![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: fretka
zartownis tak nie mielismy klatki w domu bo nasz fred tylko jak go pierwszy raz wypuscilismy z klatki i zobaczyl jak wspaniale jest tam z 2-giej strony nie chial juz do niej wracac i tak halasowal ,ze stal sie fredziem bezklatkowym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() magrest alez rozrabiala i to bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI Edytowane przez Aaliyah1981 Czas edycji: 2009-01-07 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Rozeznanie
|
Prrr!!
Wolniej. Żartowniś, to prawda, że fretki nie trawią warzyw i owoców, ale są fretki, które dzięki np ogórkowi (bo go tak kochają), nauczyły się kuwetkowania. Kupka w kuwetkę - nagroda (to, co lubi) Jako przysmak, oczywiście, że wolno. Ale karmić tylko tym - NIGDY. Moi chłopcy w nocy i podczas mojej nieobecności byli w klatce, tak, to biegali po domu (z dwoma psami i kotem ![]() Żartowniś, pamiętaj, jak młodziaka będziesz kupować. Musi mieć MINIMUM 8 tygodni, po pierwszej dawce szczepionce i odrobaczony. Najlepiej z domowej hodowli, bo wtedy wiesz, co bierzesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo duzo fret tam choruje co wydaje mi sie nienormalne. Na zachodzie przestrzegaja przed podawaniem warzyw i owocow(nawet rodzynkow). Za to zalecaja podawanie doroslych gryzoni, niewypatroszonego ptactwa, krolikow tez calych, poprostu typowe zarcie dzikiego tchorza. Dlatego moja freta nie dostaje i nie bedzie dostawac warzyw (podkreslam-moja, to czym karmi cala reszta swiata swe frety nie obchodzi mnie, bo i tak nie mam na to zadnego wplywu) Frety nie trawia koolhydrantow, a nawet w freciej karmie sa ![]() Tzn. u mnie freta ma suche TF caly czas w miseczce, bo jest przyzwyczajona do tej karmy, a po za tym dostaje tylko mieso i gryzonie. Wistra nie bierz do siebie mojej wypowiedzi, ani tez nie chce nikogo obrazac z forum fretkowego, tylko to poprostu moje zdanie, napewno NIE podawanie owocow jej nie zaszkodzi ![]() Maluszka zamierzam kupic z domowej hodowli, bo ostatnio bylsmy u kogos kto mial hodowle klatkowa ![]() Plakac sie chcialo ![]() Ps. Temat zywienia fret uwazam za zamkniety ![]() I jeszcze jedno, odkad dostaje regularnie surowe mieso wydaje mi sie, ze slabiej "czuc" w mieszkaniu freta ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-01-08 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Wistra czyli lepiej dawac cos na podobe barfa??tylko bez wazyw .kurcze tylko pozostaje jedna kwestia witamin????jakies sztuczne suplementy???czy to co ogon bedzie potrzebowac bedzie juz w surowym miesku???
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ta moja frete kupilam juz dorosla, ale nastepny maluch bedzie tylko na BARF-ie ![]() Ponoc podawanie wiekszych kawalkow miesa, ktore freta musi rozrywac i gryzc zapobiega powstawaniu kamienia nazebnego (podobnie jak u psow). Ps Mozna kupic witaminki w pascie dla fretek. Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-01-08 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
Barfujace brzdace http://s3.photobucket.com/albums/y10...t=MOV00285.flv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
fredki fredeczki.. hodowcy zabierzcie glos!
witam Was wszytskie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chcialabym zwrocic sie do wsyztskich posiadaczek tych maluchow o jakies wiadomosci na temat tego zwierzaka.. czy jest przyjazny, czy taki dziki , i czy warto ? ![]() ![]()
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
Dot.: fredki fredeczki.. hodowcy zabierzcie glos!
Jesli Twoj TZ jest uczulony na kota to bym z fretka nie ryzykowala
![]() ![]() Oczywiscie mozecie sie upewnic, wiec polecam spotkanie osoby zainteresowanej tym zwierzatkiem i wlasciciela fretki ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Ps. Co do przytulania to predzej przytulisz swinke lub krolika ![]() ![]() Zobacz filmik ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-03-15 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
pomyśl o szynszylu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Królik tez potrafi dotkliwie pogryźć - uwierz na słowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
tzn . moj TZ bierze leki na alergie i nie jest uczulony na kazda siersc tylko specjalnnie na kocia.. np ma 2psy w domu kota tez i jakos daje rade
![]() ![]() ![]()
![]() |
#464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam, moim zdaniem powinnas zrezygnowac z fretki. To pocieszne zwierzaki fakt ale strasznie ciekawskie, robią wiele szkód i mogą niemiłosiernie pogrysc.. trzeba im poswiecac duzo czasu i cierpliwosci, poza tym nie kazda frecia lubi byc przytulana. Miedzy innymi mój Czesiu :P Czesiek nie raz poobsrywal mi kąty, zniszczył łózko, fotel obrotowy, zepsuł zasilacz do laptopa i wszystkie szafki mam pozabezpieczane i z podlogi wszystko zestawione na półkę. Poza tym zapach, mi on nie przeszkadza ale moim rodzicom bardzi, mowią że mam w pokoju obornik ![]()
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
witam mam fredkę, moim zdaniem również powinnaś zrezygnować, to nie jest zwierze jak kot czy pies. Nie robi grzecznie do kuwety, ale po całym mieszkaniu, ja za haszem non stop łażę i sprzątam, hasz robi niesamowity syf, jest bardzo ciekawski i niszczy wiele rzeczy - łóżko, ciuchy itp. gryzie - mocno i do krwi, kilka razy miałam palce tak mocno pogryzione że straciła czucie na kilka dni. Fretka to także drogie zwierzę w utrzymaniu - nie możesz dać jej whiskasa czy innego syfu dla kota, musi mieć dobre jedzenie, klatka też jest droga i musi być duża - min. 100 na 60 na 80. Fretki smierdzą niesamowicie do tego stopnia, że wszystko przesiąka - na studiach mam pseudonim fretka od hasza własnie ponieważ cała przesiąkłąm jego zapachem i normalnie smierdze. Musisz cały czas pilnować malucha - kilka razy już w ostatniej chwili zaragowałam jak hasz chciał popływać w kiblu. Fretka to nie jest zwierze które przytulisz, ono jest bardzo ruchliwe, nie usiedzi na kilka minut na twoich rekach. Odradzam ci fretkę, ogółem dobrze się zastanów nad jakimś zwierzęciem, zwierząt nie można brać , a potem oddawać bo się znudziły czy coś ci w nich nie odpowiada. ( oczywiście nie twierdzę, że tak zrobisz, ale znam kilka przypadków nieodpowiedzialnych osób i szlag mnie trafia na takie postępowanie )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Tchózofretka
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=koty poczytaj ![]()
lubię sobie spuszczać wpie..ol ![]() Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-03-18 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zadomowienie
|
nie jestem z tych osob co biora i na poczatku jest fajnie a potem sie nudzi.. uwielbiam zwierzzaczki i czasem jak siedze w domku sama to mialabym sie chociaz do kogo odezwaac hehe ;p
chyba jednak pomysle nad kotkiem miniaturka jesli taki jest w ogole. ![]() ![]()
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
jak jesteś czyścioch, to byś się zaczyściła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
Zaginęła biała fretka - warszawa!!
WAŻNE!
Zaginęła BIAŁA FRETKA Prosimy znalazców o pilne powiadomienie - fretka jest w trakcie intensywnego leczenia guza nadnerczy. Nie gryzie i jest szczepiona[IMG]file:///C:/Program%20Files/Nowe%20Gadu-Gadu/emots/wykrzyknik.gif[/IMG] Proszę łapać[IMG]file:///C:/Program%20Files/Nowe%20Gadu-Gadu/emots/wykrzyknik.gif[/IMG] Za znalezienie – WYSOKA NAGRODA[IMG]file:///C:/Program%20Files/Nowe%20Gadu-Gadu/emots/wykrzyknik.gif[/IMG]! Właściciel czeka na informacje o zwierzaku pod numerem tel. 510-382-627 (wątek http://www.fretki.org.pl/forum_new/viewtopic.php?f=31&t=7948 ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Przyczajenie
|
Dot.: tchórzofretka...
Ja mam teraz już dwie fretki, ale fretki odgólnie mam od 2005 roku. jakby ktoś chciał się coś więcej o nich dowiedzieć, zapraszam do mnie na gg: 7313182
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Przyczajenie
|
Ja mojej fretce daję tylko suchą karmę, ale specjalna fretkową nie żadne kocie badziewie, tym bardziej że ona nic innego nie chce jeść
do tego trochę witaminek i suplementów.
![]() |
#472 |
Przyczajenie
|
Zakup fretki powinien być bardzo przemyślany, bo to wprawdzie bardzo fajne zwierzątko, ale też bardzo aktywne, niezmordowanie dążące do celu (główny cel - psucie) i czasem nieco uciążliwe i wymagające dużo czasu (codziennie!!! minimum 2 godziny zabawy i jakieś 2-3 razy tyle biegania poza klatką)
Sama mam fretkę, nie wyobrażam sobie już mieszkania bez niej, ale mimo wszystko gdybym wiedziała wszystko co teraz wiem to zdecydowałabym się na nią jeszcze raz.
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Niektóre kocie karmy są lepsze dla fretek niż te specjanie dla fretek. Jaką dokładnie karmą?
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
Hmm. Już od dawna mam na fredke chrapkę
![]() Wiem ,że trzeba sie solidnie przygotować do małego psotnika ![]() Alemam problem jako ,że mamy w domu świnkę morską moja mama nie bardzo chcę się zgodzimć ![]() MOże macie jakies pomysły jak ja przekonać ?
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo pragnę małego potworka
![]() Niestety nie bardzo mam pozwolenie od rodziców ![]() A szkoda może uda mi się kiedyś postawic na swoim
![]() |
#476 |
Przyczajenie
|
Fretki , fretunie
Witam serdecznie. Planuję już od jakiegoś czasu zakup fretki, strasznie mi się podobają. Szukam jakiegoś sprawdzonego miejsca w Krakowie gdzie na pewno będą zdrowe. Może macie jakieś miejsca, sklepy zoologiczne godne polecenia? Gdzie zwierzątka są dobrze traktowane?
I jakieś małe rady dla nowej właścicielki ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Copyraptor
|
Dot.: Fretki , fretunie
Zastanowiłaś się nad tym dobrze? Wiesz, że w całym domu będzie BARDZO wyczuwalny dla innych zapach, który będzie też na Twoich ubraniach, włosach, meblach? Wiesz, ile fretki potrafią nabroić/zniszczyć? Jak śmierdzą ich odchody (a większość fretek, nawet nauczonych kuwetowania, czasami zostawi niespodziankę)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Dodałabym jeszcze mozliwośc pogryzienia domowników,wszytskie mi znane fretki są agresywne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
Mam warunki do hodowania fretki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Fretki różnią się od innych zwierząt domowych. Czy te "warunki" to kwiatki które zostaną zniszczone i rozkopane, meble które mogą zostać zupełnie wypatroszone, panele podłogowe które mogą się wypaczyć od fretkowego kupania w kąty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.