|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Administrator
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Pewnie ze jest
![]() Masz jeszcze: Chłodziarko-zamrażarka wolnostojąca Gorenje RK 4236 E http://www.agdexpert.pl/chlodziarko-...enje-rk-4235-e Kolor Inox, ale mozna kupic biala. Klasa energetyczna A i bardzo cicha ![]() ![]() ![]() Zamrazalnik -> pierwsza szuflada o polowe plytsza o czym zapomieli napisac ![]() Gorna szufladka na drzwiach ma zamykana klapke. aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A oto i aniołek opisała nam swoją lodówkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() Tez mam kuchnie w rozmiarze king-size i wlasnie jestem przed remontem, wiekszosc miniaturek juz kupilam wiec sluze pomoca ![]() szczegolnie polecam mini piekarnik z kuchenka mikrofalowa samsunga ( do zabudowy) - jak ktos uzyje funkcji kuchenki mikrofalowej i zapomni wyjac blach to kuchnia wyleci w powietrze ![]() ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Podróżniczka
|
Aniolku, dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() http://www.agdexpert.pl/chlodziarko-...jace/?sort=_29 Nie wiem jak inne ale moja ma INOX tylko drzwiczki z przodu, boki to zwykla szara farba moze nawet lekko metalik ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Jakis czas temu dostalam genialny wyklad od Babeczki na temat sprzetu AGD!
1. Lodowki Amica-nie sa dobre!!! Nie trzymaja parametrow chlodzenia. 2. Piekarniki najlepiej jakiejs niemieckiej firmy!!!! Ponoc pieka najlepiej i najdokladniej ![]() Mi doradzono Gorenje .... jestem zadowolona ![]() Co chodzi o sklep to doradzam internetowy... taniej ![]() Ja caly sprzet kupowalam w takim sklepie we Wroclawiu. Sklep misci sie na Kozanowie. Mozna sie tam przejsc... porozmawiac... Jak robisz wiecej zamowien to masz cudo rabat ![]() A to link do tego sklepu... http://www.centrum2000.com.pl/wip02/c.php Sklep SPRAWDZONY!!!!
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
|
Witam! Ja poszukuję pralki, takiej z typu "wąskich" do małej łazienki, koniecznie nie ładowanej od góry, cenowo między 1000-2000zł, Oprócz firm Ardo, Amika i Polar, bo mam złe wspomnienia
![]()
![]() |
#278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczesniej miałam Boscha i siadła elektronika po miesiącu. Indesit glośny, nie dopiera, nie dowirowuje i tez po miesiącu byl w serwisie. Amica jest bardzo zgrabna (45 glębokosci) ma fajnie programy, jest tania, cichutka (moge spokojnie prac po 22 bez groźby najazdu niezadowolonych sąsiadów). Ja polecam. Mojm zdaniem nawet najlepsza, niby niezawodna firam, moze okazac się niewypałem. Trafisz na wadliwy egzemplasz i klops. Mozna kupic tani sprzęt, niby gorszej marki, a bedzie się super sprawowal przez lata.
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
Obecnie też planuje zakup lodówki, przeczytałam cały wątek i w takim wypadku może też skorzystam z agito
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie
![]() jestem na etapie remontu całego mieszkania i dzis podpisalam umowe na meble kuchenne i salon sprowadza nam równiez sprzęt. Skorzystam z okazji i sie was poradze, czy wybór padł na słuszne urządzenia, bo co do nietórych nadal mam mieszane uczucia ![]() wszystkie sprzęty są do zabudowy piekarnik: electrolux EOB53101X płyta gazowa: whirpool AKT 414NB zmywarka: AEG Favorite Control Vi mikrofalówka: Samsung FG87KST okap: Gorenje DKF2600M Bralismy pod uwagę jeszcze zmywarke Electroluxa ESI66010X ale nie miała 1/2 wsadu. Szczerze powiedziawszy to cięzko było nam cos wybrac, bo to będzie nasza pierwsza zmywarka, okap i ogólnie porządnie urządzona kuchnia ![]() Czy ktoś miał któres z powyższych urządzeń i jak sie w związku z tym sprawują? No i cały czas nas męczy kwestia zmywarki czy lepszy ten electrolux z odkrytym panelem czy aeg z zakrytym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Zmywarkę wybrałabym z zakrytym panelem bo jednak znacznie lepiej wygląda, a chyba obydwie firmy są podobnej klasy.
Ja sobie wybrałam mikrofalę zelmera http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny...9_do_zabudowy/ , tania, a z ich sprzętu dotychczas jestem bardzo zadowolona.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Podziele sie z Wami moim doswiadczeniem dot. pralki. Otoz przed zakupem zadzwonilam do tzw. przyjaciela rodziny, ktory jest kierownikiem w jednym z sieciowych sklepow AGD. Zrobil wywiad u sprzedawcow i w punktach serwisowych i powiedzial, ze najmniej awaryjne sa pralki:
- Gorenje - Hoover - Beko. Mowil, ze czesto sie psuje Bosch i Amica, czym skutecznie mi wybil Boscha z glowy (a czailam sie na niego dlugi czas). Wbrew negatywnej opinii (ze tanie i tureckie) - kupilismy Beko i jestem z niej super zadowolona. Jest to model z elektronicznym komputerkiem - opoznianie prania o 24 godz., ma tez te wszystkie bajery co maja inne pralki - pranie bez zagniecen, pranie szybkie, reczne, wyparzanie ciuszkow dzieciecych itd. Pralka mi bardzo odpowiada, to jest dokladnie ten model http://www.beko.com.pl/WMD,75120,194.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
BAN stały
|
Ja mam zmywarkę BEKO , parę postów wyżej na nią narzekałam ale już jest wszystko ok .Okazało się ,że pakowałam do niej za dużo naczyń ik dlatego wyjmowałam brudne naczynia
![]() A ja tak z innej beczki, chciałam sobie ostatnio kypić akumulatorowy odkurzacz taki mały do ręki do odkurzania drobniejszych rzeczy a zwłaszcza schodów ( kurz, naniesiony piachi td ). Nie znam sie na mocach odkurzaczy kompletnie, te akumulatorowe sa od 4 do nawt 17 V oczywiście im wyżej tym drożzej nawet do 300-400 zł, a za tą cene mozna już kupić normalny odkurzacz. I tu pytanie czy sie opłaca (TZ uważa że nie), Może któraż z Was ma taki odkurzacz, jak się sprawuje? Jaką markę polecacie? Znalazłam cos takiego ale firmy nie kojarzę : http://www.megamedia.pl/odkurzacze-akumulatorowe-z Ale mają dobre moce za w miarę niską cenę Byłabym w stanie wydac taka kase bo ułatwił by mi ogarnięcie tych schodów- praktycznie codziennie naniesie się piask z dworu, wyglada to nieestetycznie a z szufelką i szczotką nie chce mi sie tak często latać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja mam pytanie zwiazane ze zmywarką.Planujemy zakupic wreszcie ten potrzebny sprzecior do domu , wsumie brakuje nam tylko zmywarki.Juz nawet upatrzylismy kilka z nich.Mnie najbardziej podoba sie Candy - CDF8 721-S,moze nic Wam to nie powie ale to ta zmywarka która jako jedna z niewielu zużywa bardzo mało wody podczas cyklu zmywania – jedyne 10 L.Czy ktoś moze ma tą zmywarke w domu i podzieli się ze mną uwagami ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam zmywarki żadnej, dopiero się rozglądam wstępnie. w sumie to moja mama ma candy i nigdy nie narzekała. inny model niż ten o którym piszesz, ale też mało wody i prądu podobno zużywa, co do dodatkowych funkcji to nie pomogę, bo mama sama tego nie ogarnia :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
właśnie robiliśmy badania lodówkowe i zakupiliśmy po przeszukiwaniu internetu i czytaniu opinii Liebherra 2 szuflady zamrażalnika na dole
![]() ![]() ![]() ![]() odnosnie pralek polecam niesmiertelnego wirpoola ![]() odkurzacz mamy hoowera masa filtrów dla alergików o takie tam ssaniem ma boskie + turboszcotki (polecma naprawde do długowlosych dywanów) ale nie jestem tak super zadolona eletroluxy chyba sie nam lepiej sprawdzały ![]()
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem na etapie pilnego szukania zmywarki i z wywiadu wśród wielu znajomych biorę pod uwagę jedynie firmę BOSCH.... Co do pralek i - jak mimbi mam BEKO - i jestem z niej bardzo zadowolona! Szukam teraz wiec jeszcze lodówki do zabudowy i kuchenki elektrycznej....z którą mam największy problem.
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jestem świeżo po wyborze sprzętu do kuchni. postawiliśmy na BOSCHa: piekarnik, okap, płyta gazowa, zmywarka ("60", zakryty panel) - wszystko do zabudowy. Natomiast lodówka, także do zabudowy - SIEMENS.
Robot kuchenny - sprawdzony ZELMER, Żelazko -PHILIPS. Wczoraj, po wielu godzinach czytania opinii, odwiedzania sklepów i-netowych itd. zdecydowaliśmy się i kupiliśmy pralkę - HOOVER vhds 6143 zd (Klasa A+, wirowania A (1400 obr.), załadunek - 6Kg, płytka - 40 cm gł.) Moi rodzice mają pralkę AEG Elektrolux LAVAMAT 60840 - mama jest zadowolona, dobrze pierze i jest cichutka. Polujemy jeszcze na mikrofalę BOSCH HMT84M450 w rozsądnej cenie i jakąś krajalnicę. Patrzyliśmy żeby sprzęt miał klasę A lub A+, czytaliśmy opinie, nie ukrywam, że zwracaliśmy także uwagę na tzw. design ![]() Nie używam jeszcze tego sprzętu, ale jak w końcu zacznę (nie mogę się wprost doczekać) to na pewno napiszę moją opinię na temat sprzętu wraz z dokładnymi symbolami ![]()
![]() |
#289 | |
|
Cytat:
Czemu bierzesz pod uwagę BOSCHA ? ja słyszałam ze np. zmywarki BOSCHA maja plastikowe dno, które szybko się niszczy, osiadają bakterie, nie jest to jednolita konstrukcja, ma więcej łączących elementów, które są narażone na rdzewnie, zmywarki Candy to jednolita konstrukcja, łatwiejsza w utrzymaniu, mniej rdzewiejąca, mniej hałaśliwa.Wiec juz sama nie wiem, ale Candy wynika z tego ze jest lepsza.Ale kazdy ma inne zdanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam BOSCHA - dno jest metalowe, nic nie rdzewieje, zmywarka nie jest glosna i przede wszystkim nigdy sie nic nie zepsulo, a ma juz kilka dobrych lat. ja bym BOSCHA i CANDY nawet nie porownywala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ponawiam Może jednak któraś z was miała do czynienia z jakimkolwiek odkurzaczem akumulatorowym i może się wypowiedzieć na ten temat Interesuje mnie odp na pytanie jaka tjest moc takiego urządzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
A ja tak od siebie dodam że nie polecam pralek i lodówek firmy Indesit- obydwa sprzety bardzo szybko sie popsuły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem posiadaczką (w obecnym starym mieszkaniu) kuchenki Indesit i...po 3 latach zaczęła rdzewieć "stal nierdzewna" koło palnika (mam gazowo-elektryczną wolnostojącą). Do tego przy szufladzie na emalii również zaczęła nachodzić rdza. Kurki mają wokół takie obręcze, które można ściągnąć ze 3mmm jakby na sprężynkach i syfi się tam niesamowicie...Ogółem jest ciężka w utrzymaniu czystości. Dlatego kolejna w domu będzie wyłącznie do zabudowy i na pewno nie Indesit...
Co do Boscha - postawiłam na niego ( pierwsze słyszę, że ma plastikowe dno ) bo kilkoro znajomych, którzy mieli juz do czynienia ze zmywarkami i mają porównanie bardzo je chwalą. Słyszałam ich pracę, widziałam naczynia po myciu. Nic bardziej realnego jak zobaczyć pralkę, jej pracę i efekt "na żywo". Poza tym oprócz zmywarki będziemy kupować chyba kuchenkę również Bosch bo ma płytę z obwódką z inoksu co zapobiega ewentualnym uszkodzeniom, drzwiczki z całą szybą bez rowków - więc łatwą w utrzymaniu czystości oraz co ważne przy małym dziecku - szyba nie nagrzewa się za mocno - wiec nie parzy! pzoa tym podobał mi sie jak innej wizażance designe ...
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Witam
Ja szukam fajnej mikrofali . Niechodzi mi o to aby miała dużo bajerów, chce tanią w eksploetacji i mało awaryjną, niezamierzam korzystać z grilla . Bardzo prosze o rady jeżeli można to o marki i modele jakich wy urzywacie . Dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
|
Cytat:
Słyszałam juz kilka opinii o zmywarkach BOSHA i czytam sobie w internecie o nich.Ale to moze kwestia modelu i szczescia czy sie psuje czy nie.Jak w zyciu ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie , Ja ma zmywarkę Candy i jestem bardzo zadowolona ... cichutka , a przede wszystkim oszczędna ![]() Takze czytałam dużo negatywów o Bosch'u .... ale wydaje mi się że to kwestia modelu i być może złego użytkowania .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Hej, przymierzam się do zakupu kuchenki gazowo-elektrycznej. Jakie marki poleciacie? Zastanawiałam się nad Amicą, Mastercook i Indesit. Macie jakieś typy? Która marka jest najbardziej zaufana?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Hmmm Amica i indesit to tak naprawde ta sama marka i niestety ja jej nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Witam, swój problem opisalam w wątku w Gotowaniu ,potem poprosiłam o przeniesienie go tutaj ale nie ma go ,więc od tygodnia mam zmywarkę boscha i wszyskto jest ok gdyby nie to że z każdym następnym zmywaniem dodaje następne minuty do czasu pracy tzn. przy pierwszym programie eko było 140 min a teraz po kilkakrotnym użyciu czas już wydłużył się do 148 min,może ktoś wytłumaczy mi o co chodzi ?może coś żle ustawiłam ale naczynia są czyściutkie więc dlaczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Krupsa to ekspres mi się jeszcze nie popsuł, ale za to po miesiącu używania rozwaliłam uszczelkę przy i nie dało się parzyc kawy. Niestety nie mogę nic dobrego powiedzieć o serwisie. Jeździłam i wydzwaniałam pól roku, żeby doczekać się na uszczelkę, słyszałam że dostawa będzie za miesiąc, jeżeli faktycznie dostali to jedną która zaraz poszła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do piekarników to chyba w tych nowoczesnych szyby się już tak nie nagrzewają. Możecie też pomyśleć o tym żeby piekarnik umieścić w szafie typu komin powyżej poziomu blatu, ja takie rozwiązanie wybrałam, ale nawet nie ze względu na dzieci, ale żeby wygodniej się zaglądało do piekarnika z którego często korzystam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.