Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-30, 18:06   #2731
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)

Dodam jeszcze, że my też nie wszystko dokładnie pamiętamy. I jeśli komuś zwyczajnie się nie chce czytać, to nam się zwyczajnie nie chce szukać dla kogoś.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 20:14   #2732
Kentrish
Raczkowanie

O rany, ale aferę robicie :/ Ja nie jestem w waszym wieku! Do bronienia pracy magisterskiej jeszcze mi daleko! Jestem mniej inteligentna niż wy. Przepraszam, że nie jestem wszechmocna, ale Bóg stworzył mnie jako człowieka.
Kentrish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 20:26   #2733
Konto usunięte

A co do tego wiek ma czy inteligencja? Chyba masz jej na tyle, żeby czytać wątek, skoro jak widzę piszesz? Moja droga, że nie chce ci się czegoś szukać, to się linistwo nazywa :P

Poza tym, na forum rozrzut wiekowy jest od bodajze 12 lat do kilkudziesięciu, i akurat jest to najmniej istotne kryterium
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 20:26   #2734
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

Cytat:
Napisane przez Kentrish Pokaż wiadomość
O rany, ale aferę robicie :/ Ja nie jestem w waszym wieku! Do bronienia pracy magisterskiej jeszcze mi daleko! Jestem mniej inteligentna niż wy. Przepraszam, że nie jestem wszechmocna, ale Bóg stworzył mnie jako człowieka.
Kentrish, ale to ty robisz aferę, a nie dziewczyny
dostałaś prośbę, żebyś albo przeczytała wątek, albo skorzystała z wyszukiwarki... Nie nasza wina, że ty taka delikatna, że nawet uwagi nie można zwrócić , bo już uważasz, że robimy aferę.

Niestety, coraz więcej ludzi jest leniwych i przesadnie delikatnych, nie wiem co to będzie za kilkanaście lat, zwrócenie uwagi będzie chyba zgłaszane na policji jako zniesławienie, napad albo gwałt...
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 20:36   #2735
monisia104
Wtajemniczenie

nie chciałyśmy nikogo urazić przekierowując do samodzielnej lektury wątku ;]
i jak powiedziała szaja, wiek tu nie jest zadnym kryterium. ja mam skromne lat 14 i wiem do czego sluzy 91 stron watku i wyszukiwarka ;]
when the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 20:38   #2736
triszka
Rozeznanie

GG do triszka Send a message via Skype™ to triszka

Dobra dziewczyny, dajmy juz spokoj, zawsze znajdzie sie ktos kto zapyta. Juz nie warto dolewac oliwy do ognia. Po prostu zamknijmy temat .

Blog -> KLIK

......Wrapy.....
..........Fimo........

triszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-30, 20:46   #2737
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

buu, a już myślałam, że mam na jutro obiad.... (mięsoooo! )

aisah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-30, 20:53   #2738
Kentrish
Raczkowanie

No okej, może jestem z bardzo przewrażliwiona, już czytam wszystkie strony. Ale naprawdę, wystarczy mi, kiedy jedna osoba zwróci uwagę.
Stary 2007-12-31, 08:06   #2739
krulicek
Raczkowanie

Dot.: Millefiori z modeliny

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6157405]A skąd mam wiedziecz, czy Pysia wróci?

Przecież ja ją znam tyle, co i reszta na forum [/QUOTE]
ja sie tylko grzecznie zapytałam bo Jej prace są dopingującą - aspirujące, nie chce nikomu przykrości zrobić ani rozdrażnić, każdej z Was prace są piękne i można tylko oczka wybabałuszać
krulicek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-31, 08:16   #2740
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah

najlepiej napisz jej maila

aisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-31, 08:23   #2741
krulicek
Raczkowanie

[QUOTE=milkaa2;6158644]Krulicek - mam nadzieje ze sie nam pochwalisz jak już coś ukulasz.

A teraz apel do wszystkich nowych i zagubionych. Mam ogromną prośbę - używajcie wyszukiwarki - ona naprawdę nie gryzie.
Po drugie nikomu jeszcze nie zaszkodziło przeczytać jakiegoś wątku.....
pochwale się na pewno jak mi sie coś uda.

powiem tylko tak wiele ludzi trafia przypadkiem na jakiś fajny wątek i czasami nawet nie wie, że coś takiego istnieje. Ja osobiście trafiłam przypadkiem tutaj ale nie żałuje, chcę sie czegoś więcej dowiedzieć, więc czytam. Rozumiem osoby stałe na tym forum, że sie denerwują o te same pytania mnie też irytuje pytanie o jedno i to samo, ale rozumiem też osoby, które owe pytania zadają bo trudno im się czasami odnaleźć. Co do wyszukiwarki to też nie taka prosta sprawa bo nie znając tematyki trudno jest cokolwiek wpisać, a na obcojęzycznych o wiele trudniej. Ja osobiście kombinuję, ale moja prośba do Was jeżeli ktoś wie co można wpisać na wielojęzyczne strony to bym poprosiła, tak w imieniu początkujących. Puki co znalazłam tylko na forum (jeszcze go studiuję) Polymer clay. Niestety zawsze sie znajdą osoby co będą pytać, ja też pytam Wy też kiedyś pytałyście, w końcu kto pyta nie błądzi. kurcze ale sie rozpisałam, przepraszam nie chciałam wątku zaśmiecać, ale po co wprowadzać nerwową atmosferę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-31, 08:23   #2742
Kentrish
Raczkowanie

Przeczytałam wszystko (uff) i już się nic nie będę pytać.
Stary 2007-12-31, 08:30   #2743
triszka
Rozeznanie

Kentrish, w jeden dzien?! o.O

Blog -> KLIK

......Wrapy.....
..........Fimo........

Stary 2007-12-31, 08:39   #2744
krulicek
Raczkowanie

z racji tego, że dziś sylwestrowa nocka chciałam wszystkim wizażankom i wizażanom hihihi złożyć najszczersze życzenia wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, owocnej pracy przy lepieniu i pomysłów bez liku

Pozdrawiam krulicek
Stary 2007-12-31, 08:42   #2745
krulicek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kentrish Pokaż wiadomość
Przeczytałam wszystko (uff) i już się nic nie będę pytać.
podziwiam ja puki co jeszcze czytam, ale niestety czas mi na to nie pozawala dlatego dorywczo i z doskoku zaglądam na wątek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-31, 08:48   #2746
Kentrish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez triszka Pokaż wiadomość
Kentrish, w jeden dzien?! o.O

Wczoraj czytałam do 2 w nocy, a dzisiaj wstałam i dokończyłam
Stary 2007-12-31, 09:24   #2747
monisia104
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krulicek Pokaż wiadomość
...
powiem tylko tak wiele ludzi trafia przypadkiem na jakiś fajny wątek i czasami nawet nie wie, że coś takiego istnieje. Ja osobiście trafiłam przypadkiem tutaj ale nie żałuje, chcę sie czegoś więcej dowiedzieć, więc czytam. Rozumiem osoby stałe na tym forum, że sie denerwują o te same pytania mnie też irytuje pytanie o jedno i to samo, ale rozumiem też osoby, które owe pytania zadają bo trudno im się czasami odnaleźć. Co do wyszukiwarki to też nie taka prosta sprawa bo nie znając tematyki trudno jest cokolwiek wpisać, a na obcojęzycznych o wiele trudniej. Ja osobiście kombinuję, ale moja prośba do Was jeżeli ktoś wie co można wpisać na wielojęzyczne strony to bym poprosiła, tak w imieniu początkujących. Puki co znalazłam tylko na forum (jeszcze go studiuję) Polymer clay. Niestety zawsze sie znajdą osoby co będą pytać, ja też pytam Wy też kiedyś pytałyście, w końcu kto pyta nie błądzi. kurcze ale sie rozpisałam, przepraszam nie chciałam wątku zaśmiecać, ale po co wprowadzać nerwową atmosferę

no ale wizaz jest po polsku, wiec chyba kazdy wie,co wpisac w wyszukiwarkę...
when the moment arrives that you know you'll be alright
It's amazing
and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight
monisia104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-31, 10:28   #2748
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krulicek Pokaż wiadomość
ja sie tylko grzecznie zapytałam bo Jej prace są dopingującą - aspirujące, nie chce nikomu przykrości zrobić ani rozdrażnić, każdej z Was prace są piękne i można tylko oczka wybabałuszać
A ja tylko sie zdziwiłam Ale Pysia była w ciąży, pewnie już dawno urodziła i nie ma czasu na forum

Krulicek - polymer clay, fimo jewelry, polymer clay canes, polymer clay jewelry - te rzeczy wpisuję. No i polymer clay tools
Stary 2008-01-01, 15:19   #2749
Isani
Zadomowienie

GG do Isani

Ufff, w końcu przeczytałam . Ja to jakaś taka jestem mało dopowiedzialna w czytaniu forum
a później uzbiera mi się 500 :P stron i juz niechce mi sie nadrabiać, ale kiedyś trzeba.
Ok to tu nasmaruję troszku teraz.
1.Znowu wróciłam
2. Pysiamn, podejrzewam, że teraz opiekuje się dzieckiem, pewno kiedys wróci. Proponuję osobie zainteresowanej napisac do niej wiadomość, co u niej słychać itp.
3.To ,że ktoś nowy pyta wciąż o rzeczy, które były juz powiedziane/napisane są tu stare jak świat, stare też są nasze złośći na niechcejstwo tych, co niechce im się czytać... taka już odwieczna "walka"
3.No i własnie, ja się obijam, a to dziewczyny, które kiedyś były początkujące np. Milka , teraz kręcą takie chałupce , aż szczena opada. Muszę się wziąść do roboty. Teraz kiedy ten chaos świąteczny minie, mogę spokojnie wrócić do życia codziennego. Inna sprawa, że ostatnio jak wymyśliłam sobie na papierze kilka projektów, to dusza chciała, a ręce niebardzo potrafiły poradzić sobie z planem, ano zobaczymy teraz ...
4.Isskra pytała , gdzie w Łodzi można kupic modelinę:
-sklep "Matejko" na ul. Żwirki, mają tam kilogramową Astrę i małe nieznanej firmy kostki, oraz Fimo. Do cieniowania i rozjasniania proponuję Astre , bo wychodzi taniej kilogram-22,40
-sklep papierniczy róg Nawrot i Sienkiewicza, w kierunku bardziej ul. Kilińskiego mają tam modelinę na laski, tylko patrz na świeżość, bo niektóre są stare.
-Empik w Manufakturze
5. Dziewczyny mam od groma starej modeliny, jak ktoś ma zapał i olej jadalny w domu, wyćwiczone mięśnie to zapraszam, aby się zgłosić, szkoda wyrzucić, a jako podkład może się przydac. Ja dostałam kiedyś białą Astrę kilogramową starą jak świat, ale zabrakło mi już w połowie siły i cierpliwości do jej wyrabiania. Więc jak ktoś chętny to zapraszam do napisania PW.
6.W związku z tym, że od groma jest tu informacji, mam nadzieję, że jak coś zapomnę to nie pobijecie mnie jak o cos dopytam:P Jedna wizażanka robi notatki, więc jakby co to będę miała do kogo się zgłaszac
7.Dziewczyny na ten Nowy Rok zycze Wam duzo inspiracji i pięknych prac, oraz tłumy klientów
Isani jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-01, 22:15   #2750
krulicek
Raczkowanie

Krulicek - polymer clay, fimo jewelry, polymer clay canes, polymer clay jewelry - te rzeczy wpisuję. No i polymer clay tools

Szajajaba ślicznie dziękuję. dopiero dziś znalazłam chwilkę by coś poczytać, a Pysiamn pewnie nie ma czasu bo wiem jak małe dzieci absorbują, mam za przykład na siostrze zmykam lulać

pozdrawiam Krulicek
Stary 2008-01-01, 22:29   #2751
krulicek
Raczkowanie

Isani - co do tych notatek hihi, ale tylko spisuje co ważniejsze posty a raczej ich numery, niestety zazwyczaj tylko te na których są linki jakieś i ewentualnie porady, muszę póki co sie obronić i skończyć czytać forum. Poza tym jak coś to jeszcze raz przewertować tą skarbnicę bo czytać na sucho to tak jakoś dziwnie, moim zdaniem, lepiej robić cudaki i jak nie wychodzi to najwyżej poszukać odpowiedzi. Ale ciiiii żeby sie nie wydało hihi bo każdy musi przebrnąć sam przez forum, a niekoniecznie moje notatki będą komuś przydatne, mimo wszystko jak będę w stanie pomóc to czemu nie, ale nic nie obiecuje. Idę spać bo po zabawie bolą mnie stopy i nawet moczenie w wodzie z mydłem nic nie pomogło.
Stary 2008-01-01, 22:39   #2752
Isani
Zadomowienie

GG do Isani

Ach, dziekuję za linki, te to sobie pozapisywałam w przeglądarce do ulubionych więc troszku ich mam. Bardziej mi chodzi np. o nazwę jakiegoś lakieru itp dziwne wywijasy
Stary 2008-01-04, 09:41   #2753
milkaa2
Zadomowienie

GG do milkaa2

Cytat:
Napisane przez Isani Pokaż wiadomość
Ufff, w końcu przeczytałam . Ja to jakaś taka jestem mało dopowiedzialna w czytaniu forum
a później uzbiera mi się 500 :P stron i juz niechce mi sie nadrabiać, ale kiedyś trzeba.
3.No i własnie, ja się obijam, a to dziewczyny, które kiedyś były początkujące np. Milka , teraz kręcą takie chałupce , aż szczena opada. Muszę się wziąść do roboty. Teraz kiedy ten chaos świąteczny minie, mogę spokojnie wrócić do życia codziennego. Inna sprawa, że ostatnio jak wymyśliłam sobie na papierze kilka projektów, to dusza chciała, a ręce niebardzo potrafiły poradzić sobie z planem, ano zobaczymy teraz ...

Czy to było o mnie ???

milkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 10:31   #2754
Isani
Zadomowienie

GG do Isani

Cytat:
Napisane przez milkaa2 Pokaż wiadomość
Czy to było o mnie ???
Noooo
Stary 2008-01-04, 17:53   #2755
milkaa2
Zadomowienie

GG do milkaa2

ooo jak mi się milo zrobiło!!! To takie małe rzeczy a tak cieszą!!!
Przeczytałam to w szkole i chodziłam z wielkim bananem od ucha do ucha i gdyby nie one to bym sie uśmiechała dookoła głowy
Dziękuje bardzo za takie miłe słowa Isani

PS ... powiem szczerze że trochę mi tu ciebie brakowało,
ostatnio przeglądałam mój watek i spostrzegłam sie, że nie odpowiedziałam ci tam na pytanie - przepraszam.... z motylków nic więcej nie zrobiłam oprócz drugiej pary kolczyków - jeszcze chyba 3 takie korale leżą skromnie w woreczku ...

Stary 2008-01-04, 21:53   #2756
Isani
Zadomowienie

GG do Isani

To miłe, że ktos za mną tesknił. Ja ostatnio wciąż jakies kłody zyciowe pod nogi mam... ale obiecałam sobie, że w tym roku znajde czas....i chodź dziś gil do pasa, to zrobiłam dwa rulony(płatek i środek),może nic nowego ale na zamówienie więc podobna kolorystyka i wyglad jak jesienny ogród. Na więcej mnie dziś juz nie stać. Ale niedziela wolna
Stary 2008-01-05, 09:00   #2757
milkaa2
Zadomowienie

GG do milkaa2

ooo ja tez ciągle "pociągająca" jestem ja tez cierpię na notoryczny brak czasu... między jedną a druga szkołą. Ja trzymam mocno kciuki za twoje postanowienia za swoje też i nawet mamy podobne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-07, 18:14   #2758
Mys!a
Raczkowanie

Mam pytanie , czy wiecie jakim mazakiem można pisać po modelinie tak by sie to potem nie zmyło ? Mam zamiar zrobic cienkie linie tylko nie wiem czym Moze takim do plytek ?
Mys!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-07, 18:34   #2759
milkaa2
Zadomowienie

GG do milkaa2

no to ja myślę ze z modelina to jak z każda inna powierzchnią i do tego trzeba po prostu takie mazaki nie ścieralne - jest tez lakier w pisakach myślę ze będzie sie nadawał. Ale ten do płytek chyba tez - spróbuj a zobaczysz. i powiedz nam później koniecznie czy wyszło.

Stary 2008-01-07, 18:42   #2760
triszka
Rozeznanie

mazakiem? nie lepiej farba do ceramiki? ^^

Blog -> KLIK

......Wrapy.....
..........Fimo........

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości