![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tchórzofretka...
Nemezjo moja na początku gryzła strasznie,teraz znacznie mniej,w większości przypadków gryzie żeby zachęcić do zabawy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
To śmiesznie masz z tymi zwierzakami
![]()
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Aha,jeżeli nie chcemy aby Fretka miała potomstwo,powinna być wysterylizowana.Jeśli nigdy nie będzie w ciąży,może u niej wystąpić ruja permanentna (czy jakoś tak :P) co może spowodować śmierć
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Mój ogonek w nocy grzecznie śpi, i budzi sie dopiero jak jego pani się obudzi
![]() Oprócz fretki mam też dużego psa (mieszaniec labradora) , ale żyją w zgodzie , czasami nawet moja sunia ma go dosyć, bo strasznie upierdliwy jest , wchodzi jej na głowę, gryzie za ogon, skacze po niej ![]() Co do gryzienia to jak biore na rece to nie gryzie, tylko podczas zabawy i jego szaleństw ![]()
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
A to ostatnie fotki mojego szczurka
![]() ![]() No i jak się budzi to mordka mu się nie zamyka , może tak ziewać po przebudzeniu chyba z 5 -10 min ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Witaj
Byłam posiadaczka tchórzofretki i już nigdy więcej.Jest miła towarzystka ale też trudna do ulozenia,natarczywa.Potra fiła krasc rózne drobiazgi i chowała je po wanne.Kiedy się na nia patrzyło to załatwiała swoje potrzeby do kuwety a gdy spusciłam ja z oczu to te potrzeby były w kątach ![]() Radziłabym się zastanpwic nad tym zwierzatkiem a osobiscie polecam kota perskiego,jesli pies nie wchodzi w rachubę ![]()
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po Twoich zdjęciach można juz wywnioskować że ona potrafi wleźć wszędzie!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak złodzieje z nich pierwszorzędne
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Mój ostatnio uwziął się na myszkę od komputera
![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co fretka to inny charakter - jedne kradną inne nie. Moja akurat nie kradnie przedmiotów, ale jedzenie podkrada i chowa. Generalnie wydaje mi się, że łatwiejsze do ułozenia są samce. Takie ciapowate ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Mój też na szczęście nie kradnie , nie licząc jedzenia (ale to chowanie jedzenia to chyba u każdej fretki jest
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja fretka jest okropnie kąśliwa!!! Niestety od małego nie udało mi sie jej tego oduczyć. Gryzie dość mocno nawet mnie i mojego TŻ chociaż do nas jest przyzwyczajona, natomiast reszty ludzi nie toleruje i gryzie bardzo dotkiwie,aż do krwi. Dlatego biega tylko u mnie w pokoju a kiedy ktoś do mnie przychodzi musze zamykać ją w klatce ![]() Zapach jest faktycznie dość nieprzyjemny i niktórym osobom które wpadają do mnie w odwiedziny dość przeszkadza. Ze względu na alergie wiem,że powinnam ją oddać, ale obawiam sie,właśnie przez to jej kąsanie. Zostaje mi tylko schronisko, a tego wolałabym uniknąć więc na razie męcze sie dalej. Przyznaje,że pocieszne to zwierzątko,ale bardzo kłopotliwe i na pewno drugi raz bym sie na nie nie zdecydowała ![]() Dziewczyny jeśli miałyście problem z kąsaniem fretki i udało wam sie go rozwiązać to bardzo prosze o pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli będziesz chciała jednak oddać ją to polecam inne forum fretkowe, tam są ludzie którzy znają się bardzo dobrze na fretkach i już nie takie potwory poskramiali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
No ja też odradzam schronisko, jeśli chcesz juz oddać fredzie to proponuje tak jak pisała Domina zamieścic ogloszenie na fretkowym forum (adres wyżej) tam napewno szybko znajdzie właściciela.
Z gryzieniem ja naszczescie nie mam takiego problemu , gryzie (ale lekko) tylko podczas zabawy. Musisz reagowac na to gryzienie, krzyczeć , mówic glosno NIE, szczypac, itp.. ale napewno nie mozesz tego tak zostawiac, bo fredzia mysli ze to naturalne , i ze to nie jest nic zlego.. Moze jeszcze sie nauczy, tylko trzeba byc cierpliwym. Powodzenia
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
a ja tez mialam fretke tzn pana freta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ech....wiem,ze powinnam ja oddać bo to nibezpieczne trzymac zwierzaka jak sie ma alergie, ale tak mi ciężko sie na to zrobyc i juz od dłużeszego czasu przekładam tą decyzję na następny dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Ale dziwne że dopiero po 2 latach chowania fretki nagle zrobiła się alergia..?
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Freci zapach jest bardzo intensywny i wraz ze wzrostem zwierzęcia zmienia się. Frecie futro też co roku zmienia się. Często oczywiście takie uczulenie to wygodne wytłumaczenie powodu dla jakiego została oddana fretka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Własnie znalazłam taki oto filmik o fretkach: (najlepiej z głosem puścić)
http://www.miamiferret.org/shelters.htm aż mi się łezka zakręciła jak to oglądałam..
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: fretka
Jejq...strasznie mi się fretki podobają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Dot.: fretka
Mój Zibciu został już tatusiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Dot.: fretka
Gratulacje dla Zibcia no i dla ciebie oczywiście.Ja z moją Vigą aktualnie się gniewamy.Mamy jeden wspólny problem;ja lubie kwiaty i je sadze oraz podlewam a ona uwielbia ale je wykopywać i rozrzucać ziemie jak najdalej.Drań jeden
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Czym karmicie swoje fretki i kotki?
Z racji tego, że koty i fretki karmi się podobnie założyłam jeden temat. Chciałabym wiedzieć, jakimi karmami karmicie swoje zwierzaki? Być może znajdę wśród kocich przysmaków coś nowego dla freci
![]() ![]() A co sądzicie o takich karmach jak Whiskas i Kitekat? Dla mnie to najgorsze świństwo i nigdy tego nie podawałam. Wiem jednak, że są osoby które karmią tym swoje zwierzęta. Czekam na odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym karmicie swoje fretki i kotki?
Zupelnie sie z Toba zgadzam co do KK i W
![]() ![]() Ja mam dwa koty i karmie je Hillsem Royalem a ostatnio takze Acaną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raróg
|
Do Hillsa i Royala dorzucę mało popularnego Hagena. Sama nie wiem, czy go polecać, bo nie znam niestety zawartości mięsa, ale kota wybredna a pochłania chętnie. Zachęcona opiniami kupiłam kiedyś Animondę i mogę sobie ją sama jeść
![]() Codziennie lub co drugi dzień porcja mięska (kurak, wołowina), rzadko ryba i tylko po obróbce zje, surowa jest blee ![]() Od czasu do czasu śmietanka (nie szkodzi w przeciwieństwie do mleka), raz na dwa tygodnie zółtko. KK, W i reszta z supermarketów - popieram, kota też ![]() ![]() Więcej o tych "karmach": http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=pieski http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=kotek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
moj siersciuch je tylko karme z Royal... i to od jakiegos czasu ta dla grubasow
![]() ![]() ![]() ![]() a pozatym rabie trawe... ![]() ![]() i ktos by pomyslal, ze kot nie jest wybredny jezeli chodzi o jedzenie ![]()
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Moja kota najbardziej lubi wszelkie rybne karmy, jeśli chodzi o suche, więc ostatnio kupuję jej takie. Teraz ma Iams łososiowy i sobie chwali (a przynajmniej zjada chętnie i rzadziej domaga się puszek), kiedyś jej kupowałam Purina Pro Plan dla wybrednych o smaku tuńczyka i też jadła z apetytem. Nawet marketowa Purina One taka zła nie jest, bo kota ją chętnie je w przeciwieństwie do chruperk Friskies czy Whiskas. Wiem, wiem - są be, ale ja kiedyś w kryzysie byłam, więc spróbowałam dać, ale nigdy więcej - i jej nie smakowały i problemy kuwetkowe były
![]() ![]() Co do innego żarełka - kiedyś codziennie, teraz jak już bardzo się domaga, to dostaje trochę jedzenia z puchy. Ostatnio te nowe Gourmety w dużych puszkach, wcześniej Gourmet Gold bo była promocja 2 w cenie 1 ![]() ![]() ![]() Żadnych serduszek, myszek i innych takich witaminek nie lubi, więc nie kupuję. Ba! mam problem co zrobić z tymi, które dostaję w ramach gratisów. Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2006-04-26 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Suchy pokarm to Royal Canin in&outdoor. Z mokrego Omijajac oczywiscie mieso kupne i podawane samemu , to z puszeczek to z Animondy Brocconis , rowniez z Animondy Country Dinner,ale za tym nie przepadaja ,oprocz Garfielda, Gourmet Gold (przepadaja
![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
A co sądzicie o takich karmach jak Whiskas i Kitekat? Dla mnie to najgorsze świństwo i nigdy tego nie podawałam. Wiem jednak, że są osoby które karmią tym swoje zwierzęta. Moja koleżanka kupiła frecie która karmiono tym jedzeniem biedna przed kupnemdziewczyna półroku starała sie o zycie fretki i się udało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.