![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam takie małe pytanko, bo chciałabym sobie kupic lakiery do frencha ale nie wiem jakich cen mam sie spodziewc. ile kosztuja takie z nie najdrozszych lakierow wlasnie do frencha????????? ![]() dziekuje za odp ![]() P.S przegladalam wyszukiwarke i nie znalazlam odp ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile ??????????????? French
Myślę że Inglot jest godny polecenia.Cena sztuki około 10 zł.Zakładam, że jakąś odżywkę i utwardzacz posiadasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
o tak inglot jest dobry i nie nalezy do bardzo drogich. ja kupilam w zestawie - dwa lakiery + paski za jakies 18 zloty o ile dobrze pamietam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z dziewczynami Inglot bedzie ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Proponuje z Inglota, cena jednego lakieru to ok 12 zl
![]() ![]()
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
inglot nr.166 różowy + biały nr.37
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
No Inglot jest chyba najlepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Ja polecam zestaw do frencha Pierre Arthes: lakier + biały + paski, wszystko za ok 11 zł
![]() Podobno zestaw Vipera też jest bardzo dobry a kosztuje około 12 zł, jednak jeszcze go nie wypróbowałam. Proponuję także zaopatrzyć się w korektor i nim strworzyć linię uśmiechu, tak się najłatwiej robi frencha według mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Też polecam Inglota, trwały i tani.
Obecnie używam Sally Hansen, produkty tej firmy są dobrej jakości. W drogeriach jest dostępny specjalny lakier do białych końcówek - ma specjalnie profilowany pędzelek. Z łatwością się nim robi maniciure. Nawiasem mówiąc - ilość wykrzykników w temacie nie spowoduje, że nasze odpowiedzi będą trafniejsze ![]() ![]() Korektor???? Np jaki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
Nawiasem mówiąc - ilość wykrzykników w temacie nie spowoduje, że nasze odpowiedzi będą trafniejsze
![]() ![]() aavicia8 po pierwsze to sa wykrzykniki, a po drugie nie zrobilam tego specjalnie, sorki nie chce byc nie mila ale nie musisz sie patrzec !!!!!!!!!!! DZIEKUJE BARDZO ZA ODPOWIEDZI JUTRO IDE KUPIC i POMALUJE SOBIE PAZURKI NA PEWNO !!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
French manicure
Szukałam na forum, ale nie znalazłam, jeśli był taki wątek to poproszę o linka.
Aż mi wstyd o to pytać. ![]() Jak wy robicie sobie tak pięknie french manicure? Już nie mówię o całej reszcie- tzn. tych cudach na waszych paznokciach ![]() Ja nie mogę zrobić sobie ładnie białego paska przy francuskim. Używałam pasków do manicure ale mi nie wychodzi, lakier mi sie wbija pod pasek i kloopsss ![]() Jak należy to robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
Dot.: French manicure
aaaa do tego to trzeba mieć talent w rączkach, jak nie chce się od pasków robić. ja nauczyłam się sama. nigdy nie robiłam na paskach. trzeba usiąść wygodnie, mieć trochę przestrzeni żeby nie cisnąć się jak w klatce. to bardzo ważne. przygotować pazniokcie tak jak zwykle do malowania. później wziąść biały lakier i spóścić trochę lakieru z pędzelka żeby zadużo nie było (pocierając o brzeg wlotu buteleczki). robić ostrożnie, nie denerwować się. później trzaba np. mlecznym (zależy od twojego naturalnego koloru paznokcia), półprzezroczystym lakierkiem pociągnąć cały paznokieć, aby ładnie wyglądał i nie było widać "półksiężyców".
trochę długo pisałam ale starałam się dokładnie wyśłowić ![]() to, że nie wychodzi najśliczniej od razu, i że nie robisz tego szybko to nic takiego. wprawę trzeba nabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje bardzo za odp. i za linka. Ja wiem, że wprawa to najważniejsza rzecz i będę próbowała napewno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
ja też tak myślałam, ale jakoś poszło. niedawno poraz pierwszy sobie robiłam i nie wyszło źle. tylko trzeba mieć cierpliwość i się nie denerwować jak nie wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
troche praktyki dobry lakier i to proste
![]() ja na poczatku etz paseczki przyklejala, ale paseckzi to wilelka pomylka, podmakają, a poznie jjak zrywalam to razem z lakierem, i naturalniej wygladajaja recznei namalowane ![]()
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Konto usunięte
|
nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;4410222]aaaa do tego to trzeba mieć talent w rączkach, jak nie chce się od pasków robić. ja nauczyłam się sama. nigdy nie robiłam na paskach. trzeba usiąść wygodnie, mieć trochę przestrzeni żeby nie cisnąć się jak w klatce. to bardzo ważne. przygotować pazniokcie tak jak zwykle do malowania. później wziąść biały lakier i spóścić trochę lakieru z pędzelka żeby zadużo nie było (pocierając o brzeg wlotu buteleczki). robić ostrożnie, nie denerwować się. później trzaba np. mlecznym (zależy od twojego naturalnego koloru paznokcia), półprzezroczystym lakierkiem pociągnąć cały paznokieć, aby ładnie wyglądał i nie było widać "półksiężyców".
trochę długo pisałam ale starałam się dokładnie wyśłowić ![]() to, że nie wychodzi najśliczniej od razu, i że nie robisz tego szybko to nic takiego. wprawę trzeba nabrać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do calej reszty tez sie zgadzam ![]() ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam zestaw do frencha firmy Killys - rewelacja! Biały lakierek tak szybko nie zasycha i można dokonać drobnej korekty na wypadek gdyby kreska nam nie wyszła. Polecam gorąco
![]()
![]() |
#232 |
Rozeznanie
|
Ja też maluje po prostu zwykłym białym lakierem np Eveline, Inglot (odręcznie) chociaż na początku używałam pasków i nie zauważyłam żeby lakier mi pod nie wchodził czy coś w tym stylu ...
Słyszałam też ze niektóre moje koleżanki a moze nawet i większosć maluje paski odręcznie byle jak a potem wymazuje patyczkami do uszu taki kształt jak im odpowiada... tego nie próbowałam także nie skomentuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Problem w tym, że używając pasków wszystko (wg mnie) robię jak należy. Bo to przecież oczywiste, ze muszą dobrze przylegac do paznokcia, i że na pedzęlku im mniej lakieru tym, lepiej
![]() ![]() Wnisek z tego taki, że muszę trenować malowanie odręcznie białych paseczków. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Chociaż wiecie co, ja sie teraz tak zastanawiam. Bo ja mam naturalnie bardzo wyraźne białe paseczki na końcówkach paznokci. Ws umie zawsze mi wszyscy tego zazdrościli...
Hmmm spróbuje pomalować paznokcie jakimś lakierem półprzeźroczystym mlecznoróżowym kolorem i zobacze jak to wygląda ![]() Zazwyczaj paznokcie maluje ciemniejszymi kolorami i nawet nie wiem jak wyglądają pomalowane lakierem spod którego widoczne będą białe końcówki. Ależ ja marudze.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Rozeznanie
|
Skoro masz naturalnie biały odrost paznokcia, to chyba nawet łatwiej Ci malowac paski lakierem po naturalnej lini... Poćwicz troche a nie będziesz miała problemu z tym
![]() A jeśli chcesz próbowac malowac pazurki półprzezroczystym lakierem, to moze w ogóle lepiej postawić na bezbarwny ??? Do tego zawsze można namalowac jakiś wzorek , dokleić cyrkonie i pazurki są eleganckie i naturalne, I lakier nie odpryskuje (co mnie wnerwia w francuskich jak mi pasek obłazi od mycia garków) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Dot.: French idealny - wątek zbiorczy
Witam fanki frencha - takze do nich naleze na naturalnych pazurkach oczywiscie
![]() KIedys tu pytalam o paski do niego ale obecnie maluje bez zadnych paskow. Tak na pokuszenie polecam te lakiery do Frencha z Bell.Ja mam jasnorozowy i na razie daje 9+/10 a jutro kupie bialy na koncowki. Prosze zerknac jakie ładne ![]() Napewno powinny byc W NAturze.
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Hej
Mam pytanie odnośnie lakieru nawierzchniowego do frencha. Bardzo podoba mi sie francuski manicure pomalowany takim chlodnym blekitnym lakierem. poszukuje takiego juz bardzo dlugo i niestety nie znalazlam. Czy wiecie moze jaka firma ma w swoim asortymencie taki lakier??? Bede bardzo wdzieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
w jakim ja frenczowym ciemnogrodzie żyłam
![]() nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby malować biały pasek W POPRZEK paznokcia. zawsze malowałam WZDŁUŻ ![]() ![]() no to postanowiłam spróbować w poprzek no i przyznam, że się da ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam paskow do rak do frencha -maluje jak pokraka..
![]() A u stop zawsze idealnie- dziwne wiem ![]() ostatnio zamowilam te paski do frencha z allegro-bardzo tanie http://www.allegro.pl/item209892752_..._za_1_49_.html
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Ja frencha zawsze sobie sama robie (jak wroce do domu to wrzuce foto bo teraz jestem w pracy) i mysle ze wychodzi mi to dosc dobrze
![]() Do Frencha uzywam lakierów z INGLOTA (biały,lekko rozowy i na wierzch UV Techno) i do tego wszystkiego mam jeszcze tez korektor do paznokci ze zmywaczem (swietna rzecz!)- paskow zadnych nie uzywam tylko to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.