|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
Cytat:
Każda z nas miała początki,a dziewczyny powiedziały dobrą radę. Właśnie,że się oburzasz! I to jest prawda...Bo widać to...np.to co ja wyróżniłam w twojej wypowiedzi(cytat) na czerwono.No przykro mi,ale ja czerwonych dywanów ścielić przed tobą nie będe. Mnie szajajaba też kiedyś coś podobnego powiedziała,trochę się zdenerwowałam,ale przeszło mi ![]() Edit: Rosemery ma rację.Przepraszam,że tak pod nią,ale dopiero teraz zobaczyłam jej post. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Konto usunięte
|
O, solaola, przepraszam, nawet nie pamietam tego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
To było aż takie ostre? Przepraszam.
![]() Ale teraz masz już loopy proste. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Chi~
|
Nie lubię się wtrącać, ale skoro dajesz prace do oceny (sama o nią poprosiłaś) to dziewczyny oceniły. Ja nic nie mówię, bo sama nie umieściłam moich prac na forum...
pozdrawiam.
#1295 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
ja naprawde sei nei oburzam ani nei obrazam wrecz przeciwnie wlasnie robie koraliki i zaraz je ide gotowac .... naprawde
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Konto usunięte
|
A jak gotujesz, robi ci sie biały nalot?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 |
Raczkowanie
|
TAK ROBI MI SIE TAKI NALOT ... ALE PO POMALOWANIU LUB POSMAROWANIU OLEJEM JUZ GO NEI MA I KOLORKI ODZYWAJA DLATEGO CZESC KORALIKOW NA MOICH FOTACH JEST TAKA BRZYDKA
A CZY MOZNA GOTOWAC WIECEJ NIZ 15 MINUT BO JA GOTUJE ZAWSZE DLUZEJ I JEST WSZYSTKO OKI --------------------------------------------------------------------- DLACZEGO ZAWSZE WSZYSTKO CO JA ZROBIE MUSI BYC ZLE ... ZAWSZE KTOS SIE CZEPIA .. LECZ JUZ CZASEM JEST TO NIE DO ZNIESIENIA Edytowane przez Paulinka_13 Czas edycji: 2007-01-27 o 19:38 Powód: LITEROWKI |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Wtajemniczenie
|
witam ponownie
![]() od najważniejszego zacznę: szaja, dziękować Ci ślicznei za radę - pamiętałam jak pisałaś o tym wcześniej, ale dopieor dzisiaj się zastosowałam - wyszły cudnie równiutkie ![]() ![]() Paulinka.. powiem wprost: Ty, dziecko, jakaś nieodwartościowany ciut i mocno prze3wrażliwiona jesteś....... nazwałabym to 'żenujące'. chyba adekwatne słowo... i generalnie żadnym fimowym ekspertem nie jestem, bo moja wiedza ogranicza się do przedzytania całego tego wątku i wylepienia raptem jednych 'jaguarków', ale...... yhh.. szkoda słów :/
#1300 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
dziekuje bardzo jesli mnie wyslulasz jesli nei to po prostu nei pisz do mnei bo ja tego nei rozumiem i mysle z inni tez ----------------------------------------------------------------------- a co do ciebie szajaba to kieys pisalas mi zebym neipisala 3 postow naraz pod soba. To chcialm przypomniec ze przegladajac to forum, ten watek i inne to niekotre osoby zadawaly jedno pytanie 3 razy pod rzad w 3 postach i jakos ich nikt nei upominal , tylko odpowiadal na pytania ....... a jak ja napisalam 3 posty pod sobaa i to rozne a nei takie same !!!!!!!!!!! <a to roznica i to weilka> to byl na mnie weilki krzyk !!??!?!?! a napewno jakbym kogos upomnala to bym uslyszala takie cos: ej ty bede pisala jak chce nei czepiaj sei ppopatrz na siebie .... A I JESZCZE JEDNO PROSZE MI NIE PISAC ZE SEI OBRAZAM I OBURZAM BO TO NIE PRAWDA .. JUZ WIELOKROTNIE KTOS MI PIASL ZE JESTM OBRAZONA I OBURZONA ... I PROSZE NIE PRZYPISYWAc mi takich rzeczy bo to nie prawda lecz anjlepiej wyzyc sie na kims w nerwach i takie cos napisac prawda ? I znowu sprawdza sei moja teoria ![]() ale coz tak bywa .. tylko zawsze u mnei ... dlaczego zawsze ja musze robic cos zle .. i tylko mnei sie kazdy czepia jak zawsze .. lecz dlaczego gdzie indziej jest inaczej , gdzie indzij kazdy zrozumie czloweika tylko nie tu .. tu zadasz pytanie a tu juz pretensje ze nie przeczytales watku .. keidy to sie skonczy .. poweidz mi prosze , poweidz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Konto usunięte
|
Eh, dziecko, dziecko.... Wyluzuj
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty wchodzisz tu zupelnie nie zapoznajac sie z zasadami, nie czytajac nawet posta wczensiej, pytasz o to samo w roznych watkach. Troche irytujace. Zadajesz podstawowe pytania, a wystarczylo by troche poczytac watek o bizu z fimo. To ze na ostatnich stronach dziewczyny pokazuja tak skomplikowane rzeczy jak roze, jakies geometryczne wzorki znaczy ze odpoczatku ten watek byl taki. W koncu kazda z nas zaczynala i napewno padly tam pytania jak gotowac/piec modeline, jak kroic, czym lakierowac itd. Dwa, wystawiasz prace do oceny. Wybacz, ale tu sie przyjelo, ze nikt nie slodzi jak widzi bledy, wiekszosc z nas oczekuje konstruktywnej krytyki. Ty ja otrzymalas, ale nie potrafisz przyjac. Nie jest obrazaniem cie stwierdzenie, ze twoja bizu jeszcze nie nadaje sie na sprzedaz. To tez nie jest takie hop siup. Ja sie musialam mocno starac, wielu bizuteryjkom stad wylegranie itp poodrzucaly zgloszenia. Maja jakies doswiadczenie i troche pokory po takiej odpowiedzi. Zeby nie oftopikowac, twoje modelinki: jak pisaly dziewczyny, sa krzywe, niektore nawet bardzo. Ale lepisz pierwszy raz, to zrozumiale. Nikt Cie nie chce zniechecac, ale jesli sama nie potrafisz dostrzec wlasnych niedociagniec no to sory, ale dobra bizuteryjka nie bedziesz. Modeline da sie pokroic rowno. Oczywiscie ne idealnie, wiadomo, to reczna robota wkoncu, ale beda na tyle idealne ze potencjalny klient je zaakceptuje, ba nawet drobne nierownosci uzna za atut bizu, jej niepowtarzalnosc. Byc moze krzywe koraliki u Ciebie to wynik uzycia nieopowiedniego narzedzia. Jesli kroisz nozem kuchennym to napewno sie nie uda, kroi sie zyletka, skalpelem albo nozykiem do tapet. Ja kroje tylko i wylacznie zyletka. Pisanie posta pod postem: w regulaminie jest zaznaczone, zeby tego wmiare mozliwosci nie robic, bo watek staje sie malo czytelny. Zdazaja sie duble postow nie z winy uzytkownika. To sa wlasnie te 2-3 identyczne posty jednej osoby pod soba. To nie jest ich wredne widzimiscie tylko blad systemu przy wysylaniu wiadomosci. Niektore dziewczyny edyduja nadprogramowe posty dopisuja 'dubel'. Tak wiec, to ze dziewczyny (i chlopak ![]() ![]()
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
1. Przyjelam te krytyki ze spokojem i ... nie obrazam sei
2. Nie krzycze ze moje branosletki i inne rzeczy sa ok 3. i takze chce sei zintegrowac z wami ale chyba tego nei chcecie |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3550233]Eh, dziecko, dziecko.... Wyluzuj
![]() szaja ujęła to krtko, Kot dłużej, ja pisałam już wcześniej... dziecko, jeśli nie umiesz doczytać się sensu mojej wypowiedzi, to jest mi niewymownie przykro. tylko że mam to gdzieś. a żeby nie offtopować - dzisiaj jak piekłam koraliki, to piekłam je 45 minut :| a transparentna do tej pory nie zrobiłą się trensparentna.. [cieniutka wybła, więc powinna]. why...?
#1305 |
Zakorzenienie
|
Paulinka - ode mnie będzie tylko jedna prośba - nie rób literówek, bo nie można połowy rozczytać. To w jaki sposób piszesz, pokazuje jaki masz stosunek do adresata Twojej wypowiedzi.
EOT |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Konto usunięte
|
Darkling, transparentna w ogóle jest dziwna. Jak w srodku niej masz ciemną, to raczej przejrzystosci nie zobaczysz :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
oj wy kłótliwe nienawistne baby, dajcie już spokój bo się Paulinka załamie
![]() Paulinko a Ty po prostu postaraj się uważać przy pisaniu i nie robić błędów bo to utrudnia czytanie ![]() ![]()
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 11 ![]() ![]() ![]() Pytanie do Paulinka_13: -Przeczytałaś regulamin? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 11 ![]() ![]() ![]() Pytanie do Paulinka_13: -Przeczytałaś regulamin? Paulince myślę już wszystko powiedziałyśmy/powiedzieliśmy(niepotrzeb ne skreślić),więc zgadzam się z lawendą99 Edit: Przepraszam Was,ale serwer zrobił "dubel". "Dubel" |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
No prosze
![]()
#1311 |
Zadomowienie
|
a propos...
Ja dostałam kiedyś od Viris burę ,że robię niestarannie, zapiekło jak cie choroba i sobie pomyślałam "och ty babo wstrętna " ale i dobrze kobieta zrobiła bo juz nastepne miały ręce i nogi. ![]() Powiem szczerze ze ja nigdy nie sprawdzałam ,która z Was ile ma lat,traktowałam jak równe sobie czyli inne tworzace i oceniające,wiek dla Mnie nie miał znaczenia. ![]() Paulina-jaką Ty modelina robisz?I ile ja gotujesz?bo albo jakaś niewyrobiona jest albo ma nalot po gotowaniu,gdzies tam pisałaś że to nalot,ja jak gotuje tez mam nalot ale wyglada to zupełnie innaczej ![]() A propo zachowania.. faktycznie niepoważne,jakaś pyskówka,agresja może nieświadoma jesli mówisz ze wszystko ok,więc moze to wypływac z twojego stylu bycia. A ja mam pytanie,spale sie ze wstydu jak zapyatm co to te toolsy? Jaguary są wklesłe w środku czy takie złudzenie optyczne?Jak na 1 raz są ![]() Edytowane przez Isani Czas edycji: 2007-01-28 o 17:17 Powód: 1 |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jauary są moje, bo zabrzmiało jakby były Paulinki.. nie, nie są wklęsłe - robiłam fotka przy sztucznym świetle i tak dziwnie wyszło. i pytanie, co to są 'toolsy'? ![]() Szaja - transparentna jest błękitna i była obok białej. więc chyba po prostu zonk..
Uważaj czego sobie życzysz, bo przy odrobinie pecha może się spełnić... Moja biżu FORZA FERRARI! Edytowane przez Darkling Czas edycji: 2007-01-28 o 17:41 Powód: skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Konto usunięte
|
Heh, mnie błękitna transparentna sciemniała koszmarnie, tak samo czerwona i żółta, nie wspominając o fioletowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
NA POCZATKU ROBILAM ZWYKLA MODDELINA Z FIRMY jednosc A TERAZ ROBIE Z ASTRY..
GOTUJE PRZEZ 20 MINUT CZASEM WEICEJ <W TRAKCIE SPRAWDZAM CZY JUz JEST TWARDA> TAK ROBI MIE SIE BIALY NALOT MOZE NA FOTKACH BRZYDKO TO WYGLADA GDYZ NEI JESTEM EKSPERTEM W ROBIENIU FOTEK ALE GDY WSADZE JE DO OLEJU LUB POLAKIERUJE TO CALKIEM INACZEJ WYLADAJA ... SA SWIETNE TYLKO KRZYWE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
Znowu duże literki, na litość...
#1316 |
Zakorzenienie
|
Paulinko, to w jaki sposób piszesz do nas pokazuje jaka jesteś. A piszesz niestarannie, z masą błędów i literówek. Proszę- sprawdzaj każdy post przed wysłaniem go bo to się okropnie źle czyta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc powinno byc ok ![]() A swoją drogą,wylegarnie odrzuciły projekty niektórych dziewczyn?niebywałe patrzac osttanio tam na koraliki z fimo stwierdziałam ,ze kogo oni tam wpuscili... Edytowane przez Isani Czas edycji: 2007-01-29 o 00:22 Powód: 1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Raczkowanie
|
Co do gotowania modeliny, to to jest tak, ze osad na koralikach jest zalezny od kilku czynnikow.
przedewszystkim od twardosci wody(tej twardosci od węglanu wapnia) ale tez od dlugosci gotowania, to nie jest tak, ze musisz sprawdzac czy koralik jest miekki, jak modelina ma ok 100 stopni to zawsze bedzie sie wydawac miekka, jak ja wyciagam koraliki z piekarnika kiedy sa jeszcze cieple zawsze sa troszke miekkie, bo poprostu sa gorace... najlepiej piecz w piekarniku!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Kogo np?
#1320 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.