|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
W zmywarce nie przyglądam się czasowi pracy, ale w pralce widzę że pokazuje się różny. Proponuję poczekać jeszcze z 2-3 tygodnie i zobaczyć czy czas pracy się unormował. U mnie na programie eco w zmywarce Bosha wynosi 148 minut.
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
a czy twoja zmywarka też dodaje kilka minut do czasu zmywania przy każdym nowym zmywaniu czy masz stałe parametry np.eko 140 min
ale ze mnie gapa-już odpisałaś a ja dalej proszę o radę-dziękuje i chyba przestanę się tak stresować tym czasem i spokojnie poczekam ,jeszcze raz dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Po wizycie w 3 sklepach AGD:
- w pierwszym - po zapytaniu jaką zmywarkę poleca sprzedający usłyszeliśmy "tylko AEG Elektolux Favorite XXXXX", kuchnkę z płytą Bosch, lodówkę do zabudowy Liebherr" - w drugim sklepie na to samo pytanie - zmywarka "AEG ELektorlux Favorite, kuchnka AMica, lodówka Liebherr - w trzecim sklepie u bardzo dobrego kumpla "odpuśćcie sobie tę zmywarkę AEG bo to włoszczyzna, strasznie kiepski i drogi serwis który za sam przyjazd woła 400zł, w ciemno brać Boscha! lodówkę jeśli pod zabudowę to tylko Liebherr a kuchenki możecie brać w ciemno Amice i Mastrecooka..." ![]() podsumowując stoję na - zmywarce Bosch - lodówce Liebherr -kuchence Amica bo znalazłam super designe z fajnymi funkcjami w świetnej cenie!
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
![]()
Czy są na rynku dostępne ZMYWARKI o takich mniej więcej wymiarach: wysokość : 67 cm szerokość 36 ??
A kto ma może taką zmywarkę kompaktową? Opłaca się kupić na 3 osobową rodzinę?
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2008-10-22 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
oj chyba taka zmywareczka jest za mała, talerze widać na zdjęciu się mieszczą, a co jak oprócz nich będziesz chciałą wrzucić garnki i patelnie z obiadu? my na 2-osobową rodzinę mamy standardowo wysoką, tylko szerokość 45cm i czasami przydałoby się jeszcze trochę miejsca.
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Nie ma zmywarek 36 cm, najwęższe są 45cm, w węższej nie dało by się umieścić mechanizmu myjącego.
Te kompaktowe zmywarki to są raczej dla osób które przynoszą gotowy obiad do domu i myją kilka talerzy, nic więcej, poza tym stawia się je na blacie, nie są pod zabudowę.
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
nie polecam tak malej zmywarki. strasznie malo sie do nij miesci. dobra jest dla jednej osoby lub 2 osob, ktore malo gotuja.
![]() |
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
gorzej jest juz z tymi kuchenkami z plytami.
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Jak poradziłyscie sobie z ustawieniem twardości wody w zmywarce,fabrycznie ustawiona jest na 4 ale ma możlowiści od 0 do 7,w instrukcji jest tabela przeliczników zaś na stronie wodociągow twardośc wody podana jest w ph a nie dH i innych potrzebnych wg boscha do ustawień?i jeszcze wartość malejąca to woda twradsza czy miększa paradoksalnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Przyczajenie
|
Witam
Czy ktoß ma moze jakas opinie na temat lodowek side by side sharpa chodzi mi konkretnie o model SJ-F78PESL lub ktoromkolwiek z serii, a moze znacie cos podobnego innych firm? A oto link http://www.twenga.pl/cena-SJ-F78PESL...azarka-29333-0 Lukasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Podróżniczka
|
Też jestem na etapie kupna kuchenki, lodówki i jeszcze pralki. Facet w miarę dobrym sklepie polecał lodówki Liebherr i Polara. Wzięliśmy Polara. Co do pralki od początku miał być Whirpool 6th sense ładowany od góry. Kuchenkę [elektryczną] facet polecał Amice. Ładny design i niby się nie psują. Chcieliśmy Mastercooka, ale ciężko dostać coś fajnego w przystępnej cenie. Więc pewnie padnie na Amice. Mimo wszystko po tym co się czasem słyszy o Amince, jestem zdziwiona, że robi dobre kuchenki.
![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-11-13 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza ineteresuje mnie ten ekspresowy?? ile minut? ja obecnie mam candy ale juz była 3 razy naprawiana i znow sie pi...rzy i juz nie mam do niej siły ![]() Cytat:
to zmywarka w sam raz dla kawalera ![]() ja mam wirpoola, juz 4 rak i bardzo sobie ja chwale, zatkała sie tylko 1 raz , ale wyłacznie z mojej winy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#315 | ||
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() O odkurzeniu piasku z butow czy dywanu nie ma co marzyc chyba ze po calym dniu ladowania przez pierwsze 5 minut bo po 10 juz go trzeba ladowac. Mam Philips Daisy, moc niech bedzie z Wami, bo w odkurzaczu jej nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogolnie mam ja rok, jest bardzo cicha, "nie wychodzi" z lazienki, podczas wirowania bardzo delikatnie "drzy" nic z niej nie spadnie, bardzo latwa w obsludze (wersja dla TZ: "koleczko z kreseczka" + "30 z piorkiem" = "pierzemy koszule" ![]() Ma wade - czasem proszek nie dokladnie sie wyplukuje z pojemnikow podczas prania, po zakonczeniu prania czasem trzeba wyjac pojemniki i je umyc. aniolek ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-11-28 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Wiem, że już sporo było na temat zmywarek, ale mam pewną wątpliwość i chciałabym ją rozwiać. Otóż kilka lat temu aby mieć czyste naczynia przy korzystaniu ze zmywarki, to trzeba było najpierw zrzucić resztki jedzenia (co jest oczywiste), potem naczynia przepłukać, załadować do zmywarki, swoje odczekać, następnie wytrzeć naczynia (bądź tylko dotrzeć) no i kieliszki czy szkło generalnie i tak było niefajne. Teraz podobno wszystko jest lepsze i dokładniejsze, przynajmniej wg reklam i sprzedawców, ale wolałabym się jednak upewnić u kogoś bezstronnego, a niestety nie mam znajomych z "nowoczesnymi" zmywarkami.
Planuję zakup zmywarki, ale jeśli w zasadzie i tak wszystko musiałabym sama robić, to po co mi zmywarka. Czy faktycznie dzisiejsze zmywarki same myją i suszą, a jakość ich pracy nie pozostawia żadnych wątpliwości lub zastrzeżeń, a jedyną pracą to wyrzucenie resztek, załadowanie naczyń do zmywarki, a potem wyjęcie i podanie czyściutkich prosto na stół???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Z obserwacji u znajomych (mam kupioną już zmywarkę tylko czekam na przeprowadzkę...) - resztki zrzucają ale nie płuczą. Potem tylko nastawiają na mycie z "namaczaniem".
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
witam przymierzam sie do kupienia lodowki zmywarki i pralki w sklepie internetowym. czy ktoras z was wie cos o sklepie www.maximedia.pl ?? chciałabym tam zakupic wiekszosc rzeczy no ale jeszcze zadnej opini o tym sklepie nie słyszałam... czy ktos cos wie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Osobiście polecam zakupy przez internet nie tylko rtv/agd, ale także innych różnistych rzeczy. Sprawdzonym przeze mnie sklepem jest Sklep AGD 123agd.pl. Polecam go wszystkim znajomym i są zadowoleni. Ale jakiej opini by sklep nie miał zgadzam się z przedmówcą, że najlepiej brać za pobraniem z możliwością sprawdzenia przy odbiorze. Pozdrawiam i czekam na sprawozdanie z zakupów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
witam,
wpislalam w wyszukiwerke ceneo - pozniej nazwe i numer zmywarki(wczeniej obejrzalam ja sobie w media markt), znalazlam najkorzystniejsza cene oraz oplate za dostawe. Przywiezli, obejrzalam i zaplacilam...zmywarka byla tansza w sklepie internetowym od media markt o ponad tysiac zlotych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie sklepy internetowe maja czasem niewiarygodnie niższe ceny, ostatnio oglądałam laptopy i taki który sobie wybrałam też było o tysiaka tańszy w internecie.
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Heh, mnie czeka zakup całego osprzętu AGD wiosną. Na wtedy przewidziany jest odbiór naszego mieszkania (
![]() Jeśli chodzi o pralkę, zmywarkę, piekarnik, tu pewnie nie będzie problemu. Wiem, czego chcę i na co zwracać uwagę. Za to płyty grzewcze to dla mnie czarna magia. Rozpiętość cenowa gigantyczna, mnogość funkcji też, a ja właściwie zawsze gotowałam na gazie. Podpowiedzcie na co zwracać uwagę. Na pewno chcę mieć sterowanie sensoryczne, niezależne od piekarnika, 4 palniki. I tyle wiem. ![]() Czy są jakieś parametry, które decydują o tym, jak szybko płyta się nagrzewa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatecznie postawiłam na płytę indukcyjną. Właśnie do mnie doszła - kupując przez internet zaoczszczędziłam na niej...700zł!!! teraz czeka mnie tlyko dokupienie do niej garnków bo stare i tak miały zostać wyrzucone. Dla mnie ważne było to, ze ma pole Booster, automatyczne rozpoznawanie naczyń oraz ich wielkości, możliwość zaprogramowania czasu gotowania. Oczywiście ma sterowanie sensoryczne - zaproponowane kiedyś przez znajomego w sklepie - bo gdyby zepsuł się piekarnik to płytą zawsze można sobie sterować osobno.
Kupując piekarnik i okap udało mi się wynegocjować dodatkowo rabat - poobcinali końcówki w cenach ale zawsze to coś. Kupując zmywarkę przez neta mam również 400zł w kieszeni więc warto w sklepach się rozejrzeć, pomacać a w necie przez Ceneo poszukać gdzie najtaniej. W moim przypadku okazało się, że cena podana w Ceneo nie była najtańsza za to przesyłka dużo mniej i suma ostateczna była bardziej atrakcyjna od pozostałych. Ogółem nie udało mi się kupić wszystkiego w jednym sklepie internetowym. Oparłam się aż na 3 ale reasumując było BARDZO warto.
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2008-12-04 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Czyli do płyty indukcyjnej trzeba mieć specjalne garnki? Te zwykłe się nie nadają?
I co to jest to pole Booster? Może głupio pytam, ale jak już wspominałam, w kwestii gotowania na prąd jestem zupełnie zielona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Pole Booster sprawia, że nagrzewa sie ono do nastwionej temperatury w jak najkrótszym czasie. poza tym po zdjeciu z niego garnka natychmiast się samoczynnie wyłancza. Garnki do kuchni indukcyjnych to wszelkie garnki do których przywiera magnes - można sobie przed zakupem sprawdić w sklepie. Wcale nie trzeba wydawać masy kasy na firmowane gary. Funkcja rozpoznawania garnków powoduje, ze kuchenka nagrzewa tylko powierzchnię wielkości garnka. W sumie płyta nigd nie jest gorąca bo podgrzewanie, gotowanie odbywa sie na zasadzie indukcji - wymiany ciepła między zwojem pod płytą a wnętrzem gara - poczytaj o tym w necie. Poza tym indukcyjna różni sie od ceramicznej tym, że moze zużywac nawet 25% mniej prądu. No i na powierzchni płyty indukcyjnje po wykipieniu nic nie przywiera a ni się nie przypala bo jest letnia. Aaa i nie wazne jakiej firmy kupujesz tę płytę - i tak robi je jedna firma a np. Amica, Mastercook opatruja je swoim logo.Jakość więc każdej firmy wyrytej na płycie jest taka sama.
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
No właśnie się wczoraj doedukowałam w tej kwestii. Znalazłam dość wyczerpujący wątek na gazecie. Zastanawia mnie tylko kwestia bezpieczeństwa dla zdrowia takiej płyty...
I w ogóle jej wady. Bo poza tym, że trzeba mieć specjalne garnki i że nie wykrywa tych najmniejszych, nic nie znalazłam. Ciekawe też jak to z jej żywotnością, bo na rynku w sumie od niedawna jest. Którą płytę wybrałaś? Zdaj relację, jak trochę na niej pogotujesz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
witam
![]() planuję zakup zmywarki wolnostojącej. Zdecydowałam się na firmę Bosch. I tylko tyle . Nie wiem czy brać 60-tkę czy 45-tkę. Czy w tej węższej zmieszczą się garnki, znajome straszą mnie że nie. Nie wiem nic na temat zmywarek, przejrzałam w necie kilka stron i jestem zielona. Chciałabym kupic w necie, jakie sklepy polecacie? Chciałabym tez przy okazji dobre żelazko, czy słyszałyście o marce Taurus? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Zdania są różne. Pewnie zależy od wielkości i ilości garnków. U mnie w domu jest 45, normalne garnki się mieszczą. Gorzej z patelniami, szczególnie tymi większymi, i z dużymi garami. Generalnie na 4 osoby ta 45 jest trochę za mała. Czasem zmywarka chodzi dwa razy dziennie. Przydałaby się 60 z połową wkładu.
Z kolei na nowe mieszkanie planuję zakup właśnie 45, bo 60 na dwie osoby będzie zdecydowanie za duża. Boscha polecam. Rodzice mają już 11 lat i nic się z nią przez te lata nie działo. Ostatnio musieli tylko wymienić koszyczek na sztućce i kółko w jednej prowadnicy do górnej szuflady. No ale po 11 latach używania na okrągło to raczej niewiele. ![]() Ja zastanawiam się nad Boschem SRS53E32EU i Whirlpoolem: albo ADP 658 albo ADP 688. Ale zakup za jakieś trzy miesiące, więc jeszcze sporo może się zmienić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
mi wszyscy doradzają 60tkę (jesli tylko jest miejsce w kuchni)
znajomy sprzedawca polecil albo electrolux albo bosch
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.