|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
- 1000 obrotów w zupełności wg mnie wystarczy - ładowana od góry czy z przodu ... i najwazniejsze ... mabyc cicha |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
hmmm to ja bym poleciła tą moją palkę ale z jedną uwagą żebyście tak jak ja niepotrzebnie miały nery i kłopoty w tej pralce daje się minimum proszku i minimum płynu pranie jest wyprane i ładnie pachnie
Albo też polecam Samsunga Diamonds ciekawa jestem czy Gineska ją kupiła? Jakie opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja posiadam pralkę z tej serii- dokładnie model WF8602NGV. jak na razie wad nie stwierdziłam. to jest moja pierwsza "prywatna" pralka, więc nie mam za bardzo porównania ![]() wiem tylko jedno- 1200 obrotów to masakra, której nigdy już wiecej nie użyję ![]()
![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
Wywołana, więc jestem
![]() Nie kupiłam jednak tego Samsunga ![]() http://www.euro.com.pl/pralki/opis-a...tml#content_3c Od przedwczoraj piorę jak opętana górę prania, które mi narosło kiedy pralki nie było w domu ![]() ![]() ![]() Generalnie, po kilku dniach używania, jestem zadowolona z zakupu. Dla niektórych ważne, że te pralki robione są tu w Europie, mają wysoką klasę energetyczną, no i podobno mają podwójny ocynk, więc rdza trudniej się ich łapie. Pożyjemy, zobaczymy ![]()
Piszę poprawnie po polsku Edytowane przez Gineska Czas edycji: 2010-07-13 o 15:54 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
to zależy jaka pralka na przykładzie mojej mamy która miała 4 letnią pralkę, rzeczy kóre z niej wyciągała po odwirowaniu 1000 obr/min było mokre ociekające w nowej pralce przy wirowaniu o tej samej mocy pralnie jest praktycznie suche
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
ja tylko chcialam powiedziec ze od miesiaca testuje piekarnik halogenowy i jakbym mogla to bym w nim zamieszkala - taki piekny i fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=megusiaa;18554511]pralka wybrana zostaje candy go w464d - najmniej energo i wodozerna, nie jest za gleboka ma wyswietlacz predkosc wirowania 1400 programy szybkiego prania i suszenia/prania 6k prania/4kg suszenia...
mam nadzieje ze bedzie ok... witam, pierwszy razw tym wątku i na forum wizaż ![]() bardzo chciałabym wiedzieć jak sporawuje się ralko-suszarka? jak jej używasz? czywszystkowrzucasz, czy np buty, delikatne rzeczy? czy jakość prania jest ok? szczególnie czy nie ma problemów z wirowaniem, czy pranie nie jest ociekające, jeśli włączysz samą pralkę. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
kupiliśmy z tż płytę gazową teka 5 palników, żeliwny ruszt, płyta grilowa i ten piąty palnik ma ruszt pod wok i podwójny pierścień gazu i tylko 70 cm szerokości przy cenie poniżej 900 zł. Chorowałam na nią okropnie, to w zasadzie jedyny sprzęt jaki wiedziałam, że chcę mieć ten i żaden inny. jest taka fajna jak na zdjęciach http://www.teka.com/html/cat/prod.ph...yty%20kuchenne Wciąż jeszcze się nie przeprowadziliśmy więc grzecznie czeka u teściów aż będzie miejsce, żebyją podłączyć. Na pewno dam znać jak się sprawuje. co do candy nic nie mogę powiedzieć ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- mam doświadczenie ze zmywarką siemens taką, która u moich rodziców jest już jakieś 13 lat. nigdy nic jej się nie zepsuło, ale to stara klasa, chyba trochę lepsza niż te dzisiejsze. Rodzice zrobili sobie kuchnię pod zabudowę i zmywarka przypadła mnie. Dałą radę w mieszkaniu studenckim, dalej sprawna, ładnie myje. My się wyprowadzamy z tż z mieszkania studenckiego i zmywarka zostaje dla siostry, dla nas będzie za duża - szukamy teraz 45 cm. Jest jeden szczegół o którym nikt nie pisze w żadnej instrukcji - dolnykosz bywa niestabilny. Moi rodzi mają teraz simensa i właśnie taki mankament: pusty dolny kosz potrafi wypaść z prowadnic i nie chodzi o to że ja nie umiem dobrać siły jaką przykładam do zmywarki. W starym simensie nigdy mi się to nie zdarzyło. Nie wiem jaki element konstrukcji za to odpowiada, ale sprawdzcie sobie to zanim kupicie. Dla mnie to bardzo irytujący drobiazg. Edytowane przez ugaczaka Czas edycji: 2010-11-15 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie 1200 to max, 1000 mi w zupełności wystarcza ![]()
![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem, że tu raczej rozmawia się o większym agd ale chciałam zapytać Was o żelazka - jakie polecacie (niezbyt drogie)? Właśnie się przeprowadzam i jest to sprzęt, którego bardzo mi brakuje
![]() Myślałam o tym: (Bosch) http://www.electroworld.pl/zobacz,17...bosch-tda-2630 (ale bardzo mało opinii o nim jest w necie) albo o tym: (Philips) http://www.electroworld.pl/zobacz,68...lips-gc-251002 http://www.electroworld.pl/zobacz,68...lips-gc-252802 albo o tym: (Zelmer) http://www.electroworld.pl/zobacz,23...020-pistacjowy |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że jeśli nie ma możliwości dolania podczas prania to wlać przed rozpoczęciem innego wyjścia nie ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 | |
zielony stworek
|
Cytat:
http://www.electroworld.pl/zobacz,12...-supergliss-10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
ja chwalę sobie starego philipsa działa niezawodnie już chyba z 7 dobrych lat jak nie więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
CraftMod
|
ja tez polubiłam żelazka Philipsa, wiele lat korzystałam z modelu Azur 80, rok temu kupiliśmy GC 4420 i jestem bardzo zadowolona, prasuje się z przyjemnością, ale jest sporo droższe od tych, które wymieniłaś. Dla mnie kryterium wyboru była opcja strażaka, dobra stopa i cena w sklepach w pobliżu mojego miejsca zamieszkania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja równiez mam spory kłopot z wyborem żelazka ![]() Potrzebne mi zwyczajne żelazko do prasowania delikatnych ubrań, moc oraz uderzenie pary nie są dla mnie tak istotne, cena do 150zł. Przy wyborze mogłabym sie sugerować rodzajem stopy ( nie wiem tylko jaka obecnie jest najlepsza ![]() Moje stare żelazko to był Philips i dlatego wydaje mi sie, że ta marka jest najlepsza ( moge się jednak mylić ponieważ nie mam porównania z innymi ). Mam na oku cos takiego: http://www.mixelectronics.pl/philips-gc-310902,4107 Myslałam jeszcze o Tefalu np. http://www.mixelectronics.pl/tefal-f...imagliss,11345. I teraz nie wiem czy trzymac się dalej philipsa czy moze tefal jest ogólnie lepszy? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny,mam pytanie-wiecie może jak się mirzy meble pod wymiar??chodzi mi o to czy mierzy się długośc szafek dolnych i dodaje się długośc szafek górnych??np. 3,5 metry dolnych i 3,5 m szaafek górnych i razem to będzie te 7 m??i tak mniej więcej potem liczą sobie np 1000zł za metr?? zastanawiam się ile mogą kosztować właśnie meble kuchenne o takiej długości...(wiem,że to też zalezy od materiału,ale na pewno nie najdroższe ale też i nie najtańsze).
jakbyście byl trochę zorientowane w tym temacie i opowiedziały jak to jest to będę bardzo wdzięczna ![]() ![]()
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejrzyj ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357690 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za linka ![]() ![]() ![]() chyba nawet pisałam coś w tamty wątku-a na pewnoo go czytałam ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-08-08 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiem Ci ze bardzo go sobie chwalę. Moja mama ma żelazko z Tefala, droższe od tego a różnica wprasowaniu jest znaczna na korzyść Philipsa ![]() Osobiście lubię przy prasowaniu używać pary a w tym modelu uderzenie pary jest znaczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego nie liczy się tak jak napisałaś wcześniej. 3,5m zmierzone po blacie to 3,5m zabudowy (dół + góra) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mnie nieco uspokoiłaś bo już myślałam,że cena mi wyjdzie że hoho...
![]() |
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka lodówko-zamrażarka?
U minie w domu stoi już od 4 lat zmywarka Candy.
Jestem z niej bardzo zadowolona. czasem trzeba puścić ja sama zeby się oszyściła. ale zmywa od samego początku znakomicie. naczynia wychodza bez resztek. jak mam jakies zaschniety bród to wystarczy że temperature podwyższe i juz gotowe. Polecam
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
a jak nie chce mieć szafek górnych? cena dzieli sie na pół?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
CraftMod
|
niekoniecznie. ja np niedawno za dolne zapłaciłam ok 3000, górne będę dziś zamawiać, mam wycenione na 1800, ale to z katalogu brw, nie wiem jak jest z tymi robionymi na miarę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
ja do swojej zmywarki
Candy CDF8 85E10-S wrzucam najtańsze kostki. ilość wody jaka przepława w obiegu zamkniętym jest mała i sama się filtruje. czestotliwość przepływu wody jest tak duża że nawet z najtańszymi kostkami żaden brud nie jest straszny
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
60cm- z opcją 1/2 wsadu, optymalne rozwiązanie wg mnie pytanie- kupuje ktoś sprzęty w internecie? jaki sklep polecacie zastanawiam się na Magiczną planetą..... mam wątpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.