|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: KUCHNIA (AGD Whirlpool - macie??)
Cytat:
![]() napewno będziesz zadowolona ze swojego wyboru ![]() ja jastem bardzo zadowolona z naszego sprzętu ![]() choc jeszcze nie miałam okazji wypróbować piekarnika ![]() bo nie mam czasu na jakiekolwiek pieczenie ![]() a i zapomniałam o okapie (gdyby ktoś potrzebował) warte polecenia są okapy firmy FABER niestety nie każdy sklep AGD sprzedaje produkty tej firmy, ciezko jest znależć tą firmę moja mama ma taki okap (teleskopowy) już od 8 lat i chodzi jak burza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmywarka ??
A ja mam pralkę Candy i jestem bardzo zadowolona. Jednak jak juz pisałam wcześniej: jesli zmywarka to BOSCH, chłodziarka to Electrolux, a kuchenka to Amica. Nie zmienia to jednak faktu, że firm jest sporo i pewnie tylko nasz zdrowy rozsądek lub doświadczenie znajomych mających dany sprzęt pomagą w wyborze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuchnia - sprzęty AGD
Mi pani w sklepie powiedziała że jak pralkę chce sie zabudować to należy kupić boscha lub simensa bo się najmniej "trzęsą" przy wirowaniu.
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i kupiliśmy Siemensa tylko trzeba dokładnie sprawdzać czy pralka zmieści się pod blatem po zdjęciu werzchniej pokrywy pralki a swoją drogą wiecie że Bosch i Siemens to ten sam koncern, z tym że Siemens jest jego ciut lepszą marką podobnie Ariston i Indesit - ten sam koncern - Ariston zdecydowanie lepszy Electrolux i AEG podobnie - tu lepszy jest AEG |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Hej w przeciągu ostatniego półtora roku wymieniłam cały sprzęt w chacie ( czytaj wyposażałam dom) zawsze kupuję w jednym sklepie - znajomy sprzedawca to i rady na poziomie a nie "wepchnę Ci to co nie idzie". Co do Wihrlpoola - mam pralkę co pisałam wyżej - cicho pierze, wodo- energooszczędna, ale jak zaczyna wirować to dosłownie jakby samolot startował po prostu głośna ( idzie wytrzymać
![]() ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
my mamy chłodziarko-zamrażarkę Indesit i również chodzi głośno - w nocy nie raz zdarzyło mi się słyszeć jak tak jakoś wyje... poza tym sprawia się całkiem nieźle i wygląda fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Witam - pooglądałam trochę i stwierdzam że podoba mi się płyta kuchenna gazowa da zobudowy Amica - ma ktoś taka??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sprzet AGD
Zakupiłam ponad rok temu okap, płytę ceramiczną i piekarnik do zabudowy Amiki. Kupiliśmy przez internet (przyjechała do nas z drugiego konca Polski w 3 dni od zamówienia), zapłaciliśmy dużo taniej niż w "normalnym" sklepie i wszystko do dziś jest w najlepszym porządku. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Oto strona dzięki której nabyliśmy nasz sprzęt - to wyszukiwarka cenowa. Oprócz tego, że patrzyliśmy na cenę zwracaliśmy uwagę na opinie klientów:
http://www.ceneo.pl/
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja płytę i piekarnik kupowałam w sklepie internetowym, panowie przywieźli sprzęt i wnieśli na 2 piętro, no i zaoszczędziłam trochę pieniędzy, czekałam też jakieś 3 dni na dostawę.
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
A jakie macie modele? Bo ja szukam pralki i wybraliśmy właśnie Candy (modele CS 105 TXT i CS 125 TXT) - znajomi mają juz od paru lat i są zadowoleni a poza tym sprzedawcy w kilku sklepach też potwierdzili że to dobry wybór więc byliśmy pewni.
Lucy a jaki konkretnie wady ma Twoja pralka? Bo ja jedyne negatywne opinie na internecie które znalazłam to że głośno wiruje (chociaż moi znajomi twierdzą że nie więc to pewnie zależy co dla kogo jest "głośno"), natomiast nikt więcej nie miał zastrzeżeń. A polecano nam jeszcze Ariston, ale nie podobał nam się wygląd i forma otwierana drzwiczek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy ma ktoś piekarnik Amica EBP8452??
![]() Podzielcie sie opiniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zamierzam właśnie kupić pralkę automatyczną.Wizualnie bardzo podoba mi sie własnie ta
![]() Praleczka jest typu "wąska" -idealna do mojej łazienki ![]() http://www.indesit.pl/indesit/productsheet.do?productId =46422PL ![]() ![]() W grę wchodzi również model: http://www.indesit.pl/indesit/produc...ductId=39953PL Czy któraś z Was ma sprzet INDESITA?
Jak sobie chwalicie?
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
posiadamy kuchnie w zabudowie. Plyte Ariston , zmywarka bosch. Dzialaja bez zarzutu. Moze nie sa tanie, ale tak na prawde to sa tanie. Bo nie wymagaja napraw. Natomiast jedyna wpadka to lodówka w zabudowie marki WHIRLPOOL. Odradzam zdecydowanie. Prawie nie chlodzi w ogole w glownej komorze. Chcialbym to badziewie wyrzucic, ale jest trudno, bo zabudowa. Ale przyjdzie chwila, ze ten zlom wymonyujemy. Odradzam jeszcze raz firme WHIRLPOOL. Podobno dobre sa BOSCHE, LIEBHER-y. Nie zalecam kierowac sie niska cena, gdyz zabudowa jeszcze utrudnia sprawe naprawy. !!! Po prostu trudno jest wymontowywac sprzet. Pozdrawiam, Mirek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Witam was!
A czy byłybyście w stanie mi polecić czy warto kupić kuchenkę mikrofalową z funkcją grill, termoobiegiem, etc zamiast kuchenki? Bo mam dwa wyjścia zamiast kuchenki kupić mikrofalę z taką funkcją (dodam że rzadko pieczemy, a jak już to w prodiżu) i mieć ładną kuchnię, albo kupić i jedno i drugie i mieć małą graciarnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ja szczerze mówiąc wolałabym mieć graciarnię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Również stawiam na graciarnię, zwłaszcza że piec lubię i piekę dużo. Nie mam za to mikrofalówki, bo wydała mi się zbędna.
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz może mało pieczesz ale musisz patrzeć perspektywicznie, no bo kuchnie robi się na lata. Ja bym jednak stawiała na piekarnik, przecież kuchnia jest po to żeby w niej gotować. Zawsze też możesz zrezygnować z mikrofali, ja właśnie to zrobiłam, zresztą korzystałam z niej raz na kilka miesięcy, więc nie odczułam mocno straty.
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
A masz możliwość zabudowy sprzętu kuchennego? Wtedy nie miałabyś tej graciarni. Ja mam akurat i to i to, i mikrofalówkę i kuchenkę, choć w sumie mikrofala ma więcej funkcji, ale pizza i zapiekanki najlepsze wychodzą z piekarnika
![]() Funkcje mojej mikrofalówki Whirlpoola: Funkcja Crisp: Funkcja "Crisp": potrawa piecze się za sprawą mikrofal, podczas gdy grill oraz wyjątkowy talerz Crisp idealnie przyrumieniają wierzch i spód potrawy. Gotowanie na parze: Funkcja "Steam": szybkie i delikatne gotowanie potraw na parze, by zachować witaminy, sole mineralne i barwę produktów - idealne rozwiązanie dla osób stosujących zdrową, niskotłuszczową dietę. Szybkie rozmrażanie: Opatentowana przez Whirlpool, wyjątkowa funkcja "Jet Defrost" umożliwia rozmrażanie produktów siedmiokrotnie szybciej niż w normalnej kuchence. Duża pojemność: Pojemność 40 litrów w połączeniu z talerzem obrotowym o średnicy 40cm oraz idealne dopasowanie tej kuchenki do piekarników Whirlpool sprawia, że urządzenie to stanowi stylowe i praktyczne uzupełnienie każdej kuchni. I fotki mikrofali i kuchenki. Przy okazji wrzucę jak to wygląda u mnie w kuchni w realu. Przypominam, że sprzęt ten jest akurat tylko do zabudowy.
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Tylko problem jest taki że ja nie piekę ciast, babeczki, chlebek i inne piekę w takiej maszynie do robienia chleba, kaczki, karkówki, kury i indyki jak piekę to w prodiżu - bo są dla mnie smaczniejsze. Mieszkam od 2 lat w mieszkaniu gdzie jest piekarnik to używałam go 2 razy - raz by zrobić zapiekanki (które mogę też zrobić w wybajerzonej mikrofali) i piekłam pangę jak się odchudzałam
![]() ![]() No chyba że pomożecie mi jakoś ładnie zaprojektować kuchnię. Póki co mam taki projekt BEZ piekarnika. Wymiary kuchni to od ściany do ściany 223 cm na salon 200 +/- 20-40 cm Zmywarka 45 cm, płyta elektryczna 60 cm, lodówka 60. http://img338.imageshack.us/my.php?i...orzata1in1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
kosmitka
|
Ja też jestem za tym, że niekoniecznie cały sprzet musi być z 1 firmy. W obecnym mieszkaniu mam w zabudowie - lodówkę whirpool, piekarnik i płytę mastercook i okap teleskopowy amica. Wszystkie sprzęty sprawują się dobrze (odpukać) - od 4 lat.
Teraz przeprowadzam się częściowo i też jestem na etapie poszukiwania sprzętu do kuchni. Początkowo myślałam o jednej firmie, żeby to jakoś stylistycznie się ze sobą komponowało, zwłaszcza że chyba lodówka tym razem nie będze zabudowana, podobnie jak okap - raczej stawiam tym razem na kominowy a nie na teleskop. Zastanawiam się nad 3 firmami - mastercook, amica i bosh. Potrzebne są lodówka, piekarnik i płyta elektryczna indukcyjna, zmywarka oraz okap. Wszystko do zabudowy. Jagieś sugestie?
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
W kuchni mam miszmasz jeśli o producentów chodzi, i jestem zadowolona. Lodówka i wyciąg Gorenje, płyta ceramiczna i piekarnik Bosch, zmywarka Siemens. Jestem na etapie kupowania pralki i na pewno będzie to Siemens. Sprzęty sprawują się bez zarzutu, wszystkie są zabudowane .
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Meyham, ładnie u funkcjonalnie przemyślany projekt. Zastanów się czy tej dolnej oszklonej rogowej gablotki nie przenieść na górę, a na dole np, ładnie zaokrąglić zabudowana zwykłymi drzwiczkami szafkę. Nie chcesz zabudować lodówki?
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez względu na to czy zdecydujesz się na piekarnik tak jak anetka_m zrezygnowała bym z tej przeszklonej gablotki na dole, blat przy płycie zrobiła bym na równej wysokości, będzie łatwiej gotować czy smażyć na patelni która ma długi uchwyt, a porządek i tak trzeba w takiej kuchni trzymać. Poza tym radziłabym jeżeli nie chcesz żeby wszystkie szafki miały drewniane fronty, użyć szkła lacomat zamiast zwykłego, to szkło jest matowe i dzięki temu nie widać za bardzo co sie znajduje w szafce, a tak będziesz musiała dbać o ładny wygląd poukładanych tam rzeczy i będziesz traciła cenne miejsce, a przy zmywarce trzeba mieć sporo talerzy i sztućców które trzeba gdzieś pochować. I jeszcze tę szafkę nad lodówką zrobiłabym na głębokość 60 cm, optycznie kuchni to nie pomniejszy, a będziesz miała miejsce na dodatkowe sprzęty typu robot, czy maszynka do mięsa. Jeżeli nie zabudowujesz lodówki to warto kupić ze stalowym frontem, będzie świetnie pasowała do takiego nowoczesnego stylu kuchni.
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
asiulkaa, a w jakim sklepie internetowym kupowalas te kuchenke??
ja teraz planuje kupno pralki i tez slyszalam, ze przez internet jest taniej, no ale to musialby byc serio super pewny sklep zebym sie zdecydowala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny, ja ostatnio robiłam mały remont i wymieniałam kuchnie pralkę i lodówkę więc zakupy robilam na agito.pl, brat kupuje tam juz ze dwa lata polecił mi i rzeczywiscie spoko sklepik. a co do pralek lodówek itd. to ja mam preferowane bosch, whirlpool oraz siemens. mozna smialo z tych 3 wybierać.
![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Kupowałam w Mega Avansie bo też się bałam żeby mnie nie oszukali, ale można było znaleźć tę samą kuchenkę jeszcze taniej.
Ostatnio brat kupował rodzicom telewizor i sobie monitor i wybrał z przeglądarki cenowej najtańszy sklep i wysyłkę za zaliczeniem pocztowym. W zależności którą firmą kurierską wysyłają to jest możliwość nie tylko otwarcia opakowania żeby sprawdzić czy Ci cegły nie przysłali, ale również czy towar działa, ale to chyba najlepiej przeczytać na stronie sklepu. Musisz tylko zwracać uwagę na koszty wysyłki bo czasem kombinują i wymyślają dodatkowe koszty typu ubezpieczenie itp. i sie robi znacznie drożej. No i nie jest powiedziane że jakiś sklep jest zawsze najtańszy, zazwyczaj jeden model mają tani a inny droższy tak więc w przeglądarce musisz szukać konkretnego modelu. Telewizor i monitor który brat kupował mimo że był tej samej firmy to okazało sie że opłaca się kupić w dwóch różnych sklepach (licząc z kosztami przesyłki).
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
dokładnie asiulkaa ja zamawiające ten sprzęt ostatnio z agito również sprawdziłam przy kurierze czy jest wszystko to co zamawiałam i czy całe, nie chodzi o sklep ale o to jak często kurierzy traktują te paczki to by ci włosy dęba stanęły jak byś zobaczyła.
![]() jednak u mnie wszytsko pomyslnie sie odbylo, a ja osobiscie wole sklepy internetowe bo nie trzeba sterczec w kolejkach a poza tym nie ukrywajmy ze sprzet kupiłam około 22% taniej, dla mnie to duża oszczednosć. no nawet na takiej suszarce w sklepie 89zł a tam 69zł....tak czy siak sie opłaca.
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie oszczędność wynosi jakieś 20% lub więcej. Ja za mój komplet zapłaciłam niecałe 2000 a w sklepie nie udało by się znaleźć poniżej 2400. Poza tym w internecie oferują więcej modeli, niż w sklepach.
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dzieki. Skorzystalam z wyszukiwarki skapiec i rzeczywiscie na agito.pl wyszlo najtaniej. Chyba sie zdecyduje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
tanio, ale najważniejsze że szybko i sprawnie wszystko sie odbywa dotrzymują terminów dostawy, ogólnie godny polecenia sklepik
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.