|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
A ma ktoś z was pralkę, nie przeznaczoną do zabudowy, w zabudowie zamkniętej? Da się nasypać proszek do szyflady? Dodam, że zabudowa ma być na wysokości max 85cm a pralki mają max83cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale moze byc problem z wysokoscia, bo standard zabudowy to tak jak piszesz 85cm ale lacznie z gruboscia blatu !!! ktory wynosi 3,5- 4cm a pralka musi wejsc pod blat !!! czyli max wysokosc pralki to 81cm. Faktycznie wiekszosc pralek jest wysokosci 83cm wiec trzeba poszukac pralki ze zdejmowanym blatem ( moze sie powtorze ale napewno modele Boscha i Siemensa taka opcje maja odkreca sie 2 srubki za pralka i blat wek ) co do innych firm niestety sie nie orientuje Edytowane przez _LATYNOS_ Czas edycji: 2012-06-11 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Zadomowienie
|
jakiej firmy polecacie okap?
moge wybrac: beko, mastercook, bosch? gorenje niestety nie dało sie dopasowac....
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1356 |
Raczkowanie
|
Bosch/Siemens jeden ciort grunt to odpowiedni model poczatek literek ( bo czesc to Made in China badz Turkey- a te nie ciesza sie dobra opinia gora 4-6 lat dzialania przy dobrym wietrze pozniej naprawa nieoplacalna i niestety smietnik
![]() No i wreszcie hehe i gratulacje milego i jak najdluzszego uzytkowania !!!! Edytowane przez _LATYNOS_ Czas edycji: 2012-06-22 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Raczkowanie
|
przez internet polecam w euro rtv agd
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1360 |
Zadomowienie
|
Dot.: kupuje sprzęt do kuchni prosze o radę!
Hej dziewczynki wyczytałam że macie tą płytę którą mój men uparcie chcę zakupić do nowo wyremontowanej kuchni ale ja jakoś nie umiem się do niej przekonać.
Napiszcie mi proszę wady i zalety te płyty indukcyjnej. I czy naprawdę warto kupić taka a nie płytę gazową.
![]() |
![]() |
#1361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc kupując sprzęt w tańszych sklepach internetowych trzeba dokładnie się zastanowić, aby nie było problemów z gwarancjom.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
Wtajemniczenie
|
hmm na str Boscha Siemensa i Sony nie widzę takich rekomendacji. Oprócz niskiej ceny przy zakupie patrzę także na opinie o sklepie. Może czegoś nie doczytaliście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Te firmy które podałaś rzeczywiście nie mają podanych autoryzowanych pkt sprzedaży, w tej sytuacji trzeba być czujnym kupując coś i dokładnie poczytać opinnie o sklepie i regulamin... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
Zelmer, amica, LG też nie mają takich poleceń-więcej nie spr, bo nie spotkałam się z czymś takim jak polecenia producenta
a na ceneo 4*na 5 można mieć przy jednej opinii! także to też nie jest wyznacznik dla mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Raczkowanie
|
Ja przybieram się teraz do kupna sprzętu z brauna i kenwooda i oni mają wymienione sklepy internetowe które autoryzują. Na ceneo ten sklep w którym kupiliśmy miał ponad 1200 opini, ale okazał się niezbyt dobry...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o internetowy sklep euro rtv agd, to nie jest tak źle z cenami u nich. Wszystko zależy czego szukamy. Ostatnio kupowałam u nich kilka sprzętów i np. lodówkę Sharp znalazłam najtaniej właśnie tam. Dosłownie dzisiaj odebrałam zmywarkę, piekarnik i płytę i ceny były trochę wyższe niż w innych sklepach, ale za to darmowa wysyłka. Przy takich dużych gabarytach to cena wysyłki często niweluje tą różnicę w cenie sprzętu. No chyba, że mamy możliwość odbioru osobistego wtedy nie ma to znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Wtajemniczenie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3502165 8]Jeśli chodzi o internetowy sklep euro rtv agd, to nie jest tak źle z cenami u nich. Wszystko zależy czego szukamy. Ostatnio kupowałam u nich kilka sprzętów i np. lodówkę Sharp znalazłam najtaniej właśnie tam. Dosłownie dzisiaj odebrałam zmywarkę, piekarnik i płytę i ceny były trochę wyższe niż w innych sklepach, ale za to darmowa wysyłka. Przy takich dużych gabarytach to cena wysyłki często niweluje tą różnicę w cenie sprzętu. No chyba, że mamy możliwość odbioru osobistego wtedy nie ma to znaczenia.[/QUOTE]
Też kupiłam pralke (Mastercook ładowana od góry) w euro rtv agd i jestem zadowolona. Cena była jak w innych sklepach a przesyłka darmowa i panowie mi wnieśli gratis do mieszkania na drugim piętrze i rozpakowali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1369 |
Raczkowanie
|
Pralka - Amica, i to już od pięciu lat, bardzo dobrze się trzyma, nie mamy z nią najmniejszych problemów. Lodówka mastercook - też ok
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
szukam lodówki do zabudowy ale z kostkarką
czyli kostkarka nie wbudowana na zewnątrz tylko w szufladzie zamrażalki będę wdzięczna za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
mam prośbę, tak chwaliłam swoja pralkę LG F1022ND, a wiem, że część z Was też ją ma
a mam z nią problem zauważyłam że pranie nie pachnie jak dawniej i jest bardziej sztywne. Przypatrzyłam się dozownikowi i zauważyłam, że płyn do płukania jest pobierany w tym samym czasie, co proszek do prania (czyli jakby z lewej i środkowej komory na raz wszystko jest wypłukiwane) i to w tym czasie, który na wyświetlaczu widnieje jako pranie, na samym początku. Jak jest u Was? Nie umiem tego wyjaśnić. Ostatnio mam jakby mniej gęsty płyn do płukania, może on sam jakoś spływa przez to że jest rzadszy, nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po zapakowaniu wszystkiego do zmywarki i zasunięciu szuflad sprawdź czy ramiona swobodnie się obracają, może układasz naczynia tak że coś je blokuje (również górne ramie przez np wysoki nóż w dolnej szufladzie). Jak często myjesz naczynia? Jak naczynia dłużej stały i wszystko zasychało to potrafiły się nie domyć, teraz myję co 1-2 dni i nie mam kłopotów oraz smrodu, a żeby było ekonomicznie kupuję tanie tabletki.
![]() |
![]() |
#1374 |
Konto usunięte
|
Pytałam o piec, ale to musi być rozwiązane przez serwis, więc przepraszam, pytanie nieaktualne :/
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-10-03 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Wtajemniczenie
|
mój wybór padł na zmywarkę BEKO dis5831 ze wzgl. na cenę 1100, gwarancję 5lat za free od producenta, zużycie wody w eko 9l, pojemność 10kpl, 3natryski-czyli we wszystkim przebiła 2mój typ Boscha spv50e00eu
płytę gazową (gaz w ryczałcie, więc zgrzeszyłabym kupując elektryczną) tu chodziło głównie o cenę i jak najdelikatniejszy wygląd rusztów MASTERCOOK GCF 64 SI (old) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Wtajemniczenie
|
Po 8 latach bezawaryjnej pracy moja pralka whirpool AWE 6515/P padła z wielkim hukiem - aż wybiło bezpieczniki
w tym samym dniu kupiłam whirpool AWE8730 GREEN GENERATION - 1200 obrotów, 2 małe wyświetlacze (z 6 zmysłem) i dostałam 5 lat serwisu gratis dlaczego bo mało bajerów, tylko 2 wyświetlacze czyli nie ma się co psuć jak powiedział Pan sprzedający (pralki obsługiwane przez panel dotykowy i tym podobny bardzo fajne ale też bardzo bajeranckie a nie trwałe) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam 2 miesiące temu pralke AEG Lavamat 72750 i jestem z niej bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
Czy ktoś mógłby pomóc mi w wyborze pralki? Zasadniczo chodzi o mniejszą pralkę, do 1000 zł (nie droższą). Ważne, żeby nie była awaryjna i w miarę cicho chodziła. Jakie marki polecacie, może coś konkretnego? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1380 |
Raczkowanie
|
DO 1000zł to dobre pralki robi głównie Amica, bo oni mają produkcję na miejscu i mogą zrobić tanio i dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.