|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
ja mam zmywarkę Bosch, moja siostra też i bardzo sobie chwalimy tę firmę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uciekamy za to od pralek Whirpool - gdy dowiedzieliśmy się o porażeniu prądem to odechiało się nam ich kupować. Mamy Bosha i bardzo chwalimy. A od Aristona uciekamy tak samo. W przypadku lodówki zależało nam na pojemności (mamy największą jak się da), jedno drzwiowej, oszczędzaniu energii, kolorze stali i wolnostojącej (do zabudowy są mniejsze). Nie warto kupować tych sławetnych dwudrzwiowych, bo podobno są mniejsze w środku przez tą ściankę dzielącą obie części. Chodziło mi o tą szufladę - http://www.siemens-home.pl/produkty/...?source=browse (Vario 3). Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-07-31 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
okrutnica jakaś... |
w moim Boschu i siostry jest koszyk na sztućce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
i ja tez, i ja tez!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
muszę i ja zacząć rozgladać się za piekarnikiem,pralką,lodów ką i zmywarką...moze od następnego tygodnia zacznę się zastanawiać bo prawdę powiedziawszy to nawet nie wiem co takie sprzętay mają,czego nie mają, a co powinny mieć...no i okap jeszcze....ło matko to się zejdzie,ale może coś znajdę
![]()
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
dygotka nie martw się
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Przyczajenie
|
nie wiem czy to dobry wątek, ale zapytam, czy ma ktoś cos takiego jak varadero? czy ktoś może polecić, lub nie ? niby super urządzenie kuchenne, ale..?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lodówki,piekarnika,pralki ,okapu,zmywarki..... ciekawe czy zdążymy cos wybrać ![]() zdaję soebi sprawę,że aktualnie robia taki sprzęt,że on sie psuje zaraz po gwarancji...producenci mają smykałkę do biznesu...
![]() |
![]() |
#1150 |
Konto usunięte
|
Wiem, ja również martwię się o to, że coś wybiorę, a to się zaraz popsuje, będzie trzeba wymieniać, reklamować etc. Wcześniej miałam już wybraną Tekę - płyta i piekarnik, ale nie pasuje mi to jednak do kafelek, które ostatecznie wybrałam. Potem znalazłam coś pasującego i mającego dobre opinie - Whirlpool retro, bardzo fajny sprzęt, ale... Ostatnio obejrzałam piekarnik Siemens z porządnymi prowadnicami i pomimo tego, że to nie jest styl retro (a w takim chciałam utrzymać całość) to bardzo mi się spodobał. Tylko teraz jaka płyta do tego Siemensa... Kombinuję, zastanawiam się, oglądam, a czasu coraz mniej - w moim przypadku wypadałoby, abym podjęła ostateczną decyzję do września, bo wtedy chcemy zamawiać zabudowę. Nie wiem również co ze zmywarką (tu wygląd nie ma znaczenia, bo jest praktycznie całkiem zakryta) - czy Bosch, czy Siemens, a może Elektrolux? Opinie są tak różne, że już sama nie wiem. Chyba będę rzucała monetą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
okrutnica jakaś... |
ale jestem wkurzona! Ponad tydzień temu w niedzielę zamówiłam i zapłaciłam za tę większą lodówkę. Czekałam tydzień na wysyłkę, wczoraj dostałam maila że firma wypełniła źle list przewozowy, lodówka wróciła do nich i wyślą ponownie a teraz wciskają kit że towar jest uszkodzony i anulują zamówienie.
Przestrzegam wszystkich przed zakupami w elektrobis.pl Jestem ponad miesiąc bez lodówki i mnie już coś trafia. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
okrutnica jakaś... |
cd.
Po wielu konsultacjach wybrałam wymarzony model i wybrałam sklep www.elektrobis.pl. Czytałam opinie na ceneo, wszystko ok. To nie były moje pierwsze zakupy sprzęt AGD w sieci, w końcu sklepy internetowe darzymy zaufaniem, to nie zwykła osoba prywatna która może nas oszukać. A jednak. Za lodówkę zapłaciłam 1 sierpnia. Została ona wysłana podobno 4 sierpnia w czwartek. Niestety nie otrzymałam maila z nr listu przewozowego więc w piątek napisałam wiadomość do sklepu. Odpowiedź przyszła po weekendzie, w poniedziałek rano. Sklep przepraszał, z ich winy został źle wypełniony list przewozowy i lodówka do nich wróciła. Mieli wysłać ponownie. We wtorek kolejny mail-tym razem okazało się że w transporcie lodówka została uszkodzona a ponieważ nie mają na stanie drugiej są zmuszeni anulować zamówienie i proszą o nr konta na który przeleją gotówkę. Mieli to zrobić we wtorek. W środę otrzymałam dwa maile, w porannym pisali że przelew zrobią dzisiaj, w popołudniowym-że został już wykonany. I od tego czasu milczą. A pieniędzy nie ma. Nie odpisują na maile, sklep nie ma podanego telefonu wiec droga mailowa to jedyna droga komunikacji z nimi. Wczoraj napisałam ostrzejszą w tonie wiadomość w której informowałam, że jeśli pieniądze nie znajdą się na koncie do końca tego tygodnia, zgłaszam sprawę na policję. Brak odzewu choć wiem że mail został przeczytany. Pieniędzy brak. Po kontakcie z UOKiK zamierzam sprawę zgłosić na policję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niech ta historia będzie przestrogą. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-08-12 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
W cenie dla mnie do przełknięcia bywała rzadko w 2-3 sklepach. Sklep sprawdziłam na ceneo, ma dobre opinie, owszem, są niezadowoleni ale z czasu dostarczenia a nie z powodu tego że sklep ich oszukał więc nie miałam przyczyn by się martwić. Sprawa jest zgłoszona Ceneo. Jesteś w szoku? Czyli w/g Ciebie to moja wina, zasłużyłam sobie? Taki wydźwięk mają Twoje słowa. To jest sklep, nie osoba prywatna. Ma REGON, ma wpis do ewidencji...miałam prawo sądzić, że będzie w porządku. Fajnie że moja historia ma być przestrogą. Widzę że w takich tylko kategoriach jest postrzegana. Nie szkodzi że straciłam ciężko zarobione pieniądze. Zresztą nie tylko-straciłam wiarę w jakąś...empatię? Współczucie? Nieważne. Głupia Agnieszka nie pomyślała i teraz ma za swoje. Dla mnie EOT ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat sprzęt kuchenny kupowałam wraz z meblami pod zabudowę, więc wszystko było na raz, ale np na kartę gwarancyjna do pralki długo czekałam i musiałam się dopominać mam takie odczucie, że coraz więcej jest oszustów w sieci - nie wiem, czy to wina kryzysu, czy rozzuchwalenia nieskutecznym prawem współczuję Ci serdecznie, bo wiem, że takie sytuacje są dobijające |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() A jak już lodówka dojdzie, to zmasakrowałabym ich złą opinią za brak kontaktu, profesjonalizmu i niedotrzymanie terminu. Pocieszające jest to, że na dłuższą metę takie sklepy po prostu wypadają z rynku. Szkoda tylko, że ileś tam osób musi się na nich przejechać, aby tak się stało. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-08-12 o 15:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Rozeznanie
|
agabil jestem w szoku
![]() ![]() ![]() Najgorsze, że to nie jakaś tania rzecz, tylko lodówka za sporą kasę... Współczuję nerwów zwłaszcza. Daj koniecznie znać, jak wyjaśniła się ta sprawa! Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o pomoc.
Wybrałam LG. Co myślicie? Opinie ma w miarę dobre.. http://www.mediamarkt.pl/rzeszow/pro...u/gr-b399ptqa#
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Znajomi taką maja i są bardzo zadowoleni, zwłaszcza z jakości. Wiem, że praktycznie zawsze maja załadowaną lodówkę po brzegi, ale wszystko działa bez zarzutu. Kolor tylko mają inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
BAN stały
|
Nie wiedziałam, ze lodówka może posiadać "tryb wakacyjny" jakaś ciekawa opcja w tym modelu LG
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Konto usunięte
|
Ani razu z tego nie korzystałam - szczerze mówiąc nie wczytałam się co to jest dokładnie. Pewnie jakiś tryb oszczędności energii (bo lodówka nie jest wtedy otwierana, jeżeli nikogo nie ma w domu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odp
![]()
![]() |
#1165 |
BAN stały
|
Na stronie, którą podała massija wyczytałam, że tryb wakacyjny to jest funkcja, która zmniejsza moc pracy chłodziarki podczas dłuższej nieobecności użytkownika w domu, utrzymując temperaturę wewnętrznej komory na poziomie ok. 12 st. C, co zapobiega gromadzeniu się pleśni i nieprzyjemnych zapachów i nie dopuszcza do nadmiernego zużycia energii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Konto usunięte
|
Zauważyłam jednak nowy trend w lodówkach (więc może pooglądaj sobie gdzieś na żywo nowsze modele - sporo zawsze tego mają w RTV Euro AGD, Media Markt), który mi się podoba - to, że półeczki nie są aż tak mocno obramowane, ale mają z przodu i z tyłu tylko lekką ramkę. Niestety, jak mi się raz coś ostatnio wylało w mojej lodówce i nie od razu zauważyłam, to się okazało, że to cholerstwo tak podlazło pod ramkę, że tego teraz nie jestem w stanie domyć. Obejrzę, czy nie da się tej ramki jakoś zdjąć z szyby, ale generalnie fajnie by było, gdyby znaleźli jakieś inne rozwiązania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co nie zmienia faktu że dziękuję Ci za rady ![]()
![]() |
![]() |
#1168 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
Z pewnością będziesz zadowolona, ale jak już kupisz to daj znać jak wrażenia, to polecę znajomym, bo też się nad nią zastanawiają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ceneo.pl/;01510803877-10.htm porównaj sobie parametry, wnętrze i wyglad ogólny, bez porównania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.