![]() |
#361 |
La Moderatoiure
|
Dot.: Re: Lakiery do french manicure
nimrodel ładny frenczyk
![]() PinkSlip śliczny ![]() ![]() madzia778 poczytaj trochę, uzyj wyszukiwarki. Było dużo takich wątków. Zakochana istotka może dlatego że lakier jest stary i zgęstniał i powoduje efekt grubości. Albo nie czekasz po namalowaniu linii fencza białym lakierem i od razu malujesz paznokcie bezbarwnym/cielistym i dlatego się rozmazuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Rozeznanie
|
Dot.: French idealny - wątek zbiorczy
Piękne dziewczynki te wasze frenche. Po przejrzeniu tego wątku doszłam do wniosku że jak najszybciej muszę wypróbować to na moich
![]()
![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny pomóżcie! Od jakiegos czasu zakładam tipsy żelowe. Wiekszosc klientek prosi o french. nie mam problemu z linią tylko z kolorem żelu! French wychodzi taki mleczny, zlany.. róż wydaje się zlewać z biała końcówka.. nie wiem co robie nie tak! chcialabym bardzo aby biala koncowka byla bardzo wyrazna i widocznie biala a nie taka mdła.. bardzo prosze o jakies wskazówki i z gory dziekuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
to najpierw nałóż róż potem biały albo nie nakładaj rozowego na biala koncowke...mozna tez uzyc na gore bezbarwnego przeciez
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
French jest śliczny. Ja też sobie zrobiłam. Fajne są lakiery do frencha z Miss Sporty.
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak nadac paznokciom idealny ksztalt do frencha???? Sugerowas sie paskami do frencha tymi co mam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
dla mnie te paski to nic nie warte są... one sugerują kształt w dodatku niezbyt ciekawy i często są z nimi problemy, np. lakier się pod nie wlewa, zostaje klej itd.
Najlepiej nauczyc się samemu robić kreskę. Podobno kształt najlepszy to ścięty, kwadratowy. Ja osobiście wolę delikatnie zarysoway migdał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]()
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
atenaz dLA MNIE BARDZO SIĘ PODOBA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
![]()
widać, że się starasz, mnie się podobają krótkie paznokcie, więc moja opinia jest na plus
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
Oj kobiety kobiety:P Ja to do tego najzwylkejszej w życiu papierowej taśmy klejącej używam i jest taka jak te całe plasterki. i robiłam sobie te setki razy zawsze ładnie wyglądqaa
![]()
![]() |
![]() |
#373 |
Przyczajenie
|
witam Was
jestem tu po raz pierwszy i mam pytanie: czy do frencha lepszy jest lakier Inglota 82 czy 166 który lepiej wyglada ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Konto usunięte
|
no nie wiem, to chyba zależy od koloru twojej płytki (żeby wyglądało jak najbardziej naturalnie).
jak ja robię to musi być dla mnie biały lakier do końcówek i jakiś "półprzezroczysty" żeby pokryć płytkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Ja uzywan nr. 82 i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziś po raz pierwszy pomalowałam sama swoje paznokcie inaczej niż bezbarwną odżywką!!! Zrobiłam french!!
Miejscami krzywy, i na pewno przede mną mnóstwo nauki, ale zrobiłam to!!! Użyłam inglota białego 38 i 82 lekki róż. O matko, ale mi się ręką trzęsła ![]() No nic, chciałam się pochwalić, bo to forum zachęciło mnie do dbania o paznokcie ![]()
![]() |
#377 |
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam, że większość Wizażanek używa do malowania końcówek białego lakieru z Inglota (38) i w związku z tym mam pytanie: czy Wam też tak szybko ten lakier gęstnieje?
Wystarczy, że zrobię kilka razy french i lakier (praktycznie cała buteleczka) robi się gęsty aż w końcu nie nadaje się do malowania. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby wykorzystać lakier choćby w połowie ![]() EDIT: Dodam tylko, że wprawę w malowaniu frencha już jakąśtam mam więc lakier nie stoi otwarty przez pół dnia...
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2008-09-13 o 13:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
La Moderatoiure
|
Mi Inglot biały zaczyna gęstnieć od pół roku po zakupie, przy częstym używaniu (czyli 1 raz w tygodniu).
Ale miałam już tyle białych lakierów, że głowa boli każdy gęstniał prędzej czy później, więc zostałam przy Inglocie bo najbardziej pasuje mi pędzelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Cześc, a używałyście może naklejek frenczowych z sephory? Nazywa sie to "nail patch french manucure" i namówiła mnie na to dziewczyna z sephory, Kupiłam (ok. 30 zł), nakleiłam... i mam prawie idealny frenczyk! Mówię "prawie", bo nie wygląda jak żel czy akryl zrobiony w salonie, ale tak równiutkich i pięknych paznokci nie miałam nigdy, jak sama próbowałam malowac. W instrukcji pisze, że wystarczą same te naklejki, ale ja pociągnęłam jeszcze dwa razy bezbarwnym i jest super. Ciągle je sobie oglądam. Co do trwałości to dodam, że zrobiłam je w piątek na szybko, a potem przez dwa kolejne dni przygotowywałam imprezę urodzinową (czyt. mycie, gotowanie, mycie, sprzątanie). Skończyłam dziś rano i na paznokciach miałam 3 odpryski. Uważam, że to niewiele jak na ciągłe trzymanie rąk w wodzie. Piszę wam to, bo cieszę się, że znalazłam sposób na szybki i równy french. Pozdrawiam urodzinowo!
Wstawię zdjęcia, jak zrobię nowy i przyłożę się bardziej ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na lepszego od Inglota jeszcze nie trafiłam. Szkoda mi tylko wyrzucać to 20zł do kosza bo tak jak napisałam - za każdym razem prawie cała buteleczka wędruje do śmieci. W końcu ostatnio się wkurzyłam - spiłowałam paznokcie i przestałam robić frencha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Inglot ma taki ala zmywacz, który rozciencza zgęstniały lakier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
![]() Próbowałam i niestety nie pomaga - tzn. rozcieńcza lakier, ale ten traci jakość i odpryskuje z paznokci już po 1 dniu ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Przyczajenie
|
Mnie też tak szybko gęstnieją
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
A można gdzieś kupic osobno jakieś cienkie pędzelki do frencha? I to jak malujecie 'od ręki' - jednym pociągnięciem czy poprawiacie?
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam,że wam się chce. Ja jestem leniwa ale na szczęście mam naturalnie mocno białe końcówki paznokci (jak mam tylko odżywkę to ludzie pytają czy mam frencha) więc traktuję całe paznokcie inglotem 866 (różowo-mleczny,perłowy i lekko transparentny kolor) i double duty (jako podkład i top coat) i mam spokój na co najmniej tydzień. Na dłużej ciężko bo bardzo szybko rosną mi paznokcie. Leniwym i wymagającym polecam. ;-) A frencha lepiej chyba robić w salonie niż samemu bo końcówki najładniej wyglądają jak są zrobione jednym pociągnięciem a samej sobie trudno tak nałożyć lakier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
All_that_jazz, w takim razie tylko pozazdrościć. Gdybym mogła poprosiłabym rodziców o zrobienie mnie z paznokciami wyglądającymi jak z frenchem
![]() Co do samego frencha nie wyobrażam sobie końcówek pociągniętych tylko jedną warstwą białego lakieru (zawsze robię dwie) jak i biegania za każdym razem do salonu w celu jego zrobienia (chyba bym zbankrutowała). A ten 866 muszę obczaić jak będę w Inglocie kupować kolejny lakier do końcówek ![]()
![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
ja zawsze robiłam jedną warstwę. I wychodził super. A lakier był tani jakiś, w zestawie z paseczkami kosztował chyba ok 8zł, niestety już go nie mam.
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
ja tez robie 1 warstwe, i od reki..lakier mam taki za 3 zł
![]() ![]() ostatnio ciągle french na łapkach... zamieszczam aktualny
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Isis, a jakiej firmy ten lakier? Szybko gęstnieje?
Ja zawsze miałam problem z doborem białego lakieru, albo niedokładnie krył i robił smugi albo gęstniał po trzech użyciach. Jak narazie najlepiej spisuje mi się Soraya nr 14 (zaczęłam ją też trzymać w lodówce, podobno wtedy wolniej gęstnieje) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.