|
|
#151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapachy fiołkowe
Cytat:
Nie umiem opisac tak pięnie i obrazowo jak inne dziewczyny,ale jak dotąd najpiękniejsze fiołki absolutne wyczaiłam i pokochałam w Violetta di Parma-zielone ,parkowe fiołki,Violetta Penhaligon's- fiołkowe fiołki,Guerlain Meteorites-pudrowe fiołki, Bouquet di Violette-fiołki żywe prosto z gruntu Verte Violette tez absolutne fiołkiCzekam na Violette Menthe ,Violette precieuse-choć troche się zniechęciłam opisami no i może Aimez Moi , Bois di Violette oraz la Violetta Annick Goutal też podobno pudrowa. Jesli chodzi o zapachy niby fiołkowe jak Black Kenneth Cole to tam jest fiołek ale nie taki jaki znamy z ogródka,czarny fiołek pachnie nieco inaczej ,bardziej mrocznie ,mniej słodko... Insolence-żaden fiołek ,My Queen -rzeczywiście jest fiołek ale gdy jest ciepło po godznice dwóch zaczyna się rozwijac uroczy fioł Ot i tak to wygląda
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak odbierasz Love in Black?
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej wymienionych przeze mnie perfumerii mozesz sobie sama skomponowac fiolka, jakiego chcesz
. Podajesz im skladniki, ktore chcialabys miec w takiej kompozycji, opisujesz jak sobie to wszystko wyobrazasz itd. No i tworza zapach, specjalnie dla Ciebie, wedle Twego zyczenia i wskazowek. No i wpadlam ze tak powiem. W poszukiwaniu fiolkow znalazlam te perfumerie, bardzo mnie zainteresowala ( zwlaszcza niektore zapachy z cyklu profumi dell`anima ), a ceny tych zapachow sa, ze tak powiem, malo skromne . Pozostaje mi jedynie poprosic o jakies odplatne probki.
|
|
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
tutaj czułam fiołka ,słodkiego ,pudrowego tylko na początku to znaczy zaraz po psiknięciu,z upływem czasu robią się one jakieś....męskie,zalatują fiołkiem ale są takie chłodne....niemniej i taki zapach może się podobać
Ja testowałam tylko ten zapach..jednak w planach go nie mam
|
|
|
#155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tyle, że, zważywszy koszta, też bym musiała zadowolić się próbkami ![]() Cytat:
![]() Ja w Love in Black się zadurzyłam - faktycznie, cedr nadaje mu pewnej stanowczości, ale to akurat mi się podoba. Tak, czy siak, muszę przeprowadzić analizę porównawczą, organoleptycznie wszelkich możliwych fiołkowców, żeby potem nie żałować. Ale, jak znam siebie, i tak będę żałowała
|
|
|
#156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Ja znowu o Insolence Guerlaina... Pytanie do znawczyń! Dziewczyny, czy flaszka z linka poniżej jest ORYGINALNA?? Czy istnieje w ogóle taka wersja butelki? Nie podoba mi sie flakon Insolence, wolałabym właśnie taki:
http://allegro.pl/item606935740_guer...l_prezent.html
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
wygląda całkiem jak flakon Moitsouko a nie Insolence ,nie widziałam nigdy Insolence w takim flakonie
![]() o niee ja bym tam nie kupiła już za samą nazwę użytkownika: iperfuma co to do pierona na być?
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2009-04-13 o 22:41 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale taki flakonik byłby mi całkiem całkiem
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej podoba się fiołek Demeter- całkiem trwały, nie trzeba poza tym się skupiać w której nucie on jest i za czym lub przed czym bo fiołek to od początku do końca, niby jednoskładnikowy, a jednak subtelny, przy tym całkiem trwały.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Zapoznałam się ze sławnymi fiołkami z Parmy i... kurka, strasznie zdechłe one jakieś
Jakby im ktoś główki oderżnął Ma ktoś podobny do mojego odbiór Violetty?Mam też w posiadaniu próbkę Violette Annick Goutal, i jedno jest pewne, są lepsze od di Parmy (chyba wszystkie fiołki swiata muszą być lepsze od di Parmy), ale to ciągle fiołek syntetic a nie flower-power ![]() Jak na razie pierwszeństwo w moim fiołkowym rankigu przyznaję Insolence EdP, najpiękniej ujęty fioł w całej, przypruszonej lekkim mroczkiem, okazałości.
|
|
|
#164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci mówię,poznasz piękniejsze od Insolence
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do parmy to mnie sie nawet podobaja, ale nie tak, zeby je miec. Goutal zrobila mix filka z roza, co nie ejst chyba najszczesliwszym polaczeniem, bo ja tam czuje zapach mokrej ziemi. Co do Insolence EDP to chyba kupie na zime, bo moj TZ ostatnio zachwycil sie Insolence EDT (wprawdzie byl lekko wstawiony juz), tak wiec bedzie to fajna propozycja na zimne dni. |
|
|
|
|
|
#166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chłopy lubią ten typ słodkości
|
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
Mnie zastanawia fiołek Demeter czysty i jedyny niby tylko sam fiołek. Czy ktoś miał z nim doświadczenie? Czy czuć ten przesłodki jedyny zapach polnych fioletowych fiołków??
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy mój fioł fiołkowy osiągnął zenit, przetestowałam wszystkie możliwe fioły, i choć guru Luca Turin wysoko ocenił La Violetta Annick Goutal, a jeszcze wyżej Insolence EDP, ja wybrałam nisko przez niego sklasyfikowane Verte Violette, bo
Luca Turin generalnie nie lubi perfum pachnących naturalnie, a ja ostatnio lubię bardzo.
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Verte Violette to czyje? Z nazwy wynika, że to fiołki jakieś niedojrzałe, no bo jak - zielone?
|
|
|
|
#171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadną tam zieleniną
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
nic a nic, nie ma wspólnego z fiołkami. nie nadaję się zupełnie do zakupów w ciemno.
|
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
Verte Violette jest L'Artisan wczoraj miałam przyjemnośc wypróbować ale nie odnalazłam w nim moich ukochanych fiołków
Naprawde nikt nie miał przyjemności poznać Demeter Violet ? Chyba pozostaje mi zaryzykować i kupić
Edytowane przez gosiani24 Czas edycji: 2009-05-13 o 19:30 |
|
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
Porwałam się tej wiosny na szukanie idealnego (czytaj: żywego) fiołka, wyszło nieco leniwie, ponieważ zakończyło się na Insolence edp. I to nie z powodu znalezienia ideału, a raczej z zawodu. Insolence edp to fiołek utopiony w glazurze z cukru. Fuj! Zobrzydzili mi poszukiwania
|
|
|
|
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
Insolence edp mam na nadgarstku i uparcie szukam w nich fiołków tak ich pragne że już chyba nie wiem jak pachną skoro ma tu być bezczelny fiołek a ja go nie czuje
Edytowane przez gosiani24 Czas edycji: 2009-05-13 o 20:22 |
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
mi sie bardzo podoba fioleczek w Insolence edp i juz niebawem bedzie moj.. ale poki co starcza mi bezczelny fiołek w Stylessence JS, i wcale nie mam pewnosci czy ktos go juz wymienil w tym watku !! a jest taki cudny zielony, z czasem troche robi sie slodko-mleczny ale przez pierwsze godziny jest cudownie zielonkawy
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uwielbiam Insolence EdP, czuję w nich tego fijoła aż za bardzo
Ale fiołka nigdy za wiele, tym bardziej w takiej magicznej otoczce.
|
|
|
#180 |
|
Przyczajenie
|
Postanowiłam wypróbować magiczne fiołki w domowym zaciszu zamówiłam próbki perfum z nutą fiołka z Quality
- Serge Lutens Bois de Violette - Penhaligon`s Violette - Creed Love in Black - Jean-Charles BrosseauViolette-Menthe a piątą próbkę.....poprosiłam o ich fachową poradę może będzie to jakieś nowe odkrycie ![]() Uzbrajam się w cierpliwość i czekam na przesyłkę by móc wreszcie odnaleźć fiołka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

Nie umiem opisac tak pięnie i obrazowo jak inne dziewczyny,ale jak dotąd najpiękniejsze fiołki absolutne wyczaiłam i pokochałam w Violetta di Parma-zielone ,parkowe fiołki,Violetta Penhaligon's- fiołkowe fiołki,Guerlain Meteorites-pudrowe fiołki, Bouquet di Violette-fiołki żywe prosto z gruntu

. Pozostaje mi jedynie poprosic o jakies odplatne probki.

Ma ktoś podobny do mojego odbiór Violetty?