|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
powiem wam, ze troche sie zawiodłam na zakupach w sklepach internetowych. Mialo byc tak tanio a jednak teraz załuje. Kupilam piekarnik (kierując sie ceneo) za 884 pln, dodając ok 90zł za przesyłke wychodzi 974. No i wczoraj zobczyłam u siebie w sklepie (neonet) ten sam model za 1000
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie mam komplet noży z drewnianą rączką które bardzo lubię i je myję ręcznie bo rodzie zniszczyli sobie te noże w zmywarce, i desę do krojenia myję ręcznie. Jednak drewnianą łyżkę myję w zmywarce, TŻ ją lubi, a ja nie znoszę i mam nadzieję ze ona się w końcu zepsuje w tej zmywarce i będę mogła ją wyrzucić- niestety jak na złość łyżka trzyma się znakomicie. Cytat:
Ja ciężkie rzeczy jak pralka czy lodówka kupiłam w sklepie "nie dla idiotów" bo dotychczas mieli tę zaletę że przy dowozie wnoszą sprzęt do mieszkania (a mieszkam na 2 piętrze bez windy).
![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
piekarnik juz mam w domu, jutro ma przyjsc zlewozmywak z baterią. Uff tego boje sie najbardziej
te które robią nową kuchnie to chyba podzielą moje odczucia - w pewnym momencie ma sie juz dosyc i kupuje co pierwsze wpadnie w ręce (ew. jaki sklep sie szybciej wyswietli na kompie ) pralkę tez chciałabym kupic w sklepie stacjonarnym tylko, ze u mnie jest strasznie mały wybór pralek pod zabudowe ![]() a co do zmywarki, to ja mam w planie kupic w ikei jakies niedrogie naczynia i wrzucac do niej wszystko jak leci ![]() Aha i ja bede tym królikiem doświadczalnym, który ma zmywarke bosha z plastikowym spodem. Byla tu juz kiedys mowa o takiej, wiec jakby co to dam znac jak sie sprawuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Zakorzenienie
|
Szukam pralki ,może któras z was zna sie na temacie
![]() wiec tak co do wymagań ![]() ładowana klasycznie wąska góra 5 programów piorących wirowanie ok 800 +opcja zmniejszania opcja pół wsadu opózniony start zegarek informujący ile do konca programu firma bez różnicy cena rozsądna ![]() marzenia .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
paula ja mam LG koszt ok 1300 zł 6 kg wsadu 40l wody fajne programy mało potrzebuje proszku i płynu ekonomiczna
![]() model to LG F1022ND kupowałam w neo24 cena 1254 plus przesyłka koło 70 zł można u nich też na raty kupować
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-11-15 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Oliwka ,muszę sie przyjrzeć twoim typom
![]() obecnie mam Candy i nie wymieniałabym bo działa super a ma z 8 lat ,bez żadnej awarii ale jest ona mała i niestety musze dzielic pranie na pół ,a to szkoda prądu ,wody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Paula ja przy dwóch osobach robię pranie średnio co dwa tygodnie no nieraz co 11 dni moja mam się mnie pyta czy mi nie śmierdzi w łazience no na szczęście nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
U mnie posciele to juz sa 2 prania :/ każdy z nas ma swoją kołdrę ,poduszkę plus 2 duże przecieradła i juz po pralce ,a gdzie ręczniki.
a przy wiekszej pralce będzie 1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
ja polecam moją:
LG F1022-nd może nie spełnia wszystkich wymagań - nie wiem, ile ma wsadu, ale programy są bardzo do ogarnięcia + jest cicha ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
ja mam tą, co ona ![]() miałam płytką wnękę na pralkę i super się zmieściła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szok! Ja mam 2-3 prania w tygodniu. Koszule męża w zasadzie piorę non stop, po jednym założeniu do kosza. Dalej bielizna - tony belizny. Potem posciel (zmieniam co 7-10dni), reczniki i scierki kuchenne. Generalnie zawsze mam pełno w koszu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
hmm nie wiem jak to robię ale zawsze mam upchaną pralkę na maxa 6 kg, ale tak jak pranie robię to co 10-14 dni 2 pralki bo inaczej mi wyjść nie chce, nawet sobie piszę ile uwierzcie
![]() ![]() ściereczki zużywam 2 tygodniowo w kuchni, bielizna no wiadomo codziennie zmieniana, tż koszul nie nosi a koszulka to max dwa dni o tej porze roku albo codziennie zależy jak tam mu się rano chwyci no ja też brudas nie jestem po powrocie z pracy od razu się przebieramy w domowe rzeczy. Trochę tego jest ale też się dziwię że tak rzadko mi pranie wychodzi np. moja mama pierze raz w tygodniu po 3 pralki no ale ich jest 4 w domu A pralkę aristona mogę polecić naprawdę dobry i niezawodny sprzęt sama kupiłam sobie suszarkę tej firmy i mam lodówkę zakup dwóch ostatnich wynikał z faktu bardzo dobrego sprawowania się pralki aristona.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-11-16 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Się Oliwka musiała wytłumaczyć z małej ilości prania
![]() ![]() U nas sie tak nie da ,3 osoby wiec bielizny sporo do tego rajstopy i podkoszulki córki ma codziennie wf wiec koszulki i spodenki +skarpetki TŻ koszule codziennie świeża ciuchy tzw domowe i już pranie gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
A tego prania to naprawde zazdroszcze, ja robie tez min 2 x w tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zakończyłam zakupy AGD do kuchni.
lodówka Samsung czarne szkło płyta indukcyjna Amica Okap Amica/ czarne szkło piekarnik siemens zmywarka siemens ekspres ciśnieniowy siemens pralka zamówiona, czekam na dostawę, tez siemens |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja początkowo chciałam lokówkę side by side ale tż mnie odwiódł od tego po co ci taka wielka i w ogóle a już nam miejsca brakuje i na pewno jak będzie miało się pojawić dziecko to zmienimy na większą póki co korzystam z zamrażalki u tż mamy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Ogólnie nie mam dobrych doświadczeń :/ znam 3 przypadki nowego ! samsunga który zepsuł się w rok po zakupie w tym jeden mój tydzien czekania na serwic i kolejne 2 na naprawe ,dobrz ,że zima była i jedzenie trzymałam na balkonie ![]() kolejny samsung zepsuł się u znajomych tydzien po naszym i ostatni zepsuł się -naprawiony kolejne zepsucie i pojechał na złom ,kupili nową lodówkę tydzien temu. Trzymam kciuki za twojego samsunga ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
bedziecie dzieciaka w lodówce trzymac ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
ja tez zakupilam sprzet do nowej kuchni:
lodówka: GORENJE NRKI 55288 zmywarka: ELEKTORLUX ESL6510R płyta: AMICA PI6510TU piekarnik: SAMGUNG FQ159UST poki co wszystko w kartonach stoi, bo kuchnia ma byc gotowa dopiero na poczatku grudnia. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
nam tez obiecali kuchnie na 29 listopada, ale ja juz sie wole nastawic na grudzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
nam obiecali na 15stego listopada, wiec mysle ze do konca m-ca sie wyrobią
![]() a ja dalej czekam na zlewozmywak z baterią, dziwna sprawa.Napijerw wysłali maila w poniedzialek, ze towar wysłano. Potem identyczny mail przyszedł wczoraj, a w tych mailach link do śledzenia przesyłki, który nie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie Klubowiczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
zielony stworek
|
Odnośnie zmywarek to nie polecam zmywarek Haier- jeden z tańszych urządzeń.
Mam taką w wynajmowanym mieszkaniu i owszem zmywa, ale średnio raz na 2 tygodnie odmawia posługi. Po prostu program nie kończy pracy, zatrzymuje się w połowie zmywania i wszystkie naczynia są brudne ![]() No i zmywa na normalnym programie aż 2 godziny, w porównaniu do znanych mi Whirlpool czy Ariston do strasznie długo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
czy jakaś dobra wizażanka moglaby mi napisac takie ABC używania zmywarki
![]() a w temacie to oczywiscie jak doszły wszystkie sprzęty to okazało sie, ze 1 grudnia jest akcja darmowej wysyłki w sklepach internetowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersja dla wygodnych kupujesz tabletki minimum 3 w 1 czyli z nabłyszczaczem i środkiem zmiekczajacym. Wkładasz tabletkę do zmywarki i włączasz program. Przy tej opcji należy wyczytać w instrukcji jak wyłączyć wskaźniki płynu nabłyszczającego oraz soli żeby nie świeciły ze jej nie ma. Wersja oszczędniejsza kupujesz osobno sól, nabłyszczacz i proszek. Sól wsypujesz do pojemnika w dnie pojemnika zmywarki, wcześniej należy nalać wodę. Po wsypaniu soli należy włączyć mycie tak aby zmywarka nie stała godzinami z tą solą i nie była przeżerana. Korzystając z instrukcji ustawiasz odpowiednie dozowanie soli w zależności od twardości wody i tego czy będziesz stosować tabletki. Jedno wsypanie soli wystarcza na kilka miesięcy (zależnie od poziomu dozowania). Nabłyszczacz stosujesz w przypadku gdy nie używasz tabletek, wlewa się go (stosunkowo mało) do zbiorniczka na drzwiach zmywarki. Jeśli decydujesz się na proszek to stosujesz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Aby zmywarka nie śmierdziała ja myję naczynia minimum co 2 dzień, środki zapachowe jedynie swoim silnym zapachem próbują zamaskować smrodek, wiec ja nie stosuję.
![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
asiulkaa dziekuje bardzo
![]() troche sie martwie czy nie kupilam za duzej tej zmywarki (mam 60tke), troche długo nam schodzi z zapełnieniem jej na ful ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Na święta czy przy przyjmowaniu gości będziesz się cieszyć że masz 60. Ja pakuję do zmywarki wszystko, garnki, patelnie (powłoka niszczy się w tym samym tempie co przy ręcznym myciu), tak więc w dwa dni zazwyczaj zapełniam całą, a w weekendy myję codziennie. Czasem myję nawet gdy nie mam pełnej zmywarki żeby nie śmierdziało.
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() czy ktoś kupował sprzęt do kuchni firmy BOSH? Właśnie nad tym zastanawiam, potrzebuję piekarnik, płytę (gazową lub indukcyjną-tego jeszcze nie wiem), lodówkę, zmywarkę i okap. I tak właśnie się rozgladałam i myślę o bosh. Czy jest awaryjny i jak w razie czego wygląda serwis? Modele niby mam wybrane ale może ktoś poleci coś dobrego i sprawdzonego. Jeszcze mi przychodzi na myśl Electrolux. Ciężko tak wybrać żeby było dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.