|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: French idealny - wątek zbiorczy
Ja też tak robie - najpierw białym końcówki- jak cos nierówno wyjdzie to korektorem zmazuje i dopiero na to jakis frenchowy lakier i na gore jeszcze UV w moim przypadku
|
|
|
|
|
#273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
JA sie tak nauczylam od siostry ze najpierw rozowy pozniej bialy itd.. Ale sprobuje na odwrot bo bardzo podoba mi sie przyklad Palatino i moze nie musialabym sie bawic tym korektorem Tylko patyczek i zmywacz ![]() Wyprobuje przy najblizszej okazji jak radzicie.
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprobowalam wasz sposob na french.
Jest ok ale jest problem wielki ![]() Jak maluje najpierw biale koncowki pozniej 2 warstwy rozowego i na to bezbarwny schnie mi 2 godziny ![]() ![]() Malowalam o 8 paznokcie a teraz nadal jak gdzies przyloze pazurki to mi matowieja bo do konca lakier nie wysechl.
|
|
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To kup jakis preparat przyspieszający wysychanie lakieru i po problemie
|
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo mam lakiery do frencha-maja miesiac i juz zgestnialy i robia smugi-moze przez upaly - nie wiem sama.Mysle nad tym Avonu http://www.allegro.pl/item214532452_...ieru_avon.html a tym http://www.allegro.pl/item214799743_...rem_110ml.html Nie chce kolejnego lakieru dawac(wole spray) bo by schnelo mi 5 godzin ![]()
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy nie prościej kupic nowe lakiery? i smug nie bedzie i nie bedą tak długo schły(prawdopodobnie).
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Ilonko Ilonko...
![]() ciśnie mi się coś na klawiaturkę, ale się powstrzymam. Schnie Ci tyle bo masz kiepskie/stare lakiery, rozcieńczanie lakierów do frencha mija się z celem. Mozesz i pół butelki rozpuszczalnika wlać, a lakierom tym nic nie pomoże. Bedą robić smugi i schnąc jeszcze 3razy dłużej. Wysuszacz w lakierze jak sama nazwa jego na to wskazuje przyspiesza wysychanie lakieru, a nie wydłuża I jak na mój gust te w kropelkach i lakierze są lepsze bo daja połysk, a spray potrafi zmatowić. A większego badziewia jak Avon nie znam.
|
|
#279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleczny róż do frencha nie jest kryjący, więc dodatkowo bardzo leciutko zamaskuje ewentualne niedociągnięcia Cytat:
Taką metodę stosuję tylko przy kolorowym frenchu i wtedy już nie ma zmiłuj - musi wyjść równo A do tego trzeba wprawy Cytat:
I czy dajesz jakiś nabłyszczacz przyspieszający wysychanie lakieru. U mnie malowanie frencha wygląda tak:Silk Wrap Biała końcówka 2x mleczny róż Oczywiście nie można przesadzać z ilością lakieru, jak się go nałoży za dużo to wiadomo, że schnie godzinę Cytat:
Ani jeden, ani drugi. Pierwszy jest do bani, zamiast skracać czas schnięcia lakieru, tylko go przedłuża, i to nawet o godzine ![]() a drugi wygląda dziwnie. Po za tym to żadna przyjemność mieć obryzgane czymś tłustym całe ręce aż do nadgarstków W moim przypadku sprawdzają się preparaty w zakraplaczu. Ich aplikacja jest maksymalnie precyzyjna, nie niszczą wzorków (po utwardzaczu w pędzelku to się często zdarza). W dodatku działa superancko Np. ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8134 z Killys też jest ok
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie ja kupilam w pędzelku i jestem taka zła !! jak przeciagne nim po mokrym lakierze to robi wyrwy!! buuu
moze kupie w zakraplaczu z inglota i pozniej sobie go przeleje?? co wy na to?? a w ogole zna ktoras wysuszacz z Venity?? bo na KWC nic o nim nie ma .
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
polecam zestawa do french manicuru z sephory...w kosmetyczce przezroczystej znajduje sie lakier biały przezroczysty i rozówy oraz paseczki...ja jestem bardzo zadwolona...koszt około 30 zł
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to obryzgane czymś tłustym?Mam wysuszacz w atomizerze, i jedynie obryzgane mam paznokcie i skórki wokól nich. Wysuszacz jest na bazie łatwo lotnych składników i ma witamine E, świetnie nawilża skórki i ma fajny zapach
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie jego konsystencja jest wstrętna, jest strasznie tłusty, aż za bardzo, zapach jest mdły. Wolę dać małą kropelkę na każdy paznokieć, niż psikać sprayem po całych dłoniach
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój z Preety Woman czy jakoś tak ani odrobine nie jest tłusty. Przypomina prędzej takie mgiełki do ciała
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
POkazuje ponownie moj french i lakiery ktorymi go wykonalam.
Normalnie jest bardziej blyszczacy jak na 1 pazurku ale aparat zjadl blysk ![]() 2Acha kupilam wysuszacz 30 sekund Sally Hansen ten z KWC i jestem bardzo zadowolona Kiedys french schnal godzine do 2 godzin teraz 15 minut i wszystko suche. Jest taki tlusty ale przynajmniej natluszcza skorki. A rozcienczalnik mam z Top Choice i tez nie jest zly.
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko bo nie moglam o tym nigdzie odczytac
kiedy malujecie bialy pasek to malujecie wzdluz jednym pociagnieciem czy tak jak caly paznokiec srodek pozniej boczki? i drugie pytanie czy lakier z profilowanym pedzelkiem bourjois bialy jest dobry? i jak nim wtedy malowac? straszna ze mnie dyletantka przepraszam
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
kennedy jednym pociągnięciem da się poalować tylko krótkie pazurki (wtedy wystarczy kreseczka w poprzek). Na długich tak się nie da. Aby zamalować końcówkę trzeba maznąć kilka razy wzdłuż (tak jak przy malowaniu całego paznokcia właśnie)
![]() Co do drugiego pytania nie odpowiem bo nie znam tego lakieru. |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny french Ilona!
Ja zaraz spróbuję sobie zrobić u stóp ^^ |
|
|
|
|
#290 |
|
La Moderatoiure
|
ilona Twój frencz niestety nie jest idealny. Jest krzywy i nie ma linii uśmiechu. Ćwicz ćwicz
A tu wrzucam foty idealnego frencza moim zdaniem ![]() Warto z nich skorzystać gdy ktoś się uczy dopiero malowac frencza
|
|
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
A to mój u stóp
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#293 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
wiem wiem
ale już mi sie poprawiac nie chciało bo mi sie kończa lakiery a musi mi jeszcze na ręce wystarczyc dzieki za opinie
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, też się zgadzam, trochę bardziej uśmiechnąć u dużego paluszka
![]() A tak to jest naprawdę super! ^^ |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
A tu moje naturalne pazurki z frenchykiem
) http://img174.imageshack.us/my.php?i...nchykxdtg2.jpg http://img96.imageshack.us/my.php?im...chyk3xdjt2.jpg |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
La Monica, wiesz może jakim lakierem osiągnąć taki efekt jak w tych pazurkach?
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5249649 kroooliczek89 - śliczne
|
|
#299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
krooliczek, to są twoje paznokcie czy tipsy???
SUPER! ^^ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

flejksy

i o to chodzi. Poza tym te frenchowe kolorowe lakiery nie są kryjące. pokrycie nimi wyrównuje granice na linii uśmiechu i koloryt. Zreszta w każdej instrukcji robienia frencha pisze jak należy go wykonać 

- nie wiem sama.

Taką metodę stosuję tylko przy kolorowym frenchu i wtedy już nie ma zmiłuj - musi wyjść równo
W moim przypadku sprawdzają się preparaty w zakraplaczu. Ich aplikacja jest maksymalnie precyzyjna, nie niszczą wzorków (po utwardzaczu w pędzelku to się często zdarza). W dodatku działa superancko

Jak dla mnie jego konsystencja jest wstrętna, jest strasznie tłusty, aż za bardzo, zapach jest mdły. Wolę dać małą kropelkę na każdy paznokieć, niż psikać sprayem po całych dłoniach