|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
wasze wyroby to poprostu cudeńka, to co ja robię to czysta amatorszczyzna ale na początek (taaaaaaaak wciągnęłam się xD ) jestem zadowolona. Jako że moje koleżanki oszalały na punkcie moich kolczyków w któych w sobote wystąpiłam-postanowiłam pokazać je wam. to naprawe początek bo dopiero się uczę
![]() aha i jak wcześniej pytałam o wypiekanie w opiekaczu-działa! jest to kwestia kilku minut i wychodzi świetnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Rozeznanie
|
ale pieknosci sie potworzylo
![]() Anja-z piekny naszyjnik... ![]() Depenoxu- poczatki naprawde dobre ![]() ![]() NoxReason- taki misiek do kluczy wsam raz! Az by sie chcialo znowu pomajsterowac w modelinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
ten misio to jak Przekliniak wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
Triszka ten misio idzie na naszyjnik tylko muszęlancuszek dokupić aleklucze no tez dobry sposób
![]()
#2975 |
Raczkowanie
|
No to ja może pochwale się pierwszymi dziełkami (sfotografowanymi) Są to diabełki (jakby ktoś nie zauważył).
Może nic super fenomenalnego, nie ma cieniowania ani innych takich, ale mi się bardzo podobają ![]() Reszta czeka na polakierowanie i "obfocenie". Niestety ja gotuje - dlatego potem muszę malować farbą. Mój piekarnik jest marki Ewa i nie jest w stanie podać konkretnej temperatury (chyba nawet podaje nieprawidłową), nie mówiąc o utrzymaniu jej przez jakiś nawet nieduży okres czasu. Poza tym nagrzewa się strasznie długo marnując przy tym fenomenalne ilości gazu ![]()
![]() |
#2976 |
Raczkowanie
|
a Czym dziewczyny malujecie te naszyjniki etc żeby miały ten połysk bo ja próbowałam jak niektóre tu bezbarwnym lakierem do paznokci ale już nigdy tak nie zrobiebo się tylko papra
#2977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak coś jeszcze po nich maluje to szkłem wodnym (wtedy one nie wyglądają jak szklane - one są pokryte szkłem ![]() A tak z innej beczki gloomy bear nie powinien być różowy? Przynajmniej mi się wydawało że to różowa bestia (ale mogę być w błędzie)
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 |
Konto usunięte
|
I właśnie dlatego zawsze będę pisała, że trzeba przeczytać cały wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
dzieks hehe czarny gloomy bear tez jest;dhmm dzieks lakier dodrewna a ty maczasz caly przedmiot? np ja bym musiala calego tego miska zamoczyc?No sorka ale tu jest aż 99 stron to chyba by mi to z kilka dni zajeło
#2980 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6716806]I właśnie dlatego zawsze będę pisała, że trzeba przeczytać cały wątek.[/QUOTE]
Ja mam jedno pytanie (nie związane z tym tematem) jeśli można. To całe "przeczytać cały wątek" mnie właśnie poważnie zastanawia. Ja rozumiem że wy osobiście nie macie wiele do roboty i macie kupę czasu żeby siedzieć i czytać prawie 3 tyś postów - szczerze to bardzo wam zazdroszczę gdyż ja np siedzę w pracy (w domu dostęp do komputera mam utrudniony). Manipuluje myszką (oczami i mózgiem) między 4 programami graficznymi, przeglądarką, pocztą i jeszcze czasami paroma rzeczami i nie mam czasu skupiać się dłużej na czymś co jest nie związane z pracą. Wychodzę z założenia (poniekąd słusznego) że w podobnej sytuacji (może niekoniecznie identycznej) jest dużo osób - które zostają przez was spychane na margines, obrażane i potraktowane jako ostatni kretyni "bo zamiast jak normalny człowiek spędzić 5 godzin na czytaniu oni zadają pytania" - ale muszę wam to powiedzieć i proszę zrozumcie że wątek który ma prawie 100 zakładek niestety staje sie nieczytelny - i gdyby chociażby znajdywały się w nim same porady, to można by uznać że warto jednak go przeczytać, ale dużo z postów to ahy i ohy nad pracami innych (zaznaczam że nie mam nic przeciwko takim postom ponieważ forum także temu służy) - gdy ma się niecałe 10 min człowiek fizycznie nie ma możliwości przebrnąć przez tą masę kompletnie dla niego nieprzydatnych postów by znaleźć odpowiedź której szuka. Ja rozumiem zdanie "skorzystaj z wyszukiwarki" ale mam wrażenie (albo i nie doszłam do tego w jaki sposób prawidłowo korzystać z wyszukiwarki) ona przy tym wątku staje się bezużyteczna. Dla przykładu: Wpisuje hasło "szkło wodne" (bo a nóż widelec pisaliście już o nim na forum i chętnie przeczytam) i co? Otwiera mi się jeden wątek który ma prawie 100 zakładek. Nie ma sensu tego przeszukiwać. Gdybym próbowała przez crtl+f przeszukać strony bez czytania zajęłoby mi to pół godziny a na tak długi czas od pracy oderwać się nie mogę. Może jest jakiś sposób żeby przy wyszukiwaniu wskazał mi na konkretny post w którym pojawia się poszukiwana przeze mnie fraza? Jeśli jest to ja i dużo ludzi którzy nie siedzą na tym forum od paru lat będziemy bardzo wdzięczni za opisanie tego w osobnym temacie i przyklejenie - wtedy i wy będziecie mieli mniej problemu bo część osób na pewno z opisanego tam sposobu skorzysta i nie będzie swoimi trywialnymi pytaniami zawracać wam głowy. Bo jak na razie "przeczytaj cały wątek" jest stwierdzeniem śmiesznym i wręcz nieprzyjemnym dla osób które może i by chciały ale nie mają takiej możliwości. Pozdrawiam
![]() |
#2981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A to nie wiedziałam że taki jest ![]() Tak - maczam cały przedmiot. Zrobiłam sobie haczyk na którym wieszam element i go zamaczam. Z miśkiem to teraz możesz mieć problem bo ci lakier na łańcuszku łączącym kolejne elementy ciałka pobrudzi i poskleja. Najlepiej chyba najpierw polakierować a potem połączyć ![]() Acha - ja lakieruje ok 3 razy - będzie bardziej szkliste i będzie lepiej chronić ps. sory za dubel ale podczas pisania posta wyżej pojawiło się następne pytanie które nie było związane z tym co pisałam przed chwilą.
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2982 |
Konto usunięte
|
Droga AneczkoK. - każda z nas wątek przeczytała - każda, która lepi. I nie twierdzę, że jest to sprawa na jeden dzień - ale to są podstawy! Niejednokrotnie już tu poruszane, a skoro jedne mogą czytać, to dlaczego inne niby nie? Nie masz czasu jednym machnięciem - rozłóż sobie na tydzień, dwa.
Poza tym bardzo wiele rzeczy podawanych jest w postach w linkach - a te akurat są czytelne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6717224]Droga AneczkoK. - każda z nas wątek przeczytała - każda, która lepi. I nie twierdzę, że jest to sprawa na jeden dzień - ale to są podstawy! Niejednokrotnie już tu poruszane, a skoro jedne mogą czytać, to dlaczego inne niby nie? Nie masz czasu jednym machnięciem - rozłóż sobie na tydzień, dwa.
Poza tym bardzo wiele rzeczy podawanych jest w postach w linkach - a te akurat są czytelne.[/quote] Chyba przesadzasz nie wierze w to że wszystkie czytały a z poprzedniczką się zgadzam jeśli nie chcesz nie pomagaj na szczęscie są takie osoby ,których nie obchodzi czy ktośprzeczytał czy nie i chcą pomóc. AneczkaKoziol Aha to najpierw lakierować a pozniej do piekarnika? bo pozniej nie da się lancuszkow wepchać w to modeline
#2984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szajajaba - uważasz że lenistwem jest nie przeczytanie całego wątku tylko od razu zadawanie pytań - to jak nazwiesz to jak ktoś kto na forum siedzi od dawna nie i chce stworzyć nawet najprostszej instrukcji obsługi wyszukiwarki która by ułatwiła życie każdemu? Poza tym podstaw to tutaj jest może góra 5 zakładek (rozrzuconych na 100 zakładkach)- reszta to posty zupełnie nie przydatne uczącemu się. Poza tym zastanów się przez chwile. Ktoś chce się dowiedzieć czegoś szybko więc ma spędzić 2 tygodnie z nadzieją że odpowiedź znajdzie (chociaż oczywiście nie musi) - tak jak powiedziałam: Zazdroszczę ci takiej ilości czasu którą można zmarnować. Co do linków - linki rozrzucone są po całym forum. Czyli na jedno wychodzi - chcesz znaleźć jakiś link musisz przejrzeć forum. xNoxReasonx - nie najpierw lakierujesz a potem zapiekasz(bo możesz lakier spalić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
|
xNoxReasonx - nie najpierw lakierujesz a potem zapiekasz(bo możesz lakier spalić
![]() hehe chyba trochę ci sie pomyliło;p najpierwpiekarnik pozniej lakier;d
![]() |
#2986 |
Wtajemniczenie
|
no dobra, to ja tylko kilka słów dortzuce: jeśli ktoś dopiero zaczyna a faktycznie chce sie czegos z tego watku nauczyc, to wystarczy mu kilka pierwsdzych stron, bo tam na prawde jest wiele informacji i rad...
a jesli masz krótką pamięć to przykro mi, ale jeśli nawet śledziłabyś ten wątek od pierwszego postu, na bieżąco, to i tak zapewnie nie wiedziałabyś, o czym on jest.. bo posty nie pojawiają się co minutę np. czasami jest jakiś zastój, wątek jest "nieruszany" przez kilka dni itd... i wtedy zapewne już nie wiedziałabyś o czym one jest ;] ale żeby nie było, że jestem wredna (chociaż część pewnia i tak tak myśli ;])... ja po prostu mówię, co mi lezy na watrobie ;] xNoxReasonx, nic jej sie nie pomylilo, napisala dobrze. przeczytaj nastepna linijke cytowanego postu ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
No wiem ale mowie otym pierwszym zdaniu hehe bo to by bylo ze lakieruje wkladam do pieca wykladam lakieruje heheh:P aledobra wiem o co biega
![]() ![]()
#2988 |
Zadomowienie
|
Szukaj -> Szukanie zaawansowane, w slowach kluczowych wpisujesz "lakier", wybierasz odpowiednie forum, wyswietl wyniki jako wiadomosci, zapuszczasz szukanie. Wiekszosc to odpowiedzi z tego watku...
![]() |
#2989 |
Konto usunięte
|
Otóż to, Srebrna. Jeśli komuś nie chce się pogrzebać w wątku, to wątpię też, by miał na tyle cierpliwości, by pomodelinować dłużej.
NoReason - może przystopuj nieco. Dlaczego ktoś ma pomóc komuś, komu się nie chce samemu szukać? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Ale tu się zimno zrobiło brrrrrrrrrrrr , a przecież idzie wiosna
![]() ![]()
#2991 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To moze zaznaczyc by tak opcje "wyswietl jako wiadomosci" (czy tez wybrac watek/wiadomosci, nie mam w oczach, jak to wyglada)? po lewej na dole chyba... A tych stron sie robi tyle wlasnie dlatego, ze regularnie ktos powtarza juz obrobione pytanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
weście dobra już dajcie na luz spytalam się uzyskałam odpowiedz jestem usatysfakcjonowana i tyle
#2993 |
Zadomowienie
|
Pysiamn ma racje trochę tu zimno.
Ale ja już tu na tym forum chwile jestem i rozumiem ze może nudzić co chwile odpowiadanie na te same pytania. ja juz o tym pisałam - ale napisze jeszcze raz przez takie co chwila powtarzanie własnie sie zaśmieca watek. ja wiem że można podyskutować ale warto tez dowiedzieć sie czegoś o czymś - a nie nie tak ni z gruchy ni z pietruchy. Ja też musiałam co nieco poczytać - nie chodzi o cały watek - ale po prostu poszukać. Ja także rozumiem was dziewczyny które trafiacie na te forum zagubione i chciałybyście sie dowiedzieć jak najwięcej - ja tez taka byłam i zanim się odezwałam to trochę minęło bo wszystko co na początek chciałam wiedzieć było napisane już gdzieś i wystarczyło poznać forum. JA tez jestem osoba zabieganą - każda z nas podejrzewam nie ma tyle czasu ile by chciała. Nie wiem może jedyna radą jest założenie nowego wątku dla początkujących( nie czuje sie wielce zaawansowana ale cóż jak komuś się nie chce szukać...) gdzie będą mogli zadawać pytania do woli ?? sama nie wiem - bo rozumiem jedną i druga stronę ale to rzeczywiście irytujące - nie jest to z naszej strony złośliwość - chętnie pomożemy ale trochę wysiłku z waszej strony tez musi wyjść a nie ze my tu będziemy wszystko wam na tacy podawać - same też przecież musimy poszukać. Co innego jak napiszecie "próbowałam już wszystkimi możliwymi sposobami - ale się nie udało" - wtedy podyskutujemy jak temu zaradzić. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Wtajemniczenie
|
milko, taki wątek wg. mnie kiepski pomysł...wątek dla zielonych też jest i to przyklejony, na samej górze, a niektórzy mimo to go nie zauważają...
wystarczy troche dobrej woli, chęci i umiejętności czytania ze zrozumieniem krótkich komunikatów z wyszukiwarki, a życie stanie się łatwiejsze ![]() ![]() pewnie zagmatwalam i nie wiecie, o co mi chodzi, ale trudno:P
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zadomowienie
|
hehe właśnie zapomniałam o tym wątku dla zielonych.
chyba az tak nie zagmatwałaś bo ja rozumiem - masz racje. Właśnie kombinuje jak napisać coś żeby źle nie zabrzmiało i zostało dobrze odebrane - jak sie rozmawia np. na urodzinach (wiem, może głupi przykład ale jedyny jaki w tej chwil potrafię przytoczyć sensowny) to jak sie dołącza do rozmowy to tez się nie wymaga żeby wszystko powtarzali od początku tylko sie słucha najpierw o czym dyskutują. A tu macie możliwość prześledzenia wszystkiego, poszukania. Mam nadzieje ze wiecie o co chodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
w takim nowopowstałym watku podejrzewam, że pisałyby same nowe osoby, więc kto im by odpisywał ?
![]() ja musiałam przeczytać, powiedziane miałam czytaj to i tak zrobiłam i z tego co pamietam jakoś nie bąkałam i nie czułam się zdyskryminowana, że ja nowa i mnie uciskacie ![]() później powstają dyskuje, które zaśmiecają wątek i nowe muszą kopać się przez wiekszą stertę postów.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie mi sie przypomnialy moje poczatki. Jak sobie googlujac trafilam na to forum. Jak spedzilam 2 tygodnie ferii grzebiac i czytajac wszystko co tu bylo o robieniu bizuterii. Wiekszosc postow, wszystkie linki, jak nauczylam sie szybko sama wpisywac google odpowiednie zapytania. Po dwoch tygodniach lektury zaczelam sie odzywac, pytac o bardziej szczegolowe rzeczy, nawet podpowiadac tym bardziej zielonym odemnie.
Wiedza kosztuje, zawsze kosztowala, ale przy obecnej globalizacji ilosc czasu potrzebna na znalezienie informacji zmniejszyla sie z kilku-kilkunastu dni szperania po bibliotekach do kilku-kilkunastu minut szukania w wynikach google... Jak ktos nie ma czasu szukac - przykro mi, na lepienie potrzeba jeszcze wiecej czasu...
#2998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem coś wylepie, szczyty to nie są, ale człowiek uczy sie cale zycie ![]() A co do wczesniejszych wypowiedzi - moze warto nauczyc sie korzystac z tej wyszukiwarki a przedewszystkim poczytać choć odrobinę by wiedzieć co tam wpisać -.- Pozatym skoro juz ktoś ma takie hobby poza pracą, to nie powinien się wypierać brakiem czasu. Nie posiadanie czasu jakby wyklucza takowe hobby. JAk dostaniesz do ręki np, poradnik to tez nikt nie przeczyta go za ciebie i ci nie opowie... chociaz trochę trzeba sprobować.
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Tak i oczywiście teraz wyszłam na głupią która nie wie jak się szuka w wyszukiwarce .Robiłam akurat misia i była mi szybka odpowiedz potrzebna ,a takmusialabym czekać z 2 h albo i więcej aby go dokończyć mniejsza już.....Jest dobrze ikontynuujmy dalej wątek bez offtopa
#3000 |
Konto usunięte
|
Nie ma to jak tupnąć nóżką i "się obrazić"
![]() Ok, idę sobie polepić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.