Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 14:08   #691
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

ogólnie moulinex ma słabe sprzęty mikser wytrzymał może z niecały rok i nie nadawał się do naprawy
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 07:52   #692
asiulkaa
Zakorzenienie

megusiaa nie wiem jak bardzo ma być automatyczna, żeby zasłużyć na to miano więc napiszę jak działa.
Szatkownica wygląda tak: http://www.rtvagd.sklep.pl/zelmer/sz...d=8645&suffix=
podłączasz ją tak jak maszynkę, metalowy bęben się obraca i szatkuje. Obsługa wygląda jak w maszynkach do mięsa czyli wrzucasz o chcesz od góry i dociskasz i spada starte. Jeżeli dana rzecz jest za duża żeby się zmieścić w otwór to tniesz na mniejsze.
Są 4 bębny. Jeden do cięcia w plasterki np. ogórki na mizerię, pewnie można też tą końcówką pociąć kapustę do surówki- osobiście jeszcze nie testowałam, drugi do ścierania np. ziemniaków na placki ziemniaczane, trzeci to małe oczka na np. marchewkę do surówki, czwarty to duże oczka do np. starcia sera do zapieczenia.
Te bębny to odpowiedniki tego co się znajduje na ściankach takiej ręcznej tarki.

Ja planuję obecnie kupić sobie tę wyciskarkę do soku, mam obecnie taką maszynkę ręczną w spadku po babci, ale zajmuje sporo miejsca wiec chętnie ją zamienię na mniejszą dostawkę.
Stary 2010-04-20, 08:36   #693
oliwka__
Zakorzenienie

A ja nadal szukam okapu i nie wiem co wybrać jakiej firmy okap wyspowy w literkę T najlepiej bo te okrągłe jakoś za mną nie przemawiają.

Natomiast kupiłam pralkę LG F1022ND Slim DirectDrive za 1315 plus przesyłka i suszarkę HOTPOINT ARISTON AQCF 851 BU (EU) 1661 plus przesyłka dobre opinie miała a poza tym podoba mi się a mama sobie chwali bardzo pralkę tej firmy. Teraz czekam aż mi przywiozą i zacznę pranie
Stary 2010-04-20, 08:48   #694
megusiaa
Rozeznanie

asiulka i w ogole dziewczyny dziekuje
wiec pani w sklepie nie byla za bardzo zorienotwana do czego ma sluzyc ta maszynka z szatkownica - bo faktycznie dopiero teraz przyjrzalam sie tym bebnom do szatkowania i to sa odpowiedniki recznej tarki - tak wlasnie jak piszesz...
czyli tak w gruncie rzeczy to maszynka z szatkownica moglaby zastapic robota... ew jakby kiedys w przyszlosci dalo rade to mozna kupic robota a narazie ta szatkownica bylaby chyba wystarczajaca...

wiec dzieki wielkie za wytlumaczenie co sie z czym je
megusiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 11:22   #695
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusiaa Pokaż wiadomość
asiulka i w ogole dziewczyny dziekuje
wiec pani w sklepie nie byla za bardzo zorienotwana do czego ma sluzyc ta maszynka z szatkownica - bo faktycznie dopiero teraz przyjrzalam sie tym bebnom do szatkowania i to sa odpowiedniki recznej tarki - tak wlasnie jak piszesz...
czyli tak w gruncie rzeczy to maszynka z szatkownica moglaby zastapic robota... ew jakby kiedys w przyszlosci dalo rade to mozna kupic robota a narazie ta szatkownica bylaby chyba wystarczajaca...

wiec dzieki wielkie za wytlumaczenie co sie z czym je
Jeśli kupisz maszynkę z szatkownicą a masz już mikser to zakup robota nie ma większego sensu bo funkcje się dublują, a zajmuje sporo miejsca.
Stary 2010-04-20, 13:57   #696
megusiaa
Rozeznanie

no i dzieki Waszej pomocy wlasnie kupilam maszynke do mielenia zelmera ale model 986.83:
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny...-mielenia-986/

i mam nadzieje ze bede zadowolona bo jak napisalas asiulka mikser mam wiec robot nie bedzie mi potrzebny a miejsca zaoszczedze duzo...

Stary 2010-04-20, 14:58   #697
asia665
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co myślicie o lodówkach 2drzwiowych. Czy któraś z Was może taką posiada? Mamy b. małą kuchnie i niestety mieszkanie bez balkonu więc chyba dobrym pomysłem będzie zainwestowanie w większa lodówkę?Tylko czy ona faktycznie jest większa?
Tutaj przykładowe
http://www.ceneo.pl/Lodowki;017Side_...e_P2-16310.htm

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 15:13   #698
fanala
Raczkowanie

Dla mnie świetny patent - szczególnie, kiedy jedna część to zamrażalnik, a druga tylko chłodzi. LG robi bardzo fajne, których nie trzeba rozmrażać. No i dodatkowo ładnie wyglądają. U mnie niestety nie da się takiej wcisnąć, ale bardzo bym chciała (u koleżanki podglądam jak to się sprawdza :P)
fanala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 16:45   #699
oliwka__
Zakorzenienie

my tez chcielismy dwu drzwiową lodówkę bo napewno jest dużo pojemniejsza i dla 4 osobowej rodzinki gdzie trzeba gotować naprawdę super sprawa natomiast my kupiliśmy zwykłą do zabudowy chłodziarka jest ok no ale zamrażarnik jest starsznie malutki no ale póki co nam nie trzeba więcej zobaczymy w praktyce.

A najlepsze jest to że tak długo zastanawiałam się nad lodówką że jak ją kupiłam w zeszłym tygodniu na następny dzień pojechaliśmy do lekarza przy okazji do mm i tam trafiliśmy na 2drzwiowe idealnie pasująca do naszej kuchni no ale dzień prędzej kupiłam zwykłą no i taka pozostanie póki co a była to lodówka dewoo 2 drzwiowa jedne drzwiczki miała białe drugie czarne idealnie wkomponowała by się nam w kuchniee

A z lodówek side by side polecam samsungi jednak ta marka bardzo dobrze się spisuje na wszystkich polach sprzętów agd rtv :P
Stary 2010-04-20, 16:53   #700
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no i dzieki Waszej pomocy wlasnie kupilam maszynke do mielenia zelmera ale model 986.83:
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny...-mielenia-986/

i mam nadzieje ze bede zadowolona bo jak napisalas asiulka mikser mam wiec robot nie bedzie mi potrzebny a miejsca zaoszczedze duzo...

Napisz z jakimi przystawkami kupiłaś tę maszynkę (będę mogla Ci pozazdrościć), mnie się marzy ta cytrusiarka, ale nie sprzedają jej osobno no i sama mam dianę której się "na plecach" nie położy. Niestety gdy kupowałam maszynke kilka lat temu to jeszcze tego modelu nie było.
Stary 2010-04-20, 17:00   #701
megusiaa
Rozeznanie

hm co do lodowek dwudrzwiowych to moim zdaniem bardzo fajna sprawa ze wzgledu na faktycznie wieksza ilosc miejsca no i design - taki nowoczesny a jesli do tego dochodzi jakas kostkarka czy schowek na napoje otwierany bez potrzeby otwierania drzwi lodowki to juz full wypas ale trzeba tez miec duzo miejsca zeby wstawic taka lodowke - wiec moim zdaniem blokowe kuchnie odpadaja - chyba ze ktos ma faktycznie dosyc spora kuchnie...
co do firmy polecam samsunga bardzo fajne ma lodoweczki dwudrzwiowe ladny design no i raczej ogolnie to dobra firma...

aha bo widze ze oliwka cos napisalas o sklepie pod tytulem MM... hmm wiecie co jesli nie musiscie nie kupujcie tam bo... przeplacicie i to naprawde sporoo...
wiem bo porownuje ceny zanim cos kupie i naprawde jak to jest w reklamie MM NIE dla idiotow tak? hehe no ja to bym troche przeinaczyla;p nie obrazajac nikogo moim zdaniem mm jest dla ludzi ktorzy naparwde nie maja czasu jezdzic szukac porownywac i chca kupic wszystko w jednym sklepie no i maja troche pieniazkow... oczywiscie w innych sklepach ze sprzetem rtv i agd tez mozna kupic wszystko no ale jednak reklama robi swoje;p

ja kupilam w mm czajnik zwykly bezprzewodowy czajnik philipsa - przeplacilam 60zl w porowanniu np do saturna, euro rtv agd czy electro world... na glupim czajniku... juz nie wspomne ze robot kuchenny zelmer fenomen kosztuje u mnie w lodzi w mm 959zl!! a w innych sklepach ten sam model - napewno ten sam bo wszystko spisuje jak porownuje;p jest tanszy nawet o 300-400zl wiec... poprostu moim zdaniem zlodziejstwo i tyle...

asiulka w opisie ze sklepu jest tak:
Wielofunkcyjne urządzenie do mielenia z wyciskarką, cytrusiarką i szatkownicą w zestawie.

wiec smiem podejrzewac ze i modul cytrusiarki i wyciskarki tam bedzie bo jak nie to wrr;p

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2010-04-20 o 17:04

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 17:47   #702
oliwka__
Zakorzenienie

megusia dokładnie o tym sklepie pisze mm ja tam tylko oglądam później domek necik i któraś z porównywarek czyli ceneo skąpiec nokaut i inne dodatkowo wszystkie opinie i wtedy zakup

chociaż co do lodówki pierwszy raz strzeliłam gafę zamawiając podobny model jedna cyferka inna ogólnie wygląd pojemność ta sama tylko że w jednej coś pstryka i ponoć wkurza i własnie przez omyłkę tą zamówiłam a odkryłam to jak już miałam ją w domku a tyle razy niby sprawdzam czy dobry numer produktu :P więc pocieszam się tym że jak naprawdę będzie mi działać na nerwy wtedy wymienimy na ta side by side :P na razie niech sobie będzie zobaczmy po podłączeniu

pralka którą zakupilam w mm kosztuje 1599 zł ja zakupiłam w necie za 1315 zł plus 70 zł za kuriera. różnica jest nawet niech będzie 20 zł różnicy opłaca się ja to zawsze przeliczam to jest na 1 dzień na jakieś zakupy (dziś w sklepie spożywczym wydałam 5 zł) i tak to właśnie bywa z porównaniem

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2010-04-20 o 17:50
Stary 2010-04-20, 18:21   #703
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
asiulka w opisie ze sklepu jest tak:
Wielofunkcyjne urządzenie do mielenia z wyciskarką, cytrusiarką i szatkownicą w zestawie.

wiec smiem podejrzewac ze i modul cytrusiarki i wyciskarki tam bedzie bo jak nie to wrr;p
Jak patrzyłam na allegro to w różnej konfiguracji sprzedają, stąd moja ciekawość.
Stary 2010-04-20, 18:25   #704
megusiaa
Rozeznanie

no zgadza sie oliwka - sklep stacjonarny a pozniej w necie skapce ceneo nokauty i juz

znalazalm zdjecie robione ostatnio w mm
zalaczam
a nizej link do sklepu i strony zelmera... zobaczcie na ceny:
http://www.electroworld.pl/zobacz,40...en-8800-orange
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny...men-880-0.html
http://www.euro.com.pl/roboty-wieloc...en-880-0.bhtml

to dokladnie ten sam robot co w mm...

P.S.
Asiulka no ja przeslalam co bylo napisane na stronce sklepu do tej maszynki wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie sie zgadzalo bo nie usmiecha mi sie za bardzo odsylac tej maszynki wiec trzymam kciuki zeby bylo faktycznie tak jak napisali...

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2010-04-20 o 18:27
Stary 2010-04-21, 06:31   #705
oliwka__
Zakorzenienie

hehehe ja właśnie ostatnio też tak zdjęcie robiłam tyle że pralki
A najlepsze jest to że wszędzie jej szukałam i nie znalazłam a wychodząc z media na tym "przedsionku" czy jak to nazwać wystawce przed sklepem właśnie stała ta pralka a wchodząc nie zauważyłam jej

Co do MM mój brat tam kupuje no ile razy nmu tłumaczę to chyba się nie da bo promocja i słabo mi się robi ale to przez jego g... żonę bo jak ja ją słyszę że różnica tylko 200 zł to już ostatnio skomentowałam słowami "no chyba że tak jak się ma za dużo kasy" a wcale tak nie jest a nawet jak się ma więcej to niech myślą logicznie tym bardziej że chcą się budować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 06:49   #706
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
hehehe ja właśnie ostatnio też tak zdjęcie robiłam tyle że pralki
A najlepsze jest to że wszędzie jej szukałam i nie znalazłam a wychodząc z media na tym "przedsionku" czy jak to nazwać wystawce przed sklepem właśnie stała ta pralka a wchodząc nie zauważyłam jej

Co do MM mój brat tam kupuje no ile razy nmu tłumaczę to chyba się nie da bo promocja i słabo mi się robi ale to przez jego g... żonę bo jak ja ją słyszę że różnica tylko 200 zł to już ostatnio skomentowałam słowami "no chyba że tak jak się ma za dużo kasy" a wcale tak nie jest a nawet jak się ma więcej to niech myślą logicznie tym bardziej że chcą się budować
tym bardziej, że czasem ta różnica jest większa
może ta pralka potaniała, ale jak ja kupowałam, to była to różnica sklep-net ok 400-500zl i to jeszcze ze sklepu dowieźć trzeba by było
może też np w Saturnie jest drożej niż w MM, nie wiem, bo nie miałam weny po sklepach jeździć, w necie o wiele wygodniej, od razu czyta się opinie o danej witrynie, danym produkcie

jeszcze co do tej pralki, która mamy, to jest bardzo stabilna, ja mam luzy z boku tylko po ok 0,5cm (od pralki do ściany) i jak ja dobrze wypoziomowaliśmy, to nic się nie dzieje ze ścianą

pozdrawiam

oolong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 07:29   #707
asiulkaa
Zakorzenienie

Stanę trochę w obronie MM, bo raz udało mi się kupić TV który był droższy o 30 zł, ale jakby dodać koszty przesyłki to by wyszło na to samo, a za to w MM załapałam się na raty 0%. Tak więc zdarza się załapać na coś po okazyjnej cenie, ale raczej rzadko bo inne sprzęty do domu kupowałam przez internet gdyż były znacznie tańsze.
Stary 2010-04-21, 07:44   #708
oolong
Zakorzenienie

i myślę, że jedynym powodem, by kupować w sklepach zamiast w necie są te raty 0%
tak naprawdę są one wliczone w ceną, więc jeśli ktoś nie ma gotówki, to chyba lepiej kupić stacjonarnie drożej, ale na raty, tym bardziej, że mało z tym formalności

Stary 2010-04-21, 08:55   #709
oliwka__
Zakorzenienie

my patrzymy na ceny bo kupujemy za gotówkę zawsze ale ceny są różne w mm są nieraz okazje chociaż ostatnio jak popsuło nam się ps3 to patrzyliśmy i nawet w empiku mieli o 100 zł taniej niż media wiadomo że nieraz się kupuje niektóre rzeczy ale zawsze warto porównywać ceny i chwała za to tym porównywarką i opinią innych
w 2008 roku kupiliśmy tv najnowszy model dopiero wchodził na rynek i znaleźliśmy sklep w którym było ponad 1000 zł tańszy niż w pozostałych nawet koleżanka która jest regionalnym kierownikiem neo netu jakby dala nam rabat wyższy to i tak wszyło by drożej o 500 zł niż w tym sklepie internetowym teraz kupiłam tam właśnie pralkę i płytę indukcyjną może mieli parę zł drożej niż w najtańszym sklepie ale te 4 zł różnicy nie robią a wiem że będzie dobrze i bezproblemowo
Stary 2010-04-21, 09:03   #710
megusiaa
Rozeznanie

ja wam powiem szczerze od poczatku roku jezdze po sklepach szukam wyposazenia mieszkania i naprwde przyznaje z reka na sercu ze nie zdarzylo mi sie zeby w mm bylo cos taniej niz w innych sklepach... to prawda ze czasem mozna cos znalezc taniej ja mowie tylko z autopsji ze ja tego nie doswiadczylam:P bynajmniej z tych rzeczy ktore mnie interesowaly

no ale dosc o tych sklepach

jutro mam dostac moja maszynke do mielenia <jupik> a Pani ze sklepu odpisala mi ze ma ona wszystkie trzy moduly czyli wyciskarki, szatkownicy i cytrusiarki... bo az napisalam do nich wczoraj czy aby napewno...

a wlasnie mam takie pytanie odnosnie kurierow... bo ostatnio zamawialam kilka przesylek ups i wiecie co kurier nie chcial otworzyc przesylki tzn nie chcial zebym ja przy nim ja otworzyla zeby spr czy wszystko jest ok... a jesli by nie bylo to spisac protokol reklamacyjny i towaru nie przyjac czy nie zaplacic nie wiem jak to tam jest... powiedzial mi ze oni nie moga i nie maja takiego obowiazku nawet jesli klient sobie zyczy... oni tylko przesylke dowoza a jesli okazaloby sie ze cos jest nie tak to nie jego sprawa tylko moja i sprzedajacego!
to jak ja mam spr przesylke a jakby sie okazalo ze dostalam kg ziemniakow zamiast laptopa to co wtedy?? jak udowodnie sprzedajacemu ze to on wyslal skoro paczke przyjelam czyli jest to jednoznaczne z tym ze wszystko sie zgadzalo?? albo jakby bylo cos uszkodzone to co pozniej?? firma kurierska powie ze to nie jej wina sprzedajacy powie ze on wysylal dobre i ze kurier musial cos uszkodzic przy przewozie ja zaplace i zostane z takim bublem bo nikt nie bedzie chcial go przyjac/wymienic??? no jaja...
nie wiecie jak to jest z tym otwieraniem paczek przy kurierze?? bo szukalam w necie i jedni pisza ze bez problemu a inni tak jak ja ze kurier nie pozwolil i sobie pojechal... aha i jeszcze mi powiedzial ze nigdzie w regulamnie ups nie ma takiego zapisu na temat otwierania paczki przy nim...
Stary 2010-04-21, 09:05   #711
oolong
Zakorzenienie

hm, ja ostatnio sprawdzałam wózek i fotelik przy kurierze, ale to był chyba GLS
oczywiście było to orientacyjnie na zasadzie, czy wszystko jest, bo potem miałam problemy z poskładaniem tego, ale przy kurierze wszystkiego nie zrobię
wysyłka była za pobraniem

Stary 2010-04-21, 09:14   #712
megusiaa
Rozeznanie

no ja nawet paczki nie moglam przy nim otworzyc wrr... cholerne ups...a tez chodzi mi poprostu o sprawdzenie na szybko czy wszystko jest a przede wszystkim czy jest to co mialo byc...ehh chyba zadzwonie do ups i zapytam jak to jest... jutro ma przyjsc mi maszynka dpd wiec tez orientacyjnie lepiej zadzwonic zap jak to jest z tym otwieraniem paczek...
Stary 2010-04-21, 10:49   #713
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no ja nawet paczki nie moglam przy nim otworzyc wrr... cholerne ups...a tez chodzi mi poprostu o sprawdzenie na szybko czy wszystko jest a przede wszystkim czy jest to co mialo byc...ehh chyba zadzwonie do ups i zapytam jak to jest... jutro ma przyjsc mi maszynka dpd wiec tez orientacyjnie lepiej zadzwonic zap jak to jest z tym otwieraniem paczek...
Każdy kurier ma obowiązek poczekać jeżeli chcesz przy nim otworzyć paczkę i sprawdzić czy towar nie jest uszkodzony.
Jak coś jest nie tak to spisuje się protokół. ale paczkę tak czy inaczej odbierasz i załatwiasz reklamację ze sprzedającym, bo to on składa reklamacje firmie kurierskiej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 11:42   #714
megusiaa
Rozeznanie

no a mnie taki rudy wredny facet - kurier z ups poinformowal ze nigdzie nie jest napisane ze on ma byc przy tym jak ja chce otworzyc paczke przy nim on nie ma takiego obowiazku a poza tym zaczal mi wyliczac ile to kurier ma dziennie paczek do rozwiezienia i ze w regulaminie ups nie ma nic na temat tego ze kurier musi zostac jesli klient sobie zazyczy otworzyc przy nim paczke... aha i jeszcze dodal ze oni tylko rozwoza paczki i ich nie obchodzi co tam jest i to nie ich sprawa i ze jesli okaze sie ze jest nie to co zamowilam to nie ich sprawa tylko ja mam kontaktowac sie ze sprzedajacym...

ale sie wkurzylam normalnie zadzwonie do ups i zapytam jak to jest bo podjerzewam ze jeszcze nie raz ta wredota do mnie przyjedzie wiec ja mu powiem co o nim mysle..

dzieki za wsze odpowiedzi

P.S.
Wlasnie rozmawialam z panienka z ups powiedziala mi ze u nich nie ma czegos takiego ze kurier czeka az ja otworze przesylke... jesli jest cos nie tak z przesylka a chodzi tu ze przesylka jest uszkodzona to dzwonie do ups i informuje ich o takim i takim czyms i wtedy dop kurier przyjezdza i spisuje protokol - jaja normalnie hehe chyba za malo przesylek maja do rozwozenia bo sobie roboty robia na sile - po co dwa razy jezdzic jakby mozna bylo zalatwic to przy doreczaniu przesylki hehe... to nie... ehh glupia polityka jakas...
a jesli towar sie nie zgadza to juz nie ich problem i ich nic nie obchodzi... wtedy musze kontaktowac sie ze sprzedajacym ktory np mnie oszukal hehe tylko jak mu udowodnie ze on mnie oszukal... wtedy zostaje np z kg ziemniakow za 400zl - super...

a w dpd mozna zazyczyc sobie otwarcie przesylki przy kurierze i kurier nie ma prawa mi odmowic

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2010-04-21 o 11:56
Stary 2010-04-21, 12:12   #715
oliwka__
Zakorzenienie

wszytskie firmy właśnie poza ups mają obowiązek jeśli jest to jakiś sprzęt poczekać i sprawdzić czy sprzęt jest ok ja nieraz jak widzę że opakowanie jest nie uszkodzone nie każę im czekać

Wiem tylko tyle że UPS ma obowiązek poczekać aż sprawdzisz przesyłkę jeśli sprzedający sobie życzy. Z większymi sprzętami nie ma problemu jak piekarnik, pralka, lodówka tv zazwyczaj sami wnoszą do domu albo jak się ich poprosi to chętnie to robią ostatnio tv to wnieśli i sami wypakowali z pudła bo muszą! więc to zależy od firmy wydaje mi się że GLS, Schenker, i DHL są najlepszymi Ups jest terminowy ale oni to tak jak na poczcie nie mają żadnego obowiązku poza dostarczeniem towaru w danym dniu. Podoba mi się ostatnio zamawialiśmy to nawet do 21 godziny wożą więc też duży plus fakt faktem miesiąc temu piekarnik odbierała o 21.30 ale ważne że dojechał bez problemu w ciągu dwóch dni a my nie musimy się fatygować i trudzić i panowie jeszcze wręcz każą otworzyć czy ogólnie jest ok wtedy się podpisuje papierek że jest ok z wyglądu a po włączeniu jeśli by nie działało wtedy reklamacje składamy

A ogólnie UPS ma bezczelnych kurierów kiedyś przyszła paczka za pobraniem i siostra nie miała kasy i mówi żeby podjechali do mamy do pracy to wiecie co zrobili odesłali do sklepu że nie odebrano ja wtedy dzowniłam i się skarżyłam na UPS sprzedawcy i wysłali ponownie a mogli by nie wysłać już drugi raz za pobraniem bo mogli pomyśleć że jakiś klient niegodny zaufania.
Stary 2010-04-21, 13:57   #716
asiulkaa
Zakorzenienie

Ja akurat z UPSem nie miałam żadnych problemów, miła Pani zawsze dzwoni i się umawia. w zasadzie to z żadną firmą (poza GLS) nie miałam problemów.
Za to bardzo się zraziłam do GLSa i obiecałam sobie że nigdy nie skorzystam z ich usług. Kurier przyjechał dwa razy, dzień po dniu, w środku dnia gdy byłam w pracy, nie próbował zadzwonić mimo że miał podany nr telefonu, tak wiec wyjęłam tylko dwa awiza ze skrzynki. Zadzwoniłam do nich do centrali, chciałam się omówić na odbiór przesyłki, a oni powiedzieli że kurier już do mnie nie przyjedzie i muszę sama do nich przyjechać, centralę mają pod poznaniem więc najkrótsza droga z mojego mieszkania to 17 km w jedną stronę, ja ich znaleźć nie mogłam więc w sumie jakieś 50 km najeździłam, poza tym rozwalili mi całkowicie paczkę (z 12 żarówek energooszczędnych 3 były całkowicie potłuczone).

i słyszałam ze w dużych miastach bywają problemy. Myślę że wszystko zależy od człowieka który dany teren obsługuje.
Stary 2010-04-21, 14:14   #717
megusiaa
Rozeznanie

no to sie zgadza zalezy kto jezdzi bo ja z kurierem ups mam juz niemile wspomnienia...
i postaram sie juz tym kurierem nic nie zamawiac nie bede sie uzerala z facetem

"Wiem tylko tyle że UPS ma obowiązek poczekać aż sprawdzisz przesyłkę jeśli sprzedający sobie życzy"
oliwka wlasnie nie ma takiego obowiazku i tu jest problem... i kurier i panienka z infolinii powiedzieli mi ze oni tylko dostarczaja przesylke ja place podpisuje i kurier znika - nic ich wiecej nie obchodzi. jesli cos jest nie tak wtedy ja do nich dzwonie i mowie ze chce zglosic reklamacje bo przesylka jest uszkodzona czy sprzet jest uszkodzony czy cos w tym rodzaju wtedy oni wysylaja do mnie kuriera i dop jak on przyjedzie to wtedy spisuje protokol...

ale to napewno duzo zalezy od kurieria bo co go zbawia 2 min - jak odpakuje paczke i tylko zobacze czy wszystko jest ok... ehh
Stary 2010-04-24, 20:07   #718
oliwka__
Zakorzenienie

Dot.: kupuje sprzęt do kuchni prosze o radę!

Pralki Aristona są bardzo dobre i się nie psują przynajmniej moja teraz zakupiłam suszarkę do siebie do domku i mam nadzieję że będzie tak działać niezawodnie jak mamy ariston.
Stary 2010-04-24, 20:59   #719
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: kupuje sprzęt do kuchni prosze o radę!

Stanę w obronie lodówki Amica Mamy ją od 6 lat i zero awarii. Z narzeczonym niedługo kupimy swoją lodówke i też zastanawiamy się co wybrac, czy nie kupić Amicy. Nie wiem czy trafił się nam taki dobry egzemplarz ale... koleżanka ma zmywarke i piekarnik tejże firmy i takze od kilku lat (6-7 lat) zero awarii. Owszem raz w piekarniku zepluła się jedna grzałka ale szybko usterka zostala naprawiona. Co ciekawe powiedziala mi, ze z kolei jej znajoma ma ten sam model zmywarki Amica co ona i używa jej sporadycznie i... co jakiś czas coś się w niej psuje. On uzywa swojej bardzo czesto i nie ma problemów Ciekawe.
Mamy tez zmywarke Elektrolux, ma ponad 2 lata i takze póki co odpuac, jest wszystko OK. Pralka Gorneje sprawuje się wyśmienicie, moja mama pierze bardzo dużo, pralka stoi w pywnicy a nie w domu i nawet zimą nie zawodzi.
Nie wiem od czego to zalezy, moze od miejsca zakupu? Może w zwykłych sklepach towar jest lepszy a do sieciówek typu Media Markt czy Avans ida gorsze? kto to wie.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 22:41   #720
megusiaa
Rozeznanie

eh maszynka przyszla bodajze w srode. wszystko w porzadku wszystko jest i dziala takze jest ok tylko pojawil sie problem hehe - gdzie to wszystko trzymac bo troche tego jest no i chyba musze kupic jakis pojemnik i w nim trzymac te wszystkie p ierdolki do maszynki

dziewczyny mam jeszcze do was pytanie dot nozy w bloku... czy znacie takie firmy jak ambition fiskars, berhoffa? czy mozecie polecic ktoras z tych firm? bo gerlach vinzer znam i napewno maja oni dobre noze no ale cena jest tez odpowiednia... mi zalezy zeby w zestawie byl noz do pieczywa, do obierania, jakis mniejszy do krojenia, do miesa a w gelrachu np w tych zestawach tanszych wszystkie noze sa do jarzyn i jeden jakis szefa kuchni wrr...poleccie jakies noze w bloku... aha i dobrze by bylo zeby blok byl czarny;p byle nie z jasnego drewna bo do niczego mi nie bedzie pasowal;p

Edytowane przez megusiaa
Czas edycji: 2010-04-26 o 10:50
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości