|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-08-24 o 07:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem kupuje w internecie, ale wtedy szukam w porównywarkach najniższej ceny i nie przywiązuję się do konkretnego sklepu, chętniej wybieram sklep który odbiór osobisty w mieście w którym mieszkam.
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
ja na szczescie w mojej zmywarce mam regulowana gorna polke, wiec i duze rzeczy mi sie mieszcza na gorze i na dole, w zaleznosci od potrzeby
i na dwoje doroslych i jednego dzidka 45tka spokojnie wystaraxcza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co,a rodzina może być rozwojowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
my mamy 45 ale to tylko dlatego że przy remoncie tz mama sobi ekupowała właśnie nowa to my wzierliśmy bo na nas 2 wystarczy i tak włanczam ja raz na 3 nieraz i 4 dni
![]() więc wydatku nie mieliśmy Co do skelpów też szukam na ceneo i tam gdzienajtanień kupowałam w elektro, oleole, mega... coś tam dużo kupowałam w neo 24 zawsze zadowolona a i ceny konkurencyjne A cały sprzęk jaki mamy w domu i mieliśmy był kupony przez internet |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
a mozecie polecić płytę gazową w której zapalarka dobrze działa? teraz mam taką, którą musze trzymac strasznie długo zeby nie gasło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
To nie jest kwestia złej zapalarki, tylko zabezpieczenia wypływu gazu. Czujnik odcinający gaz z tego co się orientuję działa na ciepło, gdy gaz się pali to czujnik jest gorący, gdy płomień zgaśnie czujnik robi się zimny i odcina wypływ gazu, tak wiec przy zapalaniu trzeba trzymać zapalarkę odpowiednio długo tak aby płomień zdążył rozgrzać czujnik.
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam drugą płytę gazową z zabezpieczeniem i w każdej trzeba trzymać zapalarkę kilka sekund. To jest wybór między bezpieczeństwem a wygodą. Mnie też to denerwuje, ale zawsze wtedy przypominam sobie że dzięki temu nie wysadzę bloku w powietrze lub nie zagazuję siebie ani rodziny i jednak przedkładam bezpieczeństwo nad wygodę.
![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
tu sie nie zgodzę, są kuchenki w których trzeba trzymac zapalarkę dłużej i takie gdzie wystarczy pare sekund. Płyta indukcyjna odpada - jak gotowac to tylko na gazie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Doradźcie która wąska pralka: Bosh: WLM20440PL czy WLX20462PL. Pierwsza robiona w Chinach, druga w Niemczech. Też różnica w kg wsadu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Nie słyszałam czy pralki produkowanie przez Boscha w chinach są gorszej jakości, wiec trudno mi powiedzieć czy powinno zaważyć przy wyborze modelu. Ja wybrałabym tę pierwszą bo można włożyć do niej więcej prania 5,5 kg a nie 4,5, czyli nawet mimo że pobiera więcej prądu na jedno pranie to w przeliczeniu na kilogram prania wychodzi tyle samo, a wody zużywa mniej. Poza tym ma leprze zabezpieczenie przed zalaniem (Aqua stop).
![]() |
#884 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja mam taką z wsadem 6 kg, pranie robię 2 razy w tyg. Jest na trójka (2+1). Spokojnie starcza. Przy mniejszej pojemności pralki musiałabym pranie robić częściej:/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
mieszkalam kiedys w mieszkaniu gdzie byla taka mała pralka, myslalam ze zwariuje, pranie musiałam robic non stop bo tak malo do niej wchodzilo i nigdy wiecej malych pralek ! chyba, ze ktos jest zagorzalym singlem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Polecam JUKĘ
Sklep prowadzi sprzedaż internetową, wystawia na allegro produkty jak również na miejscu w Krakowie. Można u nich na miejscu kupić sprzęt w takiej cenie jak wystawiają go na allegro, lub w sklepie internetowym-- po niższej cenie- wystarczy im podać np. numer aukcji z allegro. Ceny są naprawdę do przyjęcia. Edytowane przez despa Czas edycji: 2010-09-26 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Witam wizazanki
![]() my własnie sprzedalismy mieszkanie i kupilismy ciut wieksze, teraz czeka nas zakup od nowa całego sprzetu (wszystko było pod zabudowe- wiec zostało), najwiekszy problem mam z indukcja, juz sama mie wiem ktora płyte wybrac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Brałam w całości sprzęt Siemensa. W tej chwili mają fajną promocję http://www.siemens-home.pl/ przy zakupie indukcji można załapać się na garnki gratis, a kupując określone modele zmywarki, lodówki, piekarnika-może czegoś jeszcze nie pamiętam-można dostać 150zł zwrotu, szczegóły na stronie, właśnie wysłałam paragony,czekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Wcześniej w tym wątku polecałam sprzęt zelmera niestety po moich ostatnich przygodach zmieniłam zdanie i obecnie:
ODRADZAM ZAKUPY SPRZĘTU FIRMY ZELMER Jakiś czas temu koleżanka kupiła parowar zelmera, miał zepsuty wyświetlacz, oddała do serwisu, czekała dwa miesiące, wyświetlacza nie dostarczono, musiała odsyłać parowar do sklepu (zakup w sklepie internetowym). Wtedy jeszcze myślałam że to pojedynczy przypadek, wiadomo zdarza się. Jednak pewnego dnia wyświetlacz w maszynie do chleba zepsuł się i powtórka, 6 tygodni w serwisie i części nie dostarczono. Teraz czeka mnie wysyłka do sprzedawcy i czekanie na nową maszynę. Napisałam też do zelmera dwa maile, na żaden mi nie odpowiedzieli, firma chyba przyjęła taktykę sprzedać produkt, a potem niech klient spada na drzewo.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#890 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurzyli mnie problemami z serwisem gwarancyjnym, dla mnie niedopuszczalne, że nie serwis nie załatwił naprawy do końca. Nawet jak w serwisie nie są w stanie naprawić urządzenia to powinni zorganizować wymianę sprzętu na nowy, a nie odsyłać mnie z kwitkiem. Podobnie z mailami to jest wstyd żeby nie potrafili odpisać mi czegokolwiek.
![]() |
![]() |
#892 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Miałam też odkurzacz - blee. Ech, no nie lubię tej firmy, szczególnie jak mam porównanie z innymi. Natomiast co do serwisu i obsługi, masz rację, tak być nie powinno. Dobrze, że ostrzegłaś, będziemy wiedzieć, czego się spodziewać po Zelmerze. ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-11-03 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Wtajemniczenie
|
ja mam z ZELMERA: robot kuchenny, odkurzacz i nie moge narzekac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Ja puki nie zostałam zmuszona do wizyty w serwisie też byłam zadowolona.
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
no to teraz ja i moje plany:
piekarnik - elektrolux płyta gazowa - hotpoint ariston zmywarka - bosh pralka - hotpoint ariston zlewozmywak - teka (tergranit) bateria - franke wszystko do zabudowy, kierowałam sie głownie ceneo - myslicie ze to dobry wybór? a zelamera zawsze miałam za dobrą firmę, odkurzacz mam od lat i wszystko ok (moja mama tak samo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym jeszcze radziła zajrzeć na skąpca, bo większość ofert się powtarza ale ostatnio zauważyłam ze czasem są różnice.
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
tak, tak skąpca tez mam obeznanego. Ostatnio troche sie podłamałam, bo na ceneo znalazłam niezły komentarz. Do oceny piekarnika pani zapytała o pokrętła, na to ktos inny jej odpowiedział zeby nie byla głupia i ze te wszystkie oceny piszą dystrybutorzy danego sprzetu a nie normalni klienci
![]() tak czy siak, zamówiłam juz zlew z baterią, piekarnik i płytę. Oczywiście z dostawy 24h zrobiło sie 3-5 dni roboczych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Ata77;21578079]45-jesteś pewna? Właśnie wymieniam na 60cm. W 45-tce większy garnek od bigosu mi się nie mieści, nie wspomnę o zmywaniu po większej imprezie, mam już dość
60cm- z opcją 1/2 wsadu, optymalne rozwiązanie wg mnie również uważam, że większa nie jest jakąś fanaberią, ale sama kupiłam z tż 45 cm, bo: 1. nie mieliśmy miejsca w kuchni aby ładnie dopasować meble z taką większą zmywarką 2. jest nas dwoje, 3. większa zmywarka wymaga większej ilości naczyń codziennego użytku - włożysz sporo kubków i talerzyków i widelczyków, ale czym potem jeść zanim puścisz tą zmywarkę? Fakt, że teraz zdarza mi się sporo rzeczy większych myć ręcznie - jedem wielki garnek zajmuje niemal całą zmywarkę. Fakt jest też taki, że moja mama, która ma 60 cm tez myje ręcznie jak ma większy przepływ w kuchni (święta, imieniny) kiedy dużo rzeczy robi i zaraz potrzebuje tej miski znów. Nie da się tez ukryć, że są rzeczy, których do zmywarki po prostu się nie wkłada. My jesteśmy bardzo zadowoleni z naszej zmywarki dobra relacja ceny do jakości - Siemens 45 cm za 1111 zł na neo 24.pl Sklep wybrany ze względu na możliwość odbioru osobistego we Wrocławiu, z samego sklepu jesteśmy też zadowoleni - jednak wszystko odebieraliśmy osobiście, a żaden sprzęt nie wymagał serwisu jeszcze, czy też uruchomienia gwarancji a jak wiadomo to wtedy pojawiają się problemy. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- wiem że trochę późno jak na pomoc dla doris, ale może inni skorzystają. kupiliśmy z tż płytę gazową teka 5 palników, żeliwny ruszt, płyta grilowa i ten piąty palnik ma ruszt pod wok i podwójny pierścień gazu i tylko 70 cm szerokości przy cenie poniżej 900 zł. Chorowałam na nią okropnie, to w zasadzie jedyny sprzęt jaki wiedziałam, że chcę mieć ten i żaden inny. jest taka fajna jak na zdjęciach http://www.teka.com/html/cat/prod.ph...yty%20kuchenne Wciąż jeszcze się nie przeprowadziliśmy więc grzecznie czeka u teściów aż będzie miejsce, żebyją podłączyć. Na pewno dam znać jak się sprawuje. co do candy nic nie mogę powiedzieć ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- jak obiecałam tak zrbiłam ... :0 teka sprawuje się ładnie łatwo umyć nie ma problemów z zapalaniem przestrzennie bardzo wygodna płytę grilową wypróbowałam, jedanak nie będzie to mój ulubiony kuchenny gadżet - bardzo trudno ją potem domyć - poszła do szuflady palnik na wok jeszcze też nie przećwiczony, ale jak tylko zacznę eksperymenty z kuchnią azjatycką no i świąteczne gotowanie to będzie jego 5 minut ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- [QUOTE=ugaczaka;20731363][QUOTE=megusiaa;18554511]pralka wybrana zostaje candy go w464d - najmniej energo i wodozerna, nie jest za gleboka ma wyswietlacz predkosc wirowania 1400 programy szybkiego prania i suszenia/prania 6k prania/4kg suszenia... mam nadzieje ze bedzie ok... witam, pierwszy razw tym wątku i na forum wizaż ![]() bardzo chciałabym wiedzieć jak sporawuje się ralko-suszarka? jak jej używasz? czywszystkowrzucasz, czy np buty, delikatne rzeczy? czy jakość prania jest ok? szczególnie czy nie ma problemów z wirowaniem, czy pranie nie jest ociekające, jeśli włączysz samą pralkę. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- teraz już wiem - zakupiliśmy GOW 385 D Candy. mało próbuję programów z suszeniem więc jeszcze nie będę oceniać z samej pralki jestem zadowolona, można regulować prędkość wirówki, temperaturę, mimo że programy są już "skomponowane" można je modyfikować, co jest dla mnie ważne. ma szybkie programy 14 min i 30 minut, taki do wszystkiego i takie dla rzeczy delikatnych - ręczne i dla wytrzymałych plus za opóźnienie, ale to chyba jest już we wszystkich pralkach wiruje ładnie, zagniecenie prania w zależności od załadowania różne żadnych awarii, ale to dopiero 2 miesiące użytkowania przy wirowaniu lepiej zamknąć drzwi łazienki - dość głośna Do suszenia muszę się trochę przekonać, boję się poniszczyć rzeczy, to moje pierwsze kroki z tego typu urządzeniem, nie mam porównania ani obeznania. Wydaje mi się jednak, że za tę cenę można sobie pozwolić na próbę z suszarką. alternatywą dla mnie był LG Oliwki - bardzo zachęcjąco opisany. Ogólnie polecam Edytowane przez ugaczaka Czas edycji: 2010-11-15 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#900 |
Przyczajenie
|
też wkładam patelnie do zmywarki, raczej miałam na myśli plastiki - z nimi mam problem, bo widać po nich zniszczenie - kiepska jakość, niektóre szkła tez nie zniosą temperatury - pękłam sobie dzbanek już
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Jestem ciekawa czy któraś używa robota BOSCH Profi mixx mi bardzo doskwiera brak łopatologicznej instrukcji co do czego się nadaje może jakieś doświadczenia z robieniem w nim ciasta? ja mam problem z ładnym ubiciem jajek i dodaniem do nich czegoś tak żeby sie wszystko porządnie połaczyło bez podnoszenia mieszadła szturchania miski - to też czasem nie wystarcza. Ogólnie ciężko mi połączyć porządnie składniki stałe i płynne. Nie wiem czy poprawnie montuję poszczególne elementy zwłaszcza te które mają pracowac z misą - mieszadła nie trą po ścianach misy, a w momencie kiedy domykam ramię do odpowiedniej pozycji to mam wrażenie że zaraz odłamie mi się ten kawałek plastkiku na misie odpowiedzialny za jej zablokowanie, czasem też mieszadło wadzi o misę i muszę trochę poruszyć je aby znalazło się w innej pozycji. Na razie mam tylko to podstawowe wyposażenie, zastanawiam się czy dokupować kolejne elementy - może one umożliwią pełne wykorzystanie tego robota. Wcześniej korzystałam tylko z malakserów (tak się u mnie w domu mówiło) - misa z nożami wśrodku i obok dzbanek na koktajl (jak w popularnej kasi). oczekwiałam, ze tu również ładnie wymieszam sernik ale na razie patenty z malaksera się nie sprawdzają. Prosze o wszelkie uwagi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.