|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
wiecie co.. ten skalpel tez mi plaszczy modeline ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Przyczajenie
|
![]()
Piękne rzeczy tu wystawiacie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Rozeznanie
|
te wzorki sa malowane? ja piernicze... to wyglada jak szklo... Mandala. Jestes niesamowita...
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Obiecuję, że często gęsto będę zaglądala na Twoją stronkę, pod warunkiem, że nie będę w stanie depresyjnym, bo mogłoby mnie to dobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Konto usunięte
|
Triszka - wzorki nie są malowane
![]() Mandalo - dalsza cześć tej kolekcji jest równie piękna, jak te co juz chwaliłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
aaaaaa no masssakra piekności
moja transparentna jakoś nie chce wyglądac tak transparentie? może ją źle utwardzam jakoś?
#2497 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim BARDZO!!!
![]() Odbiór tej kolorowej kolekcji przeszedł moje najśmielsze oczekiwania (zarówno tu jak i na forum gazetowym). Nie mogę się nadziwić, że aż tak spodobały się Wam te prace, ja bowiem miałam co do nich mieszane uczucia. Teraz - dzięki Wam - na pewno będę kontynuować eksperymenty w tym kierunku i pewnie zrobię nowe rzeczy. Tutaj, specjalnie chciałabym podziękować Szaja, Tobie!!! ![]() W swojej galerii zapewne nie umieściłabym reszty prac z kolekcji, gdyby nie Twoje zainteresowanie pierwszymi dwiema. I zapewne nie pokazałabym ich na forum. Kiedy napisałaś na priva, że Ci się podobają, pomyślałam, że może rzeczywiście nie są takie nieudane. Wydawały mi się zbyt krzykliwe i przegadane, choć od początku lubiłam wszystkie, bo miałam naprawdę dużą frajdę przy ich robieniu. Teraz chyba patrzę na nie jeszcze łaskawszym okiem. Dziękuję, Szaja, dziękuję dziewczyny ![]() Miło, że mnie wspieracie ![]()
![]() |
#2498 |
Wtajemniczenie
|
mandala....jak ja ci zazdroszcze talentu...
miss venflon.. mi tez sie nie robi transparentna ![]() Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2007-11-20 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
Boże... ale cuda... Podziwiam
ja nawet "głupich" listkow nie potrafie :| ide sie schowac i kulac moje jednokolorowe kuleczki... |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Konto usunięte
|
Mandala - nie ma za co, polecam się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 |
Raczkowanie
|
Witam
Zafascynowały mnie te różności które pokazujecie na forum! Oczywiście takich jak te ostatnie to ja w życiu nie zrobie ale chciałbym stworzyć coś sama. W tym wątku jest tego pewnei bardzo dużo ale niestety nie mam czasu ( i wytrwałości) żeby to wszystko przeczytać. Proszę o radę co powinnam kupić jako "zestaw startowy" i o co chodzi z masą transparentą? Jaki to ma efekt bo sobie nie mogę wyobrazić. Znalazłam stronkę gdzie można zakupić masę ale nie wiem od czego zacząć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Wtajemniczenie
|
camika, nie mow tak tylko cwicz
wiecie ci.. bylam w 3 empikach i nigdzie nie bylo tego lakieru ktory potrzebuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Raczkowanie
|
Narazie to ja nie mam na czym ćwiczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Wtajemniczenie
|
poogladaj sobie rozne koraliki, nasze czy na innych galeriahc, zastanow sie co dla ciebie bedzie latwe do wykonania, kup takie koly i kulaj
![]() A ja dzis wyskakuje z 2 zawieszkami |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
Wczoraj obejrzałam sobie prace Mandali i do dzisiaj szczęki z podłogi podnieść nie mogę
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Raczkowanie
|
Cyz ktoś mi może odpowiedzieć na pytanie jaki efekt daje transparenta masa? Czy ona jest lekko przeźroczysta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nowe kolko zainspirowane pracami Mandaali i http://www.flickr.com/photos/beadworx/ Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2007-11-22 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Raczkowanie
|
Śliczne, Mandalaa, Mistrzu! Ja bym w życiu nie zrobiła czegoś takiego!
Sweet_Nuko, Twoje też bardzo ładne ;] Stonowane kolory.... Ładne, choć proste. ![]()
![]() |
#2510 |
Raczkowanie
|
Sweet_nuka, bardzo mi się podoba Twoja ostatnia praca
![]() Ładna kolorystyka i świetna forma - taka, jaką lubię -prosta i wyrazista. Tylko nad wykończeniem powinnaś jeszcze troszkę popracować, ale nie będę się czepiać, bo wprawa przychodzi z czasem. Naprawdę szybko się uczysz i spodziewam się, że kolejne Twoje prace będą nas zadziwiać. Powodzenia ![]()
#2511 |
Zadomowienie
|
Sweet_nutko bardzo ładny wisiorek z różyczką, ten kwadratowy pimimo, że bardziej wszystko ścisniete podoba mi się bardziej, kółeczko chyba wzorowane na Manadli ale bardzo ładne.
Maandalo Twoje ostatnie prace sa ZA***IASCZE, a niby wszyscy chca stonowane a tutaj myslę, że zmieniliby zdanie. W szystkie sa transparentne czy tylko biały kolor? Ktoś się pytał orobienie różyczek bez tła, jak zrobić żeby się niespłaszczały. Ja każdy plastrek, płatek przyklejam osobno. |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje wam
![]() Lezka z roza ma 6 cm dlugosci, a prostokat mniej niz 5 Kolko ma 5 cm srednicy Wiem ze wykonczenie nie najlepsze, ale bylam juz tak dobita recznym cieniowaniem, ze przyznam sie z pokora.. bylo mi troche juz wszytsko jedno ![]() Praca osttania wzorowana na mandaali, ale grzecznie to napsialam ![]() Teraz mam pewien projekt w glowie, moze w poniedzialek zostanie zrealizowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mandalaa - przefantastyczne są te pstrokatki, w ostatnich się zakochałam ![]() Camilka - Jeśli nie masz czasu na przeczytanie tego wątku, to nie będziesz miała czasu na lepienie z modeliny. Więc nie czekaj aż ktoś Ci poda wszystko na tacy tylko do czytania ![]() Edytowane przez Viris Czas edycji: 2007-11-22 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Wtajemniczenie
|
Viris.. teraz to mnie dobilas... myslalam e ten lakier bedize z 30 zl kosztowal, to jakos nie specjalnie bolalam nad tym, ze w 3 empikach go nie ma. A to niecale 10!! No teraz to rozpaczam
![]() :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc czy prosiłam o duzo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Konto usunięte
|
No tak, zważywszy na to, iż zaczęłąś pisać kilka postów po dyskusji na temat transparentnej fimo.
A u mnie nie ma ani transparentnej, ani lakieru! Szlag mnie trafi chyba, szczególnie na tym lakeirze mi zależy. Chyba czeka mnie wyprawa na drugi koniec miasta... |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Raczkowanie
|
Mandalaa ..... zatkało mnie, jak zwykle zresztą . po obejrzeniu Twoich prac
![]() Dziewczyno, masz prawdziwy talent, jaki rodzi się raz na 100 lat ![]() Przyjemnnie wiedzieć, że choć tylko wirtualnie, ale mam możliwość Cię poznać , porozmawiać i podziwiać Twoje arcydzieła ![]() Piękne. Naprawdę piękne, a to słowo w odniesieniu do prac z modeliny to naprawdę szczyt możliwości wyrazu ![]() KIlka dni temu pokazałam Najdroższemu Twoje prace i od paru dni domaga się, żeby koniecznie sprawdzać, czy pokazałaś coś nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Wtajemniczenie
|
zakupilam lakier i jestem szczesliwa.
szajajaba... a to nieciekawe z tymi transparentnymi ze ich nie ma, bo ja mam, a szukam nie transparentnych, bo ich nie lubie |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Rozeznanie
|
niedlugo i faceci zaczna nosic bizuterie z modeliny ;DDD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
A_qq, nie chcę robić z siebie szczególnego mazgaja, ale muszę przyznać, że tak wylewne komplementy jak Twoje, powodują u mnie lekkie ściśnięcie gardła. Naprawdę serdeczne dzięki... Nie wiem co więcej napisać.
Możesz tylko powiedzieć swojemu Najdroższemu, że najprawdopodobniej jutro lub pojutrze wrzucę do galerii nowe rzeczy będące kontynuacją "pstrokatej" kolekcji. Swoją drogą - to miłe, że mężczyzna docenia kobiecą biżuterię ![]() Pozdrawiam ciepło Was wszystkie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.