|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
a mnie teraz czeka kupno okapu kuchennego, czyste powietrze i przyjazna atmosfera są przecież najważniejsze w kuchni. Przeglądałam już nawet parę modeli i w oko rzuciły mi się okapy franke, ma ktoś któryś od nich?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Ja to nie wyobrażam sobie gotowania, smażenia i całego funkcjonowania w kuchni bez porządnego okapu. Mam u siebie narożny FDPA 904 XS i nie narzekam bo jest bardzo cichy, poza tym silniki PRO też należą do bardzo wydajnych. Spójrz na zdjęcie i oceń sama!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
W pełni się zgadzam, że w kuchni bez dobrego okapu ciężko jest wytrzymać. Oczywiście jeśli robimy tak coś poza kanapkami i kawą
![]()
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Przejrzałam Twój link i muszę powiedzieć, że nawet fajnie to wszystko wygląda ale niestety odpada bo szukam czegoś narożnego. Czegoś właśnie takiego w stylu okapu CECYLII! Dużo za niego dałaś? Bo już widzę go u mnie w kuchni jak zamykam oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Przetestowałam wiele środków, włącznie z tymi reklamowanymi (moim zdaniem przereklamowanymi). Mam w swojej zmywarce krótki program na 30 minut (60 stopni). Domywa nawet te naczynia z poprzedniego dnia. Tabletki oczywiście się nie rozpuszczą do końca, ale proszek jak najbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
przebrnelam przez caly watek, pisalam notatki i troche sie dowiedzialam po
1. zmywarka 60 najlepiej bosh 2. kuchenka amica, mastercook 3. lodowki liebherra, ariston, wirpool, elektrolux 4. piekarniki mastercook 5. najlepiej porownac ceny na caneo.pl 6. zamawiac z netu bo taniej moze cos pomylilam asiulkaa pytanie jestes z poznania, na jakies stronie sprawdzalas twardosc wody ? i jaki model zmywarki posiadasz? pozdrawiam I. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
BAN stały
|
Dobra robota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Ja głosuję za zmywarkami i pralkami AEG. Najrzadziej się psują, mają świetne funkcje, których brak w innych sprzętach (np. pralki AEG mają funkcję Time Manger, że każdy ustawiony czas prania można zmniejszyć dokładnie o połowę, a w tych najnowszych modelach - samodzielnie ustala się czas prania; zmywarka ma funkcję zmywania lekko brudnych naczyń - 20 i 30 minut) i niezły design. Wyposażyłam już kilka domów w AEG.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Jak myslicie - jeśli dam lodówkę o wysokości 122 cm a nad nią w jednym słupku piekarnik z mikrofalą o wysokości 46 cm, czy będzie w miarę wygodnie z niego korzystać? Czy któraś ma takie rozwiązanie w kuchni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
najlepiej zaznacz sobie na scianie dokladnie gdzie bedziesz miala drzwiczki od mikrofalowki i bedziesz wiedziec czy z twoim wzrostem bedzie ci ok
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Z tego co kojarzę to nie możesz nad lodówką mieć piekarnika, ale musisz się jakiegoś elektryka spytać. Ale coś mi Ojciec ostatnio tlumaczyl, że spięcie czy coś i dom wybucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Mikrofala to tak, ale piekarnika bym tak wysoko nie stawiała, bo wyciąga się z niego gorące naczynia i będzie to bardzo nieporęczne, łatwo się będzie poparzyć od gorących drzwiczek (nie dłonie tylko tę część bliżej łokcia). Ja mam piekarnik na wysokości blatu (około 80 cm) i nad nim mikrofalę i sprawdza się to bardzo dobrze, ale wyżej piekarnika bym mieć nie chciała.
![]() |
#526 |
Raczkowanie
|
Dzięki za rady! Muszę to wszystko jeszcze raz przemyśleć i dokładnie obejrzeć piekarnik w sklepie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
szeryfcio
|
Czy to wygodne nie wiem, nie miałam takiego układu. Natomiast jeśli chodzi o kwestię czy można, bo była tu poruszana, to ostatecznie można, nic nie powinno się stać, chociaż zawsze trochę ciepła piekarnik wydziela. Na pewno nie powinno się robić odwrotnie, czyli piekarnik pod lodówką, bo ciepło z piekarnika idzie do góry.
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
piekarnik nie powinien być tak blisko lodówki bo będzie ją niepotrzebnie grzał. a co do wysokości to moim zdaniem będzie ci nie wygodnie bardzo ale dobrze będzie jak sobie zaznaczysz na ścianie i sama sprawdzisz
![]() co do cen mebli to owszem dużo jest tańszych. np moja lodówka kosztowała w sklepie 1500 w internecie 1380 z tym że 100 zł kosztował transport także te 20 zł ryzyka nie było warte ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
łał - przeczytałam całość!!
Ja się właśnie przymierzam do zakupu pralki. Zastanawiam się nad Whirpoolem i AEG. Proszę użytkowniczki takich firm o podanie konkretnych modeli. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#530 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...h_lodowek.html dla mnie to szok.. zresztą słyszałam że na samsunga często mówią szajsung ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz to juz wszystko jest chinszczyzna ![]() moja lodowka to na szczescie inny model i sprawuje sie swietnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z lain, przyznali się i naprawiają błąd, a przecież mogliby próbować zachować to w tajemnicy, a usterki w produktach ma wiele firm, ile samochodów ma co chwilę wymienianą jakąś rzecz, bo okazuje się że jest wadliwa.
![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Z tym samsungiem - szajsungiem to jestem za. Mam komórkę tej firmy ale na jakiś większy sprzęt to nie odważyłabym się, bo co z tego że ładne skoro trefne.
Od ponad tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką pralki Whirpool. Ma wszystko to co chciałam, czyli: wsad z przodu ![]() wyświetlacz! dużo przydatnych programów prania (najkrótszy półgodzinny), opcję opóźnienia i wyważenia (czyli że pralka dobiera sobie wodę adekwatnie do ilości włożonych ubrań) oraz 1100 obrotów, które można sobie dowolnie zmniejszać. <Szkoda, że jeszcze nie prasuje i nie odkłada ubrań do szafki ![]() Oby służyła na długie, długie lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
ja mam pralke indesitu i najlepsza funkcja to obrotu 1400
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
A na jakiej podstawie twierdzisz że trefne, jeżeli posiadasz tylko jeden sprzęt tej firmy, który się nie popsuł? Może płacą Ci za to że reklamujesz innego producenta?
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo przebrnęłam żeby znaleźć akurat tę praleczkę.. a zdanie o samsungu mam takie a nie inne, gdyż moi bliscy znajomi (gospodynie domowe oraz pan zajmujący się serwisem pralek) nie wyrażali dobrych opinii o tej firmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
BAN stały
|
ja jednak nie kupiłabym żadnego poważnego sprzętu z szajsunga.. wiele opinii słyszałam negatywnych i wolę nie ryzykować.
dla mnie wiodąca marka to np. LG. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
Ja cały sprzęt kuchenny czyli zlew i baterię, płytę gazową, piekarnik, lodówkę, zmywarkę i okap wybrałam z firmy TEKA. Jeszcze nie używam tego sprzętu bo dopiero kończę remont ale ze wstępnych obserwacji mogę powiedzieć, że zlew będzie chyba trudno utrzymac w czystości, zostają na nim smugi po każdym myciu i żeby ładnie wyglądał trzeba za każdym razem lekko polerować - wybrałam ten model
http://www.teka.com/html/cat/prod.ph...t=Zlewozmywaki Szklana deska świetnie wygląda ale jest to chyba zbędny gadżet, myślę, że w czasie codzienniego użytkowania będzie raczej przeszkadzać niż służyć. Ale generalnie wszystko wygląda solidnie i fajnie, zobaczymy jak się będzie sprawdzać w praktyce. Może któraś z Was ma doświadczenia z produktami TEKI? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
ja mam zlewozmywak z tej firmy i powiem szczerze, że średnio jest zadowolona. jak zostawi sie mokry to okropnie wyglada jak wyschnie, wiec ciągle trzeba go polerowac, a jak zostawi sie w zlewie jakies naczynie do odmoczenia to na zlewie zostaja jakby rdzawe slady... ogolnie jak za takie pieniadze to nie jest wart kupna
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.