|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
![]() ![]() troche sie musielismy pobawic z wniesieniem jej do domu i do kuchni, bo troche jest za szeroka jak na nasze drzwi, ale na szczescie producent o tym pomyslal i instrukcja zaczyna sie opisem jak sciagnac drzwi lodowki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
kupuje sprzęt do kuchni prosze o radę!
Witam, chcialabym sie was doradzic co do sprzętów które planuje kupic do kuchni.
Wybrałam : -zmywarkę Siemensa SE 64M364EU - płytę indukcyjną Samsung CTN36E004 lub płyte Aristona KIC 642 C/HA NIE WIEM KTÓRA WYBRAĆ.... :/ - mikrofala taką najzwyklejsza Mastercook - nie potrzebna mi wypasiona - -piekarnik Ariston Open Space - lodówke sbs Samsung głównie potrzebuje rady w kwestii : - czy miał ktos do czynienia z ta zmywarką siemensa i jak sie one generalnie ( z tej polki cenowej) sprawdzają. - nie bardzo wiem którą płyte wybrać bo sie kompletnie na tym nie znam, a panowie w sklepie agd roznie radza - wiadomo wg wlasnych zysków ![]() na piekarnik wlasciwie jestem w 100% zdecydowana, chcialabym zasiegnac tylko opinii co do Firmy HOTPOINT Ariston no i lodówka - nie wiem czemu ten samsung jest tanszy o ok 2 tys od innych modeli tej firmy , nikt nie potrafi mi udzielic fachowej odpowiedzi.... szmelc ??? Dzieki z gory
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kupuje sprzęt do kuchni prosze o radę!
Jest taka zasada: nie kuuje się AGD na A: Ardo, Ariston Amica- najczęściej odwiedza się serwisy. Wykonane są z najtanszych chinskich podzespołów.
Mam pierkarnik Gorenje-swietny, warto dać więcej, zmywarkę Bosh- b. oszczędna-widać po nadpłatach ![]() dnie wyglądają czarne ceramiczne płyty gazowa. Niestety strasznie widac tez kurz i każdą plamkę wody. Lodówa Siemens, świetna i b. ergonomiczna. Pamiętaj by sprzęt był klasy A, A+. A wiem, żeby nie kupowac pralek na A i Samsung ![]() A propos Samsunga. Jak mówia koledzy: jak ktoś produkuje wszystko, to nic nie robi porządnie;-) Samsung, zwany Szajsungiem;-) Popatrz na Siemensa, Bosha, Gorenje, z tanszych Elektrolux. Apomnij o Aristonie!
Edytowane przez muron Czas edycji: 2009-08-16 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten piekarnik Ariston zostal mi polecony - podobno b.dobry. Mowila mi to osoba ktora go posiada. Sama nie wiem. Ze zmywarka Siemensa mam o tyle problem, ze ta sama zmywarka w jednym sklepie kosztuje 1500 zl a w innym 2000 zl , dosc duzy rozrzut. Zastanawiam sie co jest nie tak z ta za 1500 zl, bo jak patrze na zawartosc to maja w sobie to samo. Płyte wybrałam Samsunga bo z kolei slyszalam ze Elektrolux ktory chodzi w podobnej cenie jest skladany w chinach lub turcji.... :/ Na drozsze mnie nie stać. Widziałam co prawda taka płyte Teka w miare rozsadnej cenie... Lodowke wybralam tez Samsunga , nie Siemensa... Natomiast co do Bosha- wiem ze pralki Bosh sa b. awaryjne dlatego obawiam sie zmywarki tej firmy, ale wybrałam Siemensa wiec moze jakos pochodzi. No to mi zabiłaś cwieka z tym aristonem.... Napaliłam sie na ten piekarnik ![]()
![]() |
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
z tymi A czyli sprzętem awaryjnym to nie przesadzajmy
rankingu nikt nie prowadzi i każdej marki sprzęt odwiedza serwis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
ale nie porownujmyamici, ardo, aristona do boscha gorenje liebhera, jak fiat i volvo;-|)
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Ciekawa zasada z tym "na A"
![]() Ja od jakiegoś czasu mam podstawy sądzić, że np. amica jest jedną z najmniej awaryjnych firm. Dwóch znajomych na pralki firmy ariston i też są bardzo zadowoleni. P.S. Fajnie, że choć jedna ze znających się wie muron wie, że BOSCH to BOSCH, a nie BOSH. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawiasem mówiąc, to teraz wszystko wykonane jest z "najtańszych, chińskich materiałów". Jedną nogą siedzę w transporcie międzynarodowym to widzę gdzie i co się wozi ![]()
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
mja mama lodówke Amici naprawiała juz na gwarancji, potem kilkakrotnie. Ja nie wymysliłam tego
![]() W mikrofalę 6eż bym nie inwestowała. Nawet jak ma tzw. funkcję grill, to mikrofala nic nie zgriluje;-)
![]() |
![]() |
#490 | ||
Zakorzenienie
|
Jedna jaskółka wiosny nie czyni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
No nie właśnie, bo jedne maja wiecej elektroniki a inne mniej, z reguly to co jest skromniejsze rzadziej sie psuje
![]() I co do pralek .. nie wiem jakie sa pralki na A ![]() ![]() ![]() Wiec pralek na "i" tez nie polecam !! Reasumujc dowiedzialam sie ze : na A nie bo Amica i Ariston sa BE na B tez nie bo BOSCH lubi byc awaryjny - ale to slyszalam tylko odnosnie pralek. na E jak Electrolux - to z kolei składane w TUrcji i Chinach, ponoc zdziadziało -S jak Szajsung ![]() Ile osob tyle opinii i kazdy mowi co innego hehe. Kiedys Whirlpool mial dosc dobra opinie. Teraz cos znowu sie podziało z nim.... Dochodze do wniosku ze co nie kupie , na jaka by to litere ni ebylo i tak wyladuje w serwisie , przy odrobinie szczescia bedzie bezawaryjne ![]() Zastanawiam sie nad pralka nad F - Frania - ta na pewno bedzie bezawaryjna ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#493 |
BAN stały
|
Jeżeli chodzi o zmywarkę - zdecydowanie polecam Boscha. Posiadam ją już 6-7 lat i spisuje sie rewelacyjnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie napisałam- ze to samo, żadnego skomplikowanego mechanizmu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam pewnosci czy zrodlo informacji jest prawdziwe, nie slyszalam na wlasne uszy ani nie widzialam na wlasne oczy ![]() Dlatego pytam na tym forum, bo po prostu nie wiem jak jest faktycznie. Z jednej strony nie chcialabym kupowac sprzetu ktory odchodzi powoli juz do lamusa, patrz zwykła płyta ceramiczna elektryczna, skoro od paru lat mamy na rynku nowsze produkty. Z drugiej jednak strony moje obawy budziła owa awaryjność sprzętu typu płyta indukcyjna , a to że głośno chodzi, a to że wiatrak, a to że nie grzeje... itp itd. Jednak poza wizytami w serwisie nic ztych kontrargumentów do mnie nie przemawia ![]() Zdecydowałam sie na płytę Electroluxa - EHD 60020P. Indukcj Nie wiem co miało znaczyć to "ACHA", ale napisałam szczerze ze na elektronice płyt indukcyjnych sie nie znam, wiec nie wiem co by dokladnie mogło sie tam zepsuć, bazuje na opiniach internautów ktorzy nazywają ten typ awaryjności problem eletroniki. Co do mojej płyty ceramicznej, przez te 7 lat kupilam kilka jesli nei kilkanascie specyfikow do czyszczenia. I jestem przekonana ze to wina płyty, niestety nie byla ona z wyzszej polki. Rysuje sie od garnków,mimo iz mam specjalne garnki z plaskim dnem przeznaczone do gotowania na płytach ceramicznych, to co kipi - oczywiscie da sie to wyczyscic, ale jednocześnie po 7 latach zauwazylam ze zaczyna zdzierac sie wierzchnia warstwa. Uprzedzam osąd iż moze niepoprawnie i nieumiejętnie ja myłam, albo szorowałam szczotką ryżowa ![]() Mam jeszcze problem typu : zmywarka. Nie potrafię sie zdecydować miedzy Siemensem a AEG Favorit. Cenowo wychodza b. podobnie. Tutaj tez prosiłabym o rade co do jakosc sprzetu. Siemens podobno porównywalny do Boscha, a z kolei dwoch znajomych mowiło mi o dobrej jakości zmywarek AEG z linii Favorit.
![]() |
![]() |
#496 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A mikrofalówkę mam Daewoo - kupiona w czasach, gdy inne metalowe, inoxowe mikrofalówki były dużo droższe - bardzo sobie ją chwalę. Lodówka - LG (inox, całkowita no frost - czyli nie tylko część chłodnicza, ale i zamrażalnik, wysoka, tryb wakacyjny etc.) - bardzo ją lubię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
mam zmywarkę Bosha- wszystko ok, poza długością programów;-)
![]() |
![]() |
#498 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Xantia bardzo Ci dziekuje za wszelkie "rady" a włacćiwie za wieczne wypominanie mi wszystkiego co napisze
![]() Nie wiem skad wynika taka ciągła frustracja z Twojej strony, ja tylko pytałam o porade w sprawie sprzętów. Ba!!! Nawet nie śmiałam atakować TWOJEJ super nieawaryjnej płyty !! Chciałam znac tylko opinie uzytkowników tego typu sprzętów czy to co wyczytałam w necie jest prawdą czy mitem. Widzę ze miałas dość ciekawy wieczór badz poranek czytając każdy wątek na forum elektrody, sprawdzając czy przypadkiem nie okłamałam piszac iz z tego zrodła zaczerpnełam informacje ![]() ![]() Zdziwiło mnie to ze aby uzyskać poradę musze wskazac miejsce, a najlepiej pewnie wkleic linki skad zaczerpnełam info o awaryjności płyt indukcyjnych . KOBIETO - przeciez ja sobie tego nie wymyśliłam sama, po prostu gdzies przeczytalam i chcialam dowiedzieć sie od DOŚWIADCZONYCH uzytkowników czy to jest prawda czy nie . A ty zachowujesz sie niczym producent płyt broniący swego towaru jak lew. Nie podoba mi sie ten sposob wymiany informacji dlatego dziękuje Ci bardzo za wszelkie wypowiedzi, ale prosze Cie jesli maja one miec charakter pewnego rodzaju "ataku" na moja osobe to bede wdzięczna za zaprzestanie. Ciesze sie ze od kilku lat uzywasz tego samego srodka do czyszczenia płyt, ja nie miałam takiego szczęścia, by wytrwać przy jednym na dłużej ![]() Ciesze sie także ze obaliłas poprze lekturę forum elektroda.pl mit o awaryjności płyt indukcyjnych ![]() Ja obalam także twoje zdanie na temat zniszczenia płyty przez środki - płyta zarysowała sie od garów - AHA!!! GARY MAM SPECJALNIE DOSTOSOWANE DO KUCHNI CERAMICZNYCH. - żeby nie było ![]() Miłego dnia !
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja po prostu nie lubię powielać niepotwierdzonych informacji, jaką było że na ww forum piszę się o jakimś wręcz kataklizmie nawiedzającym sensorowe sterowanie płyt. Bo takich wątków tam nie ma po prostu. Przeleciałam nagłówki w kilka minut i to wystarczyło. Więc Twoja informacja była po prostu NIEPRAWDZIWA, czaisz różnicę?
Ja kupiłam teraz płytę Teki (indukcję) i ZANIM podjęłam decyzję, prześledziłam wiele forów i jakoś na żadnym nie spotkałam się ani z awarią sterowania sensorowego, ani z problemem porysowania. Więc chyba problem nie leży w sprzęcie tylko jednak w Tobie? Przemyśl na spokojnie.
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Xantia doczytaj dobrze - podejrzewam ze nie znajdziesz w zadnych nagłowkach - UWAGA STEROWANIE SENSOROWE JEST AWARYJNE!.
Sledze ten temat od kilku tygodni i po prostu przewijalo sie kilkukrotnie ze im wiecej elektroniki tym czesciej MOGA wystapi problemy. Z tym sie chyba zgodzisz , prawda? ![]() Spedz kilka kolejnych wieczorow na tym nieszczesnym forum a na pewno doczytasz sie tego o czym teraz pisze ![]() A dla swietego spokoju bo juz nie chce mi sie troszyc piórek - TAK!!! JESTEM ZŁĄ KOBIETĄ, POPSUŁAM SWOJA PŁYTE CERAMICZNA, ZAJECHAŁAM JA SZCZOTKĄ RYŻOWĄ I PASTĄ DO SZOROWANIA JAVOX PROSTO Z OKRESU PRL'U, KTÓRA PRZETRWAŁA W BABCINEJ SZAFIE ![]()
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Pytanie dot.zmywarek:
Stosowałam do tej pory tylko tabletki calgonit bo myslałam że jak mam wszystko w jednym to juz wystarczy... a tu czytam:Używaj płynu nabłyszczającego razem z Tabletkami Klasycznymi Calgonit i Solą do Zmywarek Calgonit, by uzyskać DIAMENTOWY POŁYSK! ![]() jak Wy robicie??
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() iza na moim finisch'u napisali ze jak masz twardosc wody powyzej 26e (cokolwiek to znaczy) to wtedy mozesz chciec uzywac dodatkowo soli lub plynu nablyszczajacego. ale tylko wtedy kiedy masz NAPRAWDE twarda wode |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Tabletki się nie sprawdzały po prostu- zwłaszcza jak mam 45 cm zmywarkę, to detergentu było za dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
katakumba: ciesze sie, ze moglam dobrze doradzic
![]() ![]() a co do tabletek - gwizdze na diamentowy polysk i nie uzywam osobno nablyszczacza. sol mam zawsze wsypana, ale odkrylam tabletki 7w1 CLARO, place coś około 50 zł w sklepie http://www.ceneo.pl/2337935 i jestem bardzo zadowolona takze polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
też używam CLARO, a nawet pozwalam sobie do szybkiego programu używać tylko połówki tej tabletki
![]() sól mam wsypaną zawsze, nabłyszczać wlany na początku i jeszcze nie woła, bo krótko używam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam osobno soli czy nablyszczacza a i tak mam super efekt.
tak jest, zmywarka to moj zdecydownie najlepszy kolega |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...............
![]() |
![]() |
#509 |
zielony stworek
|
iza251 w zmywarkach mniejszych niż 12 kompletów tabletki często się w całości nie rozpuszczają... Poza tym proszek wychodzi bardzo tanio... 6zł/kg 20gram na zmywanie ok 0,12 zł jedno zmywanie,a tabletki 0,5 do 1 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
no fakt.jeżeli nastawię na krótkie 30 min mycie,tabletka czasem sie nie rozpuści do końca.przy dłuzszych cyklach oczywiscie tak.Proszku nie uzywałam ... a może uzywać na zmianę jeżeli chicłabym na krótkie mycie to proszek a dłuższe tabletka,można tak?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.