![]() |
#391 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Zakupy na FragranceX
Cytat:
przesyłki idą szybko-tylko oni je pózno wysyłają ![]()
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa ... przyszły jak zawsze w kartonach ... ze Stanów...
"I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne." ![]() Edytowane przez dooo Czas edycji: 2011-02-09 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
gamma Orionis
|
Do mnie przedostatnia przesyłka szła prawie trzy miesiące [rekord!], na dodatek nie wiedzieć czemu flachy dotarły w bladej kopercie bąbelkowej. Już te zakupy spisywałam na straty...
Natomiast, uwaga uwaga ;], przed chwilą listonosz przyniósł mi paczkę [kartonową] z zamówieniem z trzeciego lutego roku obecnego. Dodam, że przyfrunęła z Belgii. Zaniemówiłam, dobrze że w klawiaturę mogę stukać ![]()
![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli, że można coś zamówić bezstresowo?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
ja już czekam czwarty miesiąc
![]() nigdy więcej nie powtórzę zakupów w fragranceX |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Dzis doszly moje zamowienia ,czekalam ok 10 dni(jesli nie place przez pay pal czekam ok 4 tyg) ale dzis mam wazniejsza sprawe,a mianowicie zamowilam 2x ADDICT FRAICHE by CHRISTIAN DIOR, niestety nie posiadaja pod spodem pudelka numeru seryjnego lecz biale waskie paski (nalepki) i rowniez pod spodem butelki jest slad ze jakis nr kiedys byl lecz jest tak jakby wydrapany a wiec kompletnie nieczytelny.........nie ukrywam mojego zdziwienia ani rowniez wzburzenia,oczywiscie firma fragrancex pozostala poinforowana o zaistnialej sytuacjii i oczekuje odpowiedzi,postaram sie zrobic i dolaczyc fotki jutro.
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
|
A oto zdjecia,mam nadzieje ze sa na tyle czytelne aby STWIERDZIC BRAK NR SERYJNYCH
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() natomiast czuje dalej niesmak poniewaz uwazam ze powinnam byc o tym poinformowana przed zakupem perfum za niespelna 100$ .
![]() |
![]() |
#401 | |
Nocna Straż
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przecze ze sa nie oryginalne i naszczescie sa swieze natomiast to nie zmienia faktu ze wolalabym byc wczesniej poinformowana lub kupowac ze swiadomoscia ze posiadaja wszelkie numery etc...teraz wiem ze zapachy Diora jak limitowanki wycofane z obiegu ,discontinued maja wszelkie zalety do nie posiadania numerow i nastepnym razem gleboko sie zastanowie przed kliknieciem , nie lubie jak ktos mi serwuje takie niespodzianki.
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
Praktycznie we wszystkich sklepach internetowych oferujących perfumy po niższej niż sugerowana przez producenta cenie, posiadają taki "feler" jak wycięte numery seryjne. Według mnie jednak jest to niewielka cena za znacznie niższe ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Nocna Straż
|
Cytat:
Fakt, że żaden ze sprzedających tego nie opisał... Z kolei pamiętam wspólne zakupy Diora Addict ze Stanów, aczkolwiek nie wiem z jakiego sklepu, gdzie perfumy miały już swoje latka - o ile nuty były nie zmienione, to kolor perfum nie był już niebieski tylko brązowy... Proceder usuwania numerów seryjnych był już parę razy poruszany na perfumeryjnym w różnych wątkach... ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kanirak Czas edycji: 2011-03-20 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mianowicie dzisiaj 28.03.2011 roku porzyszła paczka zamówiona w połowie listopada. Prawie 4 miesiące czekałam na mikołajową paczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
mi się nie chce wierzyc, że w końcu przyszło, natomiast na stempel nachodzi inna pieczątka , także nie widac dokładnie. na pewno 2011 ale jaki miesiąc nie da się na pewno określic może marzec.
Przyszło jako pakiet ze Stanów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
ale się dziś zdenerwowałam, aż muszę to opisać.
otóż 08.06 zamówiłam 3szt. perfum na fragrancex, oczywiście jako że do Polski nie ma już darmowej przesyłki to zapłaciłam 17,92$. Czekałam sobie tydzień, maila że wysłali nie było, więc napisałam do nich o co chodzi. Napisali, że jedne z zamówionych przeze mnie perfum uległy uszkodzeniu i czekają na nową dostawę (kliknęłam ostatnią sztukę). Dziś dostałam maila z paypal, że zwracają mi pieniądze za tę uszkodzoną sztukę. Perfumy kosztowały 29,99$ + przesyłka (ok, wykorzystałam kupon 10% żeby chociaż jakaś zniżka była) a dostałam zwrot 27,98$. Wkurzyli mnie bardzo, bo po to kupowałam 3sztuki, żeby zaoszczędzić na przesyłce a nawet nie zapytali, czy w to miejsce chciałabym zamówić co innego ![]() ![]()
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesyłka dalej widnieje jako darmowa ![]() tylko jeśli chcesz korzystać z kuponu rabatowego, to wtedy nie działa Ja zawsze wybieram darmową wysyłkę bez zniżek (choć na końcu zawsze o te 2-5 $ mniej płacę) i tak mi wchodzi ![]() chyba że w czerwcu coś się zmieniło, bo teraz nic nie zamawiałam do mnie kiedyś nie doszły perfumy, a po ok 2 miesiącach paczka do nich wróciła i oddali mi pieniądze, zamiast wysłać ponownie wodę ![]() to też była ostatnia sztuka ![]()
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę ![]() ![]() https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam ![]() Wymieniam się ![]() ![]() Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2011-06-18 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też kiedyś robiłam tak jak Ty i na podsumowaniu miałam rabat lojalnościowy dodatkowo, jednak jak mówiłam wcześniej - wysylki darmowej już nie ma ![]()
![]() |
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
ja kupowałam rok temu i wszystko byłko ok, super szybko i sprawnie
![]() ale niedawno weszły jakieś przepisy, że z USA do Polski perfumy nie mogą być wysyłane czy cuś (ktoś pisal tu na forum), mogą zostać zatrzymane więc lepiej nie ryzykować ![]()
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zadziała? tzn. czy to jakas roznica w ogole skoro na odbiór trzeba miec jakies tam zezwolenia?
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2013-06-06 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
Robialam ostatnio zamowienie z Truskawki czyli tez poza UE do Holandii.
![]() Paczka byla otwierana i sprawdzana, postawili pieczatke, ze zawartosc niezgodna z przepisami Unii ale przepuscili. Podobno moga nie przepuscic a nawet zniszczyc zawartosc ( tak ktos pisal na forum). ![]() Poza tym policzyli mi clo,ktore musialam zaplacic przy odbiorze ![]() ![]()
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fragrancex nie oddaje za clo ![]() a reszta sie zgadza z pogloskami
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
czy ktoś ostatnio kupował coś na FragranceX?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Ja kupowałam. Tydzień temu zakupiłam perfumy wartości ciut powyżej 200 zł i właśnie przed chwilą kurier dostarczył. Cła nie było, ale za to vat tak-w wysokości 47 zł
Edytowane przez lusiaczek85 Czas edycji: 2015-01-07 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.