![]() |
#571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fretki , fretunie
Szkoda, że mimo wszystko nakręciłaś interes sklepowi.
Za fretkę z hodowli zapłaciłabyś 400zł, miałaby szczepienie i odrobaczenie, i chipa. Byłaby w odpowiednim wieku i przynajmniej byłabyś pewna płci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem dopiero na progu życia fretkowego ... skad moglam wiedziec gdzie są frecie hodowle nie chcialam jezdzic do hodowcy dalej niz 60 km a wokół mojego miejsca zamieszkania w promieniu 60 km nie znalazłam żadnej hodowli ani jakiejkoleiwk ani tym bardziej godnej zaufania. Jedynym miejscem wg mnie na ten moment godnym zaufania był sklep zoologiczny. Jeżeli nie jesteś w stanie się z tym pogodzić to najwyraźniej masz problem. Ja uważam, że nie zrobiłąm nic złego. Zwierze nie wygląda ani na chore ani na zaniedbane ani tym bardziej na nieszczęśliwe. Ja .. nawet będąc na progu życia z freciem nie uważam siebie za osobę nieodpowiedzialną naiwną cyz tam co sobie jeszcze wymyślisz i proszę weźcie zmieńcie ton rozmó tutaj bo na prawdę odstraszacie ludzi od siebie.. to że spotkałyście się z akcjai w stylu nieodpowiedzialny właściciel czy okrutny sprzedawca to nei znaczy że od razu wszyscy tacy są .. no kurde .... aż szlag człowieka chce trafic.. co ja mam się powiesić,że chciałam mieć tak cudnego przyjaciela jakim jest fretka.. skąd mam wiedzieć gdzie są jakies cholerne hodowle.. skąd mam wiedziec której mozna zaufac.. a moze ktos specjalnie nawstawial sobie na jakims forum dobrych opinii o jakiejs hodowli albo specjalnie wy najezdzacie na sprzedaz sklepową... mozna miec takei pretensje jak walicie do ludzi takich jak wy ... ktorzy maja srednio po 3 fretki a mimo to nie potrafia sie nimi zajmowac... ludzi takich jak ja trzeba pokeirowac wspomoc a nie kurna od samego wejscia ochrzaniac i zniechecac.... sorry ale nie podoba mi sie zupelnie twoje podejscie wistra... tak bardzojak rozumiem twoja troske o te cudenka takbardoz twoje zachowanie tu na forum kompletnie mi sie nie podoba :/ Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-07-11 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Rozeznanie
|
A mnie ma prawo nie podobać się kupowanie fretek ze sklepów.
Z mojej strony EOT. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
no to mam nadzieję,że już nigdy więcej nie wrócimy do ego dołującego tematu. Jadę zaraz do weta i myślałam, żeby Was o wszystko w związku z tym wypytać ale chyba nie jesteście tu na tyle często aby mnie wspomóc. Ale gdyby coś wyjadę za jakąś godzinkę. CO mi możecie powiedzieć
Wiem, ze na pewno szczepienie na nosówkę... a odrobaczenie?? szczepienie na wściekliznę? inne szczepienia?? domagać się założenia książeczki zdrowia (szczepień) jeszcze coś co powinnam wiedzieć??? plz advice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Rozeznanie
|
Książeczka zdrowia jest obowiązkowa.
Odrobaczenie ok. 4 razy w roku. Co do szczepień, wystarczyło zajrzeć na tę stronę, na której podobno byłaś tyyyle razy ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytanie czegos na jednej stronie to jedno a uzyskanie potwierdzenia od kogoś życzliwego to co innego... najwyraźniej jesteś "życzliwa" skoro stać cie tylko na te cholerne zgryźliwości... żałuję, że pomyślałam, że znajdę tu miłe i sympatyczne towarzystwo z pasją... no cóż rozczarowania cho9dząpo ludziach dla informacji reszty.... pani weterynarz potwierdzila, ze maluich to chlopak dostal lek na robaki i mam pilnowac teraz czy nic nie wyszlo (wiadomo robal ![]() jesli nic sie nhie bedzie dzialo w przyszlym tygodniu na szczepienie i odbiór ksiazeczki malucha Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-07-13 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- kubusewa glowa w górę ![]() Jeśli jesteś tam zalogowana a w przyszłości zamiats zakładać jakiś temat z pytaniem pisz do mnie na pw. Mój forumowy nick to Vaya. Masz prześliczną i rzadko spotykaną fretke...borsuka jak się nie mylę. Borsuk to umaszczenie. Dbaj o nią a na pewno Ci się odwdzięczy ciepłem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moje akurat nie interesują się kablami. To że fretka odkrywa zakamarki jest normalne... moje odkryły słabo doklejoną wykładzine podłogową i stwierdziły że pomogą jej się odkleić do końca. Jeśli chodzi o gryzienie - jeśli teraz fretki tego nie oduczysz to w przyszłości będzie z tym problem... ja swoje uczyłam wkładając je na 5 min do klatki w ramach kary po czym je wyjmowałam. Pomaga też przytrzymanie fretki przy podłodze i pokazanie jej kto tu rządzi. Nie możesz pokazać że się jej boisz bo będzie gryzła dla zabawy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Raczkowanie
|
Hmm ja za swojego freta dałam 400 zł... oczywiście chłop jest z hodowli po szczepieniach, odrobaczeniu i ma chipa
![]() Mimo, że w moim mieście znajduje sie hodowla, to i tak wolalam jechac 200km dalej ,, gdyz hodowla wydala mi sie lepsza. karmie roznie, na razie jestesmy na etapie eksperymentow, na razie najlepiej mu podchodzi ferret pro , wczesniej dostawal ferret complete, a jeszcze wczesniej purine pro plan kitten, oczywiscie do tego wolowinka ![]() sprzatam w klatce kilka razy dziennie, i niech ktos mi tylko powie ze to zwierze nie zajmuje duzo czasu- zajmuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupuję dwa razy w roku ok. 6-8kg karmy na 3 fretki. Do tego mieszanka miecha z indyka, cielęciny, wołowiny i kurczaka. Podrobów im nie daję bo nie lubią. Hehe ja też pierwsze co robię to wypuszczam fretki z klatki, robię im jeść, szprzątam dwie kuwety i zaczynam je męczyć aby się porządnie wybiegały bo na czas pracy wkładam je z powrotem do klatki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Raczkowanie
|
Mój też oczywiście jest wybiegany, ale uznałam to za oczywiste więc o tym nie pisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Zadomowienie
|
A ja znowu tutaj wchode i nie mam jeszcze fretki
![]() ![]() mam : klatke, hamaczki, miseczki, poidelko reszte dokupie po nabyciu ogona ![]() jedyne moje pytanie jest takie, myslicie, ze ten, kto chce oddac do adopcji fretke, zgodzi sie na to, zeby pozyczyc mi ja na kilka dni i ewentualnie przyjac ja znowu? wiem, ze one sie przywiazuja i nie lubia takich zmian, ale ja bardzo powaznie staram sie do tego podejsc. mam psa, trudna w porozumieniu mame, ktora postawila mi wlasnie taki warunek (najpierw proba, a potem zobaczymy). Chce ta sprawe zalawic pokojowo i nie stawiac mamy przed faktem dokonanym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze sie nie zniecheca, bo wtedy szansa na posiadanie fretki przepadnie.
Dziewczyny, a jak wasi rodzice zareagowali na fretki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Rozeznanie
|
to mnie to niedotyczy... ja nabyłam smrodki gdy wyprowadziłam się z domu
![]()
![]() |
![]() |
#589 |
Zadomowienie
|
szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeceiz musialas z nimi rozmawiac o tym zenp chcialabys pieska kotka czy inne domowe zwierze4.. i na pewno cośkolwiek już mowili na ten temat. A poza tym o ile dobrze zrozumialam masz juz klatke i inne szmaery bajery.. na pewo cos juz komentowali |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
mojej mamie freci zapach sie podoba, tacie juz nie.
ale z rodzicami nie mieszkam wiec nie maja w tej kwestii zbyt wiele do powiedzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Zadomowienie
|
Mila jestes. Wiesz, kotek i piesek to cos innego niz fretka. Wczesniej pisalam, ze maja o niej dzikie wyobrazenia. Jestem ciekawa czy jak ja zobacza to zmienia zdanie. Pierwsze podejscie do fretki moze ich zniechecic, a poniewaz zdarza sie, ze reakcje rodzicow sa podobne, to pytam sie was, jakie sa wasze doswiadczenia. Czysta ciekawosc. Napisalam, ze nie mam pojecia jak sie zachowaja i taka jest prawda. Juz wiele razy w zyciu mnie zaskoczyli. Jak kiedys chcialam miec chomika, to mama mowila, ze go wyrzuci przez okno (oczywiscie by tego nie zrobila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Rozeznanie
|
Moi uważają że powinnam dorosnąc i pozbyś się smrodków... pomimo że ja ich w domu nie czuję (nie mówię o nieposprzątanej kuwecie tylko o zapachu piżmu... czyli naturalnym zapachu fretki) moi rodzice i teściowie uważają że w domu czuć zwierzę... moja mama twierdzi że nawet śmierdzi tu tchórzem (nigdy nie czuła freciego bąka
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Rozeznanie
|
Mój TŻ też troche narzeka, ale z dnia na dzień coraz bardziej się do moich śmierdzieli przekonuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
Hej baby co tu tak cisza ??
wszyscy na fretkach orgowych ?? Co jest z Wami laski???? JA z moim małym mam przeboje.. chodzi za mną od samego rana jak pies ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Przyczajenie
|
Dot.: tchórzofretka...
Cześć mam fretke jest przesłodka tylko mam pare kłopotów np:
nie wiem jak nauczyć ją załatwiać do kuwety, wszystkich dookoła gryzie i na wszystkich fuczy mimo że my ją dobrze wychowujemy ![]() prosze pomużcie czekam na pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Rozeznanie
|
Może wejdz na http://forum.fretki.org.pl/ tam na pewno znjadziesz wszystkiepotrzebne informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj kupiłam wolierę i potrzebuję kilka rzeczy do jej umeblowania, nie macie może na sprzedaż tarasów, pochylni i tuneli ferplastu ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Raczkowanie
|
Agatko http://forum.fretki.org.pl/ w ogłoszeniach często pojawiają się nowe rzeczy do sprzedaży, jak nie tam to standardowo: allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Rozeznanie
|
Dzięki livin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.