|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
no tutaj w blokach mamy płytę gazową i garnków już nie doczyszczę - TŻ mieszkał sam i okopcił gary
mam ich dość już z resztą.
|
|
#1052 |
|
kosmitka
|
Pewnie i tak by się na indukcję nie nadawały?
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
no na pewno nie.
ale w ikei można kupić garnki indukcyjne? a ile płaciłaś?
|
|
#1054 |
|
kosmitka
|
Z tego co pamiętam to 180 zł za komplet 3 garnków i patelnię. Czytałam na forum muratora i bardzo były chwalone, dlatego kupiłam.
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rachunki za prąd są niedużo wyższe, ale nie płacimy za gaz, więc wychodzi to samo. Nie chcę wracać do płyty gazowej. Trzeba tylko się przyzwyczaić ile co gotować, bo na indukcji gotowanie jest znacznie szybsze.Co do garnków ja mam emaliowane i super się w nich gotuje. Miałam za to problem ze znalezieniem dobrej patelni. Udało się na allegro. |
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pecha
Jutro będzie dzwonić na serwis, a ja stwierdziłam że mam felerną rękę chyba do niektórych zakupów (do tych nad których zakupem najdłużej myślę) bo wtedy zawsze trafia do mnie jakiś felerny produkt jak ja to mówię 1 na 1000 Chciałam mamie niespodziankę zrobić, ledwo kobieta się przyzwyczaiła a tu takie coś no normalnie ręce mi opadają, i jeszcze do mnie z tekstem mama mówi "to ciekawe kto mi teraz pomyje naczynia od soboty" ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Tak w ogóle to mama była wniebowzięta tą zmywarką i jej funkcjami, zaczęła wszystkie naczynia wyciągać z szafek i myć ![]() W ogóle jaka ona pojemna itp. itd. ile funkcji i nawet tato chodził myć butelki dla wnuka bo tam specjalny program dla dzieci ![]() Mam nadzieję, że zrobią to na gwarancji i będzie git malina Anciaahk a jaka ona cichutka jest moja w porównaniu do tej zmywarki to traktor
|
|
|
|
|
#1057 |
|
kosmitka
|
Oliwko, wystraszyłam się, że nie jesteś zadowolona z mojego polecenia. U nas - odpukać - nic się nie dzieje. A programów faktycznie sporo. No i cichutka jest, czyli wszystko się zgadza.
![]() A pech faktycznie, chyba nawet większy niż 1 na 1000.
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale te odskakiwanie drzwi wkurzyło mnie wczoraj bo gdyby to dla mnie ale to był prezent dla mamy nosz ja mam pecha wielkiego i tyle. Mam, nadzieję że to nic wielkiego i że przy pierwszych odwiedzinach panowie z serwisu zrobią. Nawet chciałam wczoraj wsiąść w samochód i jechać zobaczyć co się z nią stało no bo to przecież pech nad pech, ja mam zmywarkę po teściowej bo nową kupowała a ta calkiem dobra była więc przygarnęłam ma jakieś 6 lat i zamknięcie działa bez zarzutu a tu po 2 tygodniach no jakaś chyba wybrakowana mi się trafiła. Ale to normalka Ostatnio mi w niespełna rocznej lodówce złamał się "cypelek" który jak się drzwi otwiera to odskakuje i włącza światło i sygnał że lodówka jest otwarta dłużej niż 1 minutę i niestety to nie podlega gwarancji i 150zł musiałam zapłacić |
|
|
|
|
|
#1059 |
|
kosmitka
|
Faktycznie jakaś pechowa jesteś
. Oby jednak tą uszczelkę dało się naprawić.
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziewczny,polecacie mi przeczytać cały wątek czy może swoje propozycje co do sprzętu mi doradzicie??w do kupienia będzie wszystko bo to nowy dom...czyli lodówka,pralka,kuchenka(g azowa płyta), piekarnik,zmywarke kup[imy,ale później. ba, ja nawet mam problem z wyborem blendera(chciałam go kupić już wcześniej,ale ciągle nie wiem jaki)
|
|
#1061 |
|
kosmitka
|
Co osoba, to poleci Ci pewnie coś innego. Dobre opinie tutaj zbiera Ariston (pralki, zmywarki). Z płyt pewnie najlepsze Teka. Ja z kolei też jestem zadowolona (i zdziwiona tym zadowoleniem) z Samsunga - mam mikrofalę i piekarnik - tańsze niż Bosch a funkcjonalnie to samo. Lodówkę mam Boscha, to już druga tej firmy i dobrze się spisuje.
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Stanowczo przejrzeć wątek, dla każdego coś innego jest ważne i nie ma jednego idealnego sprzętu.
|
|
#1063 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o lodówki to czy LG jest chwalona? Czy warto kupić ich lodówkę?
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Moi rodzice mają LG, strasznie wysoką z wyświetlaczem. Bardzo sobie chwalą. Ma alarm, gdy się nie zamknie lodówki po dwóch minutach bodajże, pojemnik na wędliny, no frost. Zapłacili chyba 1800zl, ale polecam ogólnie. Bardzo podobne do Samsunga.
|
|
#1066 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za odp.
![]() Spodobała mi się jedna ale tak patrzę na te ceny, to trochę dużo.. 1300 to jest już maksymalnie ile mogę dać..
|
|
#1068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/Lodowki;0113-1;0...971-297122.htm Znajomi mają jakiś z tańszych modeli Whirlpool i chwalą. Osobiście nie mam zaufania do Amici, ale jak widać po opiniach ludzie maja, użytkują i zadowoleni. A te posiadają system no frost (Sharp wyskakuje pierwszy, ale to przypadek, bo kosztuje ponad 3 tys. złotych) i może zabrzmi to kontrowersyjnie, ale ja obstawiałabym Daewoo (samochody zepsuły tej marce opinię, ale sprzęty rtv i agd mają bardzo fajne - mam mikrofalówkę, telewizor, rodzice mają drugi telewizor od lat, znajomi odkurzacz - wszyscy zadowoleni, zero awarii): http://www.ceneo.pl/Lodowki;0113-1;004+n1300;017P1-841-40971-297122P8-131898.htm Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-06-01 o 17:27 |
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak pytanie w zasadzie końcowe-ale gdzie najlepiej kupować? Sklepy typu Media Markt?
|
|
|
#1070 |
|
Konto usunięte
|
Sklepy internetowe, te z dużą ilością dobrych opinii. W Media Markt z reguły mają drożej (oczywiście warto, jeżeli ta różnica jest niewielka) i nie ma akurat tych modeli, które sobie człowiek upatrzył w necie, ale jasne, że to zależy od konkretnego produktu. Stacjonarnie kupiłam pralkę i żałowałam, bo to nie był dokładnie taki model, jak chciałam, a swoje kosztował (niebawem nowa pralka i nie powtórzę tego błędu), za pomocą Internetu kupiłam tak lodówkę i jestem bardzo zadowolona, bo wybrałam konkretny model, a nie to, co akurat mieli w sklepie. W dodatku oszczędziłam kilkadziesiąt złotych. Można upatrzyć e-sklep ze swojej okolicy i po prostu odebrać towar osobiście.
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ma któraś z Was blender Braun mr 540 albo 550 albo jaki możecie polecić?może coś innej firmy?
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już patrzę
|
|
|
#1074 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Doris
to kupimy taki-poszukam tylko w sklepie internetowym-zawsze to trochę taniej
|
|
#1076 |
|
BAN stały
|
Dokładnie, warto rozglądać się po sklepach internetowych bo można trafić na fajną okazję i kupić dobry sprzęt bez wychodzenia z domu
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie o żelazko czy ktoś z Was użytkuje Bosch sensor secure żelazko ?? Możecie coś o nim powiedzieć??
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktos ma cos takiego?
http://www.ceneo.pl/327167?se=CQaYwz...FQWFDgodD1mIMA Mamy naprawde malutka kuchnie i liczy sie kazdy zaoszczedzony centymetr...I kiedy mowie malutka mam namysli malutka ![]() |
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nawet polubiła prasowanie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
Jako, że obecnie mocno mnie interesuje tematyka zmywarkowa
, to nieco poczytałam i podpytałam ludzi z którymi pracuje, a którzy mają zmywarki. Oto czego się dowiedziałam (oczywiście opinie subiektywne):- przy programie krótkim warto zwrócić uwagę na to, czy naczynia są potem dobrze osuszone - w Siemensie tak było, w obecnie użytkowanym Aristonie niestety nie, - 1/2 wsadu fajna rzecz [to podkreśla praktycznie każdy], - głośność (a raczej "cichość") pracy. Co do marek to zdania są podzielone. Sporo osób chwali sprzęt Bosch, czy Siemens, ale są i zadowoleni użytkownicy Amica, Candy. Podpowiedzcie mi coś w tej materii. Może jakieś nowości na rynku? Szerokość zabudowy - 45 cm. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

mam ich dość już z resztą.

ale w ikei można kupić garnki indukcyjne? a ile płaciłaś?