|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
powiem wam, ze troche sie zawiodłam na zakupach w sklepach internetowych. Mialo byc tak tanio a jednak teraz załuje. Kupilam piekarnik (kierując sie ceneo) za 884 pln, dodając ok 90zł za przesyłke wychodzi 974. No i wczoraj zobczyłam u siebie w sklepie (neonet) ten sam model za 1000
|
|
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie mam komplet noży z drewnianą rączką które bardzo lubię i je myję ręcznie bo rodzie zniszczyli sobie te noże w zmywarce, i desę do krojenia myję ręcznie. Jednak drewnianą łyżkę myję w zmywarce, TŻ ją lubi, a ja nie znoszę i mam nadzieję ze ona się w końcu zepsuje w tej zmywarce i będę mogła ją wyrzucić- niestety jak na złość łyżka trzyma się znakomicie. Cytat:
Ja ciężkie rzeczy jak pralka czy lodówka kupiłam w sklepie "nie dla idiotów" bo dotychczas mieli tę zaletę że przy dowozie wnoszą sprzęt do mieszkania (a mieszkam na 2 piętrze bez windy).
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
piekarnik juz mam w domu, jutro ma przyjsc zlewozmywak z baterią. Uff tego boje sie najbardziej
te które robią nową kuchnie to chyba podzielą moje odczucia - w pewnym momencie ma sie juz dosyc i kupuje co pierwsze wpadnie w ręce (ew. jaki sklep sie szybciej wyswietli na kompie ) pralkę tez chciałabym kupic w sklepie stacjonarnym tylko, ze u mnie jest strasznie mały wybór pralek pod zabudowe ale i tak na razie fundusze sie skonczyly wiec pralka musi zaczekaca co do zmywarki, to ja mam w planie kupic w ikei jakies niedrogie naczynia i wrzucac do niej wszystko jak leci nie po to mam zmywarke, zeby myc w rekach.Aha i ja bede tym królikiem doświadczalnym, który ma zmywarke bosha z plastikowym spodem. Byla tu juz kiedys mowa o takiej, wiec jakby co to dam znac jak sie sprawuje |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam pralki ,może któras z was zna sie na temacie
![]() wiec tak co do wymagań ![]() ładowana klasycznie wąska góra 5 programów piorących wirowanie ok 800 +opcja zmniejszania opcja pół wsadu opózniony start zegarek informujący ile do konca programu firma bez różnicy cena rozsądna ![]() marzenia ....
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
paula ja mam LG koszt ok 1300 zł 6 kg wsadu 40l wody fajne programy mało potrzebuje proszku i płynu ekonomiczna
korzystam od pół roku i pomimo przejścia z nią jestem zadowolona ale w tym wątku też ktoś miał taką pralkę jak ja i nie miał problemu ja lałam za dużo płynu i mi brudziła ubrania a teraz leje pół nakrętki i wszystko ok i pranie ładnie pachnie więc polecam. Albo kup Aristona bardzo fajne moja mama ma ponad 2 lata i jest bardzo zadowolona z niej zero jakichkolwiek ekscesów cicha, dobrze pierze.model to LG F1022ND kupowałam w neo24 cena 1254 plus przesyłka koło 70 zł można u nich też na raty kupować
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-11-15 o 19:34 |
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Oliwka ,muszę sie przyjrzeć twoim typom
![]() obecnie mam Candy i nie wymieniałabym bo działa super a ma z 8 lat ,bez żadnej awarii ale jest ona mała i niestety musze dzielic pranie na pół ,a to szkoda prądu ,wody. |
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja przy dwóch osobach robię pranie średnio co dwa tygodnie no nieraz co 11 dni moja mam się mnie pyta czy mi nie śmierdzi w łazience no na szczęście nie
no ale szkoda mi wkładać prania na pół pralki nawet jak włączę na krótszy program ogólnie miesięcznie robię 4 pralki z ciuchami 2 białe/jasne i 2 czarne/ciemne i jedna jakaś pościel, koc. na więcej nie mam potrzeby a i jest komfort bo nie muszę np. prasować co tydzień tylko co dwa no moim zdaniem są plusy tak pojemnej pralki, na pewno jak kiedyś zjawi się dziecko pralka będzie częściej użytkowana aniżeli teraz
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie posciele to juz sa 2 prania :/ każdy z nas ma swoją kołdrę ,poduszkę plus 2 duże przecieradła i juz po pralce ,a gdzie ręczniki.
a przy wiekszej pralce będzie 1
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam moją:
LG F1022-nd może nie spełnia wszystkich wymagań - nie wiem, ile ma wsadu, ale programy są bardzo do ogarnięcia + jest cicha ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
ja mam tą, co ona ![]() miałam płytką wnękę na pralkę i super się zmieściła jest ładna i cicha
|
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szok! Ja mam 2-3 prania w tygodniu. Koszule męża w zasadzie piorę non stop, po jednym założeniu do kosza. Dalej bielizna - tony belizny. Potem posciel (zmieniam co 7-10dni), reczniki i scierki kuchenne. Generalnie zawsze mam pełno w koszu.
|
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nie wiem jak to robię ale zawsze mam upchaną pralkę na maxa 6 kg, ale tak jak pranie robię to co 10-14 dni 2 pralki bo inaczej mi wyjść nie chce, nawet sobie piszę ile uwierzcie
w zeszłym miesiącu zrobiłam 8 pralek ale to prałam koce kołdry poduszki, a w tym miesiącu na razie 2 liczbę zmywarek sobie też notuję w zeszycie ![]() ściereczki zużywam 2 tygodniowo w kuchni, bielizna no wiadomo codziennie zmieniana, tż koszul nie nosi a koszulka to max dwa dni o tej porze roku albo codziennie zależy jak tam mu się rano chwyci no ja też brudas nie jestem po powrocie z pracy od razu się przebieramy w domowe rzeczy. Trochę tego jest ale też się dziwię że tak rzadko mi pranie wychodzi np. moja mama pierze raz w tygodniu po 3 pralki no ale ich jest 4 w domu A pralkę aristona mogę polecić naprawdę dobry i niezawodny sprzęt sama kupiłam sobie suszarkę tej firmy i mam lodówkę zakup dwóch ostatnich wynikał z faktu bardzo dobrego sprawowania się pralki aristona.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-11-16 o 12:10 |
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Się Oliwka musiała wytłumaczyć z małej ilości prania
![]() ![]() U nas sie tak nie da ,3 osoby wiec bielizny sporo do tego rajstopy i podkoszulki córki ma codziennie wf wiec koszulki i spodenki +skarpetki TŻ koszule codziennie świeża ciuchy tzw domowe i już pranie gotowe
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
A tego prania to naprawde zazdroszcze, ja robie tez min 2 x w tyg |
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zakończyłam zakupy AGD do kuchni.
lodówka Samsung czarne szkło płyta indukcyjna Amica Okap Amica/ czarne szkło piekarnik siemens zmywarka siemens ekspres ciśnieniowy siemens pralka zamówiona, czekam na dostawę, tez siemens |
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że się uporałaś możesz podać modele widzę że poszłaś w simensa chyba bardzo dobry wybór ale pewnie cenowo nie najtaniej byłoja początkowo chciałam lokówkę side by side ale tż mnie odwiódł od tego po co ci taka wielka i w ogóle a już nam miejsca brakuje i na pewno jak będzie miało się pojawić dziecko to zmienimy na większą póki co korzystam z zamrażalki u tż mamy |
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie nie mam dobrych doświadczeń :/ znam 3 przypadki nowego ! samsunga który zepsuł się w rok po zakupie w tym jeden mój tydzien czekania na serwic i kolejne 2 na naprawe ,dobrz ,że zima była i jedzenie trzymałam na balkonie ![]() kolejny samsung zepsuł się u znajomych tydzien po naszym i ostatni zepsuł się -naprawiony kolejne zepsucie i pojechał na złom ,kupili nową lodówkę tydzien temu. Trzymam kciuki za twojego samsunga ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
bedziecie dzieciaka w lodówce trzymac ?
|
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zakupilam sprzet do nowej kuchni:
lodówka: GORENJE NRKI 55288 zmywarka: ELEKTORLUX ESL6510R płyta: AMICA PI6510TU piekarnik: SAMGUNG FQ159UST poki co wszystko w kartonach stoi, bo kuchnia ma byc gotowa dopiero na poczatku grudnia. |
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam co prawda obiecali ze kuchnia jeszcze w tym miesiącu, ale to jeszcze 2 tygodnie. Hydraulika i prąd zrobione, płytki położone, sprzety prawie w komplecie tylko mebli brak |
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
nam tez obiecali kuchnie na 29 listopada, ale ja juz sie wole nastawic na grudzien
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
nam obiecali na 15stego listopada, wiec mysle ze do konca m-ca sie wyrobią
taki termin jest wpisany w umowiea ja dalej czekam na zlewozmywak z baterią, dziwna sprawa.Napijerw wysłali maila w poniedzialek, ze towar wysłano. Potem identyczny mail przyszedł wczoraj, a w tych mailach link do śledzenia przesyłki, który nie działa
|
|
|
|
|
#923 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkie Klubowiczki
otóż wczoraj zakupiłam zmywareczkę Electroluxa 65070r z pewnego sklepu internetowego i muszę przyznać ze jestem prze szczęśliwie zadowolona towar na czas w stanie nienaruszonym...zresztą jest to już nie pierwsza rzecz jaka od nich kupiłam i po 29 latach doczekałam się w koncu godnego zastępcy ... hhehhee Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#924 |
|
zielony stworek
|
Odnośnie zmywarek to nie polecam zmywarek Haier- jeden z tańszych urządzeń.
Mam taką w wynajmowanym mieszkaniu i owszem zmywa, ale średnio raz na 2 tygodnie odmawia posługi. Po prostu program nie kończy pracy, zatrzymuje się w połowie zmywania i wszystkie naczynia są brudne ![]() No i zmywa na normalnym programie aż 2 godziny, w porównaniu do znanych mi Whirlpool czy Ariston do strasznie długo. |
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
czy jakaś dobra wizażanka moglaby mi napisac takie ABC używania zmywarki
mam w koncu zamontowaną i troche sie gubie w tych wszystkich solach, nabłyszczaczach i tablekach (ile tego, czy za każdym razem , co robić zeby nie śmierdziało i takie tam)a w temacie to oczywiscie jak doszły wszystkie sprzęty to okazało sie, ze 1 grudnia jest akcja darmowej wysyłki w sklepach internetowych |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersja dla wygodnych kupujesz tabletki minimum 3 w 1 czyli z nabłyszczaczem i środkiem zmiekczajacym. Wkładasz tabletkę do zmywarki i włączasz program. Przy tej opcji należy wyczytać w instrukcji jak wyłączyć wskaźniki płynu nabłyszczającego oraz soli żeby nie świeciły ze jej nie ma. Wersja oszczędniejsza kupujesz osobno sól, nabłyszczacz i proszek. Sól wsypujesz do pojemnika w dnie pojemnika zmywarki, wcześniej należy nalać wodę. Po wsypaniu soli należy włączyć mycie tak aby zmywarka nie stała godzinami z tą solą i nie była przeżerana. Korzystając z instrukcji ustawiasz odpowiednie dozowanie soli w zależności od twardości wody i tego czy będziesz stosować tabletki. Jedno wsypanie soli wystarcza na kilka miesięcy (zależnie od poziomu dozowania). Nabłyszczacz stosujesz w przypadku gdy nie używasz tabletek, wlewa się go (stosunkowo mało) do zbiorniczka na drzwiach zmywarki. Jeśli decydujesz się na proszek to stosujesz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Aby zmywarka nie śmierdziała ja myję naczynia minimum co 2 dzień, środki zapachowe jedynie swoim silnym zapachem próbują zamaskować smrodek, wiec ja nie stosuję.
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
asiulkaa dziekuje bardzo
troche sie martwie czy nie kupilam za duzej tej zmywarki (mam 60tke), troche długo nam schodzi z zapełnieniem jej na ful
|
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Na święta czy przy przyjmowaniu gości będziesz się cieszyć że masz 60. Ja pakuję do zmywarki wszystko, garnki, patelnie (powłoka niszczy się w tym samym tempie co przy ręcznym myciu), tak więc w dwa dni zazwyczaj zapełniam całą, a w weekendy myję codziennie. Czasem myję nawet gdy nie mam pełnej zmywarki żeby nie śmierdziało.
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() czy ktoś kupował sprzęt do kuchni firmy BOSH? Właśnie nad tym zastanawiam, potrzebuję piekarnik, płytę (gazową lub indukcyjną-tego jeszcze nie wiem), lodówkę, zmywarkę i okap. I tak właśnie się rozgladałam i myślę o bosh. Czy jest awaryjny i jak w razie czego wygląda serwis? Modele niby mam wybrane ale może ktoś poleci coś dobrego i sprawdzonego. Jeszcze mi przychodzi na myśl Electrolux. Ciężko tak wybrać żeby było dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

. Ostatnio czytałam w instrukcji od noży (sic! noże miały instrukcję :-D ), że myć ręcznie, bo w zmywarce się niszczą bardziej

fajnie że się uporałaś możesz podać modele
zębole
otóż wczoraj zakupiłam zmywareczkę Electroluxa 65070r z pewnego sklepu internetowego i muszę przyznać ze jestem prze szczęśliwie zadowolona 

mam w koncu zamontowaną i troche sie gubie w tych wszystkich solach, nabłyszczaczach i tablekach (ile tego, czy za każdym razem , co robić zeby nie śmierdziało i takie tam)