Zapachy fiołkowe - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-13, 16:55   #151
skarbiatko
Zakorzenienie

Dot.: Zapachy fiołkowe

Cytat:
Napisane przez Mitsouko Pokaż wiadomość
Skarbiątko, ponieważ, jak się zorientowałam, jesteś Fiołkową Królową i Potentatką Fiołkową, czy mogłabym prosić o krótkie resume dotyczące najpiękniejszych zapachów fiołkowych?
e tam ,przesada Nie umiem opisac tak pięnie i obrazowo jak inne dziewczyny,ale jak dotąd najpiękniejsze fiołki absolutne wyczaiłam i pokochałam w Violetta di Parma-zielone ,parkowe fiołki,Violetta Penhaligon's- fiołkowe fiołki,Guerlain Meteorites-pudrowe fiołki, Bouquet di Violette-fiołki żywe prosto z gruntu Verte Violette tez absolutne fiołki
Czekam na Violette Menthe ,Violette precieuse-choć troche się zniechęciłam opisami no i może Aimez Moi , Bois di Violette oraz la Violetta Annick Goutal też podobno pudrowa.

Jesli chodzi o zapachy niby fiołkowe jak Black Kenneth Cole to tam jest fiołek ale nie taki jaki znamy z ogródka,czarny fiołek pachnie nieco inaczej ,bardziej mrocznie ,mniej słodko... Insolence-żaden fiołek ,My Queen -rzeczywiście jest fiołek ale gdy jest ciepło po godznice dwóch zaczyna się rozwijac uroczy fioł Ot i tak to wygląda

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 17:23   #152
Mitsouko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
e tam ,przesada Nie umiem opisac tak pięnie i obrazowo jak inne dziewczyny,ale jak dotąd najpiękniejsze fiołki absolutne wyczaiłam i pokochałam w Violetta di Parma-zielone ,parkowe fiołki,Violetta Penhaligon's- fiołkowe fiołki,Guerlain Meteorites-pudrowe fiołki, Bouquet di Violette-fiołki żywe prosto z gruntu Verte Violette tez absolutne fiołki
Czekam na Violette Menthe ,Violette precieuse-choć troche się zniechęciłam opisami no i może Aimez Moi , Bois di Violette oraz la Violetta Annick Goutal też podobno pudrowa.

Jesli chodzi o zapachy niby fiołkowe jak Black Kenneth Cole to tam jest fiołek ale nie taki jaki znamy z ogródka,czarny fiołek pachnie nieco inaczej ,bardziej mrocznie ,mniej słodko... Insolence-żaden fiołek ,My Queen -rzeczywiście jest fiołek ale gdy jest ciepło po godznice dwóch zaczyna się rozwijac uroczy fioł Ot i tak to wygląda
Mucios gracias !
A jak odbierasz Love in Black?

Mitsouko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 17:36   #153
Hvid
Zakorzenienie

W pierwszej wymienionych przeze mnie perfumerii mozesz sobie sama skomponowac fiolka, jakiego chcesz . Podajesz im skladniki, ktore chcialabys miec w takiej kompozycji, opisujesz jak sobie to wszystko wyobrazasz itd.

No i tworza zapach, specjalnie dla Ciebie, wedle Twego zyczenia i wskazowek.

No i wpadlam ze tak powiem. W poszukiwaniu fiolkow znalazlam te perfumerie, bardzo mnie zainteresowala ( zwlaszcza niektore zapachy z cyklu profumi dell`anima ), a ceny tych zapachow sa, ze tak powiem, malo skromne . Pozostaje mi jedynie poprosic o jakies odplatne probki.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 17:40   #154
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Mucios gracias !
A jak odbierasz Love in Black?
tutaj czułam fiołka ,słodkiego ,pudrowego tylko na początku to znaczy zaraz po psiknięciu,z upływem czasu robią się one jakieś....męskie,zalatują fiołkiem ale są takie chłodne....niemniej i taki zapach może się podobać Ja testowałam tylko ten zapach..jednak w planach go nie mam

Stary 2009-04-13, 17:55   #155
Mitsouko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
W pierwszej wymienionych przeze mnie perfumerii mozesz sobie sama skomponowac fiolka, jakiego chcesz . Podajesz im skladniki, ktore chcialabys miec w takiej kompozycji, opisujesz jak sobie to wszystko wyobrazasz itd.

No i tworza zapach, specjalnie dla Ciebie, wedle Twego zyczenia i wskazowek.

No i wpadlam ze tak powiem. W poszukiwaniu fiolkow znalazlam te perfumerie, bardzo mnie zainteresowala ( zwlaszcza niektore zapachy z cyklu profumi dell`anima ), a ceny tych zapachow sa, ze tak powiem, malo skromne . Pozostaje mi jedynie poprosic o jakies odplatne probki.
Bardzo ponętna wizja wymarzonego Viola Odorata tyle, że, zważywszy koszta, też bym musiała zadowolić się próbkami

Cytat:
tutaj czułam fiołka ,słodkiego ,pudrowego tylko na początku to znaczy zaraz po psiknięciu,z upływem czasu robią się one jakieś....męskie,zalatują fiołkiem ale są takie chłodne....niemniej i taki zapach może się podobać Ja testowałam tylko ten zapach..jednak w planach go nie mam
Acha, dzięki
Ja w Love in Black się zadurzyłam - faktycznie, cedr nadaje mu pewnej stanowczości, ale to akurat mi się podoba. Tak, czy siak, muszę przeprowadzić analizę porównawczą, organoleptycznie wszelkich możliwych fiołkowców, żeby potem nie żałować. Ale, jak znam siebie, i tak będę żałowała

Stary 2009-04-13, 18:07   #156
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ponętna wizja wymarzonego Viola Odorata tyle, że, zważywszy koszta, też bym musiała zadowolić się próbkami

Acha, dzięki
Ja w Love in Black się zadurzyłam - faktycznie, cedr nadaje mu pewnej stanowczości, ale to akurat mi się podoba. Tak, czy siak, muszę przeprowadzić analizę porównawczą, organoleptycznie wszelkich możliwych fiołkowców, żeby potem nie żałować. Ale, jak znam siebie, i tak będę żałowała
toteż właśnie i ja nie mam jednoznacznej opinii o Love in Black jedna próba tylko była....spoko,po to też mamy Wizaż aby jak cos się znudzi oddać w inne szczęsliwe łapki

Stary 2009-04-13, 22:33   #157
piroksena
Zadomowienie

Ja znowu o Insolence Guerlaina... Pytanie do znawczyń! Dziewczyny, czy flaszka z linka poniżej jest ORYGINALNA?? Czy istnieje w ogóle taka wersja butelki? Nie podoba mi sie flakon Insolence, wolałabym właśnie taki:

http://allegro.pl/item606935740_guer...l_prezent.html

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-13, 22:38   #158
skarbiatko
Zakorzenienie

wygląda całkiem jak flakon Moitsouko a nie Insolence ,nie widziałam nigdy Insolence w takim flakonie

o niee ja bym tam nie kupiła już za samą nazwę użytkownika: iperfuma co to do pierona na być?

Edytowane przez skarbiatko
Czas edycji: 2009-04-13 o 22:41 Powód: dopisek
Stary 2009-04-13, 22:41   #159
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
wygląda całkiem jak flakon Moitsouko a nie Insolence ,nie widziałam nigdy Insolence w takim flakonie
No właśnie, też mi to wygląda z lekka podejrzanie.
Ale taki flakonik byłby mi całkiem całkiem

Stary 2009-04-14, 18:38   #160
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
No właśnie, też mi to wygląda z lekka podejrzanie.
Ale taki flakonik byłby mi całkiem całkiem
widzę ,że nie kupiłaś...i dobrze

Stary 2009-04-14, 19:14   #161
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znowu o Insolence Guerlaina... Pytanie do znawczyń! Dziewczyny, czy flaszka z linka poniżej jest ORYGINALNA?? Czy istnieje w ogóle taka wersja butelki? Nie podoba mi sie flakon Insolence, wolałabym właśnie taki:

http://allegro.pl/item606935740_guer...l_prezent.html
Kiedyś na Perełkach był wklejony L'instant Magic Guerlaina właśnie w takiej buteleczce jak Mitsouko. Chyba któraś z naszych go kupiła. Zapytaj na weryfikacyjnym, tam dziewczyny na pewno poradzą
Stary 2009-04-14, 21:56   #162
justynaneyman
Zakorzenienie

Mnie najbardziej podoba się fiołek Demeter- całkiem trwały, nie trzeba poza tym się skupiać w której nucie on jest i za czym lub przed czym bo fiołek to od początku do końca, niby jednoskładnikowy, a jednak subtelny, przy tym całkiem trwały.
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 15:03   #163
piroksena
Zadomowienie

Zapoznałam się ze sławnymi fiołkami z Parmy i... kurka, strasznie zdechłe one jakieś Jakby im ktoś główki oderżnął Ma ktoś podobny do mojego odbiór Violetty?

Mam też w posiadaniu próbkę Violette Annick Goutal, i jedno jest pewne, są lepsze od di Parmy (chyba wszystkie fiołki swiata muszą być lepsze od di Parmy), ale to ciągle fiołek syntetic a nie flower-power

Jak na razie pierwszeństwo w moim fiołkowym rankigu przyznaję Insolence EdP, najpiękniej ujęty fioł w całej, przypruszonej lekkim mroczkiem, okazałości.

Stary 2009-05-12, 15:37   #164
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Zapoznałam się ze sławnymi fiołkami z Parmy i... kurka, strasznie zdechłe one jakieś Jakby im ktoś główki oderżnął Ma ktoś podobny do mojego odbiór Violetty?

Mam też w posiadaniu próbkę Violette Annick Goutal, i jedno jest pewne, są lepsze od di Parmy (chyba wszystkie fiołki swiata muszą być lepsze od di Parmy), ale to ciągle fiołek syntetic a nie flower-power

Jak na razie pierwszeństwo w moim fiołkowym rankigu przyznaję Insolence EdP, najpiękniej ujęty fioł w całej, przypruszonej lekkim mroczkiem, okazałości.
e tam,zdechłe,daj Im szanse Ja Ci mówię,poznasz piękniejsze od Insolence

Stary 2009-05-12, 16:05   #165
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:

Co do parmy to mnie sie nawet podobaja, ale nie tak, zeby je miec. Goutal zrobila mix filka z roza, co nie ejst chyba najszczesliwszym polaczeniem, bo ja tam czuje zapach mokrej ziemi. Co do Insolence EDP to chyba kupie na zime, bo moj TZ ostatnio zachwycil sie Insolence EDT (wprawdzie byl lekko wstawiony juz), tak wiec bedzie to fajna propozycja na zimne dni.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 19:51   #166
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
e tam,zdechłe,daj Im szanse Ja Ci mówię,poznasz piękniejsze od Insolence
Podejdę jeszcze ze dwa razy Się obaczy.

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Co do parmy to mnie sie nawet podobaja, ale nie tak, zeby je miec. Goutal zrobila mix filka z roza, co nie ejst chyba najszczesliwszym polaczeniem, bo ja tam czuje zapach mokrej ziemi. Co do Insolence EDP to chyba kupie na zime, bo moj TZ ostatnio zachwycil sie Insolence EDT (wprawdzie byl lekko wstawiony juz), tak wiec bedzie to fajna propozycja na zimne dni.
Chłopy lubią ten typ słodkości

Stary 2009-05-13, 18:08   #167
gosiani24
Przyczajenie

Mnie zastanawia fiołek Demeter czysty i jedyny niby tylko sam fiołek. Czy ktoś miał z nim doświadczenie? Czy czuć ten przesłodki jedyny zapach polnych fioletowych fiołków??
gosiani24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 18:23   #168
Mitsouko
Zadomowienie

Kiedy mój fioł fiołkowy osiągnął zenit, przetestowałam wszystkie możliwe fioły, i choć guru Luca Turin wysoko ocenił La Violetta Annick Goutal, a jeszcze wyżej Insolence EDP, ja wybrałam nisko przez niego sklasyfikowane Verte Violette, bo
Luca Turin generalnie nie lubi perfum pachnących naturalnie, a ja ostatnio lubię bardzo.

Stary 2009-05-13, 18:45   #169
skarbiatko
Zakorzenienie

ja tak jak Mitsouko,żadne tam Insolence czy inne dziwadła czyściuchne fiołeczki

Stary 2009-05-13, 18:48   #170
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy mój fioł fiołkowy osiągnął zenit, przetestowałam wszystkie możliwe fioły, i choć guru Luca Turin wysoko ocenił La Violetta Annick Goutal, a jeszcze wyżej Insolence EDP, ja wybrałam nisko przez niego sklasyfikowane Verte Violette, bo
Luca Turin generalnie nie lubi perfum pachnących naturalnie, a ja ostatnio lubię bardzo.
Kto zacz ów Luca Turin? Mówisz, że wysoko stawia Insolencję, mhm , cieszy mnie to

A Verte Violette to czyje? Z nazwy wynika, że to fiołki jakieś niedojrzałe, no bo jak - zielone?

Stary 2009-05-13, 18:49   #171
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Kto zacz ów Luca Turin? Mówisz, że wysoko stawia Insolencję, mhm , cieszy mnie to

A Verte Violette to czyje? Z nazwy wynika, że to fiołki jakieś niedojrzałe, no bo jak - zielone?
Verte Violette jest L'Artisan i pachnie samiuśkim kwiatem
żadną tam zieleniną

Stary 2009-05-13, 18:58   #172
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Verte Violette jest L'Artisan i pachnie samiuśkim kwiatem
żadną tam zieleniną
To fajnie, bo mam kolejny próbkowy cel

Stary 2009-05-13, 19:09   #173
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiani24 Pokaż wiadomość
Mnie zastanawia fiołek Demeter czysty i jedyny niby tylko sam fiołek. Czy ktoś miał z nim doświadczenie? Czy czuć ten przesłodki jedyny zapach polnych fioletowych fiołków??
nic a nic, nie ma wspólnego z fiołkami. nie nadaję się zupełnie do zakupów w ciemno.

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 19:29   #174
gosiani24
Przyczajenie

Verte Violette jest L'Artisan wczoraj miałam przyjemnośc wypróbować ale nie odnalazłam w nim moich ukochanych fiołków Naprawde nikt nie miał przyjemności poznać Demeter Violet ? Chyba pozostaje mi zaryzykować i kupić

Edytowane przez gosiani24
Czas edycji: 2009-05-13 o 19:30
Stary 2009-05-13, 19:30   #175
Nuitblanche
Rozeznanie

Porwałam się tej wiosny na szukanie idealnego (czytaj: żywego) fiołka, wyszło nieco leniwie, ponieważ zakończyło się na Insolence edp. I to nie z powodu znalezienia ideału, a raczej z zawodu. Insolence edp to fiołek utopiony w glazurze z cukru. Fuj! Zobrzydzili mi poszukiwania
Nuitblanche jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 19:38   #176
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuitblanche Pokaż wiadomość
Porwałam się tej wiosny na szukanie idealnego (czytaj: żywego) fiołka, wyszło nieco leniwie, ponieważ zakończyło się na Insolence edp. I to nie z powodu znalezienia ideału, a raczej z zawodu. Insolence edp to fiołek utopiony w glazurze z cukru. Fuj! Zobrzydzili mi poszukiwania
ja odbieram go podobnie,jednak jak fiołek to fiołek,czysty ,bez żadnych dodatków,sam w sobie jest cudny i nie trzeba mu "udoskonalaczy" bo przeważnie źle się to kończy,chociaż z drugiej strony są i takie które połączone z czymś innym nadal pozostają fiołkami ale próżno ich szukać w drogeriach sieciowych.

Stary 2009-05-13, 19:45   #177
gosiani24
Przyczajenie

Insolence edp mam na nadgarstku i uparcie szukam w nich fiołków tak ich pragne że już chyba nie wiem jak pachną skoro ma tu być bezczelny fiołek a ja go nie czuje

Edytowane przez gosiani24
Czas edycji: 2009-05-13 o 20:22
Stary 2009-05-13, 19:51   #178
kikaczka
Raczkowanie

mi sie bardzo podoba fioleczek w Insolence edp i juz niebawem bedzie moj.. ale poki co starcza mi bezczelny fiołek w Stylessence JS, i wcale nie mam pewnosci czy ktos go juz wymienil w tym watku !! a jest taki cudny zielony, z czasem troche robi sie slodko-mleczny ale przez pierwsze godziny jest cudownie zielonkawy
Stary 2009-05-13, 20:01   #179
piroksena
Zadomowienie

Ja też uwielbiam Insolence EdP, czuję w nich tego fijoła aż za bardzo Ale fiołka nigdy za wiele, tym bardziej w takiej magicznej otoczce.

Stary 2009-05-13, 20:21   #180
gosiani24
Przyczajenie

Postanowiłam wypróbować magiczne fiołki w domowym zaciszu zamówiłam próbki perfum z nutą fiołka z Quality
- Serge Lutens Bois de Violette
- Penhaligon`s Violette
- Creed Love in Black
- Jean-Charles BrosseauViolette-Menthe
a piątą próbkę.....poprosiłam o ich fachową poradę może będzie to jakieś nowe odkrycie
Uzbrajam się w cierpliwość i czekam na przesyłkę by móc wreszcie odnaleźć fiołka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości