|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2252 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam nazwy perfum. Pomocy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
Potrzebuję nazwy perfum- biała buteleczka
Witam!
Poszukuję perfum (chce kupić siostrze w prezencie) niestety nie pamiętam nazwy. Wiem, że są w białej nieprzeźroczystej buteleczce, chyba czarna zatyczka, zapach intensywny i zostały wycofane ze sprzedaży (chyba w sephorze). Perfumy mają nazwę dwuczłonową od nazwisk pośrodku jest &. Błagam pomóżcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebuję nazwy perfum- biała buteleczka
Może Zadig & Voltaire la Purete for her?
http://www.fragrantica.com/perfume/Z...Her-14491.html Choć nie do końca od nazwisk i nie wiem, czy zapach taki intensywny, ale tak mi przyszło do głowy. ![]() Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2014-12-06 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Też obstawiam Zadig & Voltaire.
![]()
![]() |
#2256 |
Rozeznanie
|
tak to te
![]() ![]()
![]() |
#2257 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
czy któraś z was wie może co to za perfumy - biały flakonik jak z porcelany, w kształcie (osimiokąta?), brzegi zakończone takimi wypukłymi kropeczkami, zakrętka - jakby złota korona, także z tymi wypustkami, a na środku flakonika trójkąt z jakimiś kreskami. Wiem, że mój opis jest beznadziejny, za co przepraszam, pewnie dlatego też nie mogę znaleźć co to za perfumy. Nie mam opakowania,a na odwrocie nie ma nic oprócz coty paris, jakieś numerki, ale po tym też nie da się odszukać. Dostałam je kiedyś i super pachną, chciałabym niedługo kolejną buteleczkę, a nie wiem co to. Proszę o pomoc. Błagam!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to za perfumy?!
Madonna - Truth or Dare?
http://www.fragrantica.pl/perfumy/Ma...are-13756.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co to za perfumy?!
taak! dziękuję bardzo za szybką pomoc! teraz jak tak patrzę, to ten trójkąt to literka m i wydaje się to takie oczywiste, ale wcześniej bym na to nie wpadła. dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
Poproszę o pomoc.
Dziewczyna mojego syna, kupując przed świętami perfumy dla taty, dostała próbkę męskiego zapachy Burberry. Niestety wyrzuciła kartonik, a woda ta bardzo się spodobała. Pamięta tylko że tekturka była brązowa lub fioletowa, i jak to określiła metaliczna (nie matowa). Ja nie bardzo się znam na perfumach Burberry, wydaje mi się, że to są Burberry for Men (takie jak załączam) - zmyliło mnie tylko to metaliczne opakowanie, bo na zdjęciach wydaje się matowe... Poza tym jak na Fragrantice wrzucam Burberry for Men to na butelce jest mały napis London. Jak to z tymi zapachami Burberry jest? Załączam: 1, 2, 3 - zdjęcia próbki (jedno mi się zdublowało :-(, 4 - zdjęcie wody, którą typuję, że to ta 5 - z fragrantica
"Wybierz jedno dobre słowo, rozłóż je jak żagiel. Przywołaj myślami dobry wiatr i pozwól mu się prowadzić w drodze do celu." Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2015-01-08 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 |
Konto usunięte
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
Stawiam, że to burberry London, to ktore wrzuciłaś ma czerwoną tekturkę
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
Trochę dziwne bo Burberry na fiolkach ma napisy (np. Burberry Body), ale faktycznie London ma kartonik w takim dziwnym kolorze(fioletowo brązowym), z pasami na boku...jedynie nie wiem czy ten kolor to metaliczny-mnie wydaje sie że tekturka jest matowa.
Ta tekturka co pokazujesz jest właśnie metaliczna i w zależności od zdjęcia jest taka bordowo-brązowa.Bo na pewno na próbce London byłby ten napis. Edytowane przez AAAnka Czas edycji: 2015-01-09 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Zadomowienie
|
Zastanawia mnie, że opakowania Burberry for Men London i Burberry for Men (wyżej na moich zdjęciach) są prawie ientyczne. Czy są to różne zapachy?
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Burberry London to zupełnie inny zapach, w opakowaniu w kratę. Zapewne chodzi o Buerberry for Men a dopisek London raz się pojawia a raz nie bo może producent zmienia szatę graficzną opakowania.
![]() |
![]() |
#2265 |
Konto usunięte
|
Poszukuję perfum- nieznana nazwa
Jakiś czas temu natrafiłam na piękną wodę perfumowaną od Caroliny Herrery, nie zapamiętałam niestety nazwy, nie znalazłam jej ani w żadnej perfumerii internetowej, ani stacjonarnej. Buteleczka raczej zwykła zwężana lekko u góry ( chyba ;/) , stojąca, z pomarańczowego szkła ( ale nie był to wyrazisty kolor, raczej lekko zabarwione szkło) z przodu szkło było jakby powyginane, takie o nierównej strukturze. Zapach świeży; mnie przypominał pomarańcze i poziomki.
Dziękuję za każdy trop i czas poświęcony na czytanie wątku. Jak Wy ich nie znacie to znaczy, że już ich nie znajdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Poszukuję perfum- nieznana nazwa
Carolina Herrera Carolina EDT.
![]() ![]()
![]() |
#2267 |
Konto usunięte
|
Kurcze, opis zapachu by się zgadzał, ale jestem prawie pewna, że to nie ta buteleczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Jesteś pewna? Buteleczka barwiona na pomarańczowo, zawężana u góry.
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- W nutach kwaśne pomarańcze. ![]()
![]() |
#2269 |
Konto usunięte
|
Tylko ten przód jest widocznie gładki, a na tamtym były jakieś pofałdowania. Jeszcze się okaże, że to nie Herrera tylko coś innego, a mój mózg nie wiadomo czemu wmówił sobie Carolinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
To raczej nie Herrera - nic takiego nie ma .
http://www.fragrantica.pl/marki/Carolina-Herrera.html Może poszukaj po kolorach http://www.fragrantica.pl/colors/#FF33CC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
A może to 212 on Ice (oczywiście C. Herrery) .
Edytowane przez szefowa730 Czas edycji: 2015-01-13 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
![]() |
#2273 |
Konto usunięte
|
Dziękuję wszystkim za pomoc, pamięć oczywiście mnie zawiodła to Givenchy ange ou demon le secret
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie masz możliwości powąchania zawsze możesz zamówić próbkę na allegro. Z przesyłką to kwestia ok 10-12zł.
![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
Szukam zapachu, niekoniecznie w formie perfum - chodzi mi o zapach żelu pod prysznic Dusch Das Winter Love. Może któraś z was go ma i może powiedzieć, co przypomina? To jest zapach podobny też do balsamu do ciała z Oriflame, sprzed chyba 10 lat, jeżeli nie więcej, balsam był w zimowej serii, opakowanie takie zielone matowe z ornamentem i złotą zatyczką chyba - ten żel pod prysznic mi o nim przypomniał, bardzo mi się wtedy ten zapach podobał.
Generalnie zapach zimowy, ciepły, kremowy, raczej słodki, ale nie przesłodzony, z kategorii tych raczej eleganckich - nie potrafię opisywać zapachów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Proszę, powiedzcie mi co to za Shalimar? Zupełnie się na tych zapachach nie znam, a znalazłam taką oto buteleczkę u mamy, która twierdzi, że lata temu kupił jej te perfumy ojciec za jakieś chore milijony :p Niestety naklejka uległa dematerializacji... Będę dźwięczna za pomoc! Aha, pojemność chyba 7,5ml... przynajmniej tak to wygląda na naklejce z dna buteleczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.