![]() |
#391 |
Konto usunięte
|
Dot.: Poznajcie Franciszka :D
Przepraszam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Dot.: tchórzofretka...
I jak fretka? Pytam, bo mam w domu trzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Konto usunięte
|
Judyto
![]() halo,tu ja piszę ![]() Co z Tobą się dzieje,że Cię ostatnio nie ma? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
No Judka co sie dzieje
![]() Ostatnio czytalam notki na blogu.....Mam nadzieje ze wszystko ok ![]() Warszawko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem!
Opieka nad 3 fretkami jednak wymaga poświęcenia! ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
Juda,cudne masz te maleństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Wielbiciele fretek :)
Są tu może tacy ?
![]() a może ktoś ma jakieś pytanka ? ![]()
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wielbiciele fretek :)
Ja lubie fretki, wogole lubie gryzonie i bardzo chcialabym miec. Ale nie moge przez ta alergie na swinki morskie, chomiki, kroliki i raczej na fretki tez mam. Ale jakos obejde sie bez gryzonia. Bo mam psa, kota i kanarka.
A ty Martusia1992 masz fretke? Jezeli tak to daj jakies jej zdjatka.
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielbiciele fretek :)
fretka nie jest gryzoniem.....to drapieżnik.
Osobiscie kiedys sie zastanawialam nad nia, ale jest za bardzo niszczycielka
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: fretka
Dziewczyny pisałam juz wyżej na temat fredki..minęło już troszkę czasu (mój synek ma teraz prawie 3 lata)
![]() wiem ze decyzja należy do mnie ale wolałabym sie jeszcze poradzić osób które to zwierzątko posiadają na pewno wiedza na jego temat więcej ode mnie
[B]Nigdy nie zapominaj najpiękniejszych dni Twojego życia Wracaj do nich ilekroć w Twoim życiu wszystko zaczyna się walić Biustonosze: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731 Edytowane przez oniaczeq Czas edycji: 2008-05-22 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Przyczajenie
|
hmmm... jeśli fretka jest przyzwyczajona do życia z dzieckiem to nie widzę problemu, jedyny problem może być z psem, nie wiadomo jak zareagują na siebie. Jeśli to jest fretka Twojej znajomej to po prostu zaproś koleżankę do siebie ze zwierzakiem i zobacz jak zareagują.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
Dzisaj dostalam fretke, samiczke dwuletnia
![]() ![]() Czy mozna stara fretke odluczyc gryzienia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
Nie strasz mnie
![]() ![]() Bardzo nie lubi, zeby trzymac ja w reku, wczoraj ugryzla rekawiczke, bo nie chcialam jej puscic ![]() Jak biega luzem to nie atakuje, ale niewiem co by bylo gdyby weszla nam do lozka ![]() Edit. Freciak jest dosc chudy, wszystkie kosteczki mu czuc, czy to normalne? Jest tez wysterylizowana, czy kastraty nie tyja po sterylizacji? Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2008-11-16 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, fretki to ogólnie bardzo żywe i ruchliwe zwierzaki. Muszą wszędzie zajrzeć, wszystko sprawdzić i wejść w każdą dziurę
![]() ![]() A co do tuszy. Fretki chudną na wiosnę, a nabierają tłuszczyku na zimę. Zimą też dłużej śpią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
fretki mają swoje charakterki
moja Malinka gryzła za młodu wszystkich obcych a teraz już przestała. Ma 5 lat i chyba wydoroślała. Najważniejsze to nie karać biciem tylko odwracać uwagę np. w zabawie ugryzie to kończymy zabawę. To daje dobry efekt bo jak się ją będzie biło to efekt jest wręcz przeciwny ze sprzężeniem zwrotnym. a byłaś freciakiem u weterynarza? może trzeba odrobaczyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Do weta jade jutro z psami (2 sztuk) moze tez ja zabiore, tylko nie wie ile zwierzat mozne na raz wet przyjac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Rozeznanie
|
Fretkę da się oduczyć gryzienia, da się nauczyć kuwetkowania, wszystko się da.
Wiem, bo mam styczność z tymi zwierzętami już 5 lat, sama miałam 2 potwory w domu (miałam - oddałam z powodu choroby, a rodzice nie wyrabiali przy 2 psach, kocie i 2 fretkach) Więc służę odpowiedziami na większość pytań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Co dajecie małej jeść?
Myślę, że to jest dość ważne. Czy jest kastrowana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostaje Totally Ferret- Bosch-a, czasem jakis kawalaczek mieska lub troszke puszki dla fret. Jest sterylizowana. W poprzednim domu byla z inna freta, wiec moze jej troche smutno, ale to juz miesiac, wiec nie wiem czemu tak dlugo sie klimatyzuje. Juz stracilam nadzieje, ze kiedy kolwiek bedzie sie bawic, prawdopodobnie sprawimy sobie druga, bo ta jest nudna ![]() A moze cos slyszalas o fretach ktore nie lubia sie bawic? Moze to nie jedyny przypadek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
Fretki jak ludzie, każdy ma swoją osobowość.
Pytam o jedzenie, bo fretki karmione whiskasem w tym wieku nie mają już praktycznie organów w środku, więc nie bawią się, bo są chore. ![]() Moi chłopcy lubili bawić się piłeczką z dzwonkiem, reklamówkami i gumowymi zabawkami (z tymi ostatnimi ostrożnie, frety kochają jeść gumę, a potem się zatykają i trzeba operować, więc bawili się tylko pod moim nadzorem). Hm. Albo nie trafiliście w jej gust z zabawkami, albo ona jeszcze poznaje dom. Może jeszcze tęsknić. Cierpliwości ![]() Edit: Pamiętaj, że jak chcesz druga, to musi mieć skończone 8-10tygodni. Fretki szybciej zabrane od matki częściej chorują. Edytowane przez wistra Czas edycji: 2008-12-15 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Nie wiem co jadla w poprzednim domu, pierwsza wlascicielka mowila, ze moga jesc kocie, ale nie wiem jakiej firmy dostawala, bo nie zapytalam
![]() Zabawek specjalnie jej ne kupowalam, bo mamy psie i kocie zabawki. Jak patrze na you tube to frety bawia sie czesto same, bez zabawek, a nasza nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
zartownis - www.fretki.org.pl
zajrzyj, są tematy, jak się bawić. Dziwny problem, bo moi też się sami bawili (tzn, jak byli dwaj, jeden sam nie chciał) Chociaż mam wrażenie, że Twoja jest z Tobą jeszcze za krótko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
www.fretki.org.pl Na tym forum maltretuja fretki
![]() ![]() ![]() Ja mam nadzieje, ze po zimie jej przejdzie i se rozrusza, bo na razie to ciagle spi ![]() Potrafi pol dnia przespac, bez ruszania sie z klatki, a to chyba tez nie normalne dla frety. Pozostaje mi czekac, a jak sie to nie zmieni, to ja przerobie na karme dla kotow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Fretki zimą śpią dłużej niż latem, więc to normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Tu sie freta fajnie bawi
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=eN3AcA...eature=related http://www.dailymotion.com/relevance...-furet_animals ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2008-12-18 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co tam robią??? No największe forum fretkowe w Polsce, są tam najlepsi hodowcy, a ich wiedza jest ogromna. Nie wiem, który wątek akurat czytałaś, ale chyba coś Ci się pomyliło. Nikt tam nie polecał by karmienia fretek owocami czy warzywami. Można im to podać jako smakołyki w nie wielkich ilościach!! A co to znaczy, że podawanie chorej fretce gerberka to szczyt wszystkiego? Tu nie chodzi przeważnie o kupny gerberek dla niemowlaka, lecz o taki robiony w domu z gotowanego miesa + troche warzyw.
![]() |
![]() |
#420 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny może któraś z was jest z Białegostoku i wie gdzie tutaj można kupić fretke? Pytałam w sklepach zoologicznych ale tam są tylko na zamówienie a ceny jakich żadają są przerażające . Może jest jakaś hodowla na terenie podlasia . W internecie nic nie znalazłam. Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.