|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
Jak patrzę na zachwycony wzrok mojego, sądze, że to całkiem prawdopodobne
![]() Cytat:
![]() Gdybym nie wiedziała, nie uwierzyłabym, że mozna takie cuda wyczarować ze zwykłej modeliny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Wtajemniczenie
|
a powiedzcie mi, bo ja nie wiem.. wpisuje w wyszukiwarke "clay flower" w google i daje na zakladke obrazy i wyskakuje mi pelno zdjec niby kwiatkow handmade. Ale czy to jst jakas nazwa kwiatow CLAY i ze reczne, znaczy ze hodowane i przycinane czy cos tam, czy one sa z modeliny?
O np takie http://img.alibaba.com/photo/1180201...ay_Orchids.jpg a tu link do obrazkow google http://images.google.pl/images?svnum...lay+flowers%22 Z opisow wynika ze to sa kwiaty sztuczne, recznie robione, ale ja pytam, bo po prostu nie moge uwierzyc.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Konto usunięte
|
Jeśli chcesz coś fimowego, wpisujesz polymer clay
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Wtajemniczenie
|
czyli to sa zywe kwiaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np ten : Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
![]()
Mandalaa- wow swietne nie myslalam ze taki rzeczy mozna robic , myslam ze to jakies mazaki ale nie , śliczne
![]() Mam jeszcze jedno pytanie , jak wy robicie takie rożne ruloniki to u was nie widac doloczenie fimo lub modeliny a ja jak robie ( nie tylko te ruloniki ) to u mnie zawsze widac kiedy dolaczam modelinke , czy to zalezy gdy jest fimo lub Astra ? ![]() Edytowane przez Mys!a Czas edycji: 2007-11-23 o 20:21 Powód: Zle sie jakos zapsialo niew iem ajkeis klikanie an napsi bylo ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Wtajemniczenie
|
oj nie czepiajcie sie jej juz tak.
Camika - kup kilka podstawowych kolorow, niebieski, zolty, czerwony, czarny, bialy - Fimo soft, nie transoparentne i nie effect, po prostu zwykle. Zawsze mieszajac mozesz uzyskac inny kolor. A watek przeczytaj. Nie masz za wiele czasu?Ja tez nie i dlatego nie przeczytalam go w 1 dzien, tylko powoli sledzilam post po poscie kilka dni. Da sie to przeczytac, wierz mi. Mys!a - fimo jest bardzo miekka i ladnie sie laczy, astra jest twardsza i bardziej sucha, dlatego laczenia widac dosc wyraznie, ale to tez kwestia wpray, na astrze tez mozna robic cuda A ja mam dziewczyny pytanie Mam fimo 58 - jest to ciemna zielen, bardzo ladna zreszta, taka naturalna, ale jest to fimo effect - jest taka perlowa troszke, jak zlota czy srebrna. A ja poszukuje takiej bez drobinek, tylko ze jej nie ma i musze ja zamowic, a nie wiem jaki to nr ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
Sweet_nuka - ja mam ciemny, normalny zielony nr 56 (smaragd). Jeszcze nie próbowałam ale wygląda normalnie
![]() Mam jeszcze nr 53 (tropischgrun) taki jasny jak ta emotka ![]() i chyba dobrze wygląda w połączeniu z czarnym |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Rozeznanie
|
Ja zaczynam na zwyklej modelinie , szkoda mi jej wyrzucic a wprawy trzeba nabrac.
Niestety bialy po wypieczeniu juz nie jest bialy . Jest ohydny , trzeba go pomalowac lakierem french . Czy Fimo biale tez robi sie brzydkie , czy zachowuje ladny kolor ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Raczkowanie
|
oczywiście jak się nie piecze fimo w zawysokiej temperaturze to kolorki są dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zestawu startowego mój to były dwie kostki FIMO, nie pamiętam jakie to były kolory, ale do wypróbowania swoich sił wystarczyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Raczkowanie
|
U mnie podobnie, bo jak sprzątałam, znalazłam czerwone i złote fimo, do tego tą "kiełbaskę" fimo. Teraz używam astry, opakowanie po lakierze do włosów, czasem lakieru do paznokci (zeby polakierować wyroby), ale cały czas gonię się, aby kupić, ten do fimo... Czasami używam gumowych rękawiczek... No i tyle. Więcej na początek ci nie trzeba. Najwyżej inspiracji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Wtajemniczenie
|
iena, dziekuje
![]() A wiecie co, ja pieke 20 minut w 110 stopniach to moj kolor jus mi strasznie ciemnieje - na Fimo i przebija mi kolor spod spodu.... A dzis wam pokazuje JEDEN!! element z mojego projektu, taki przedsmak. Nawet nie wiedzialam, ze mi sie tak dobrze bedzie pracowac z "kamienna" modelina Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2007-11-24 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masz astre czy jakas inna? bo moja astra biała nawet po wypieczeniu jest bielutka...
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Rozeznanie
|
Sweet_nuka bardzo ladnie Ci to wyszlo
![]() Ale powiedzcie mi dziewczyny jedna rzecz, kupilam ten lakier do fimo, ladnie nablyszcza i w ogole, ale jak wy robicie to, że osiagacie wrecz efekt "szkła" lakierujecie dwa razy? czy sa inne na to metody? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Wtajemniczenie
|
ja powielam pytanie triszki. Issani ma te korale czarne w czerwone roze takie piekne, chocby szklane
![]() I ja ma mjeszcze pytanie, bo okazalo sie ze 56 to nie to czego szukam i ze to na 99% jest nr 53, ale chce sie upenic - czy 53 to ciemna zielen bez brokatu? Nie zaden morski, seledynowy, tylko ciemna, naturalna zielen? A i Triszka, dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Raczkowanie
|
53 - jest taki ostrzejszy cieplejszy zielony, bardziej seledynowy niż ciemna zieleń. Jak ta emotka
![]() 56 to ciemna zieleń ale chłodna edit: (jak to się usuwa? ) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2540 |
Raczkowanie
|
53 - jest taki ostrzejszy cieplejszy zielony, bardziej seledynowy niż ciemna zieleń ale jest ładny. Jak ta emotka
![]() http://**************/sklep/index.ph...t&prod_id=3024 Jednak najbardziej seledynowy jest nr 50 56- to ciemna zieleń ale chłodna |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Rozeznanie
|
Ja mam kolor 56 i jest to taka chłodna ale troche morska zielen, ale z polaczeniu z zoltym daje taki kolor jak trawka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Wtajemniczenie
|
dobra, bede mieszac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Konto usunięte
|
Sweet nuka, nie ma idealnej ciemnej zieleni, trzeba miesząć
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Wtajemniczenie
|
a tam, jest jest, tylko z brokatem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Konto usunięte
|
No
![]() Ale ja nie lubię brokatowej fimo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Wtajemniczenie
|
mnei sie podobala do czasu az wypieklam te moje roze, bo caly ten brokacik powedrowal w gore. Ale 2 brokatowe (wlasciwie perliste mam - czerwona i zielona) i ejdna biala perlowa, to nic nie zrobie, uzyc trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
Ja nie lubię brokatowych. Ale jak się nie ma co się lubi....
Dzisiaj przedstawiam wynik wieczornej nudy - takie cuś łaciate i nieudana maska teatralna. A obok - narzędzie zbrodni... ![]() edit - wszystko nie pieczone jeszcze ![]()
Eighteen blue, twenty one grey, Looking ahead for the first time that we could drive, Out on our own, To speed away Edytowane przez White2311 Czas edycji: 2007-11-24 o 22:35 Powód: dopisek ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Wtajemniczenie
|
White, widze ze uzywasz sklapela. I dobrze ci sie nim robi? Bo mnie gniecie i plaszczy strasznie wszytsko i w dodatku jakis malo ostry jest, a nowy, wole zyletke
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Wtajemniczenie
|
a ja polakierowalam koralik 2 razy i wyglada jak szklany. Wiec chyba to jest sekret Isani i Mandaali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.