|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
proponuje zakupic w currysie przez neta wychodzi taniej lub argosie tez przez net.
dla mnie wazne jest tez to zeby gorny kosz mozna bylo podwyzszac jak na dole trzeba wstawic wieksze rzeczy. ja ma tez 45 cm Aristona.
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
i jak zadowolona?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
owszem bardzo
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
a ktora masz? bo ich tez cala masa
![]() kurcze lece do mojej mamy do polski, pojdziemy poogladac zmywarki, ale pewnie jak sobie jakas upatrze w polsce to jej nie znajde u siebie ![]() jeszcze musze w odkurzacz zainwestowac bo moj wydaje ostatnie tchnienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
BAN stały
|
Jeśli chodzi o stronki internetowe ze sprzętem AGD, to ja znam jedną: moderni.pl- moja znajoma korzystała z ich oferty i była bardzo zadowolona, więc myślę, że jeśli ktoś szuka, to warto na nią luknąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
ja kupilam lodowke, zmywarke i kuchenke mikrofalowa na electro.pl, szybka dostawa, ceny tez przystepne, no i wszystko bylo cale i zdrowe przy dostawie, takze ten sklep moge polecic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Przyczajenie
|
Pomocy dziewczyny!
![]() znalazało sie troche kasy i zaczynam czaić się za lodówą... Co myślicie o lodówkach side by side? Mam w kuchni miejce i taka mi sie marzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
o lodowki niedawno ja przerabialam. starsznie mi sie podobaly, miejsce w kuchni by sie znalazlo. ale porownalam zuzycie pradu to raz. dwa, na boga co ja bym tam trzymala??
![]() zalezy od potrzeb. jak masz liczna rodzine to pewnie warto. ale na sztuk u nas 2 i 1/5 absolutnie nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
paolka też mi się podobają te lodóweczki, albo lodówy raczej
![]() Ale faktycznie trzeba zwrócić uwagę na to czy taka pojemność nam potrzebna. Zalazłam podobną do tej którą pokazałaś, też samsung, model z 2007roku, ma wszystkie funkcje z twojego typu, ale jest o 2tys. tańsza KLIK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Przyczajenie
|
jak chcesz poszalec z side by side to polecam CI sharpa, sa takie modele, ktore maja na calym dole zamrazarnik - wiecej sie miesci a u gory chlodziarke - duuuzo lepsze rozwiazanie jesli chodzi o pojemnosc. sa dwa modele, roznia sie wysokościa i tanszy kosztuje w media markt 7499, co oznacza, ze w necie na pewno mozesz taniej znalezc.
jesli znowu chodzi o zwykle, ale efektowne, to polecam http://www.bosch-home.pl/produkty/ch...tion/list.html moje faworytki, zwlaszcza kremowa. drogie, bo widzialam w sklepach za 4999, co oznacza ze na necie pewnie do 1000 zl taniej moze sie gdzies znajdzie. ale piekne te lodoweczki z bliska, naprawde... pzdr carlitka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki powiedzcie mi prosze, na co zwraca sie uwage przy kupnie pralki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Pojemność, zużycie prądu, wody, ilość obrotów, wymiar pralki, no i jakie ma programy, np. szybkie pranie, pranie z opóźnionym startem, łatwiejsze prasowanie... A najważniejsze, to patrzy się na to, na co nas stać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pralkę z wyświetlaczem który pokazuje ile minut zostało do końca prania, bardzo sobie tę funkcję chwalę, zresztą wydałam 200 zł więcej żeby to mieć i jeszcze timer. Ważne jest też to czy pralka jest dobrze wyważona, żeby nie latała po całej łazience podczas wirowania i prze to bardziej hałasowała.
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda pralka ma odkręcane nóżki, którymi już u siebie w domu ustawiamy pralkę do "naszego poziomu" podłogi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zawsze te takie bajery są warte zachodu |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja nie ma wyświetlacza LCD (kupowałam 5 lat temu- wtedy takich bajerów jeszcze nie było), programy ma standardowe w pokrętle, ma tylko taki wyświetlacz zegar. Ja sobie tę wyświetlanie czasu bardzo chwalę, bo zawsze mu rodziców mnie denerwowało to że nie wiem kiedy się pranie skończy, teraz wiem czy lepiej poczekać do końca czy wyjść pozałatwiać inne sprawy.
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od kąd tamto cudo techniki zalazło (wtedy jeszcze kawalerkę) i moich sąsiadów to pranie robie jak jestem w domu - koniec i basta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Kochane, a może poradzicie coś i mnie. Wyposażam od podstaw kuchnię w AGD do zabudowy. Wstępnie mój wybór padł na:
- lodówkę Whirpool 489 - zmywarkę Amica ZIA 6628 - kuchenkę retro Amica; płyta gazowa PG 7520 i piekarnik EBR7331 - okap Teka Ventoline Sama nie wiem już co myśleć, bo starałam się wypośrodkować między dobrymi parametrami technicznymi a przyzwoitą ceną. Tymczasem czytam na forach, że zmywarka nie domywa, whirpool się zaraz psuje itp. Macie jakieś doświadczenia na temat wymienionych przeze mnie sprzętów? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tej amici to bym chyba zmienila.. nie jest to zbyt polecana firma, dosc slaba jakosciowo... lepiej dolozyc troszke pieniazkow i kupic cos naprawde porzadnego, tymbardziej ze ma to byc na dluugie lata ![]()
![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- ja mam pytanko dotyczące zmywarek, sama nie znam się całkowicie na tym sprzęcie:/ Wywnioskowalam z tego wątku, że są zmywarki 45 i 60. Jak na razie jestem w domu tylko Tżtem (na dodatek nie robimy codziennie obiadków), więc pewnie i 40tka by dała radę. Tylko poczytałam troszkę i część właścicielek zmywarek 45 narzeka na brak miejsca na większe garnki czy patelnie. w dalekiej przyszłości pewnie będzie dziecko, więc może zakup od razu 60 będzie bardziej przyszłościowy. i teraz moje pytanko- czy duża jest różnica w pobieraniu prądu przez 45 a 60? Chodzi o to, że jak teraz kupię 60, a na dzien dzisiejszy mam zazwyczaj malo naczyń do zmywania, to czy jest jakis program albo funkcja tych wiekszych zmywarek, co bym mogla oszczędzić:/ nie chcę z jednej strony kupic 45 bo teraz mi to wystarczy, a za 5 lat wymieniać na większą. Jeśli chodzi o miejsce w kuchni to nie ma problemu- wejscie wszystko. Tylko też nie chcę kupować 60tki i przez najbliższe lata czuć przerost formy nad treścią:/ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
powiem ci tak - moi rodzice plus nas dwie i jedna 45zmywarka dawal rade spokojnie. i to jescze zmywarka sprzed 13 lat, gdzie dolna polka nie sklada sie takze garnki tak po skosie.
a moja ciotka na 60 - tke to zbiera talerzy 3 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
ja bym nie pchala sie w 45-ke
![]() ![]() a siostra TZa z mezem maja 60-ke na dwie osoby i tez robia jedno mycie dziennie ![]() wiec jak widac - to indywidualna kwestia ![]() ![]() jak ze zuzyciem energii to nie wiem, ale nie powinno byc wielkiej roznicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o zmywarkę to też jestem za tym żeby kupić 60 a nie 45. Ja mam na wprawdzie 45, ale nie miałam innego wyboru z powodu braku miejsca w kuchni.
Z założenia zmywarkę włączam codziennie żeby nie śmierdziało, no i czasem nie jest do końca wypełniona, ale jak coś więcej robię w kuchni to niestety wszystko się do niej nie mieści, a jest nas tylko dwoje.
![]() |
#476 |
szeryfcio
|
Też radzę 60.
![]()
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Bardzo proszę Was o pomoc. Potrzebuję kupić "na gwałt" piekarnik pod zabudowę (elektryczny) i płytę gazową. Problem jest przy bardzo niskim budżecie niestety ![]() Wstępnie wybrałam Polar http://www.ceneo.pl/2013766 ale mam wątpliwości czy zdecydować się na klasę B? no i czy funkcji piekarnika mi starczy? (w sumie chyba tak bo nie przewiduję większych szaleństw w zakresie pieczenia ![]() ![]() a może Amica GHT 74212 z NEO24.pl ? lub Mastercook MPW6 FL + MPW-4GL X Wiem, że w tej cenie cudów nie będzie, ale może macie jakieś propozycje? Jestem z południa, więc firmy które zajmują się dostawą na ter. woj. Śląskiego mile widziane ![]() Pomocy bo zaraz zwariuje czytając te wszystkie opinie ![]()
Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami Edytowane przez kejti85 Czas edycji: 2009-07-10 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Ponadto, bardziej się opłaca puścić 60 co dwa dni niż 45 codziennie (jakby co). I oszczędzasz też na środkach czystości ![]() Na 45 jest tego trochę za dużo, no ale oczywiście też wrzucam ![]()
![]() |
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
Oj marzyłam sobie o tej side by side i się na marzeniach skończyło w sumie to jak podliczyłam koszty prądu i to co tam będę trzymać to mi wyszło, że dla mnie się to nie opłaca i tylko by ładnie wyglądała a polowa pusta by pewnie była :/
może następnym razem, bo pewnie za parę lat trzeba będzie wymienić, bo teraz to taki szajs robią że co 5 lat nowe trzeba kupić. na razie wzięliśmy tą: lodówka ariston no i na razie jesteśmy zadowoleni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.