|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
Juicy Couture tejże firmy
![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...dp.html&next=1
![]() |
#1592 | |
BAN stały
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Przyczajenie
|
Hej. Zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ zauważyłam,że dużej ilości osób pomogłyście.
Ostatnio byłam u cioci i ona miała takie piękne perfumy. Buteleczka była wysoka, przekrzywiona, koloru pomarańczowego. Wykonana była chyba z plastiku, ponieważ nie była prześwitująca. Bardzo proszę o pomoc, niestety nie mam nazwy tych perfum. Ale mimo wszystko liczę na Waszą pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- Soleil d'Ete (z 2007 roku) http://www.fragrantica.com/perfume/G...-Et--2055.html - Poesie d'un Parfum d'Hiver (z 2010 roku) http://www.fragrantica.com/perfume/G...ver-13607.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1596 |
Przyczajenie
|
tak tak! To te, dziękuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
W czeluściach pudła z próbkami znalazłam kilka nieopisanych i zawartość jednej z nich mocno mnie zaintrygowała, bo zapach jest dokładnie taki ->
![]() Początek podobny do Innocent Illusion, później pojawia się jaśmin przełamany gorzkimi migdałami (chyba) aż w końcu wychodzi piżmo na którym ktoś umieścił mnóstwo pralinek. Ale nie jest to zwykłe, ulepne, pudełko bliżej niezidentyfikowanych czekoladek - te czekoladki można rozpoznać. Za każdym razem gdy przykładam nos do nadgarstka wyczuwam inne: waniliowe, kakaowe, truflowe, marcepanowe, z likierem pomarańczowym, z koniakiem. Brakuje tylko kawowych. Od 5 godzin mam ślinotok. Płyn koloru nie posiada. Viva la Juicy ani tym bardziej Dark Extacy czy Chocolate Greedy to nie jest - porównałam próbki. Może ktoś z Was rozpoznaje ten zapach?
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2012-01-29 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() drogą eliminacji dojdziesz do tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1601 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a to moze byc niszówka czy raczej cos ogólnodostępnego? a moze to Britney Fantasy? ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2012-01-29 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1602 |
BAN stały
|
Karkki, co za piękny opis...
![]() ![]() hmm jeśli to coś z sieciówki, to może któryś z sephorowych waniliowców tak się na Tobie rozwinął? one były co prawda raczej płaskie, z tego, co pamiętam, ale nigdy nie wiadomo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1603 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie jest Bal d'Afrique. ![]() Pewnie znajdę za rok, a do tej pory go wycofają albo zreformują. ![]() Cytat:
![]() Raczej ogólnodostępny, ale może nie tylko u nas. Mógł być przywieziony. ![]() W Britney nie ma czarnej porzeczki. ![]() Cytat:
![]() Ten zdecydowanie nie jest płaski. Może nie jest przesadnie "bogaty", ale zdecydowanie ma sporo nut. ![]() Czekoladki czekoladkami, bo one wychodzą na końcu. Tutaj początek jest kwaśny, wyraźnie czuje się czarną porzeczkę - więc jeśli ktoś tylko testował na papierku, to mógł nie doczekać czekoladek. I o to siebie podejrzewam. ![]() Początek: czarna porzeczka z bergamotką i czymś jeszcze. Środek: jaśmin z gorzkimi migdałami - ale doczytałam, że heliotrop pachnie migdałami - więc nie wiem czy to migdały czy może właśnie heliotrop z czymś, może z neroli? Koniec: pralinki różne i różniste, wanilia, piżmo a dzisiaj rano, pomimo wieczornej toalety, został na skórze aromat drzewny, więc nuty drzewne też tam są. Poczytałam o Eclix i faktycznie mają dużo wspólnego ze sobą, ale to nie jest Eclix. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi co to za perfumy, których zapach kojarzy się z mydłem?? podobno coś od chanel..
![]() |
#1605 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 |
Przyczajenie
|
Blagam pomozcie znalezc te perfumy!
Gdy bylam dzieckiem co bylo jakies 15 lat temu, moja ciotka miala najpiekniejsze perfumy jakie w zyciu wachalam, byly one wtedy dosc popularne pamietam ze pare innych osob je mialo. Wydaje mi sie ze byla to firma COTY ale nie jestem pewna, buteleczka byla przezroczysta, perfumy rowniez, bezbarene, buteleczka poprostu piekna, wyrzezbiona w ksztalt prezentu chyba z kokardka, taki specyficzny ksztalt jedyny w swoim rodzaju, perfumy byly slodkie, kwiatowe I owocowe takie 'rozowe'
Od lat szukam podobnego zapachu, bez rezultatu. Prosze pomozcie mi z nazwa bo jej nie pamietam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blagam pomozcie znalezc te perfumy!
Podaję dwa linki
pierwszy perfumy coty: KLIK drugi, to spółka Coty: po kliknięciu w napis danej firmy, wyświetlają się perfumy ![]() KLIK jak tutaj czegoś nie znajdziesz, to boże być ciężko ![]()
![]() |
#1608 |
Zadomowienie
|
Jakoś nic mi się nie kojarzy, a powinno
![]() Możesz bliżej opisać buteleczkę? Kokardka była odlana ze szkle, czy korek był w kształcie kokardki, czy po prostu na buteleczce była związana wstążeczka? W jakim kolorze?
![]() |
#1609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo z oriflame Serene? W wersji limitowanej świątecznej Edytowane przez anusia997 Czas edycji: 2012-02-23 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1610 |
Przyczajenie
|
To nie sa ani pur Blanca ani sirene choc nie wykluczam ze to moze byc Avon Lub oriflame bo pamietam ze ktos jeszcze te perfumy mial w podobnym czasie tylko nie moge przypomniec sobie kto!
Do podanych wyzej stron nie moge sie odniesc przenosi mnie do google translate nie Wiem czemu prosze podajcie je jeszcze raz. Ten zapach za mna Chodzi przypomina najbardziej isake mijaki, Buteleczka byla prostokatna przezroczysta zreszta perfumy rowniez bezbarwna, buteleczka w ksztalcie prezentu Lub wstazki wyrzezbionej we flakoniku, zakratka chyba tez byla malutka watazka ale nie Wiem czy mnie pamiec nie myli to bylo tak dawno temu ![]() Ten zapach uformowal moja wizje o zapachach, nigdy juz nie moglam go odtworzyc I zadne inne perfumy mnie nie cieszyl, bede bardzo wdzieczna za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
BAN stały
|
Trochę na temat, trochę bokiem (;
Dostałam kiedyś próbkę Aliena ( różowy atomek chyba 2 ml ), na pewno było to Sunessence... Jednak teraz jak szukam tych perfum to wyskakują mi dwie sztuki: Eau Legere i Or D'Ambre... Czy to jest to samo, czy dwa różne zapachy? Czy pachną podobnie, czy zupełnie inaczej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego wkleiłam z tłumaczeniem PL na górze nad flakonem Vanilla Fields jest na zielono napis Coty, kliknij w to i Cię przeniesie do wszystkich zapachów ![]()
![]() |
![]() |
#1613 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() A odnośnie pytania, czy to różne zapachy - tak różnią się ![]()
![]() |
![]() |
#1614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1615 |
Raczkowanie
|
![]()
POMOCY
![]() Desperacko szukam nazwy perfum o następującym wyglądzie- butelka jak balenciaga cristobal albo chanel allure (z tym ze kolor perfum żółty) ale pośrodku jest PIONOWY PASEK KAMYCZKÓW o kolorze GRAFITOWYM-bodajże są to kryształki Swarowskiego... korek chyba też grafitowy.widziałam i wąchałam je w salonie kosmetycznym w którym sprzedają clarinsa, shiseido, sensai itp jeśli to coś może pomóc... Zapach bardziej ziołowy i intensywny, chociaż nie jestem ekspertką w analizie zapachowej wiec to tylko spostrzeżenia laika:P HELP...
![]() |
#1616 | |
BAN stały
|
Cytat:
'Edition Or D'Ambre'... Tylko czemu kolor taki jak buteleczki od Eau Legere? /: A podobne są do siebie bardzo? ![]() http://perfumessence.com/images/isimages/FN217648.jpg coś o takie widziałam jako Or D'Ambre, a te różowe cieniowane jako Eau Legere... Edytowane przez MissJaneDoe Czas edycji: 2012-02-24 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1617 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
Prośba o pomoc - perfum (?) Venus (?)
Cześć!
Mam nietypowe pytanie. Dobre 10-12 lat temu (a więc już szmat czasu) ówczesny chłopak przywiózł mi z Niemiec perfum / wodę toaletową, która niesamowicie mi się podobała. Byłam ledwie pełnoletnią dziewczyną, na kosmetykach nie znałam się wtedy kompletnie, ale zapach wspominam do dziś... Pamiętam, że jego nazwa to na 99% Venus. Był w przezroczystym flakoniku o bardzo specyficznym kształcie - smukłej kobiecej sylwetki. Zapakowany w - jak się zdaje - różowy kartonik. Gdy się skończył, szukałam go jeszcze długo, ale w Polsce nie znalazłam. Teraz, po latach, jestem ciekawa, czy zapach podobałby mi się równie mocno, co wtedy... Czy może spotkałyście taki perfum / wodę toaletową? Czy może któraś z Was go kupowała / dostała kiedyś z Niemiec? A może widziałyście go w Polsce? Google zdaje się uważać, że słuch po nim zaginął... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1619 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prośba o pomoc - perfum (?) Venus (?)
http://allegro.pl/miniaturka-secret-...183491809.html
http://www.ebay.de/sch/Parfums-/1215...p3286.c0.m1538 może coś stąd?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.