Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 14:08   #1351
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

A ma ktoś z was pralkę, nie przeznaczoną do zabudowy, w zabudowie zamkniętej? Da się nasypać proszek do szyflady? Dodam, że zabudowa ma być na wysokości max 85cm a pralki mają max83cm.
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 16:14   #1352
_LATYNOS_
Raczkowanie

Cytat:
A ma ktoś z was pralkę, nie przeznaczoną do zabudowy, w zabudowie zamkniętej? Da się nasypać proszek do szyflady? Dodam, że zabudowa ma być na wysokości max 85cm a pralki mają max83cm.
wsypac proszek to sie raczej da, przeciez te szufladki jednak tak malo sie nie wysuwaja wiec o to spokojna glowa

ale moze byc problem z wysokoscia, bo standard zabudowy to tak jak piszesz 85cm ale lacznie z gruboscia blatu !!! ktory wynosi 3,5- 4cm a pralka musi wejsc pod blat !!! czyli max wysokosc pralki to 81cm. Faktycznie wiekszosc pralek jest wysokosci 83cm wiec trzeba poszukac pralki ze zdejmowanym blatem ( moze sie powtorze ale napewno modele Boscha i Siemensa taka opcje maja odkreca sie 2 srubki za pralka i blat wek ) co do innych firm niestety sie nie orientuje

Edytowane przez _LATYNOS_
Czas edycji: 2012-06-11 o 16:16
_LATYNOS_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 18:36   #1353
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez _LATYNOS_ Pokaż wiadomość
wsypac proszek to sie raczej da, przeciez te szufladki jednak tak malo sie nie wysuwaja wiec o to spokojna glowa

ale moze byc problem z wysokoscia, bo standard zabudowy to tak jak piszesz 85cm ale lacznie z gruboscia blatu !!! ktory wynosi 3,5- 4cm a pralka musi wejsc pod blat !!! czyli max wysokosc pralki to 81cm. Faktycznie wiekszosc pralek jest wysokosci 83cm wiec trzeba poszukac pralki ze zdejmowanym blatem ( moze sie powtorze ale napewno modele Boscha i Siemensa taka opcje maja odkreca sie 2 srubki za pralka i blat wek ) co do innych firm niestety sie nie orientuje
większość to ma 85cm. o ile się zniżą po odkręceniu blatu? umywalka będzie wpuszczana, ale dla takiego gnoma jak ja (160cm) to te 5cm wyżej może już być za wysoko
Stary 2012-06-14, 16:54   #1354
m_moni
Zadomowienie

jakiej firmy polecacie okap?
moge wybrac: beko, mastercook, bosch?
gorenje niestety nie dało sie dopasowac....
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 14:19   #1355
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Copykat nie zastanawiaj sie nad Indesitem Aristonem i kazdym innym wynalazkiem bo to nie tylko o te firmy chodzi. Jak kolezanki wczesniej pisaly porownanie 10-15 letniego produktu kazdej jednej firmy do obecnych wyrobow mija sie z celem i jest bezsensowne.

Powiem Tobie tak duzo sie nie zastanawiaj, doloz doslownie 200 zl i zakup bez obaw w sklepie internetowym ( rowniez bym jeden polecil z ktorego od lat korzystam ale nie bede robil reklamy ) zamiast tego Indesitu jedna z tych 3 podstawowych pralek slim Siemensa ( jesli chodzi o jakosc to samo co Bosch !!! ), maja te same parametry co wspomniany przez Ciebie Indesit, napewno sa o 100% lepiej wykonane, produkcja Made In Germany, napewno nie bedzie to pralka jednorazowego uzytku ( we wszystkich Slimach Boscha i Siemensa sa wymienne lozyska ) co do wygladu no nie gadaj ze ten Indesit Ci sie bardziej podoba i gwarantuje Ci ze bedziesz o wiele bardziej zadowolona i bedziesz spac spokojniej !!! :

WS10F27RPL - wyswietlacz
WS10F261PL - wyswietlacz + opoznienie startu 24h
WS10F062PL - bez wyswietlacza

Ale tak jak mowilem to sa modele raptem o 200zl drozsze i porownywalne pod wzgledem parametrow i funkcji do tego Indesita. Oczywiscie mozesz zdecydowac sie na inne modele Boscha badz Siemensa odpowiednio drozsze z wieksza iloscia bajerow
W końcu wzięłam Boscha dziś przywieźli, zaraz jadę do mieszkania oglądać już wszystkie sprzęty są podłączone - remont się skończył, jutro się wprowadzam i będę testować

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 22:45   #1356
_LATYNOS_
Raczkowanie

Bosch/Siemens jeden ciort grunt to odpowiedni model poczatek literek ( bo czesc to Made in China badz Turkey- a te nie ciesza sie dobra opinia gora 4-6 lat dzialania przy dobrym wietrze pozniej naprawa nieoplacalna i niestety smietnik ) byle by pisalo Maxxx na podajniku proszku tak jak wczesniej wieeele uzytkowniczek pisalo jak rowniez i my polecamy !!!

No i wreszcie hehe i gratulacje milego i jak najdluzszego uzytkowania !!!!

Edytowane przez _LATYNOS_
Czas edycji: 2012-06-22 o 22:48
_LATYNOS_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 05:48   #1357
znawczyni9
Raczkowanie

przez internet polecam w euro rtv agd
znawczyni9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 13:22   #1358
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez znawczyni9 Pokaż wiadomość
przez internet polecam w euro rtv agd
hmmm raczej nie jest to najtańszy sklep internetowya chyba glównie o to w netowych chodzi
Stary 2012-06-24, 20:13   #1359
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Bosch/Siemens jeden ciort grunt to odpowiedni model poczatek literek ( bo czesc to Made in China badz Turkey- a te nie ciesza sie dobra opinia gora 4-6 lat dzialania przy dobrym wietrze pozniej naprawa nieoplacalna i niestety smietnik ) byle by pisalo Maxxx na podajniku proszku tak jak wczesniej wieeele uzytkowniczek pisalo jak rowniez i my polecamy !!!

No i wreszcie hehe i gratulacje milego i jak najdluzszego uzytkowania !!!!
Dzięki wczoraj już prałam, wiruje świetnie (pranie wyjmuje się prawie suche) obsługa też prosta

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-25, 05:56   #1360
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708
Dot.: kupuje sprzęt do kuchni prosze o radę!

Hej dziewczynki wyczytałam że macie tą płytę którą mój men uparcie chcę zakupić do nowo wyremontowanej kuchni ale ja jakoś nie umiem się do niej przekonać.
Napiszcie mi proszę wady i zalety te płyty indukcyjnej.
I czy naprawdę warto kupić taka a nie płytę gazową.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 14:30   #1361
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
hmmm raczej nie jest to najtańszy sklep internetowya chyba glównie o to w netowych chodzi
Jeśli chodzi o kupowanie sprzętu w internecie warto też sprawdzić, czy producent poleca dany sklep. Nie zawsze opłaca się kupić najtaniej. My ok rok temu kupiliśmy laptopa w sklepie internetowym i wybraliśmy najtańszy jaki nam wyskoczył z listy. W tym roku sprzęt popsuł się i zadzwoniliśmy do hp, sprawdzili nr seryjny naszego kompa i okazało się, że jest to towar refabrykowany z Holandii (prawdopodobnie ktoś go kupił tam i oddał z jakiegoś powodu z powrotem do sklepu, a oni wysłali do Pl i sprzedali jako nowy...) w związku z tym gwarancje jest na 12 miesięcy zamiast 36. Powiedzieliśmy, że kupowaliśmy sprzęt jako nowy i nikt nie mówił że cos mu brakuje.... Na to pan powiedział, że oni odpowiadają tylko za sklepy które są podane jako autoryzowane pkt sprzedaży na ich stronie.
Więc kupując sprzęt w tańszych sklepach internetowych trzeba dokładnie się zastanowić, aby nie było problemów z gwarancjom....
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 15:06   #1362
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

hmm na str Boscha Siemensa i Sony nie widzę takich rekomendacji. Oprócz niskiej ceny przy zakupie patrzę także na opinie o sklepie. Może czegoś nie doczytaliście?
Stary 2012-06-28, 16:15   #1363
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
hmm na str Boscha Siemensa i Sony nie widzę takich rekomendacji. Oprócz niskiej ceny przy zakupie patrzę także na opinie o sklepie. Może czegoś nie doczytaliście?
W ceneo sklep miał 4 gwiazdki na 5 więc wzbudzał zaufanie... Dopiero teraz jak mamy z nimi problem to poszukałam bardziej wnikliwie po necie i okazało się, że nie jestesmy pierwsi... Cóż człowiek uczy się przez całe życie...
Te firmy które podałaś rzeczywiście nie mają podanych autoryzowanych pkt sprzedaży, w tej sytuacji trzeba być czujnym kupując coś i dokładnie poczytać opinnie o sklepie i regulamin...
Stary 2012-06-28, 16:56   #1364
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Zelmer, amica, LG też nie mają takich poleceń-więcej nie spr, bo nie spotkałam się z czymś takim jak polecenia producenta
a na ceneo 4*na 5 można mieć przy jednej opinii! także to też nie jest wyznacznik dla mnie
Stary 2012-06-28, 18:48   #1365
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Zelmer, amica, LG też nie mają takich poleceń-więcej nie spr, bo nie spotkałam się z czymś takim jak polecenia producenta
a na ceneo 4*na 5 można mieć przy jednej opinii! także to też nie jest wyznacznik dla mnie
Ja przybieram się teraz do kupna sprzętu z brauna i kenwooda i oni mają wymienione sklepy internetowe które autoryzują. Na ceneo ten sklep w którym kupiliśmy miał ponad 1200 opini, ale okazał się niezbyt dobry...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-29, 22:10   #1366
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Jeśli chodzi o internetowy sklep euro rtv agd, to nie jest tak źle z cenami u nich. Wszystko zależy czego szukamy. Ostatnio kupowałam u nich kilka sprzętów i np. lodówkę Sharp znalazłam najtaniej właśnie tam. Dosłownie dzisiaj odebrałam zmywarkę, piekarnik i płytę i ceny były trochę wyższe niż w innych sklepach, ale za to darmowa wysyłka. Przy takich dużych gabarytach to cena wysyłki często niweluje tą różnicę w cenie sprzętu. No chyba, że mamy możliwość odbioru osobistego wtedy nie ma to znaczenia.
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 20:18   #1367
tiramisu_
Wtajemniczenie

[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;3502165 8]Jeśli chodzi o internetowy sklep euro rtv agd, to nie jest tak źle z cenami u nich. Wszystko zależy czego szukamy. Ostatnio kupowałam u nich kilka sprzętów i np. lodówkę Sharp znalazłam najtaniej właśnie tam. Dosłownie dzisiaj odebrałam zmywarkę, piekarnik i płytę i ceny były trochę wyższe niż w innych sklepach, ale za to darmowa wysyłka. Przy takich dużych gabarytach to cena wysyłki często niweluje tą różnicę w cenie sprzętu. No chyba, że mamy możliwość odbioru osobistego wtedy nie ma to znaczenia.[/QUOTE]
Też kupiłam pralke (Mastercook ładowana od góry) w euro rtv agd i jestem zadowolona. Cena była jak w innych sklepach a przesyłka darmowa i panowie mi wnieśli gratis do mieszkania na drugim piętrze i rozpakowali
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 14:22   #1368
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alinka33 Pokaż wiadomość
Widziałyście może tę nową lodówkę Cappucino Lancaster z funkcją smart eco door, która ma być podobno energooszczędna , dzięki między innymi mini drzwiom, które służą do wyjmowania często używanych produktów? TZn;nie trzeba otwierać drzwi głównych, aby wziąć jakiś produkt z lodówki. Ciekawie się zapowiada, ale nie mogę jej nigdzie znaleźć.
ze 2 lata temu widziałam w media markt takie,ale czy to byla konkretnie ta o której piszesz to nie wiem.ot fajny bajer te małe dtrzwiczki,ale nie bralismy takiej pod uwage bo mamy kuchnię zabudowaną

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 23:34   #1369
kociurra
Raczkowanie

Pralka - Amica, i to już od pięciu lat, bardzo dobrze się trzyma, nie mamy z nią najmniejszych problemów. Lodówka mastercook - też ok
kociurra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 07:31   #1370
marsi11
Zakorzenienie

szukam lodówki do zabudowy ale z kostkarką
czyli kostkarka nie wbudowana na zewnątrz tylko w szufladzie zamrażalki

będę wdzięczna za pomoc
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 09:11   #1371
oolong
Zakorzenienie

mam prośbę, tak chwaliłam swoja pralkę LG F1022ND, a wiem, że część z Was też ją ma

a mam z nią problem
zauważyłam że pranie nie pachnie jak dawniej i jest bardziej sztywne. Przypatrzyłam się dozownikowi i zauważyłam, że płyn do płukania jest pobierany w tym samym czasie, co proszek do prania (czyli jakby z lewej i środkowej komory na raz wszystko jest wypłukiwane) i to w tym czasie, który na wyświetlaczu widnieje jako pranie, na samym początku.
Jak jest u Was?

Nie umiem tego wyjaśnić. Ostatnio mam jakby mniej gęsty płyn do płukania, może on sam jakoś spływa przez to że jest rzadszy, nie wiem.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 06:47   #1372
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melbi Pokaż wiadomość
mam mały, a może duży, problem ze swoją zmywarką - nie domywa mi naczyń. Strasznie mnie to denerwuje. Nie dość, że do najtańszych nie należała, to jeszcze przed włożeniem naczyń zawsze je dokładnie spłukuje. Czy któraś z Was - forumowiczek ma podobne doświadczenia ze swoim sprzętem?? Czy mam reklamować??
a jakich naczyn??talerze,szklani czy garnki??może ustawiasz nieodpowiedni program-może jest za krótki??i to tak za każdym razem??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 07:34   #1373
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melbi Pokaż wiadomość
mam mały, a może duży, problem ze swoją zmywarką - nie domywa mi naczyń. Strasznie mnie to denerwuje. Nie dość, że do najtańszych nie należała, to jeszcze przed włożeniem naczyń zawsze je dokładnie spłukuje. Czy któraś z Was - forumowiczek ma podobne doświadczenia ze swoim sprzętem?? Czy mam reklamować??
Po pierwsze nie ma sensu płukać naczyń, nie po to się zmywarkę kupuje, należy tylko zdjąć najgrubsze resztki. Zmywarka zaczyna program od płukania.
Po zapakowaniu wszystkiego do zmywarki i zasunięciu szuflad sprawdź czy ramiona swobodnie się obracają, może układasz naczynia tak że coś je blokuje (również górne ramie przez np wysoki nóż w dolnej szufladzie).
Jak często myjesz naczynia? Jak naczynia dłużej stały i wszystko zasychało to potrafiły się nie domyć, teraz myję co 1-2 dni i nie mam kłopotów oraz smrodu, a żeby było ekonomicznie kupuję tanie tabletki.
Stary 2012-10-03, 15:54   #1374
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Pytałam o piec, ale to musi być rozwiązane przez serwis, więc przepraszam, pytanie nieaktualne :/

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-10-03 o 18:42
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 14:27   #1375
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

mój wybór padł na zmywarkę BEKO dis5831 ze wzgl. na cenę 1100, gwarancję 5lat za free od producenta, zużycie wody w eko 9l, pojemność 10kpl, 3natryski-czyli we wszystkim przebiła 2mój typ Boscha spv50e00eu
płytę gazową (gaz w ryczałcie, więc zgrzeszyłabym kupując elektryczną) tu chodziło głównie o cenę i jak najdelikatniejszy wygląd rusztów MASTERCOOK GCF 64 SI (old)
Stary 2012-10-14, 14:12   #1376
sunshain
Wtajemniczenie

Po 8 latach bezawaryjnej pracy moja pralka whirpool AWE 6515/P padła z wielkim hukiem - aż wybiło bezpieczniki

w tym samym dniu kupiłam whirpool AWE8730 GREEN GENERATION - 1200 obrotów, 2 małe wyświetlacze (z 6 zmysłem) i dostałam 5 lat serwisu gratis

dlaczego bo mało bajerów, tylko 2 wyświetlacze czyli nie ma się co psuć jak powiedział Pan sprzedający (pralki obsługiwane przez panel dotykowy i tym podobny bardzo fajne ale też bardzo bajeranckie a nie trwałe)
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 11:02   #1377
Ewaaa27
Przyczajenie

Ja kupiłam 2 miesiące temu pralke AEG Lavamat 72750 i jestem z niej bardzo zadowolona.
Ewaaa27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 19:54   #1378
FelinaEr
Przyczajenie

Cześć wszystkim

Czy ktoś mógłby pomóc mi w wyborze pralki?

Zasadniczo chodzi o mniejszą pralkę, do 1000 zł (nie droższą). Ważne, żeby nie była awaryjna i w miarę cicho chodziła. Jakie marki polecacie, może coś konkretnego?

Pozdrawiam
FelinaEr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 22:08   #1379
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
produkcja Made In Germany
Jesteś pewien?
Stary 2012-12-03, 06:17   #1380
kociurra
Raczkowanie

DO 1000zł to dobre pralki robi głównie Amica, bo oni mają produkcję na miejscu i mogą zrobić tanio i dobrze
kociurra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości