te filmiki
![]()
#2788 |
Zadomowienie
|
Widziałam dzisiaj w Rossmannie jakiś nowy (chyba) krem z filtrem, nie mogę sobie przypomnieć jaka to firma - Dermika ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja sie tak zastanawiam nad ta destabilizacja...no bo skoro zawsze jest kilka roznych filtrow w kremie( tak tu gdzies czytalam w artykule-zeby sie uzupelnialy) to nawet jak zdestabilizujemy parsol kolorowka, to zostaja inne? Nie wiem, dobrze kombinuje?
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.