![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: French idealny..
Na idealnego frencha jest tylko jeden sposób- cwiczyc, cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz ćwiczyc!
Oczywiście podstawa jest dobre szkolenie, gdzie ktos pokaze dokładnie jakim ruchem wykonuje sie frencha i dobre produkty- tzn takie zele, które nie bedą "pływac" i zlewać sie z paznocia. Paula, ![]() ![]()
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dot.: French
Ja frenczyk robię zwsze linerem (bo zwykłum pędzelkiem jakoś mi nie wychodzi). Najpierw maluję linię frencza a później zamalowuję koncówkę. Spróbuj tą metodą, moim zdaniem tak jest najłatwiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
paski to wrog ladnego frencza
![]() ![]() ![]()
![]() |
#154 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zgadzam sie z poprzedniczkami - paski do smieci!
probuj od reki napewno Ci z czasem wyjdzie ladny z ladna zaokraglona linia usmiechu
![]() |
#155 |
La Moderatoiure
|
Si si, tylko rączka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
paski są do...kitu
![]() też dawniej malowałam frencz na paskach i miałam to samo co Ty ![]() i w końcu sama sobie zaczęłam french malować - zobaczysz, ze wyjdzie Ci (nawet za 1 razem) sto razy lepiej niż z paskami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
tak tak paski sie nie nadaja... tylko cwiczyc i cwiczyc
![]()
![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
mialam to samo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
ja probuje ręcznie ale prawa ręka to sajgon...;D Cwicze ;D
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
a ja polecam tasme papierowa lub klejaca
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam na to sposób
![]() ![]()
![]() |
#163 |
BAN stały
|
Hehehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
![]()
Kasia zla powodzenia i nei załamuj sie - nauczysz sie
![]() kazdy jak zaczyna to ma watpliwosci ale nie trzeba sie im poddawac ![]() Nie bedziesz od razu biegla do tego potrzeba czasu ![]() 3maj się i sie nie poddawaj ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
French ujdzie w tłoku ale te poranione skórki... zgroza.Dziewczyny czy wy nie pracujecie frezarką? Bez tego ani rusz! Trzeba sobie ułatwiać a nie utrudniać.A jeśli już nie macie frezarki i wszystko opiłowujecie pilnikami to przy skórkach róbcie to starszym pilnikiem o przytartych kantach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
No to drogie specjalistki od french i nie tylko powiedzcie mi co ja robię źle że ta biała część mi zawsze odpryskuje a pozostały inny odcień lakieru nie. Tylko ten biały takimi płatami odchodzi (używałam różnych lakierów)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
tesh tak mam dlatego maluje potem całość utwardzaczem oraz top coutem wtedy nie odpryskuje ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
A co dajesz pod lakier? Jaką bazę? Używasz zmywacza natłuszczajączego, czy zwykłego? Czym odtłuszczasz paznokcie przed nałożeniem lakieru?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
![]()
odtłuszcam tylko zmywaczem bezacetonowym z witaminkami bazy nie daje najpierw biały na to beż na to utwardzacz i top coat u mnie french nie barwi i nie odbarwia płytki wiec uznaje to za niepotrzebne bazy daje tylko pod lakiery ciemne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja odtłuszcam tylko zmywaczem bezacetonowym z witaminkami bazy nie daje najpierw biały na to beż na to utwardzacz i top coat u mnie french nie barwi i nie odbarwia płytki wiec uznaje to za niepotrzebne bazy daje tylko pod lakiery ciemne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
a powiecie mi coś więcej o bazie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Niektóre zmywacze natłuszczają paznokcie, więc trzeba użyć odtłuszczacza, żeby lakier się trzymał, a jak nałożysz bazę, to lakier trzyma się dłużej. Jak ma jakieś składniki odżywcze, to dodatkowo troszkę wzmacnia paznokcie. Polecam INGLOT SILK WRAP- z jedwabiem
![]()
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o frencha to od wielu lat robie go od reki, ale pamietam jak jeszcze uzywalam paskow to pomagalo to ze odlepialam je od razu - jak jeszcze lakier byl mokry...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
O, pod tym się podpisuję ręcyma i nogoma
![]() Makumba, dawniej miałam podobnie jak Ty, biały zawsze gdzieś tak drugiego - trzeciego dnia od zrobienia zaczynał pękać, tworząc takie paskudne półkoliste rowki wokół rogów paznokci. Odkąd pod spód zaczęłam malować Silk Wrapem, mam problem z głowy. A przy malowaniu Silk Wrapem dwóch warstw znika na dodatek problem z doborem beżowego/mlecznego lakieru, bo sam SW wystarcza ![]()
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny ślicznie dziękuję za Wasze odpowiedzi
![]() Oczysiście będę ćwiczyć...tylko za niedługo zacznie mi brakować paluchów hehe ![]() Przypuszczam, że owszem problem u mnie stanowi brak doświadczenia, przecież dopieero skończyłam kurs, więc czego chcieć więcej, ale też przypuszczam, że materiał jest zły... Tak sobie ostatnio myślałam i myślałam na ten temat. Przy zapisach na kurs miałam do wyboru- z zestawem, bądź bez zestawu startowego.. Oczywiście po analizie forum, doszłam do wniosku, że powypytuję miłą panią w sekretariacie o zawartość tegoż zestawu.. zostałam poinformowana, że moja instruktorka ze mną na ten temat porozmawia i wybierzemy, co trzeba, ponieważ jest ona na bierząco w temacie nowinek i promocji. Zaufałam instruktorce. Niestety nie zostało ze mną uzgodnione w końcu, co będzie się w nim znajdować i co najważniejsze - jakiej firmy żele dostanę..dowiedziałam się, że niby jakaś dobra niemiecka firma. Dostałam lampę, blok polerski, 4 pilniki (z tej części zestawu jestem bardzo zadowolona) i 3 żele... właśnie o tych żelach nie wiem co myśleć.. Bezimienne żele z naklejką, na której zawata jest cała gama składników żelu w języku niemieckim. Nie wiem, czy dobre żele powinny się tak zachowywać, dlatego mam pytanie, skomentujcie, czy jest to normalne: Łączący - w sumie w porządku, tyle, że po nałożeniu na ostatnią warstwę, nie daje połysku, jest matowy i przeważnie, gdy jakiś palec włożę na chwilkę do 'doschnięcia' ponownie do lampy - lekko żółóknie French - strasznie płynny, teraz przeważnie robię po każdym palcu z osobna, żeby dojść do wprawy, ale nawet to nic nie da, bo to cholerstwo spłynie nawet w lampie zanim sie utwardzi. Staram się nie nakładać za dużo, ale to też nic nie pomaga. Budujący - przeciwnie do french'a - przy nakładaniu jak zastygnięta galareta..spłynąć nie chce, przy tym pełen bąbelków, których nie mogę się pozbyć. Ale dobrze się rozprowadza i układa na paluszku. Natomiast, po wyciągnięciu z lampy okazuje się, że pospływał lekko na skórki..kiedy?! Wiadomo, budującego trzeba troszkę nałożyć, aby wzmocnić linię stresu, tylko teraz pytanie, co w momencie, kiedy on się tak zachowuje?? Nawet nie da się zrobić uwypuklenia na paznokietku!! Nic a nic...znaczy da się, ale co z tego, gdy po wyciągnięciu z lampy okazuje się, że cholera uciekła na boki?? Strasznie drażni mnie to, że gdy patrzę na moje tipsy są 'płaskie' z profilu :/ A może to wina aplikacji żelu?? Ale dziwi mnie to, bo wszystko robię tak samo jak na kursie.. ![]() ania226 - skórki, to akurat nie jest efekt zakładania tipsów, ale faktycznie, strasznie to wygląda ![]() Ja niestety nie pracuję frezarką, ponieważ dopiero zaczynam pracę z tipsami i nie chciałabym w przyszłości zrobić komuś krzywdy zanim dobrze opanuję pilnik tak jak zrobiła mi kiedyś jedna miła pani 'stylistka' przy przedłużaniu paznokci ![]() Do pracy przy skórkach nie ma co się męczyć starszym pilnikiem - wystarczy wpiłować kanty/brzegi pilnik vs pilnik i można robić nowym ![]() Dziękuję Wam za wsparcie Dziewczynki ![]() P.S. Nie dołanczam jeszcze żadnego french'a, bo aparat mi się pogrzmocił..już przy tym zdjęciu były problemy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Gdzie wlasciwie robiłas kurs,że nie wiedziałas na czym będziesz pracowac?!? ![]() Cytat:
Jesli zel zółknie to albo jest bardzo slabej jakości albo trzymasz go w lampie zbyt długo - dzieje sie tak nawet ze swietnymi żelami. Poza tym ,żele nie "schną" a utwardzają się. I to okreslony czas wiec zadne 'dosychanie' nie moze miec miejsca!! Cytat:
Propnuje na poczatek kupić zęl gesty, budujący. Pracujesz pewnie tylko na tipsie? Cytat:
![]() Cytat:
I na przyszlosc - nie maziaj tak w pojemniczku pedzlem. To nie zupa, tego się nie miesza ![]() Cytat:
Z ilu warstw budujesz paznokcia ? "Na raz" ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idz do jakiejs porzadnej firmy toopanujesz podstawy ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
![]()
Paulakrk
![]() ![]() ![]() Dziękuję! Łączący, to (jak się uczyłam) coś w rodzaju bondera i wykańczającego, czyli pierwsza i ostatnia warstwa. Jak widać, nie najlepszy, przynajmniej do wykańczania :/ Kurs organozowany był przez Niepubliczne Centrum Kształcenia Ustawicznego w Gliwicach, ale praktycznie każda szkoła oferująca taki kurs w Gliwicach oraz obrębie tego miasta kieruje kursantki do tej samej instruktorki, która prowadzi zajęcia. Ja miałam zajęcia indywidualne w gabinecie kosmetycznym, ale jak widać, to, czego się nauczyłam, to za mało..ZDECYDOWANIE! Owszem, chcę wybrać się na jakiś kurs dokształcający, ale nie wiem gdzie najlepiej i za ile. Chciałam pójść do szkoły Euro Fashion, ale problem stanowi u mnie dojazd, gdyż nie posiadam własnego środka lokomocji, dlatego też mogę wybrać się na kurs najdalej do Katowic. Jeśli ktoś posiada informacje o dobrej szkole w tym rejonie, to bardzo bym o nie prosiła!! Tak samo hurtownie - muszę zmienić materiał a wolałabym nie robić tego przez internet, no, chyba że jest jakaś 'solidna firma' w internecie ![]() Tymczasem muszę zabrać się za przekłuwanie bąbelków w żelu i nadbudowanie własnych tipsów - póki nie odpadły hihi :P Acha Paulakrk, bąbelki miałam w żelach od nowości, a czytałam gdzieś tu na forum, że właśnie nie wolno mieszać, bo się powietrze wtłacza do środka, ale dziękuję za przypomnienie ![]() Czekam na jakiekolwiek możliwe informacje z niecierpliwością ![]() ![]() Pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
BAN stały
|
Ale Euro Fashion ma przecież dystrybutora w Katowicach
![]() Wejdz na ich stronkę i poszukaj. Tam masz całą gamę zeli do wyboru, na pewno Ci doradzą co wybrać ![]() A i doszkolą odpowiednio! Choć w Gliwicach jest też pewna Ania...do ktorej ja sama się wybieram ![]() Zerknij na www.beautify.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.