|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Konto usunięte
|
Dot.: Biżuteria z modeliny / masy termoutwardzalnej (ręcznie robione koraliki)
Dodam jeszcze, że my też nie wszystko dokładnie pamiętamy. I jeśli komuś zwyczajnie się nie chce czytać, to nam się zwyczajnie nie chce szukać dla kogoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Raczkowanie
|
O rany, ale aferę robicie :/ Ja nie jestem w waszym wieku! Do bronienia pracy magisterskiej jeszcze mi daleko! Jestem mniej inteligentna niż wy. Przepraszam, że nie jestem wszechmocna, ale Bóg stworzył mnie jako człowieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Konto usunięte
|
A co do tego wiek ma czy inteligencja? Chyba masz jej na tyle, żeby czytać wątek, skoro jak widzę piszesz? Moja droga, że nie chce ci się czegoś szukać, to się linistwo nazywa :P
Poza tym, na forum rozrzut wiekowy jest od bodajze 12 lat do kilkudziesięciu, i akurat jest to najmniej istotne kryterium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dostałaś prośbę, żebyś albo przeczytała wątek, albo skorzystała z wyszukiwarki... Nie nasza wina, że ty taka delikatna, że nawet uwagi nie można zwrócić ![]() Niestety, coraz więcej ludzi jest leniwych i przesadnie delikatnych, nie wiem co to będzie za kilkanaście lat, zwrócenie uwagi będzie chyba zgłaszane na policji jako zniesławienie, napad albo gwałt... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Wtajemniczenie
|
nie chciałyśmy nikogo urazić przekierowując do samodzielnej lektury wątku ;]
i jak powiedziała szaja, wiek tu nie jest zadnym kryterium. ja mam skromne lat 14 i wiem do czego sluzy 91 stron watku i wyszukiwarka ;]
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Rozeznanie
|
Dobra dziewczyny, dajmy juz spokoj, zawsze znajdzie sie ktos kto zapyta. Juz nie warto dolewac oliwy do ognia. Po prostu zamknijmy temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
buu, a już myślałam, że mam na jutro obiad.... (mięsoooo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Raczkowanie
|
No okej, może jestem z bardzo przewrażliwiona, już czytam wszystkie strony. Ale naprawdę, wystarczy mi, kiedy jedna osoba zwróci uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Raczkowanie
|
Dot.: Millefiori z modeliny
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6157405]A skąd mam wiedziecz, czy Pysia wróci?
![]() Przecież ja ją znam tyle, co i reszta na forum ![]() ja sie tylko grzecznie zapytałam bo Jej prace są dopingującą - aspirujące, nie chce nikomu przykrości zrobić ani rozdrażnić, każdej z Was prace są piękne i można tylko oczka wybabałuszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
najlepiej napisz jej maila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=milkaa2;6158644]Krulicek - mam nadzieje ze sie nam pochwalisz jak już coś ukulasz.
A teraz apel do wszystkich nowych i zagubionych. Mam ogromną prośbę - używajcie wyszukiwarki - ona naprawdę nie gryzie. Po drugie nikomu jeszcze nie zaszkodziło przeczytać jakiegoś wątku..... pochwale się na pewno jak mi sie coś uda. powiem tylko tak wiele ludzi trafia przypadkiem na jakiś fajny wątek i czasami nawet nie wie, że coś takiego istnieje. Ja osobiście trafiłam przypadkiem tutaj ale nie żałuje, chcę sie czegoś więcej dowiedzieć, więc czytam. Rozumiem osoby stałe na tym forum, że sie denerwują o te same pytania mnie też irytuje pytanie o jedno i to samo, ale rozumiem też osoby, które owe pytania zadają bo trudno im się czasami odnaleźć. Co do wyszukiwarki to też nie taka prosta sprawa bo nie znając tematyki trudno jest cokolwiek wpisać, a na obcojęzycznych o wiele trudniej. Ja osobiście kombinuję, ale moja prośba do Was jeżeli ktoś wie co można wpisać na wielojęzyczne strony to bym poprosiła, tak w imieniu początkujących. Puki co znalazłam tylko na forum (jeszcze go studiuję) Polymer clay. Niestety zawsze sie znajdą osoby co będą pytać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2742 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystko (uff) i już się nic nie będę pytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Raczkowanie
|
z racji tego, że dziś sylwestrowa nocka
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam krulicek |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale wizaz jest po polsku, wiec chyba kazdy wie,co wpisac w wyszukiwarkę...
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Krulicek - polymer clay, fimo jewelry, polymer clay canes, polymer clay jewelry - te rzeczy wpisuję. No i polymer clay tools ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zadomowienie
|
Ufff, w końcu przeczytałam . Ja to jakaś taka jestem mało dopowiedzialna w czytaniu forum
![]() a później uzbiera mi się 500 :P stron i juz niechce mi sie nadrabiać, ale kiedyś trzeba. Ok to tu nasmaruję troszku teraz. 1.Znowu wróciłam ![]() 2. Pysiamn, podejrzewam, że teraz opiekuje się dzieckiem, pewno kiedys wróci. Proponuję osobie zainteresowanej napisac do niej wiadomość, co u niej słychać itp. 3.To ,że ktoś nowy pyta wciąż o rzeczy, które były juz powiedziane/napisane są tu stare jak świat, stare też są nasze złośći na niechcejstwo tych, co niechce im się czytać... taka już odwieczna "walka" 3.No i własnie, ja się obijam, a to dziewczyny, które kiedyś były początkujące np. Milka , teraz kręcą takie chałupce , aż szczena opada. Muszę się wziąść do roboty. Teraz kiedy ten chaos świąteczny minie, mogę spokojnie wrócić do życia codziennego. Inna sprawa, że ostatnio jak wymyśliłam sobie na papierze kilka projektów, to dusza chciała, a ręce niebardzo potrafiły poradzić sobie z planem, ano zobaczymy teraz ... 4.Isskra pytała , gdzie w Łodzi można kupic modelinę: -sklep "Matejko" na ul. Żwirki, mają tam kilogramową Astrę i małe nieznanej firmy kostki, oraz Fimo. Do cieniowania i rozjasniania proponuję Astre , bo wychodzi taniej kilogram-22,40 -sklep papierniczy róg Nawrot i Sienkiewicza, w kierunku bardziej ul. Kilińskiego mają tam modelinę na laski, tylko patrz na świeżość, bo niektóre są stare. -Empik w Manufakturze 5. Dziewczyny mam od groma starej modeliny, jak ktoś ma zapał i olej jadalny w domu, wyćwiczone mięśnie to zapraszam, aby się zgłosić, szkoda wyrzucić, a jako podkład może się przydac. Ja dostałam kiedyś białą Astrę kilogramową starą jak świat, ale zabrakło mi już w połowie siły i cierpliwości do jej wyrabiania. Więc jak ktoś chętny to zapraszam do napisania PW. 6.W związku z tym, że od groma jest tu informacji, mam nadzieję, że jak coś zapomnę to nie pobijecie mnie jak o cos dopytam:P Jedna wizażanka robi notatki, więc jakby co to będę miała do kogo się zgłaszac ![]() 7.Dziewczyny na ten Nowy Rok zycze Wam duzo inspiracji i pięknych prac, oraz tłumy klientów ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2750 |
Raczkowanie
|
Krulicek - polymer clay, fimo jewelry, polymer clay canes, polymer clay jewelry - te rzeczy wpisuję. No i polymer clay tools
Szajajaba ![]() ![]() pozdrawiam Krulicek |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Raczkowanie
|
Isani - co do tych notatek hihi, ale tylko spisuje co ważniejsze posty a raczej ich numery, niestety zazwyczaj tylko te na których są linki jakieś i ewentualnie porady, muszę póki co sie obronić i skończyć czytać forum. Poza tym jak coś to jeszcze raz przewertować tą skarbnicę bo czytać na sucho to tak jakoś dziwnie, moim zdaniem, lepiej robić cudaki i jak nie wychodzi to najwyżej poszukać odpowiedzi. Ale ciiiii żeby sie nie wydało hihi bo każdy musi przebrnąć sam przez forum, a niekoniecznie moje notatki będą komuś przydatne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zadomowienie
|
Ach, dziekuję za linki, te to sobie pozapisywałam w przeglądarce do ulubionych więc troszku ich mam. Bardziej mi chodzi np. o nazwę jakiegoś lakieru itp dziwne wywijasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy to było o mnie ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zadomowienie
|
ooo jak mi się milo zrobiło!!! To takie małe rzeczy a tak cieszą!!!
Przeczytałam to w szkole i chodziłam z wielkim bananem od ucha do ucha i gdyby nie one to bym sie uśmiechała dookoła głowy ![]() Dziękuje bardzo za takie miłe słowa Isani ![]() ![]() ![]() PS ... powiem szczerze że trochę mi tu ciebie brakowało, ostatnio przeglądałam mój watek i spostrzegłam sie, że nie odpowiedziałam ci tam na pytanie - przepraszam.... z motylków nic więcej nie zrobiłam oprócz drugiej pary kolczyków - jeszcze chyba 3 takie korale leżą skromnie w woreczku ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zadomowienie
|
To miłe, że ktos za mną tesknił. Ja ostatnio wciąż jakies kłody zyciowe pod nogi mam... ale obiecałam sobie, że w tym roku znajde czas....i chodź dziś gil do pasa, to zrobiłam dwa rulony(płatek i środek),może nic nowego ale na zamówienie więc podobna kolorystyka i wyglad jak jesienny ogród. Na więcej mnie dziś juz nie stać. Ale niedziela wolna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Zadomowienie
|
ooo ja tez ciągle "pociągająca" jestem ja tez cierpię na notoryczny brak czasu... między jedną a druga szkołą. Ja trzymam mocno kciuki za twoje postanowienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie , czy wiecie jakim mazakiem można pisać po modelinie tak by sie to potem nie zmyło ? Mam zamiar zrobic cienkie linie tylko nie wiem czym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
no to ja myślę ze z modelina to jak z każda inna powierzchnią i do tego trzeba po prostu takie mazaki nie ścieralne - jest tez lakier w pisakach myślę ze będzie sie nadawał. Ale ten do płytek chyba tez - spróbuj a zobaczysz. i powiedz nam później koniecznie czy wyszło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.