Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 10:21   #301
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

Cytat:
Napisane przez sonia71 Pokaż wiadomość
Witam, swój problem opisalam w wątku w Gotowaniu ,potem poprosiłam o przeniesienie go tutaj ale nie ma go ,więc od tygodnia mam zmywarkę boscha i wszyskto jest ok gdyby nie to że z każdym następnym zmywaniem dodaje następne minuty do czasu pracy tzn. przy pierwszym programie eko było 140 min a teraz po kilkakrotnym użyciu czas już wydłużył się do 148 min,może ktoś wytłumaczy mi o co chodzi ?może coś żle ustawiłam ale naczynia są czyściutkie więc dlaczego?
To pewnie kwestia temperatury otoczenia lub wody. Im jest zimniej tym więcej czasu zmywarka potrzebuje na podgrzanie wody i może dlatego wydłuża czas pracy, a że teraz robi się coraz zimniej na dworze to może stąd te stałe przyrosty.
W zmywarce nie przyglądam się czasowi pracy, ale w pralce widzę że pokazuje się różny.
Proponuję poczekać jeszcze z 2-3 tygodnie i zobaczyć czy czas pracy się unormował. U mnie na programie eco w zmywarce Bosha wynosi 148 minut.
Stary 2008-10-20, 11:10   #302
sonia71
Raczkowanie

a czy twoja zmywarka też dodaje kilka minut do czasu zmywania przy każdym nowym zmywaniu czy masz stałe parametry np.eko 140 min

ale ze mnie gapa-już odpisałaś a ja dalej proszę o radę-dziękuje i chyba przestanę się tak stresować tym czasem i spokojnie poczekam ,jeszcze raz dzięki
sonia71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 13:17   #303
Aranka
Zakorzenienie

Po wizycie w 3 sklepach AGD:
- w pierwszym - po zapytaniu jaką zmywarkę poleca sprzedający usłyszeliśmy "tylko AEG Elektolux Favorite XXXXX", kuchnkę z płytą Bosch, lodówkę do zabudowy Liebherr"

- w drugim sklepie na to samo pytanie - zmywarka "AEG ELektorlux Favorite, kuchnka AMica, lodówka Liebherr

- w trzecim sklepie u bardzo dobrego kumpla "odpuśćcie sobie tę zmywarkę AEG bo to włoszczyzna, strasznie kiepski i drogi serwis który za sam przyjazd woła 400zł, w ciemno brać Boscha! lodówkę jeśli pod zabudowę to tylko Liebherr a kuchenki możecie brać w ciemno Amice i Mastrecooka..."

podsumowując stoję na
- zmywarce Bosch
- lodówce Liebherr
-kuchence Amica bo znalazłam super designe z fajnymi funkcjami w świetnej cenie!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 06:54   #304
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

Czy są na rynku dostępne ZMYWARKI o takich mniej więcej wymiarach: wysokość : 67 cm szerokość 36 ??

A kto ma może taką zmywarkę kompaktową? Opłaca się kupić na 3 osobową rodzinę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zmywarki-kompaktowe-bosch-.jpg (19,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zmywarka bosh.jpg (9,7 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez iza251
Czas edycji: 2008-10-22 o 07:38
iza251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 07:50   #305
lilly78
Zadomowienie

GG do lilly78

oj chyba taka zmywareczka jest za mała, talerze widać na zdjęciu się mieszczą, a co jak oprócz nich będziesz chciałą wrzucić garnki i patelnie z obiadu? my na 2-osobową rodzinę mamy standardowo wysoką, tylko szerokość 45cm i czasami przydałoby się jeszcze trochę miejsca.

* * * * *
moja pasja
* * * * *
ja na facebooku

[B]* * * * *
azjatyckie kosmetyki oddam - wymianka
lilly78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 08:30   #306
iza251
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

Cytat:
Napisane przez lilly78 Pokaż wiadomość
oj chyba taka zmywareczka jest za mała, talerze widać na zdjęciu się mieszczą, a co jak oprócz nich będziesz chciałą wrzucić garnki i patelnie z obiadu? my na 2-osobową rodzinę mamy standardowo wysoką, tylko szerokość 45cm i czasami przydałoby się jeszcze trochę miejsca.
No właśnie wiem choć na żywo jej nie widziałam ...bo tak: Mam kuchnię na wymiar, projektują ją uwzględniliśmy lodówkę płytę i piekarnik do zabudowy Nie braliśmy zmywarki pod uwagę (dlaczegooooo ) i teraz nam się zachciało mamy taką wnękę gdzie weszłaby zmywarka ale trochę o nietypowych wymiarach musiała by być: 67 cm wysokość szeroka na 36 cm.Ale czy takie wogóle są? Dlatego juz wziełam pod uwagę tą kompaktową...żeby tylko mieć choć oczywiście wolałabym normalną
Stary 2008-10-22, 15:29   #307
asiulkaa
Zakorzenienie

Nie ma zmywarek 36 cm, najwęższe są 45cm, w węższej nie dało by się umieścić mechanizmu myjącego.
Te kompaktowe zmywarki to są raczej dla osób które przynoszą gotowy obiad do domu i myją kilka talerzy, nic więcej, poza tym stawia się je na blacie, nie są pod zabudowę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 08:15   #308
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

nie polecam tak malej zmywarki. strasznie malo sie do nij miesci. dobra jest dla jednej osoby lub 2 osob, ktore malo gotuja.

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 08:17   #309
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

Cytat:
Napisane przez kasiek04 Pokaż wiadomość
Hej, przymierzam się do zakupu kuchenki gazowo-elektrycznej. Jakie marki poleciacie? Zastanawiałam się nad Amicą, Mastercook i Indesit. Macie jakieś typy? Która marka jest najbardziej zaufana?
rodzice maja Amica od 5 lat i jest ok. Babcia Mastercook i tez sprawuje sie dobrzee.

gorzej jest juz z tymi kuchenkami z plytami.

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-24, 12:46   #310
sonia71
Raczkowanie

Jak poradziłyscie sobie z ustawieniem twardości wody w zmywarce,fabrycznie ustawiona jest na 4 ale ma możlowiści od 0 do 7,w instrukcji jest tabela przeliczników zaś na stronie wodociągow twardośc wody podana jest w ph a nie dH i innych potrzebnych wg boscha do ustawień?i jeszcze wartość malejąca to woda twradsza czy miększa paradoksalnie?
sonia71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 17:28   #311
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia71 Pokaż wiadomość
Jak poradziłyscie sobie z ustawieniem twardości wody w zmywarce,fabrycznie ustawiona jest na 4 ale ma możlowiści od 0 do 7,w instrukcji jest tabela przeliczników zaś na stronie wodociągow twardośc wody podana jest w ph a nie dH i innych potrzebnych wg boscha do ustawień?i jeszcze wartość malejąca to woda twradsza czy miększa paradoksalnie?
Ph to nie twardość tylko odczyn kwasowy lub zasadowy. Musisz dokładnie poszukać na stronie wodociągów twardości, w razie czego zostaw na ustawieniach fabrycznych, u mnie twardość wody wg wodociągów mieści się w przedziale dla ustawienia 4.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-13, 01:58   #312
Shipper
Przyczajenie

Witam
Czy ktoß ma moze jakas opinie na temat lodowek side by side sharpa chodzi mi konkretnie o model SJ-F78PESL lub ktoromkolwiek z serii, a moze znacie cos podobnego innych firm?
A oto link

http://www.twenga.pl/cena-SJ-F78PESL...azarka-29333-0

Lukasz
Shipper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 10:37   #313
magdziaS
Podróżniczka

Też jestem na etapie kupna kuchenki, lodówki i jeszcze pralki. Facet w miarę dobrym sklepie polecał lodówki Liebherr i Polara. Wzięliśmy Polara. Co do pralki od początku miał być Whirpool 6th sense ładowany od góry. Kuchenkę [elektryczną] facet polecał Amice. Ładny design i niby się nie psują. Chcieliśmy Mastercooka, ale ciężko dostać coś fajnego w przystępnej cenie. Więc pewnie padnie na Amice. Mimo wszystko po tym co się czasem słyszy o Amince, jestem zdziwiona, że robi dobre kuchenki.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2008-11-13 o 10:42
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 19:54   #314
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Podziele sie z Wami moim doswiadczeniem dot. pralki. Otoz przed zakupem zadzwonilam do tzw. przyjaciela rodziny, ktory jest kierownikiem w jednym z sieciowych sklepow AGD. Zrobil wywiad u sprzedawcow i w punktach serwisowych i powiedzial, ze najmniej awaryjne sa pralki:
- Gorenje
- Hoover
- Beko.

Mowil, ze czesto sie psuje Bosch i Amica, czym skutecznie mi wybil Boscha z glowy (a czailam sie na niego dlugi czas). Wbrew negatywnej opinii (ze tanie i tureckie) - kupilismy Beko i jestem z niej super zadowolona. Jest to model z elektronicznym komputerkiem - opoznianie prania o 24 godz., ma tez te wszystkie bajery co maja inne pralki - pranie bez zagniecen, pranie szybkie, reczne, wyparzanie ciuszkow dzieciecych itd. Pralka mi bardzo odpowiada, to jest dokladnie ten model http://www.beko.com.pl/WMD,75120,194.html
a mozesz napisac ile czasu piorą poszczegolne programy?
zwłaszcza ineteresuje mnie ten ekspresowy?? ile minut?

ja obecnie mam candy ale juz była 3 razy naprawiana i znow sie pi...rzy i juz nie mam do niej siły

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Czy są na rynku dostępne ZMYWARKI o takich mniej więcej wymiarach: wysokość : 67 cm szerokość 36 ??

A kto ma może taką zmywarkę kompaktową? Opłaca się kupić na 3 osobową rodzinę?
moj brat ma taka, na 3 osobowa rodzine nie polecam, mieszcza sie tam tylko szklanki i talerze , nie ma pojemnego koszyczka na sztućce ,nie mowiac juz o jakis wiekszych garnkach
to zmywarka w sam raz dla kawalera

ja mam wirpoola, juz 4 rak i bardzo sobie ja chwale, zatkała sie tylko 1 raz , ale wyłacznie z mojej winy - za duzo odpadkow zostało na talerzach i w kubeczkach a to nie swinka i resztek nie lubi

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-16, 21:30   #315
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Ponawiam
Może jednak któraś z was miała do czynienia z jakimkolwiek odkurzaczem akumulatorowym i może się wypowiedzieć na ten temat
Interesuje mnie odp na pytanie jaka tjest moc takiego urządzenia
oj mam taki odkurzacz jest to jedno z moich urzadzen kompletnie nie przydatnych do niczego, chyba ze do odkurzenia rozsypanego np. cukru z gladkiej podlogi (terakota) pod warunkiem ze cukier sie do niej nie przykleil lub chipsow z klawiatury
O odkurzeniu piasku z butow czy dywanu nie ma co marzyc chyba ze po calym dniu ladowania przez pierwsze 5 minut bo po 10 juz go trzeba ladowac.
Mam Philips Daisy, moc niech bedzie z Wami, bo w odkurzaczu jej nie ma

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Również nie polecam pralek firmy Indesit, rodzice i ich znajomi mieli po dwóch latach obydwie się popsuły.
Ja bardzo polecam Indesit Moon ( w ostatniej chwili zrezygnowalam z Candy ) jednym z glownych powodow bylo to ze moj TZ nauczyl sie ja obslugiwac w 3 minuty sam sobie pierze koszule ogolnie czesto robi pranie, co kiedys sie nigdy nie zdarzalo, poniewaz poprzednia pralka byla zbyt skomplikowana

Ogolnie mam ja rok, jest bardzo cicha, "nie wychodzi" z lazienki, podczas wirowania bardzo delikatnie "drzy" nic z niej nie spadnie, bardzo latwa w obsludze (wersja dla TZ: "koleczko z kreseczka" + "30 z piorkiem" = "pierzemy koszule" )
Ma wade - czasem proszek nie dokladnie sie wyplukuje z pojemnikow podczas prania, po zakonczeniu prania czasem trzeba wyjac pojemniki i je umyc.

aniolek

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2023-11-28 o 15:17
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 20:37   #316
Brzuszek
Raczkowanie

Wiem, że już sporo było na temat zmywarek, ale mam pewną wątpliwość i chciałabym ją rozwiać. Otóż kilka lat temu aby mieć czyste naczynia przy korzystaniu ze zmywarki, to trzeba było najpierw zrzucić resztki jedzenia (co jest oczywiste), potem naczynia przepłukać, załadować do zmywarki, swoje odczekać, następnie wytrzeć naczynia (bądź tylko dotrzeć) no i kieliszki czy szkło generalnie i tak było niefajne. Teraz podobno wszystko jest lepsze i dokładniejsze, przynajmniej wg reklam i sprzedawców, ale wolałabym się jednak upewnić u kogoś bezstronnego, a niestety nie mam znajomych z "nowoczesnymi" zmywarkami.
Planuję zakup zmywarki, ale jeśli w zasadzie i tak wszystko musiałabym sama robić, to po co mi zmywarka. Czy faktycznie dzisiejsze zmywarki same myją i suszą, a jakość ich pracy nie pozostawia żadnych wątpliwości lub zastrzeżeń, a jedyną pracą to wyrzucenie resztek, załadowanie naczyń do zmywarki, a potem wyjęcie i podanie czyściutkich prosto na stół????
Brzuszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 20:42   #317
Aranka
Zakorzenienie

Z obserwacji u znajomych (mam kupioną już zmywarkę tylko czekam na przeprowadzkę...) - resztki zrzucają ale nie płuczą. Potem tylko nastawiają na mycie z "namaczaniem".

Stary 2008-11-23, 09:59   #318
kybele
Rozeznanie

witam przymierzam sie do kupienia lodowki zmywarki i pralki w sklepie internetowym. czy ktoras z was wie cos o sklepie www.maximedia.pl ?? chciałabym tam zakupic wiekszosc rzeczy no ale jeszcze zadnej opini o tym sklepie nie słyszałam... czy ktos cos wie?
kybele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 12:15   #319
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brzuszek Pokaż wiadomość
Planuję zakup zmywarki, ale jeśli w zasadzie i tak wszystko musiałabym sama robić, to po co mi zmywarka. Czy faktycznie dzisiejsze zmywarki same myją i suszą, a jakość ich pracy nie pozostawia żadnych wątpliwości lub zastrzeżeń, a jedyną pracą to wyrzucenie resztek, załadowanie naczyń do zmywarki, a potem wyjęcie i podanie czyściutkich prosto na stół????
Resztki faktycznie wyrzucam, ale naczyń nie płuczę i wszystko się ładnie domywa, korzystam z programu eco i na początku ma jakieś 20 minut płukania potem się zabiera za mycie. Po umyciu zostawiam zmywarkę uchyloną bo naczynia są gorące i mają odrobinę wilgoci, ale w ciągu jakiś 20 minut stygna i są suche, nie wymagaja wycierania.

Cytat:
Napisane przez kybele Pokaż wiadomość
witam przymierzam sie do kupienia lodowki zmywarki i pralki w sklepie internetowym. czy ktoras z was wie cos o sklepie www.maximedia.pl ?? chciałabym tam zakupic wiekszosc rzeczy no ale jeszcze zadnej opini o tym sklepie nie słyszałam... czy ktos cos wie?
Opini o sklepie nie znam, ale najbezpieczniej kupić za pobraniem, jak kurier przyjdzie sprawdzic czy sprzęt jest w paczce i nie zniszczony, wtedy nie ma znaczenia czy sklep ma już wyrobioną markę. Najlepiej poszukaj w przeglądarkach cenowych w którym sklepie jest najtaniej i tam kup nawet jeżeli oznacza to zakupy w kilku sklepach to wyjdzie taniej, bo przy ciężkich sprzętach nie zaoszczędzisz na kosztach przesyłki nawet kupując wszystko w jednym sklepie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 19:09   #320
tchesiek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kybele Pokaż wiadomość
Nic o sklepie nie słyszałem, przypuszczam, że coś nowego w internecie.
Osobiście polecam zakupy przez internet nie tylko rtv/agd, ale także innych różnistych rzeczy.
Sprawdzonym przeze mnie sklepem jest Sklep AGD 123agd.pl. Polecam go wszystkim znajomym i są zadowoleni. Ale jakiej opini by sklep nie miał zgadzam się z przedmówcą, że najlepiej brać za pobraniem z możliwością sprawdzenia przy odbiorze.
Pozdrawiam i czekam na sprawozdanie z zakupów
*
tchesiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 09:29   #321
serdelowa
Raczkowanie

witam,
wpislalam w wyszukiwerke ceneo - pozniej nazwe i numer zmywarki(wczeniej obejrzalam ja sobie w media markt), znalazlam najkorzystniejsza cene oraz oplate za dostawe. Przywiezli, obejrzalam i zaplacilam...zmywarka byla tansza w sklepie internetowym od media markt o ponad tysiac zlotych
serdelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 10:26   #322
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serdelowa Pokaż wiadomość
zmywarka byla tansza w sklepie internetowym od media markt o ponad tysiac zlotych
Faktycznie sklepy internetowe maja czasem niewiarygodnie niższe ceny, ostatnio oglądałam laptopy i taki który sobie wybrałam też było o tysiaka tańszy w internecie.
Stary 2008-12-03, 15:00   #323
Ami
Zakorzenienie

Heh, mnie czeka zakup całego osprzętu AGD wiosną. Na wtedy przewidziany jest odbiór naszego mieszkania ( ). A że lubię mieć wszystko zaplanowane z góry, już zaczęłam się rozglądać w tym, co jest na rynku. Zresztą takie urządzanie długo wyczekiwanego mieszkania (i to pierwszego) to niesamowita frajda.
Jeśli chodzi o pralkę, zmywarkę, piekarnik, tu pewnie nie będzie problemu. Wiem, czego chcę i na co zwracać uwagę. Za to płyty grzewcze to dla mnie czarna magia. Rozpiętość cenowa gigantyczna, mnogość funkcji też, a ja właściwie zawsze gotowałam na gazie. Podpowiedzcie na co zwracać uwagę. Na pewno chcę mieć sterowanie sensoryczne, niezależne od piekarnika, 4 palniki. I tyle wiem. Czy jest coś na co powinnam szczególnie zwrócić uwagę?
Czy są jakieś parametry, które decydują o tym, jak szybko płyta się nagrzewa?
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 09:57   #324
Aranka
Zakorzenienie

Ja ostatecznie postawiłam na płytę indukcyjną. Właśnie do mnie doszła - kupując przez internet zaoczszczędziłam na niej...700zł!!! teraz czeka mnie tlyko dokupienie do niej garnków bo stare i tak miały zostać wyrzucone. Dla mnie ważne było to, ze ma pole Booster, automatyczne rozpoznawanie naczyń oraz ich wielkości, możliwość zaprogramowania czasu gotowania. Oczywiście ma sterowanie sensoryczne - zaproponowane kiedyś przez znajomego w sklepie - bo gdyby zepsuł się piekarnik to płytą zawsze można sobie sterować osobno.

Kupując piekarnik i okap udało mi się wynegocjować dodatkowo rabat - poobcinali końcówki w cenach ale zawsze to coś.

Kupując zmywarkę przez neta mam również 400zł w kieszeni więc warto w sklepach się rozejrzeć, pomacać a w necie przez Ceneo poszukać gdzie najtaniej. W moim przypadku okazało się, że cena podana w Ceneo nie była najtańsza za to przesyłka dużo mniej i suma ostateczna była bardziej atrakcyjna od pozostałych.

Ogółem nie udało mi się kupić wszystkiego w jednym sklepie internetowym. Oparłam się aż na 3 ale reasumując było BARDZO warto.

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2008-12-04 o 10:00
Stary 2008-12-04, 18:04   #325
Ami
Zakorzenienie

Czyli do płyty indukcyjnej trzeba mieć specjalne garnki? Te zwykłe się nie nadają?
I co to jest to pole Booster?
Może głupio pytam, ale jak już wspominałam, w kwestii gotowania na prąd jestem zupełnie zielona.
Stary 2008-12-04, 20:58   #326
Aranka
Zakorzenienie

Pole Booster sprawia, że nagrzewa sie ono do nastwionej temperatury w jak najkrótszym czasie. poza tym po zdjeciu z niego garnka natychmiast się samoczynnie wyłancza. Garnki do kuchni indukcyjnych to wszelkie garnki do których przywiera magnes - można sobie przed zakupem sprawdić w sklepie. Wcale nie trzeba wydawać masy kasy na firmowane gary. Funkcja rozpoznawania garnków powoduje, ze kuchenka nagrzewa tylko powierzchnię wielkości garnka. W sumie płyta nigd nie jest gorąca bo podgrzewanie, gotowanie odbywa sie na zasadzie indukcji - wymiany ciepła między zwojem pod płytą a wnętrzem gara - poczytaj o tym w necie. Poza tym indukcyjna różni sie od ceramicznej tym, że moze zużywac nawet 25% mniej prądu. No i na powierzchni płyty indukcyjnje po wykipieniu nic nie przywiera a ni się nie przypala bo jest letnia. Aaa i nie wazne jakiej firmy kupujesz tę płytę - i tak robi je jedna firma a np. Amica, Mastercook opatruja je swoim logo.Jakość więc każdej firmy wyrytej na płycie jest taka sama.

Stary 2008-12-05, 07:29   #327
Ami
Zakorzenienie

No właśnie się wczoraj doedukowałam w tej kwestii. Znalazłam dość wyczerpujący wątek na gazecie. Zastanawia mnie tylko kwestia bezpieczeństwa dla zdrowia takiej płyty...
I w ogóle jej wady. Bo poza tym, że trzeba mieć specjalne garnki i że nie wykrywa tych najmniejszych, nic nie znalazłam. Ciekawe też jak to z jej żywotnością, bo na rynku w sumie od niedawna jest.
Którą płytę wybrałaś? Zdaj relację, jak trochę na niej pogotujesz.
Stary 2008-12-28, 18:03   #328
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

witam
planuję zakup zmywarki wolnostojącej. Zdecydowałam się na firmę Bosch. I tylko tyle . Nie wiem czy brać 60-tkę czy 45-tkę. Czy w tej węższej zmieszczą się garnki, znajome straszą mnie że nie. Nie wiem nic na temat zmywarek, przejrzałam w necie kilka stron i jestem zielona. Chciałabym kupic w necie, jakie sklepy polecacie?
Chciałabym tez przy okazji dobre żelazko, czy słyszałyście o marce Taurus?

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 18:14   #329
Ami
Zakorzenienie

Zdania są różne. Pewnie zależy od wielkości i ilości garnków. U mnie w domu jest 45, normalne garnki się mieszczą. Gorzej z patelniami, szczególnie tymi większymi, i z dużymi garami. Generalnie na 4 osoby ta 45 jest trochę za mała. Czasem zmywarka chodzi dwa razy dziennie. Przydałaby się 60 z połową wkładu.
Z kolei na nowe mieszkanie planuję zakup właśnie 45, bo 60 na dwie osoby będzie zdecydowanie za duża.

Boscha polecam. Rodzice mają już 11 lat i nic się z nią przez te lata nie działo. Ostatnio musieli tylko wymienić koszyczek na sztućce i kółko w jednej prowadnicy do górnej szuflady. No ale po 11 latach używania na okrągło to raczej niewiele.

Ja zastanawiam się nad Boschem SRS53E32EU i Whirlpoolem: albo ADP 658 albo ADP 688. Ale zakup za jakieś trzy miesiące, więc jeszcze sporo może się zmienić.
Stary 2008-12-28, 18:43   #330
gioseppe
Zakorzenienie

mi wszyscy doradzają 60tkę (jesli tylko jest miejsce w kuchni)
znajomy sprzedawca polecil albo electrolux albo bosch

gioseppe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości