|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5894160]Mandalo - zaczęłaś bawić się folią? Ładnie, brawo
![]() Szaja, ja się niedługo wszystkim zacznę bawić w ramach eksperymentów ![]() Sweet_nuka, wiem, że masz dobre intencje ![]() Buziaki
#2582 |
Raczkowanie
|
Mandalaa - śliczne ja tez bym chciała takie zrobic ( choć to nie możliwe
![]() ![]() A ja musze sie za fimo wziąśc patrząc na te wasze śliczności ( choć i tak bedzie zmarnowane , ale cóż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Rozeznanie
|
rety Mandalaa... przez Ciebie popadne w kompleksy... przy Twoich moje prace wygladaja zalosnie... jak ty to robisz? :|:| ze to wyglada jak namalowane... to jakas specjalna technika? ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Wtajemniczenie
|
popieram!
i jeszcze cos ode mnie foka 1 - zauwazylam ze nie wychodza mi w ogole swirle robione szybką. Za to super wychodza kulne w rekach, o czym dowiedzialam sie przez przypadek, mieszajac kolory fotka 2 - jako ze watek ten odwiedziaja tez osoby zielone, to pokazuje jak dzis wydluzylam motyw rozy ( znam osoby, ktora chca sie bawic w fimo, a nie wiedza, ze to na tym polega). Walec mial 5 cm dlugosci i 3,5 srednicy, teraz ma 1 cm srednicy i 30 cm dlugosci ![]() Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2007-11-27 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zadomowienie
|
Sweet nutko ta rózyczka bardzo podobna jest do mojej, bardzo ładna
![]() Mandalo piekne prace, ponawiam pytanie to wszystko transparentna? Ską Ty kochana bierzesz te inspiacje, cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Wtajemniczenie
|
Isani, mowilam ci ze bede robic czarne korale z rozyczka, wlasnie dlatego ze te twoje mi sie tak strasznie podobaly. Tylko te moje cos mi w koncu za male wyszly, za mocno rozciaglam. ale trudno, znow zobaczymy cos nowego
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I zauważyłam jeszcze coś, z czego zdałam sobie sprawę zupełnie niedawno, zainspirowana pytaniem jednej z koleżanek - kiedy patrzę na dowolną pracę z fimo po prostu wiem jak to jest zrobione, nie wiem skąd, ale potrafię sobie wyobrazić technikę powstawania, bez tutorialów i wskazówek. Nie mam pojęcia czy to osobnicza umiejętność czy po prostu doświadczenie. Raczej skłaniam się ku drugiej opcji, która jest tajemnicą rzemieślników. Po prostu kiedy pracuje się dość dużo z jakimś materiałem, odkrywa się jego potencjalne możliwości, co daje nam umiejętność przewidywania jak zachowa się dany materiał.
![]() |
#2589 |
Wtajemniczenie
|
mandaalu, a czy mozesz zrobic fotke koralika przed wypiekaniem, takiego z transparentna fimo i potem po wypieczeniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Raczkowanie
|
Oj, Nuko, w złą godzinę ta prośba padła..
![]() Dziś rano odkryłam, że mój aparat przestał działać! Nie mam pojęcia co się stało, ale obawiam się, że popsuł się ekran ![]() Ale oczywiście jak tylko uda mi się załatwić tę sprawę i zakończyć przygodę happy endem, sfotografuję koralik tuż po wypaleniu i pokażę. Nie ma problemu ![]()
#2591 |
Wtajemniczenie
|
ale ja chce taki przed wypaleniem i taki ktory juz ma godizne po wypaleniu. Bardzo mnie to ciekawi, ,jak to wyglada zanim laduje w piecu, a potem robi sie jak ze szkla.
A ja jestem w trakcie robienia tych rozyczek. To zdjecie sprzed 2 h temu. Ogolnie to mialy byc dla mnie tylko na bransoletke, ale kolezance spodobaly sie moje roze na kamiennym tle (ale to metalowka i chce czarne) no i takim sposobem musze zrobic caly komplet ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2592 |
Raczkowanie
|
ooooo
![]() ![]() tak spojżałam na ten wątek i za pierwszym razem pomyślałam : ej czy ja już wrzuciłam fotkę? .. a to nie moje ![]() W niedziele przeglądałam tutoriale i coś mnie napadło na różyczki ![]() Jeszcze nie polakierowane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
śliiiiczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Wtajemniczenie
|
ah IENA.. piekne te roze, 100 x lepsze niz moje
![]() po prostu cudo!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
Napewno nie 100 razy lepsze tylko poprostu inne
![]() Zresztą trochę krzywo talarki wykrajałam ;P Każdy kwiatek przecież inaczej rośnie ![]() Dzięki za miły komentarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | ||
Wtajemniczenie
|
Twoje cuda nigd się nie nudzą
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zadomowienie
|
Takie "uzupelnianie" to ja robie cienkimi rulonikami koloru tla. Tylko trzeba ciasno ukladac. A jak masz np. narysowany wzor, to mozesz na kartce podzielic go na czesci. Ja tak zrobilam z jabluszkiem z ogonkiem - najpierw jabluszko, do niego czarny ogonek, ulepic naokolo sporo tla, i do tego tla dopiero listeczek. I poupychac ruloniki, gdzie sie da. Powyciskac powietrze, oczywiscie, a potem wyrolowac/wyklepac caly walec ze wzorkiem od srodka do koncow, zeby wyrownac. Mozesz, jak masz jakies katy, upychac nie ruloniki, tylko klinki (przekroj trojkata) albo rozplaskane paseczki.
![]() |
#2598 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze moje zabawy z biala transparentna
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2600 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie apropo tej bialej transparentnej.... Czy ona po wypieczeniu jest taka biala?? ;/
Bo szukam czegos co sie zrobi przezroczyste... a nie biale ;(
#2601 |
Wtajemniczenie
|
chyba nie ma takiej masy..... a chyba na pewno nie jest to zadna fimo, bo ta sie robi tylko taka polprzezroczysta, jak dasz pod swiatlo to przeswituje. Na epewno nie jest taka jak szklo.. bardziej jak szklo mrozone
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
Szkoda
![]()
Eighteen blue, twenty one grey, Looking ahead for the first time that we could drive, Out on our own, To speed away Edytowane przez White2311 Czas edycji: 2007-11-29 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Wtajemniczenie
|
monisia nie, bo jak je troche ukulasz, to sie polacza. Przeciez u nas nie widac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zadomowienie
|
Z tym moze byc problem, zaleznie od modeliny. Na metalicznej moze byc widac, na transparentnej mozliwe, ze tez. Zwlaszcza, jezeli jest dosc twarda sama w sobie, a powierzchnie styku zdaza lekko przeschnac/zestalic sie/zwietrzec - mniejsza lepkosc, mniejsza szansa na bezszwowe polaczenie ;<
![]() |
#2606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, ale Wy to jesteście mastery w tej dziedzinie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Wtajemniczenie
|
Naszyjnik z roz, jak zwykle w linku, bo za duzy na zalacznik
http://fc01.deviantart.com/fs23/f/20...andyDreams.jpg http://sweetcandydreams.deviantart.c...ustin-71016207 - tu jeszcze jeden shoot z bliska. Wybaczcie jakos, ale z flashem wszytsko sie swieci - bo polakierowan,e bez flasha traci za to ostrosc. A pogoda za oknem nie sprzyja dobremu swiatłu... Sa jeszcze kolczyki na lancuszku i bransoletka - taka jak lancuch zawieszki, czyli kulki przekladane lancuszkiem, ale niestety, te zdjecia juz w ogole marnie wyszly ![]() Dedykowane Justynie z uczelni i robione tez na jej prosbe |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Raczkowanie
|
Sorry za ten entuzjazm, pewnie dla was to nic, ale ja sie bardzo ciesze... czemu? W koncu mi wyszło
![]() ![]() Przepraszam za niedopracowanie, ale bylo to zrobione pare minut temu i w dodatku nie pieczone jeszcze xD To drugie zdjecie przerobione na czarnobiałe, bo na normalnym wyszło złe światło. Ale to nic, i tak swirl byl czarno-biały :P
#2609 |
Wtajemniczenie
|
ladny ten 2 swirl
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Wtajemniczenie
|
oba ładne
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.