|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
Postaralam sie zrobic kawalek tortu dosc duzego dla siostry i oto moje dzielo ( nie wiem czy ladne ) chyba zrobilam malo ozdob , ale to nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny masakra po raz kolejny - kulki kulalam, kulalam, kulalammmm tak ze juz chyba barziej ukulane byc nie mogly, a one sie po utwardzeniu zrobily nierowne, maja jakies wypryski, popekaly w wielu miejscach.. co sie dzieje, wam tez sie tak robi??
I jeszcze pytanie - jak lakierujecie, ze nie macie zaciekow ani sladow pedzla? edit koraliki nadawaly sie do wyrzucenia, wiec wyladawaly w koszu. 15 korali... ile to modeliny i czasu stracone ![]() Daje wam tylko 2 fotki ktore zrobilam podczas pracy, zeby chociaz pokazac, co robilam Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2007-11-12 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Ale te na fotach ie sa jeszcze upieczone? Bo tu prezetuja sie naprawde ladnie. Moglas pokazac te popekane. Mi nigdy sie cos takiego nie zdazylo. To jest fimo?
#2434 |
Wtajemniczenie
|
Tak, te z fotki sa jeszcze nie upieczone. No i niestety to jest fimo (niestety, bo straty duze, ogolnie fimo lubie)
Zauwazylam ,ze to sie dzieje od 10 minut wzwyz jak gotuje (nie bieke, bo mi piekarnik nowy, a pali rzeczy z jednej strony),tylko ze 10 minut gotowania to malo, sa miekkie. Twardnieja po 20 minutach, ale wtedy sa juz popekane. Czany Kocie, specjalnie dla ciebie wyciagniete z koszta - te polakierowane i nie. Widac popekania i dziwne zapadniete dziury, ktore juz w ogole niewiem jak powstaly. Zreszta popatrz na fakture koralika - przed gotowaniem gladkie, a po gotowaiu takie chropowate, z wypryskami - widac na lakierowanych powiedzcie jeszcze.. jak wam sie swirl zakreca w slimaczka? Ja robie jak na fotkach i filmie i powstaje tylko ksztalt koralika, za to swiderka nie ma.... Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2007-11-12 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2436 |
Zadomowienie
|
Nuka: a co wsadzilas do srodka? tez fimo, czy moze jakas astre albo w ogole co innego? Bo moze srodek ma inna rozszerzalnosc cieplna albo zostaly babelki powietrza miedzy nimi i stad ten efekt... Gotowanie jest ryzykowne w ogole, bo koraliki obijaja sie o siebie i o inne w wodzie, woda lekko rozmiekcza na wstepie powierzchnie koralika i moze dojsc do powaznych uszkodzen (gotowalam kiedys figurki :/), w tym pozlepiania - a potem poodlepiania sie ze skutkami zabojczymi,
![]() |
#2437 |
Wtajemniczenie
|
nic nie dodalam, jedynie fimo kolor mieszalam, ale to chyab nie od tego. Ale przemoglam sie i wsadzilam jakies resztki modeliny w piekarnik - wyszly cale, gladkie i nie popalone!!! Takze jutro nowe koraliki kakaowe ida tym razem do pieca, moze cos wyjdzie porzadnego
Tylko moje drogie, jak lakierujecie ze wychdozi wam to tak pieknie? Isani jaki masz przepis na lakierowanie? Toje lakierowanie wyglada jakby to bylo szklo! Piekne *_* Srebrna - wszytsko FIMO. I wszytsko ma 110 stopni napsiane. Wiec to chyba tylko o ta wode chdozi. Jutro wiec pieke |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 |
Zadomowienie
|
Moze zalezec od lakieru i pedzelka
![]() ![]()
![]() |
#2439 |
Wtajemniczenie
|
ja mam do paznokci lakier i akrylowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2441 |
Zadomowienie
|
Eberhardt Faber, Gloss lacquer. Mala przezroczysta buteleczka z czarnymi napisami i czarna nakretka, naplastikowana na tekturowa podkladke.
O, tu jest, pod "Gloss varnish": http://www.eberhardfaber.com/FIMO_cr....EBERHARDFABER A, kupiona w Empiku, ale ze 2 lata temu.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2442 |
Raczkowanie
|
Ooo.... To zobaczę w najblizszym czasie czy jeszcze jest i za ile
![]() I jeszcze jedno pytanie - jak lakierujecie, to robicie jakąś podstawkę/"wieszak"? Czy po prostu trzymacie w rękach....? ![]() ![]() ![]()
#2443 |
Wtajemniczenie
|
o, to zobacz White2311, bo tez jestem ciekawa.
A ponizej moje nieszczesne koraliki - ktorych poprzednicy umarli w wodzie i wyladowali w koszu ![]() Dzis za to pieklam i sie udalo. Troche nierowne sa jako kulki, ale wielkoscia sie roznic mialy, bo bedzie z nich naszyjniczek. A do obejrzenia gotowych kolczykow zapraszam do watku w moim podpisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sweet_nuko trochę się obijałam i dopiero teraz mogę ci odpisac bo doczytałam watek. Maluję koraliki nadziane na wykałaczkę. Najpier jedna strona, a poźniej druga wykałaczka i druga strona, nie za grubo, bo zaschnie przy dziurce na wykałaczce i znowu odkleja się wykałaczka z lakierem i trzeba poprawiać. Maluję zwykłym lakierem za 3 zł, znalazłam tez w chińskim sklepie lakier za 2 zł. Nie za gęsty, ale już go nieużyję bo pod wpływem ciepła skleiły się korale :/ jak dałam dziewczynom na kilka dni do poogladania. Ślimaczki...środek kręcenia musi byc także środkiem łączenia się korów, wtedy one jakby ciągną na drugą stronkę koralika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Wtajemniczenie
|
ISANI, ponawiam pytanie - jakiego lakieru uzywasz
i dziewczyny - jak wam sie robia slimaczki na swirlach? ja krece szybka i krece i nic... tylko ksztalt jest, swirla nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za takie słowa - zawsze jakoś człowiekowi się robi cieplej i milej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Wtajemniczenie
|
no ja robie jak na filmie, wzor mi sie tylko splaszcza, koralik nabiera ksztaltu, ale nic sie nie skreca
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zadomowienie
|
Hm a kręcisz to na płasko czy jak bączka? Pod pewnym katem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest on również zależny od koloru fimo - niektóre są dość miękkie (zapewne zależy to od rodzaju barwnika) i te kręci się szybko, ale trzeba uważać na odkształcenia, inne - twardsze - potrzebują po prostu więcej czasu, żeby wzorek się "zawinął". Nie wiem czy pomogłam, wszak to tylko teoria, trzeba po prostu próbować i liczyć się z tym, że wiele będzie nieudanych zanim pojawi się taki, który nas zadowoli ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2450 |
Wtajemniczenie
|
Isani, na baczka
Mandalaa - dziekuje ![]() Zrobilam swoj wlasny tutorial o lisciu http://fc01.deviantart.com/fs23/f/20...andyDreams.jpg Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2007-11-15 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Raczkowanie
|
Sweet_Nuka, mam ten sam problem i tez czekam na podpowiedzi
![]() Bardzo fajny tutorial ![]()
#2452 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez nie satysfakcjonuja w 100% moje swirle. Jak mi z jednej strony wyjdzie cudowny slimak to z drugiej kompletnie nic o_O.
#2453 |
Konto usunięte
|
Otóż to. Jedynie dwustronnie łądnie wychodzą takie dwu-trzykolorowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny , od dawna czytam Wasz watek i postanowilam tez cos zrobic .
Juz na wstepie zauwazylam , ze talentu i wyobrazni nie mam i miec raczej nie bede ale udalo mi sie stworzyc podarek dla mojej siostry , ktora ostatnio ma fiola ma punkcie marki playboya. Oto moje pierwsze modelinowe dzielo . Kolory czarny i bialy, kilka brylancikow . Bialy jak widac zrobil sie brzydki . Kokardka pomalowana bialym lakierem do paznokci a calosc bezbarwnym lakierem do paznokci. Ksztalt troche niedopracowany ale bynajmniej teraz wiem na co musze zwrocic uwage nastepnym razem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Wtajemniczenie
|
brylanciki się coś nie wkomponowały, jak na mój gust.
poza tym, sam pomysł mi się nie podoba. mam trocchę inny stosunek do playboya niż Twoja siostra. ale o tym nie rozmwaiajmy, to nieważne.
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Rozeznanie
|
Podobno i za krytyke sie powinno dziekowac
![]() Poza tym jak na pierwszy raz to ja i tak nie spodziewalam sie dziela sztuki jakiego wszyscy inni tutaj prezentuja ![]() Cytat:
Jednemu sie podoba serce innemu krolik . Wazne aby obdarowana osoba sie cieszyla . Nieprawdaz ? Co zatem Ty monisiu proponujesz do ulepienia ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Wtajemniczenie
|
szczerze mówiąc ni ewiem. krytykować najłatwiej, ale moje"dzieła" są w opłakanym stanie. po zrobieniu kilku koralików wycofałam się, bo nic z tego nie wyszło.
tak, ważne, żeby obdarowana osoba się ciekszyła, więc ok. masz rację, tu nie zaprzeczę. ogolnie praca wydaje mi sie dobra, tylko właśnie te brylanciki jakoś mi nie grają. ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Wtajemniczenie
|
A mi tylko Xeniu oko nie pasuje. Zrobilabym bez otoczki, sam brylancik. A tak jest ladne
![]() A to moj wytwor dzisiejszy |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5775077 polerowane???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zadomowienie
|
Sweet nutka bez urazy ale poprzednie kwiaty były o niebo ładniejsze
![]() Króliczek Pleyboya jak na 1 raz całkiem ciekawy, liczy się tez pomysł do wykonania jeszcze się przyuczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.