|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
Cytat:
![]() ![]() I co do tego czy ręce się brudzą, to to jest MASAKRA jakaś ![]()
![]() |
#4862 |
Raczkowanie
|
a powiedzcie jakim klejem najlepiej kleić rzeczy z modeliny? Wrzucałam wcześniej fotki kokardek do których przyklejam czaszki itp i zastanawiam sie jakim klejem najlepiej to robić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Raczkowanie
|
Ja tam kropelką wszystko przyklejam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze spróbować jeszcze na kalce albo na papierze z kolorowych czasopism ![]() A co do klejenia to używałam kropelki. Poza tym przed sklejeniem dobrze jest zmatowić powierzchnie papierem ściernym. Edytowane przez czarna kawa Czas edycji: 2010-04-12 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Raczkowanie
|
dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=czarna kawa;18528110]Tę samą instrukcję oglądnęłam i bardzo mi sie spodobała metoda, ale jako ze nie miałam ani odpowiednich obrazków, ani tym bardziej fimo liquid zrobiłam to sposobem "polak potrafi"
![]() ![]() Musze spróbować jeszcze na kalce albo na papierze z kolorowych czasopism ![]() a na utwardzonej modelinie przyciskalas ten rysunek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Raczkowanie
|
PoisonCandy ja tez sklejam kropelka i sie ładnie trzyma
![]() a ja chcialam sie spytac jakie macie sposoby na robienie takich bardziej skomplikowanych kolczyków co maja duzo elementow np jakies buzie postaci z bajek czy jakies zwierzatka bo ja to na poczatku robie sobie kulki takiej samej wielkosci do kazdego elementu i to jest jakis sposob ale jak formuje to jednak nie zawsze wychodza jednakowo oba kolczyki i trzeba sie troche nagimnastykowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Raczkowanie
|
ponawiam pytanie o bitą śmietanę! czy można jakoś inaczej niż fimo liquid który jest strasznie drogi i sylikon ?? i czy efekty użycia tych dwóch ... rzeczy są takie same ?? które lepsze?? wiem że było o bitej wcześniej ale jak zwykle żadnej konkretnej odpowiedzi oprócz " to już było przeczytaj poprzednie strony"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za Wskazówki, zakupię TLS jak tylko się odrobinę wzbogacę ;/ dziś kupiłam silikon - co rónież nie było proste, bo nie ratowały mnie małe tubki po 4 zł, a duże były tylko na taki pistolet i wątpię żeby dało się z tego dozować małe ilości skoro całość tego urządzenia była mniej więcej długości mojej ręki :P sporo się naszukałam i wreszcie w Praktikerze kupiłam biały silikon akrylowy (który można normalnie malować wszystkim, tak mi Pan powiedział, a nie tak jak twierdziła Oposy, że tylko sprayem) tubka ma 200 ml i kosztowała 6zł
![]() ![]() Czarna kawa- jestem pod wrażeniem ![]() Zimny chirurg - o technice decoupage w necie jest całe mnóstwo, chodzi o naklejanie obrazka na powierzchnię, np. drewno, na modelinie też widziałam, ja teraz kombinuję z tekturą modelarską: poczytaj w necie i polecam np. to forum: http://pretty.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=159048 . można naklejać obrazki na specjalnych serwetkach, ale też swoje wydruki. Ale nie o tym jest to forum, więc po prostu poczytaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Raczkowanie
|
taka informacja
![]() Dlatego ja polecam modelinę któa jest na allegro : http://www.allegro.pl/item994452671_..._promocja.html z przesyłką wychodzi 1 zł za wałeczek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Raczkowanie
|
ja uzywam i polecam modeline z carrefura i ladnie sie rozrabia kolory ladnie sie trzymaja po gotowaniu i farbuje jednynie troche czarny i niebieski
![]() kosztuje jakies niecale 4zl zool7 niestety ja nie mam żadnego doswiadczenia z 'bita smietana' ale z tego co na tym forum bylo to wiem ze FL jest chyba lepszy od sylikonu tylko drogi ale jak sie dobrze obejdzie z sylikonem to tez widzialam niezłe prace z niego ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Raczkowanie
|
zool - widziałam bloga tej dziewczyny, poznałam po pracach zamieszczonych na all, faktycznie nieźle to wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Raczkowanie
|
Ja też mam taką modelinę co zool7 i nie jest najgorsza, nie lepi sie do rąk. gotuję ją i nie traci kolorów. jest twarda, ale mi to nie przeszkadza. w minutę można wyrobić ja w dłoniach
zool7 ja jeszcze nie robiłam bitej śmietany, ale dopiero się przymierzam. zastanawiam się czy kupic fimo liquid czy silikon, ale najpierw mój tata musi zrobic mi w pracy metalowe końcówki do wyciskania masy ![]() gdzie kupujecie fimo liquid i ile kosztuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Raczkowanie
|
ja też polecam tą z allegro 24 kolory
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Rozeznanie
|
![]()
hej dziewczyny ! mam pytanko o malusią drobnostkę, wybaczcie, ale kopię w forum i nie potrafię tego znaleźć !! widuję w niektórych cudeńkach np. w kolczykach, najczęściej w lodach : miniaturowe kieliszki lub wsadzone do nich drobniutenkie łyżeczki , czy któraś z was orientuje się gdzie i za ile można takie coś dostać ? szukam i szukam i nic =(
#4876 |
Raczkowanie
|
też szukam, szczególnie tych kieliszków. pytałam kiedyś jednej dziewczyny, to powiedziała, że znalazła jeszcze z czasów Barbie, ale wierzę, że można to gdzieś kupić, tylko właśnie gdzie??? inne dziewczyny nie odpisują na pytania - bo "to tajemnica wyrobu i nie będę się nią chwalić". ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Raczkowanie
|
A gdzie kupujecie sztyfty do wkrętek ? Do wiszących kolczyków nie problem, bo są strasznie tanie i wszędzie ich pełno... Ale tamte ? Takie najzwyklejsze, płaskie
![]() ![]()
#4878 |
Raczkowanie
|
Zimny chirurg --> patrz strona 159
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Raczkowanie
|
te talerzyki ( co akurat podałaś na zdjęciu) i kieliszki są faktycznie z barbie - sama takie jeszcze gdzieś mam. Wątpię jednak że da sie je gdzieś kupić na sztuki ... jak juz to właśnie w rożnych zestawach z lalkami ( nie tylko babrbie)
czerwonaaa ... a w jakim mieście mieszkasz, że jest ta hurtownia?? 13 zł to jednak nie to samo co 23 ![]() spróbuje chyba na początek ten sylikon, zobaczymy.. tylko jak jest ten duży i ten pistolet trzeba mieć, to go mam ale nie wyobrażam sobie nakładania go na taka maluteńką babeczkę... wiec chyba kupię w tubce mimo, że wyjdzie drożej a doorka te końcówki można faktycznie zrobić albo kupić jednorazówki do cista w markecie np. tesco a można też ostrym nożem naciąć po prostu końcówkę tego hmmm opakowania, w którym jest sylikon np. w krzyżyk i wyjdzie fajny wzorek ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4880 |
Raczkowanie
|
co do lyzeczek tez wielkokrotnie pytalam ale widzialam tylko z oczkami do zawieszenia na all
a co do modeliny z all to ja tez mam taka z leroy(w swarzedzu pod poznaniem) za chyba 10-12zl tylko jest troche twartda no i jest 12 kolorow w opakowaniu ale sa 2 rodzaje(to co bylo tam na zd to to sa 2 opakowania) |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Raczkowanie
|
nie kumam
![]() tą co ja kupuję faktycznie zapakowana jest w 2 jak by woreczki ale sprzedaja oby dwa za 23 zl ( 24 kolory) a ty mówisz że w leroy można je kupić tlyko oddzielnie w woreczkach? i każdy z 13 zł?? qppancegle - o czyjego bloga ci chodziło?? ( "widziałam bloga tej dziewczyny, poznałam po pracach...") |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzilo jej chyba o bloga altaj(tej dziewczyny co sprzedaje modeline) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Przyczajenie
|
heej^^. chcę się pochwalić moimi pierwszymi wyrobami. wiem że nie są doskonałe i ogółem ale pierwszy raz robiłam coś z modeliny
![]() ![]() a no właśnie przepraszam za jakość ale robiłam zdjęcie z telefonu Edytowane przez olaa97 Czas edycji: 2010-04-13 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Raczkowanie
|
tak, tak, chodziło o Ajtę właśnie, jak się okazuje, oprócz robienia prac sprzedaje też modelinę
![]() Zool - silikon wyciskany z pomocą tego pistoletu naprawdę nie ma sensu, a w tubce nie wyjdzie Cię drożej, jak już pisałam, ja kupiłam w Praktikerze za 6zł dużą tubkę, 200ml !!! końcówki też tam widziałam, trzy plastikowe plus jednorazowy rękaw za 6zł, więc nie jest źle ![]() a co do modeliny, to ja mam taką jak na zdjęciu, paczuszki po pół kg, kosztowały mnie hmm... jakieś 5zł za każdą? ale wiadomo, "po znajomościach"... ;-) zdjecie z tel więc kiepskie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
olaa97 jak na poczatek łądne prace
![]() ![]()
#4886 | |
Raczkowanie
|
o ale masz wygode z tymi znajomosciami
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Raczkowanie
|
Lulu16 to chyba kwestia wprawy i wyćwiczenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
a no tak wprawa tez wazna
![]() miałam poprostu nadzieje ze pochwalicie sie jakimis swoimi przydatnymi sztuczkami przy robieniu kolczyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.