|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Pomóżcie mi to znaleść
Nigdzie indziej chyba nie ma. A może poprostu kupisz przez Internet z tej strony co podałam? Tak najłatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomóżcie mi to znaleść
Muszę tak zrobić, Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika.
Mamy pytanie odnosie tego falkonu CHAMPS ELYSES
Czy ktoras z Was ma pojecie jak wiekowe jest to cos? Pochodzi z aukcji osoby u ktorej kupowalam kosmetyki ( i na szczescie trafialam na swieze ) Wiem jednak, ze ma tez frakcje geriatryczna wsrod swoich produktow. A flakon bardzo mi sie podoba. Tylko... no wlasnie, czy to retro nie ma ledwo dychajacej swiezoscia metryki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam;
W 2002 r. dostałam używane perfumy, bez pudełeczka. Na buteleczce nie było marki perfum, tylko od spodu była podana pojemność i jakieś skróty, literki były "wypukłe" na flakoniku pod spodem, bez żadnej barwy. Perfumy miały kolor błękitny, albo jasno niebieski, jak kto woli. Nakrętka była srebrna, "drapowana", czyli o chropowatej powierzchni, metalowa i stanowiła 1/3 całej buteleczki ("na oko") i była jakby przedłużeniem butelki, tj. miała identyczny kształt elipsy patrząc z góry, a patrząc na wprost prostokąta. Buteleczka miała kształt elipsy patrząc od góry, dosyć wąskiej i była bezbarwna, przezroczysta, ze szkła. Na wprost patrząc miała kształt prostokąta. Być może wtedy, w 2002 r. te perfumy miały inny flakonik, niż teraz i stąd wynika trudność w odnalezieniu ich. Mogły też być zagraniczne, niedostępne w Polsce. Dostałam je od osoby, która używa "porządnych perfum", ale mogła je od kogoś dostać. Bardzo proszę o informacje. Z góry dziękuję. Edytowane przez goya2a Czas edycji: 2008-11-18 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Przyczajenie
|
Szukam wody...
Witam użytkowników forum wizaz.pl
Imprezowalem sobie ostatnio w klubie do momentu aż weszła pewna para na którą zwrocilem uwagę, a dokladniej na zapach jaki przyniesli ze sobą! Nie wiem kompletnie co to było ( nawet nie mam 100% pewności czy to byl zapach męski, ale zamiast pic browarka to caly czas wąchałem ![]() Aktualnie na dniach mialem nabyć Armaniego Code (chociaz nie jest to trwały zapach dla mojej skóry) lecz jesli któs by mi pomogl w rozwiązaniu tej zagadki, to pewnie bym zmienił towar, który mam zakupic ![]() A moze to byl Armani Code dla dziewuch ? Będe wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Edytowane przez NetMan Czas edycji: 2008-11-17 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Szukam wody...
A ja myślałam że to reklama jakiegoś różdżkarza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
...ewentualnie szloch błądzącego na pustyni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 | |
Raczkowanie
|
Dot.: PROŚBA o pomoc w identyfikacji flakonika z 2002 r.
Cytat:
![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
no nie... facet przerwał imprezę, wrócił do domu i na wizaż skoczył
![]() brzydkie wy... brzydkie ... ![]() ...ale nam bobu zadał ![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-18 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
Może to były te perfumy
![]() Teraz zdaje sie mają zupełnie inny flakonik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Przyczajenie
|
No tak, dzięki za jakąkolwiek podpowiedz. Przypuszczam, ze dwie pierwsze osoby nie znają zapachu Armani Code więc nie mogly mi podać czy jest coś podobnego do tej wody (bo może tego szukam).
A wskoczylem na wizaz bo to chyba największe forum tego typu w Polsce ( i nie przerwałem imprezy ;P) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
grozi wypollizowaniem
|
Myślę,że to kwestia raczej niefortunnego tytułu wątku i jeszcze te trzy kropki...cały czas mi się śmiać chce jak to czytam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Rozeznanie
|
aż mi ręka zadrżała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() naprawdę tytuł wątku Ci się udał ... ![]() a pomóc trudno, bo informacje dajesz nam szczątkowe - jedna nuta zapachowa i nawet nie wiesz damskie czy męskie (a może unisex?) To może wskocz do wątku "zanim napiszesz" tam jest wiele cennych informacji odnośnie wyszukiwania perfum (m.in. wg nut zapachowych) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171870 lub do wątku "zapachowe bliźnięta" gdzie wpisywane są perfumy podobne do siebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=143175 no i jest jeszcze wyszukiwarka, która ponoć nie gryzie ![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-18 o 16:07 Powód: link się nie wkleił |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
grozi wypollizowaniem
|
Nie mogę normalnie to jest chyba najśmieszniejszy tytuł wątku na wizazu.
![]() woooooooody....woooodyyyy ...szukam woooody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Polly zlituj się .... czego człek szuka po zakrapianej imprezie, jak nie wody
![]() No nie, co tu wdepnę, żeby zobaczyć czy ktoś coś poważnego ( perfumy o zapachu "chyba winogron") napisał .... to się śmieję. Na głos. A tam Pan Domu na dole kabel od internetu odcina, bo mu żona od rozumu odchodzi przez to medium .... ![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-11-18 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
grozi wypollizowaniem
|
ok. popiszę się swoją kreatywnością i pomysłowoscią. Przeszukałam basenotes i co podaje z "chybawinogronami"? haha- there's only one
trussardi Action Sport i w dodatku to jest Unisex-więc jak najbardziej para mogła pachnieć nim wspolnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytłuścić, podkreślić, na czerwono zapodać niech człek wie, że my (a raczej Ty, Polly) nie tylko podśmiechujki potrafim urządzać i otrzęsiny beanowi robić. Ale on tu pewnie nie wróci .... ![]() poszedł się upić z rozpaczy ![]() ... jest nadzieja, że znów coś wywącha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Przyczajenie
|
Co do przedstawionego zdjęcia, było to mniej więcej coś w tym stylu wizualnie, tyle, że kolor perfum był bardziej intensywny niż na nim (błękitny), i tutaj nakrętka jest gładka i wklęsła w środku, a w moich była chropowata i o kształcie elipsy, "jajka", o zwężanych dwóch końcach.
Poza tym, na tych jest widoczna nazwa perfum, a na moich nie było (gdy powiększyłam zdjęcie- zobaczyłam czarne literki). Ale dziękuję za podjętą próbę ![]() Niestety, już dawno nie mam flakonika... Edytowane przez goya2a Czas edycji: 2008-11-18 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w temacie winogrona są między innymi w Romance Men Silver Ralpha Laurena i w 1881 Collection Cerruti. Spróbuj powąchać. A następnym razem po prostu spytaj co to za zapach ![]()
![]() |
![]() |
#622 |
BAN stały
|
Wstrętne jesteście...
![]() Btw - a winogrona pachną w ogóle? Ten mdławy zapach soku np.? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale dziarsko trzymam kciuki, by ktoś naszemu rodzynkowi (a właściwie zasuszonej rodzynce, przez ten BRAK WODY zapewne) dopomógł...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Wiedźma
|
A to jakiś szczególny rodzaj perfum?
Są perfumy dla kobiet, dla mężczyzn, uniseksy, a także takie dla dziewuch i dla szczyli? ![]() ...dziewuchy. ![]() Mam nadzieję, że nie wodą dla dziewuch. ![]() Albo nie poszedł się upić, tylko szukać dziewuch, które sprawniej spełniają jego prośby. ![]() Jak dla mnie nie jest mdły. Choć w sumie wąchałam różne części winorośli ![]() ![]() Winogrona są ponoć w Ametyście Durbano (ale on nijak nie jest podobny do Code). Są winogrona dość wyczuwalne w otwarciu Gosh Feelin Attractive i Summer Sabatini. A może chodzi o In Love Again? Ja jednak stawiam na to, że to, co wyczuł Założyciel wątku, to wcale nie były winogrona. ![]()
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...lece na kosmetykowy sprawdzić, czy nie ma tam wątku "szukam mleczka...." ![]() Boszsz... dzięki Ci za NetMana... na cały tydzień mam zapewniony dobry humor |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie z winogronami kojarzy damskie Envy Gucci...
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.