|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmywarka ??
Cuś mi się załączniki nie załadowały, spróbuję jeszcze raz
![]()
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dodałam opinię na ceneo, gdzie sklep ów znalazłam, ale wybaczcie, tutaj to chyba nie byłoby na miejscu. Zwłaszcza, że nie sklep nawalił, a spedytor. Jestem potwornie wściekła !!! Wyczekałam się na nią tydzień. Kurier, który ją przywiózł, transportował zmywarkę, wyobraźcie sobie do góry nogami, czyli blatem do dołu !!! Ona jest opakowana w taką grubą folię plus wzmocnione kanty, jakiś styropian i tyle. Przesuwali ją po pace samochodu tym blatem do dołu, folia się obdarła i blat jest w cholerę porysowany ! Zorientowaliśmy się, że ona źle stoi, kiedy już kurier śmignął. Czekamy teraz na odpowiedzi ze sklepu i od spedycji co dalej... Ręce opadają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam! No to pięknie, ale musisz być wkurzona! Dzięki za odpowidź, już wyleczyłam się z zakupów internetowych. Szkoda nerwów i czasu. Mam nadzieje, że wszysko dobrze się skończy i wymienią Ci towar. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kuchnia murowana
Kuchnie o których wspominacie są naprawdę fajne, wiem bo sam takie wykonuje ( z kafelki 10/10 cm) wykonana jest cała w kafelkach drewniane są tylko blaty, drzwi oraz półki w szafkach - ścianki szafek są wykafelkowane w 100 %. Wszystkie kuchnie jakie wykonałem do tej pory naprawdę zadziwiają ludzi i mnie czasem tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kuchnia murowana
kuchnie murowane gdzie scianki sa z cegly wcale nie sa skaplikowane w uzytkowaniu, jesli cegla nie jest pomalowana na bialo to nie brudzi sie wcale, jedyny problem to to ze z czasem jest coraz bardziej "rustykalna" bo chlonie tluszcz i inne prysniecia, co nie kazdemu odpowiada. W poprzednim domu mielismy miedzy szafkami stojacymi i wiszacymi kafelki z naturalnego kamienia, wiec przy kuchence gdzie sie gotuje chlonely wszystko co pryskalo z patelni, troche zmienily kolor ale za to nigdy nie trzeba bylo ich szorowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Zakupiłam własnie zmywarkę Electrolux i jestem z niej zadowolona. Owszem tez doradzano mi Bosch ale za te parametry, które mam to w Bosch musiałabym zapłacic conajmniej 3 tys. Swoja kupiłam za 1800. Jesli moge wyrazic opinie co do tego gdzie kupować to jestem zwolenniczka tradycyjnego sklepu, gdzie sprzęt mozna obejrzec i równiez wynegocjowac dobrą cenę. Zawiodłam sie na sklepie internetowym, bo i tak nie maja tego co oferują. Walka toczy sie miedzy sklepami o najniższą cenę a w efekcie nie mają sprzetu na magazynie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
A ja od roku używam Amiki. Może cud techniki to nie jest, ale ja jestem bardzo zadowolona. I z rachunków za wodę i z dużej ilosci zaoszczędzonego czasu i z jakości pracy tej machiny. A nie wierzyłam.
Na Boscha bym się nie zdecydowała. Historia II w.ś i te sprawy(przytaczać historii rodzinnych nie będę bo to nie miejsce). W momencie gdy zdecydowałam sie na zakup, objechałąm wszystkie sklepy i tylko to wydało mi się godne zainteresowania i oczywiscie na moją kieszeń. Sama zmywarka to jednak świetne urządzenie i polecam każdemu niedowiarkowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
![]()
w sklepie sugerowano, że jesli zmywarka to bosch.... chłodziarka to electrolux... a kuchenka-Amika. Nie słuchałam tych porad i kierowałam się własnymi potrzebami. mam wrażenie, ze każda z firm jesli cos wyprodukuje to chyba spełnia to takieś wymogi, bo inaczej to powinni karać. chociaż za niektóre odkurzacze to sama z chęcia ukarałabym producentów. Ale to juz temat na inny wątek. Tymczasem cięszę się z posiadania mojej "Marysi" i każdemu polecam taki zakup.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze dodam może coś oczywistego - przy zakupie sprawdzajcie 10 razy czy wszystko jest. My kupowaliśmy zmywarkę w EURO, po dostarczeniu do domu okazało się, że instrukcję dołączono tylko w języku niemieckim. Matczysko później w sklepie awanturę zrobiło, bo oni stwierdzili, że nie mają obowiązku dostarczyć nam polskiej wersji. Po groźbach wreszcie spasowali. Instrukcję ściągali z zagranicy, co trochę trwało no i okazało się, że to nie oryginał tylko jakaś 45 kserokopia... Ale ważne, że w ogóle ją skombinowali
![]()
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
A powiedzcie mi dlaczego tabletka 3 w 1 nie rozpuszcza sie do końca mimo długiego programu. Zrozumiałabym gdyby program był szybki to mogłaby nie mieć czasu na rozpuszczenie się, ale nawet przy 163 minutach pozostaje jej dośc duzo. Nadmienię, że zaczęłam używać Somat, bo dopiero raczkuję w tematyce zmywania w zmywarce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ja juz chyba Somatu nie kupie. przynajmniej nie tego iles tam funkcji w jednym. juz ktorys raz z rzedu otwieram zmywarke, a tam prawie nie rozpuszczona tabletka, a naczynia niedomyte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
juz wiem! to wina samej tabletki. Uff o mały włos nie wyrzuciłam zmywarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Dziwne, ja od początku używam somatu i wszystko jest ok. Zazwyczaj kupuję 3w1. Rozpuszcza mi się zawsze cała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
może ktoś mi podpowie która firma pod względem zmywarek jest lepsza: Candy czy Bosh?
Wydaje mi sie że bosh ale nie jestem pewna. Mam zamiar kupic zmywarkę i zastanawiam się nad funkcją ładowania 1/2 wkładu, czy to rzeczywiście się opłaca? W sklepie powiedziano mi że bosh raczej nie ma tej funkcji to znaczy odchodzi od niej bo wcale nie jrst to 1/2 zużycia wody i in., Znalazłam zmyearkę Candy z funkcją 1/2 ale nie wiem z kolei czy to dobra firma? Help! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
odnośnie tabletek to polecam Claro
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam. Niedługo będę kupować cały sprzęt do kuchni. Jestem ciekawa czy macie AGD firmy Whirlpool
![]() Bardzo proszę o wszelkie wskazówki co kupić, jaki model ![]() Na pewno będzie to: - chłodziarko-zamrażalka do zabudowy w słupku, - piekarnik do zabudowy w słupku, - kuchenka gazowa do zab., - zmywarka do zab.... Czy bardzo się brudzą powierzchnie INOX?? Bo białe kuchenki nie za bardzo mi się podobają ![]() ![]() PS. Interesuje mnie Whirlpool - bo podobno dobry, ale słyszałam też ze Electrolux też jest OK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: KUCHNIA (AGD Whirlpool - macie??)
Zmywarka Whirpool to dobry wybór. Osobiscie mam innej firmy, ale teściowa ma i sobie chwali. Ma już jakiś czas i nic sie z tym nie dzieje. Jest zadowolona. Jest to właśnie zmywarka do zabudowy, z panelem wewnętrznym, szer. 60 cm. Modelu dokładnie nie pamiętam, ale to nie ma znaczenia bo z tej firmy zmywarki są w porządku.
Jestem swieżo w temacie sprzętu kuchennego, bo właśnie dwa miesiace temu robiliśmy generalny remont kuchni i wymienialiśmy wszystkie stare sprzęty na nowe. W doborze sprzętu pomagali nam szwagierka z mężem. Mają hurtownie AGD i są obeznani w temacie sprzętów kuchennych jak mało kto. To oni nam doradzli co kupic a czego unikać. raczej nie powinno sie kupować wszystkich sprzętów z jednej firmy. Bo moze się tak zdarzyć że np. lodówka z firmy X jest najlepsza w swojej klasie, ale już piekarnik tej samej firmy okazuje się produktem wadliwym. Jesli nie musisz kupowac wszystkiego z Whirpoola lub Elektroluxa to może warto zastanowić się nad innymi firmami. To co mogę Ci polecić napewno to: - chłodziarko-zamrażarki Aristona - to obecnie jedne z najlepszych na rynku, zarówno my jak i teściowa takie mamy, co prawda nie do zabudowy ale wolnostojące: model Combi MBM 1822 V, generalnie ta firma ma dobre lodówki i co najważniejsze - bardzo energooszczędne! Sprawdzone! - lodowki Bosch, Electrolux też są godne polecenia - piekarnik i płyta gazowa do zabudowy - warty uwagi jest Mastercook, piekarnik modele: M5EX, M5X, M6EFX i płyty gazowe modele: G1814X, GC 64SI (płyta gazowa na szkle), G1841, - zmywarki - oprócz wspomnianego Whirpoola, również BOSCH jest w porządku, właśnie taką mamy: model SGI33E35EU, do zabudowy, z zewnętrznym panelem, szer. 60 cm. Natomiast nie polecam firm Indesit i Beko. Beko - produkt turecki - bardzo wadliwy. Indesit - o ile stare modele były dobre, tak teraz Indesit troche podupadł. Szwagierka opwowiadała że w serwisach AGD z ktorymi oni współpracują 80% psującego się sprzetu to własnie Beko i Indesit. To tyle z mojej strony. Wszystkie informacje z zaufanego źródła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Witam
Bardzo proszę o rade odnośnie zmywarek, wybrałam siemesna se64m365eu ale nadal się zastanawiam , bo podobno siemensy sa bardzo wolne a nigdzie nie moge znaleźć czasu pracy modelu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
WItam
Niech ktos mi poradzi w kwestii zmywarki, wybrałam sobie model siemensa se 64w365eu, ale nadal się zastawiam czy jest sens inwestoawć takie pieniądz a poza tym słyszałam że siemensy sa bardzo wolne a nigdzie nie możla znaleźć czasów zmywania na poszczególnych programach. Czy ktoś wie cos o tym????? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jesli jeszcze coś wchodzi w grę to zmywarki Whirpoola też są w porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
nie polecam candy
![]() ja mam pralke i walcze z nia juz od kilku lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie Kattie7 za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
dzięki wybrałąm bosha, 45 cm, z jednej strony jest dość wąska a z drugiej nas jest dwoje i nie musimy składować garów. Takie mam mieszan uczucia czy dobrze zrobiłam z wielkością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kuchnia - sprzęty AGD
Jakie śa czasy zmywania w zmywarkach, ile trwa cykl tak przecietnie???????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
jest też tryb szybki tylko 30 minut
![]()
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.