|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
otóż to
a na rossa stronie jeszcze inny flakon niż te 2 z linków
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za pomoc
![]() Niestety to nie są żadne z wymienionych perfum ![]() No nic, szukam dalej.
|
|
#1384 |
|
Przyczajenie
|
Witam, też się dołączę do tematu, ostatnio zużyłem resztkę perfumy, pachniała świetnie, była z Włoch, i za nic nie pamiętam jak się nazywała, dołączam fotki. Bardzo proszę o pomoc
![]() http://img824.imageshack.us/img824/9581/sdc11023l.jpg http://img806.imageshack.us/img806/5199/sdc11024a.jpg |
|
|
|
|
#1385 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
ja też potrzebuje waszej pomocy. Jestem nowy na forum. Dostałem z Włoch perfumę, nie pamiętam nazwy, ale mam fotkę buteleczki, może ktoś pomoże. Poniżej linki do fotek. http://img824.imageshack.us/img824/9581/sdc11023l.jpg http://img806.imageshack.us/img806/5199/sdc11024a.jpg |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
do dostania chociażby tutaj: http://pedet.pl/Benetton+Colori+2010...91,1-0,i2.html
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to za niezwykły zapach?
Cytat:
Divina La Perla - różowe kulki do kąpieli są, lizak też, ale gumy nie czułam. Peche Cardinal od MDCI to też guma i lizaki z czymś gryzącym, ale tego chyba w S nie ma.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Może BC Versace albo Addict 2 Diora?
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja mam pytanie, ale nie o flakonik, ale o zapach i boje sie, ze moze byc bardzo ciezko. Znam mase perfum "sephorowych" jak i niszowcow. Niszowce raczej odpadaja. Mysle, ze to moze byc mainstream albo cos ze sredniej/nizszej polki. Opis zapachu wedlug mojego nosa: bardzo mocny, na pewno nie swiezuch. Kategoria kwiatowo-owocowa, wydaje mi sie, ze owoce sa tam jakies dzikie prawie nie slodkie, a nuty kiwatowe kompletnie nie do zidentyfikowania. Klimatem przypomina mi Eden, ale to kompletnie inny zapach - po prostu odbior jest wedlug mnie podobny. Zapach byl raczej chlodny, na pewno nie lodowaty, ale tez nie cieply. Ogoniasty jak cholera i nie byla to nowosc, gdyz juz go gdzies kiedys raz jeden czulam. Mysle, ze to moooze byc cos z Oriflame albo Avon, ale pewnosci nie mam, wydaje mi sie, ze zapach byl zwyczajnie zbyt "dobry" i wyczuwalny jak na te polke, choc jednoczesnie mialam wrazenie, ze jest lekko wulgarny. Niestety nie zapytalam co to jest, bo mi nie wypadalo
Teraz zaluje, trzeba bylo spytac Bede wdzieczna za wszelkie informacje.
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Guerlain Lover
|
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
Ja też myślę że to Mirage
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Przyczajenie
|
co to za perfumy? na zdjęciu
pomóżcie mi je zidentyfikować
![]() niebieski flakonik Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2011-06-23 o 14:18 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co to za perfumy? na zdjęciu
Jeśli dobrze widzę na tym maleńkim zdjęciu, to limitowana wersja jakiegoś zapachu Avon. Na pewno był w takiej gwiadce Wink, ale czy coś jeszcze innego? Te flakoniki były bez atomizera, 30 ml, na allegro czasem bywa (ostatnio w marcu, a cena 49,90 zł). Nielimitowany flakon Wink ma 50 ml i jest na allegro nawet teraz, ale już droższy
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Passion Dance też był chyba w takiej gwiazdce
|
|
|
#1396 |
|
BAN stały
|
I celebre tez bylo w takiej gwiazdce i pur blanca. W kazdym badz razie na bank Avon...
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Przyczajenie
|
hmmm
a może ktoś jest całkowicie pewny co do zapachu czekam na odp[COLOR="Silver"] |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o pomoc!
witajcie kochane
![]() przyznam sie, że jesli chodzi o perfumy ti jestem kompletnie zielona i potrzebuje pomocy... spawa jest dośc ciężka i może byc tak, że nie odniosę sukcesu w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pyt. ale spróbowć warto... ![]() otóż, jakieś dobre 4 lata temu dostałam wprezenie flakonik pieknie pachnacych perfum... zapomniałam jak te perfumy się nazywały a bardzo chciałabym sobie je kupić... był to słodki zapach, z nuta owocową...może pomarańcz, mandarynka.... flakonik był mały,raczej okrągły z płaska pomarańczową zakrętką w pomarańczowym lub bladoróżowym pudełeczku.... może któraś z was kojarzy jakieś perfumy które by choć w części pasowały do mojego opisu? dodam, że przywiezione były z niemiec, ale to chyba nie ma znaczenia dwa, może trzy razy zdarzyło mi się poczuć ten zapach na ulicy, ale nigdy nie mogłam zlokalizować kobiety, która by nimi pachniała.... jest dość intensywny... z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc i odpowiedzi
|
|
#1400 |
|
Przyczajenie
|
no chyba nie mam innego wyjścia
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Her Worshipfulness
|
Dot.: Proszę o pomoc!
Nie wiem może to Cerruti 1881 pour femme - taki jak tu i z tego co pamiętam to kartonik jest taki łososiowy, więc pasowałby do opisu
Co do zapachu to daaawno go miałam więc już nie kojażę czy był kwiatowy, ale w opisie nut zapachowych jest jakaś "pomarańczka" więc może to te perfumy?
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Lancome Tresor może?
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
A może Rochas ?
http://www.osmoz.com/fragrances/Haut.../Rochas/POUPEE |
|
|
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety to jeszcze nie te perfumy
![]() ale dziękuje za odpowiedzi ciężko będzie chyba ze znalezieniem ich... że ja sobie nie zostawiłam flakonika, albo nazwy nie zapisałam...
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiesz, ze to nie głupi pomysł
jak będę miała chwilkę to skrobnę coś i wrzucę... może akurat coś rozpoznacie dziękuję za pomysł
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
a od razu skrobnęłam, bo potem mogłabym nie mieć czasu
![]() Przepraszam ale moje zdolności artystyczne sa raczej ubogie...ale może zobrazuje coś bliżej... flakonik tych perfum był bardzo malutki... miały one bardzo charakterystyczna zakrętkę w kolorze bardziej pomarańczowym... i ta zakrętka była charakterystycznie bocznie spłaszczona.... starałam się t pokazać na rys nr 2....tak jakby profilowym... pudełko było łososiowe własnie napisała _carlajna_ (brakowało mi tego koloru przy opisie w pierwszym poście, a pudełeczko było własnie idealnie łososiowe, chyba, że źle zapamiętałam )i ta zakrętka była z jednej strony bardziej wystająca niż z drugiej....na rys nr 1 trochę z prawej wystaje....ale w rzeczywistości wystawała bardziej...
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-06-24 o 15:13 |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, nie mam pojęcia
, ale dziewczyny z pewnością pomogą
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
ale przecież ludzie odbierają zapachy w różny sposób...
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że to któraś z wersji Avon Today Tomorrow Always albo Today Tomorrow Always In Love. Ta pierwsza miała łososiowy kartonik a ta druga pomarańczową nakrętkę.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

ale 

Teraz zaluje, trzeba bylo spytac 

, zamów próbki i będziesz wiedział/ła, nie wykosztujesz się