Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 21:59   #271
aniolek-tasmanski
Administrator

Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
.... Czyli jest szansa na 60 cm ...
Pewnie ze jest

Masz jeszcze: Chłodziarko-zamrażarka wolnostojąca Gorenje RK 4236 E
http://www.agdexpert.pl/chlodziarko-...enje-rk-4235-e

Kolor Inox, ale mozna kupic biala.
Klasa energetyczna A i bardzo cicha pólki szklane, reszta to plastik, zdjecie troche przeklamane poniewaz dodatkowo jest jeszcze polka na butelki poziomo ukladane (piwo w puszkach z nich wypada ) co zmniejsza znacznie przestrzen miedzy szklamymi polkami ( polki mozna przestawiac ale i tak nic wysokiego nie wejdzie )

Zamrazalnik -> pierwsza szuflada o polowe plytsza o czym zapomieli napisac druga na glebokosc lodowki.
Gorna szufladka na drzwiach ma zamykana klapke.

aniolek
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 22:12   #272
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja już wiem ze wszelkie sprzety RTV i AGD bedę zawsze kupowała na agito
Ja też właśnie się zastanawiam nad odkurzaczem i zamierzam tam kupić Dzięki za relację

Cytat:
Napisane przez aniolek-tasmanski Pokaż wiadomość
(...)

aniolek
A oto i aniołek opisała nam swoją lodówkę Prosimy o sesję zdjęciową (rozbieraną )

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 22:34   #273
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
A oto i aniołek opisała nam swoją lodówkę Prosimy o sesję zdjęciową (rozbieraną )
aha jak zrobie w niej pozadek

Tez mam kuchnie w rozmiarze king-size i wlasnie jestem przed remontem, wiekszosc miniaturek juz kupilam wiec sluze pomoca
szczegolnie polecam mini piekarnik z kuchenka mikrofalowa samsunga ( do zabudowy) - jak ktos uzyje funkcji kuchenki mikrofalowej i zapomni wyjac blach to kuchnia wyleci w powietrze zapomnieli o tym napisac w sklepie, a ja sie zastanawialam po co mi druga plastikowa blacha na wymiane

aniolek
Stary 2008-07-14, 07:53   #274
magdziaS
Podróżniczka

Aniolku, dziekuje Bardzo funkcjonalna ta Twoja lodowka I miesci sie w moim budzecie Co prawda bylam przktycznie na 100% zdecydowana na Electroluxa, ale teraz musze porownac obie lodowki i porzadnie sie zastanowic.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 22:38   #275
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
... ale teraz musze porownac obie lodowki i porzadnie sie zastanowic.
sa jeszcze plytsze
http://www.agdexpert.pl/chlodziarko-...jace/?sort=_29

Nie wiem jak inne ale moja ma INOX tylko drzwiczki z przodu, boki to zwykla szara farba moze nawet lekko metalik

aniolek
Stary 2008-07-22, 07:50   #276
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Jakis czas temu dostalam genialny wyklad od Babeczki na temat sprzetu AGD!

1. Lodowki Amica-nie sa dobre!!! Nie trzymaja parametrow chlodzenia.

2. Piekarniki najlepiej jakiejs niemieckiej firmy!!!!
Ponoc pieka najlepiej i najdokladniej
Mi doradzono Gorenje .... jestem zadowolona

Co chodzi o sklep to doradzam internetowy... taniej
Ja caly sprzet kupowalam w takim sklepie we Wroclawiu.
Sklep misci sie na Kozanowie. Mozna sie tam przejsc... porozmawiac...
Jak robisz wiecej zamowien to masz cudo rabat
A to link do tego sklepu... http://www.centrum2000.com.pl/wip02/c.php
Sklep SPRAWDZONY!!!!
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 17:29   #277
mona_ja
Wtajemniczenie

Witam! Ja poszukuję pralki, takiej z typu "wąskich" do małej łazienki, koniecznie nie ładowanej od góry, cenowo między 1000-2000zł, Oprócz firm Ardo, Amika i Polar, bo mam złe wspomnienia Doradźcie coś, PLEASE!

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 12:28   #278
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Witam! Ja poszukuję pralki, takiej z typu "wąskich" do małej łazienki, koniecznie nie ładowanej od góry, cenowo między 1000-2000zł, Oprócz firm Ardo, Amika i Polar, bo mam złe wspomnienia Doradźcie coś, PLEASE!
Ja mam Amice co prawda od 2 miesięcy dopiero ale jestm mega zadowolona.
Wczesniej miałam Boscha i siadła elektronika po miesiącu. Indesit glośny, nie dopiera, nie dowirowuje i tez po miesiącu byl w serwisie.
Amica jest bardzo zgrabna (45 glębokosci) ma fajnie programy, jest tania, cichutka (moge spokojnie prac po 22 bez groźby najazdu niezadowolonych sąsiadów). Ja polecam.

Mojm zdaniem nawet najlepsza, niby niezawodna firam, moze okazac się niewypałem. Trafisz na wadliwy egzemplasz i klops.

Mozna kupic tani sprzęt, niby gorszej marki, a bedzie się super sprawowal przez lata.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 10:53   #279
ashaa
Raczkowanie

Obecnie też planuje zakup lodówki, przeczytałam cały wątek i w takim wypadku może też skorzystam z agito
ashaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 15:31   #280
gosiek82
Raczkowanie

witam serdecznie

jestem na etapie remontu całego mieszkania i dzis podpisalam umowe na meble kuchenne i salon sprowadza nam równiez sprzęt.

Skorzystam z okazji i sie was poradze, czy wybór padł na słuszne urządzenia, bo co do nietórych nadal mam mieszane uczucia

wszystkie sprzęty są do zabudowy

piekarnik: electrolux EOB53101X
płyta gazowa: whirpool AKT 414NB
zmywarka: AEG Favorite Control Vi
mikrofalówka: Samsung FG87KST
okap: Gorenje DKF2600M

Bralismy pod uwagę jeszcze zmywarke Electroluxa ESI66010X ale nie miała 1/2 wsadu.

Szczerze powiedziawszy to cięzko było nam cos wybrac, bo to będzie nasza pierwsza zmywarka, okap i ogólnie porządnie urządzona kuchnia

Czy ktoś miał któres z powyższych urządzeń i jak sie w związku z tym sprawują?

No i cały czas nas męczy kwestia zmywarki czy lepszy ten electrolux z odkrytym panelem czy aeg z zakrytym

Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając

gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 17:26   #281
asiulkaa
Zakorzenienie

Zmywarkę wybrałabym z zakrytym panelem bo jednak znacznie lepiej wygląda, a chyba obydwie firmy są podobnej klasy.

Ja sobie wybrałam mikrofalę zelmera http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny...9_do_zabudowy/ , tania, a z ich sprzętu dotychczas jestem bardzo zadowolona.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 12:31   #282
mimbi
Zakorzenienie

Podziele sie z Wami moim doswiadczeniem dot. pralki. Otoz przed zakupem zadzwonilam do tzw. przyjaciela rodziny, ktory jest kierownikiem w jednym z sieciowych sklepow AGD. Zrobil wywiad u sprzedawcow i w punktach serwisowych i powiedzial, ze najmniej awaryjne sa pralki:
- Gorenje
- Hoover
- Beko.

Mowil, ze czesto sie psuje Bosch i Amica, czym skutecznie mi wybil Boscha z glowy (a czailam sie na niego dlugi czas). Wbrew negatywnej opinii (ze tanie i tureckie) - kupilismy Beko i jestem z niej super zadowolona. Jest to model z elektronicznym komputerkiem - opoznianie prania o 24 godz., ma tez te wszystkie bajery co maja inne pralki - pranie bez zagniecen, pranie szybkie, reczne, wyparzanie ciuszkow dzieciecych itd. Pralka mi bardzo odpowiada, to jest dokladnie ten model http://www.beko.com.pl/WMD,75120,194.html
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 13:22   #283
Niuniaczek
BAN stały

Ja mam zmywarkę BEKO , parę postów wyżej na nią narzekałam ale już jest wszystko ok .Okazało się ,że pakowałam do niej za dużo naczyń ik dlatego wyjmowałam brudne naczynia

A ja tak z innej beczki, chciałam sobie ostatnio kypić akumulatorowy odkurzacz taki mały do ręki do odkurzania drobniejszych rzeczy a zwłaszcza schodów ( kurz, naniesiony piachi td ). Nie znam sie na mocach odkurzaczy kompletnie, te akumulatorowe sa od 4 do nawt 17 V oczywiście im wyżej tym drożzej nawet do 300-400 zł, a za tą cene mozna już kupić normalny odkurzacz.

I tu pytanie czy sie opłaca (TZ uważa że nie), Może któraż z Was ma taki odkurzacz, jak się sprawuje? Jaką markę polecacie?

Znalazłam cos takiego ale firmy nie kojarzę : http://www.megamedia.pl/odkurzacze-akumulatorowe-z

Ale mają dobre moce za w miarę niską cenę

Byłabym w stanie wydac taka kase bo ułatwił by mi ogarnięcie tych schodów- praktycznie codziennie naniesie się piask z dworu, wyglada to nieestetycznie a z szufelką i szczotką nie chce mi sie tak często latać
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 13:18   #284
Aleksandra06
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja mam pytanie zwiazane ze zmywarką.Planujemy zakupic wreszcie ten potrzebny sprzecior do domu , wsumie brakuje nam tylko zmywarki.Juz nawet upatrzylismy kilka z nich.Mnie najbardziej podoba sie Candy - CDF8 721-S,moze nic Wam to nie powie ale to ta zmywarka która jako jedna z niewielu zużywa bardzo mało wody podczas cyklu zmywania – jedyne 10 L.Czy ktoś moze ma tą zmywarke w domu i podzieli się ze mną uwagami ?
Aleksandra06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 16:07   #285
silesianna
Zakorzenienie

ja nie mam zmywarki żadnej, dopiero się rozglądam wstępnie. w sumie to moja mama ma candy i nigdy nie narzekała. inny model niż ten o którym piszesz, ale też mało wody i prądu podobno zużywa, co do dodatkowych funkcji to nie pomogę, bo mama sama tego nie ogarnia :P
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 20:25   #286
Patrilla
Zakorzenienie

właśnie robiliśmy badania lodówkowe i zakupiliśmy po przeszukiwaniu internetu i czytaniu opinii Liebherra 2 szuflady zamrażalnika na dole co równie ważne jest śliczna cicha, ma konkurencyjna cenę i klasę A+ do tego w testach jest jedna z najlepiej ocenianych marek Mogę ją polecić jak również elektroluxa i bosha i zanussi
odnosnie pralek polecam niesmiertelnego wirpoola
odkurzacz mamy hoowera masa filtrów dla alergików o takie tam ssaniem ma boskie + turboszcotki (polecma naprawde do długowlosych dywanów) ale nie jestem tak super zadolona eletroluxy chyba sie nam lepiej sprawdzały
Stary 2008-10-02, 14:40   #287
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra06 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie zwiazane ze zmywarką.Planujemy zakupic wreszcie ten potrzebny sprzecior do domu , wsumie brakuje nam tylko zmywarki.Juz nawet upatrzylismy kilka z nich.Mnie najbardziej podoba sie Candy - CDF8 721-S,moze nic Wam to nie powie ale to ta zmywarka która jako jedna z niewielu zużywa bardzo mało wody podczas cyklu zmywania – jedyne 10 L.Czy ktoś moze ma tą zmywarke w domu i podzieli się ze mną uwagami ?

Sama jestem na etapie pilnego szukania zmywarki i z wywiadu wśród wielu znajomych biorę pod uwagę jedynie firmę BOSCH....

Co do pralek i - jak mimbi mam BEKO - i jestem z niej bardzo zadowolona!

Szukam teraz wiec jeszcze lodówki do zabudowy i kuchenki elektrycznej....z którą mam największy problem.

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 09:18   #288
Majka232
Zakorzenienie

Dziewczyny ja jestem świeżo po wyborze sprzętu do kuchni. postawiliśmy na BOSCHa: piekarnik, okap, płyta gazowa, zmywarka ("60", zakryty panel) - wszystko do zabudowy. Natomiast lodówka, także do zabudowy - SIEMENS.

Robot kuchenny - sprawdzony ZELMER, Żelazko -PHILIPS.

Wczoraj, po wielu godzinach czytania opinii, odwiedzania sklepów i-netowych itd. zdecydowaliśmy się i kupiliśmy pralkę - HOOVER vhds 6143 zd (Klasa A+, wirowania A (1400 obr.), załadunek - 6Kg, płytka - 40 cm gł.)

Moi rodzice mają pralkę AEG Elektrolux LAVAMAT 60840 - mama jest zadowolona, dobrze pierze i jest cichutka.

Polujemy jeszcze na mikrofalę BOSCH HMT84M450 w rozsądnej cenie i jakąś krajalnicę.

Patrzyliśmy żeby sprzęt miał klasę A lub A+, czytaliśmy opinie, nie ukrywam, że zwracaliśmy także uwagę na tzw. design

Nie używam jeszcze tego sprzętu, ale jak w końcu zacznę (nie mogę się wprost doczekać) to na pewno napiszę moją opinię na temat sprzętu wraz z dokładnymi symbolami
Stary 2008-10-07, 09:23   #289
Aleksandra06

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Sama jestem na etapie pilnego szukania zmywarki i z wywiadu wśród wielu znajomych biorę pod uwagę jedynie firmę BOSCH....

Co do pralek i - jak mimbi mam BEKO - i jestem z niej bardzo zadowolona!

Szukam teraz wiec jeszcze lodówki do zabudowy i kuchenki elektrycznej....z którą mam największy problem.

Czemu bierzesz pod uwagę BOSCHA ?
ja słyszałam ze np. zmywarki BOSCHA maja plastikowe dno, które szybko się niszczy, osiadają bakterie, nie jest to jednolita konstrukcja, ma więcej łączących elementów, które są narażone na rdzewnie, zmywarki Candy to jednolita konstrukcja, łatwiejsza w utrzymaniu, mniej rdzewiejąca, mniej hałaśliwa.Wiec juz sama nie wiem, ale Candy wynika z tego ze jest lepsza.Ale kazdy ma inne zdanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 09:46   #290
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja słyszałam ze np. zmywarki BOSCHA maja plastikowe dno, które szybko się niszczy, osiadają bakterie, nie jest to jednolita konstrukcja, ma więcej łączących elementów, które są narażone na rdzewnie, zmywarki Candy to jednolita konstrukcja, łatwiejsza w utrzymaniu, mniej rdzewiejąca, mniej hałaśliwa.Wiec juz sama nie wiem, ale Candy wynika z tego ze jest lepsza.Ale kazdy ma inne zdanie.
a skad masz takie informacje o zmywarkach BOSCHA
ja mam BOSCHA - dno jest metalowe, nic nie rdzewieje, zmywarka nie jest glosna i przede wszystkim nigdy sie nic nie zepsulo, a ma juz kilka dobrych lat.

ja bym BOSCHA i CANDY nawet nie porownywala...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 12:03   #291
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Ja mam zmywarkę BEKO , parę postów wyżej na nią narzekałam ale już jest wszystko ok .Okazało się ,że pakowałam do niej za dużo naczyń ik dlatego wyjmowałam brudne naczynia

A ja tak z innej beczki, chciałam sobie ostatnio kypić akumulatorowy odkurzacz taki mały do ręki do odkurzania drobniejszych rzeczy a zwłaszcza schodów ( kurz, naniesiony piachi td ). Nie znam sie na mocach odkurzaczy kompletnie, te akumulatorowe sa od 4 do nawt 17 V oczywiście im wyżej tym drożzej nawet do 300-400 zł, a za tą cene mozna już kupić normalny odkurzacz.

I tu pytanie czy sie opłaca (TZ uważa że nie), Może któraż z Was ma taki odkurzacz, jak się sprawuje? Jaką markę polecacie?

Znalazłam cos takiego ale firmy nie kojarzę : http://www.megamedia.pl/odkurzacze-akumulatorowe-z

Ale mają dobre moce za w miarę niską cenę

Byłabym w stanie wydac taka kase bo ułatwił by mi ogarnięcie tych schodów- praktycznie codziennie naniesie się piask z dworu, wyglada to nieestetycznie a z szufelką i szczotką nie chce mi sie tak często latać

Ponawiam

Może jednak któraś z was miała do czynienia z jakimkolwiek odkurzaczem akumulatorowym i może się wypowiedzieć na ten temat

Interesuje mnie odp na pytanie jaka tjest moc takiego urządzenia
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 12:04   #292
qberka
Rozeznanie

A ja tak od siebie dodam że nie polecam pralek i lodówek firmy Indesit- obydwa sprzety bardzo szybko sie popsuły no i ekspresów ciśnieniowych Krupsa - ileż to razy był w serwisie .
qberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 21:53   #293
Aranka
Zakorzenienie

Ja jestem posiadaczką (w obecnym starym mieszkaniu) kuchenki Indesit i...po 3 latach zaczęła rdzewieć "stal nierdzewna" koło palnika (mam gazowo-elektryczną wolnostojącą). Do tego przy szufladzie na emalii również zaczęła nachodzić rdza. Kurki mają wokół takie obręcze, które można ściągnąć ze 3mmm jakby na sprężynkach i syfi się tam niesamowicie...Ogółem jest ciężka w utrzymaniu czystości. Dlatego kolejna w domu będzie wyłącznie do zabudowy i na pewno nie Indesit...

Co do Boscha - postawiłam na niego ( pierwsze słyszę, że ma plastikowe dno ) bo kilkoro znajomych, którzy mieli juz do czynienia ze zmywarkami i mają porównanie bardzo je chwalą. Słyszałam ich pracę, widziałam naczynia po myciu. Nic bardziej realnego jak zobaczyć pralkę, jej pracę i efekt "na żywo". Poza tym oprócz zmywarki będziemy kupować chyba kuchenkę również Bosch bo ma płytę z obwódką z inoksu co zapobiega ewentualnym uszkodzeniom, drzwiczki z całą szybą bez rowków - więc łatwą w utrzymaniu czystości oraz co ważne przy małym dziecku - szyba nie nagrzewa się za mocno - wiec nie parzy! pzoa tym podobał mi sie jak innej wizażance designe ...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 22:14   #294
justyna27
Rozeznanie

Witam
Ja szukam fajnej mikrofali . Niechodzi mi o to aby miała dużo bajerów, chce tanią w eksploetacji i mało awaryjną, niezamierzam korzystać z grilla . Bardzo prosze o rady jeżeli można to o marki i modele jakich wy urzywacie .
Dzieki
justyna27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 09:24   #295
Aleksandra06

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a skad masz takie informacje o zmywarkach BOSCHA
ja mam BOSCHA - dno jest metalowe, nic nie rdzewieje, zmywarka nie jest glosna i przede wszystkim nigdy sie nic nie zepsulo, a ma juz kilka dobrych lat.

ja bym BOSCHA i CANDY nawet nie porownywala...

Słyszałam juz kilka opinii o zmywarkach BOSHA i czytam sobie w internecie o nich.Ale to moze kwestia modelu i szczescia czy sie psuje czy nie.Jak w zyciu ;-)
Stary 2008-10-09, 09:44   #296
MorireAmore
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałam juz kilka opinii o zmywarkach BOSHA i czytam sobie w internecie o nich.Ale to moze kwestia modelu i szczescia czy sie psuje czy nie.Jak w zyciu ;-)

Dokładnie , Ja ma zmywarkę Candy i jestem bardzo zadowolona ... cichutka , a przede wszystkim oszczędna
Takze czytałam dużo negatywów o Bosch'u .... ale wydaje mi się że to kwestia modelu i być może złego użytkowania ....
MorireAmore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-18, 16:50   #297
kasiek04
Raczkowanie

Hej, przymierzam się do zakupu kuchenki gazowo-elektrycznej. Jakie marki poleciacie? Zastanawiałam się nad Amicą, Mastercook i Indesit. Macie jakieś typy? Która marka jest najbardziej zaufana?
kasiek04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 06:47   #298
qberka
Rozeznanie

Hmmm Amica i indesit to tak naprawde ta sama marka i niestety ja jej nie polecam.
qberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 09:55   #299
sonia71
Raczkowanie

Witam, swój problem opisalam w wątku w Gotowaniu ,potem poprosiłam o przeniesienie go tutaj ale nie ma go ,więc od tygodnia mam zmywarkę boscha i wszyskto jest ok gdyby nie to że z każdym następnym zmywaniem dodaje następne minuty do czasu pracy tzn. przy pierwszym programie eko było 140 min a teraz po kilkakrotnym użyciu czas już wydłużył się do 148 min,może ktoś wytłumaczy mi o co chodzi ?może coś żle ustawiłam ale naczynia są czyściutkie więc dlaczego?
sonia71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 10:14   #300
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qberka Pokaż wiadomość
A ja tak od siebie dodam że nie polecam pralek i lodówek firmy Indesit- obydwa sprzety bardzo szybko sie popsuły no i ekspresów ciśnieniowych Krupsa - ileż to razy był w serwisie .
Również nie polecam pralek firmy Indesit, rodzice i ich znajomi mieli po dwóch latach obydwie się popsuły.
Co do Krupsa to ekspres mi się jeszcze nie popsuł, ale za to po miesiącu używania rozwaliłam uszczelkę przy i nie dało się parzyc kawy. Niestety nie mogę nic dobrego powiedzieć o serwisie. Jeździłam i wydzwaniałam pól roku, żeby doczekać się na uszczelkę, słyszałam że dostawa będzie za miesiąc, jeżeli faktycznie dostali to jedną która zaraz poszła.

Cytat:
Ja mam zmywarkę Bosha i ma calą komorę łącznie z dnem ze stali nierdzewnej, łączenia mi nie rdzewieją. Zmywarka jest bardzo cicha, w zasadzie słychać głównie wodę udeżajacą w naczynia.

Cytat:
Napisane przez kasiek04 Pokaż wiadomość
Hej, przymierzam się do zakupu kuchenki gazowo-elektrycznej. Jakie marki poleciacie? Zastanawiałam się nad Amicą, Mastercook i Indesit. Macie jakieś typy? Która marka jest najbardziej zaufana?
Ja mam Mastercooka i jestem zadowolona, nie mam jednak porównania do innych marek, no i w piekarniku to tak naprawdę używam jednej funkcji pieczenia z termoobiegiem.

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Co do Boscha - postawiłam na niego ( pierwsze słyszę, że ma plastikowe dno ) bo kilkoro znajomych, którzy mieli juz do czynienia ze zmywarkami i mają porównanie bardzo je chwalą. Słyszałam ich pracę, widziałam naczynia po myciu. Nic bardziej realnego jak zobaczyć pralkę, jej pracę i efekt "na żywo". Poza tym oprócz zmywarki będziemy kupować chyba kuchenkę również Bosch bo ma płytę z obwódką z inoksu co zapobiega ewentualnym uszkodzeniom, drzwiczki z całą szybą bez rowków - więc łatwą w utrzymaniu czystości oraz co ważne przy małym dziecku - szyba nie nagrzewa się za mocno - wiec nie parzy! pzoa tym podobał mi sie jak innej wizażance designe ...
Pralkę Bosha bardzo sobie chwalę, ma znakomite wyważenie więc nie lata przy wirowaniu. Bardzo sobie chwalę opcję timera z której często korzystam, no i bardzo lubię wskaźnik czasu do końca prania.
Co do piekarników to chyba w tych nowoczesnych szyby się już tak nie nagrzewają. Możecie też pomyśleć o tym żeby piekarnik umieścić w szafie typu komin powyżej poziomu blatu, ja takie rozwiązanie wybrałam, ale nawet nie ze względu na dzieci, ale żeby wygodniej się zaglądało do piekarnika z którego często korzystam.

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości