|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
kosmitka
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
A jak jest w przypadku reklamacji danego towaru ? Czy przyjeżdża kurier i odbiera na nasz koszt ?
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli się popsuje to tak jak z rzeczami kupionymi w tradycyjnym sklepie dajesz do serwisu gwarancyjnego, a jak dostaniesz uszkodzony to chyba nie należy odbierać, ale nie wiem.
![]() |
#123 |
kosmitka
|
Sprzęt chyba odbiera się zapakowany, więc ciężko stwierdzić uszkodzenie. Chyba jest 10 dni na zwrot towaru?
Trochę obawiam się takich zakupów internetowych, chociaż rzeczywiście sporo można zaoszczędzić.
![]() |
![]() |
#124 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do awarii to z reguły jest tak, że nie zwracasz towaru to sklepu w którym go kupiłaś a do najbliższego serwisu. Sprzęt najlepiej sprawdzić w obecności dostawy, jeżeli będziesz widziała jakieś obicia, uszkodzenia to po prostu odmawiasz przyjęcia towaru. A jeżeli dopiero używając okaże się, że coś jest nie tak to zawiadamiasz sklep i wtedy odsyłasz sprzęt i w zamian przysyłają Ci nowy. Dlatego karty gwarancyjnej nie podbijają od razu a dopiero po sprawdzeniu sprzętu. Ja też bałam się na początku zakupu przez internet, ale raz się przełamałam i teraz na pewno będę korzystać (głównie przez wzgląd na niższą cenę), zwłaszcza że wcześniej wypytałam znajomych i poczytałam opinie o sklepie na internecie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
precious a gdzie kupilas sprzet?
przyznam ze szukam firmy ktora ma umowe z kurierem ktory wnosi sprzet a o takich ciezko bo zazwyczaj kurier przyjezdza sam ,ja nie dam rady a TZ ma kregoslup i tak juz do wymiany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Ja z wnoszeniem nie miałam nigdy problemu, a mieszkam na 2 piętrze bez windy.
Nie znam firm kurierskich które by nie dostarczały towaru pod drzwi mieszkania. Zawsze możesz powiedzieć że nie podpiszesz odbiór dopiero po wniesieniu towaru pod drzwi mieszkania, no bo nie mieszkasz pod blokiem tylko na którymś piętrze. Poza tym kurier przyjeżdża sam jak ma małe rzeczy, a jak mi przywozili kuchenkę to było dwóch panów.
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
A mnie nigdy nie chca wnosic pomimo iz mieszkam na parterze ,z wielkiem tv przyjechal 1 pan ,wystawil z auta i tyle :-/
czasami za dodatkowa oplata wniosa. wiele firm na stronach www zastrzega sobie ze nie wnosza sprzetu-w sumie im sie nie dziwie -niech taki kierowca dzwignie z 3 razy dziennie po lodowce i po miesiacu po kregoslupie. zastanawiam sie nad otwarciem frmy wnoszacej tylko musialabym zatrudnic jakis strongmenów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
zielony stworek
|
Polecam zmywarkę Whirlpoola
![]() Ale lodówki tej firmy i pralki zdecydowanie nie!Bardzo awaryjne,a pralka po 3 latach się na amen zepsuła i trzeba było nową kupić ![]() Ktoś pisał,że tabletki się w zmywarce nie rozpuszczają i nie domywa- jest sposób- proszek do zmywarki można dozować i nie dość,że ja wsypuję go mniej niż zaleca producent i jest dużo tańszy niż tabletki(których ceny są zabójcze) to pięknie wszystko mi domywa ![]() W5 to bardzo dobra seria do zmywarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Ps. mam nadzieję Paula, że w końcu wszystko do przodu?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
a tak,dzieki
![]() odpusciclismy sobie sprawe bo nie bylo gwarancji ze po spelnieniu warunkow notarialnych nie wyplynelo by cos nowego a termin splaty juz dawno minął. zaplacilismy ze swoich-przez co musialam odpuscic remont kuchni ale co sie odwlecze... i dziwnie po rezygnacji pan expander nagle sie obudzil i zaczelo mu zalezec bo wydzwanil do nas,pisal maile ,szkoda ze niebyl taki zarliwy gdy nam zalezalo,trudno. takze jestesmy w trakcie powolnej przeprowadzki ![]() dzieki jeszcze raz za pomoc ![]() taki maly OT . wracam do wybierania lodowki -juz 2 tydzien :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
kosmitka
|
Ja właśnie też szukam sprzętu do kuchni, bo poza kolorem ścian wszystko już wybrane i zamówione
![]() Co do OT - gdyby Wam zależało, można to zrefinansować. I wystarczy na kuchnię ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mniejszych kwot nie chcemy brac specjalnie na kuchnie ,za rok zrobimy ja za swoje,teraz odkladamy na wakacje ![]() mysle ze moze i dobrze sie stalo,mamy juz 100% swoje mieszkanie ![]() pzdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() Co do tematu wątku - szukałam na stronach internetowych różne sprzęty, ceny są bardzo zbliżone do sklepowych, a wybór nieciekawy - głównie przejrzałam polecane przez Was Agito. Nie wiem czy nie zdecydujemy się jednak na zakup sprzętu bezpośrednio w sklepie, w końcu to też ważne zobaczyć, jak konkretnie wygląda dany przedmiot. Głównie rozważam bosha, amicę i mastercooka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bosha polecali mi praktycznie w każdym sklepie, ja zdecydowałam sie na pralkę Bosha bo miała o wiele fajniejsze funkcje niż np. Candy (też polecana). Lodówkę mam Amicę i jest całkiem fajna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja w koncu zamowilam sobie pralke Beko na agito.pl. Ze sklepu jestem zadowolna, bo dowiezli sprzet w 3 dni. Z pralki jeszcze nie wiem bo czekam na hydraulika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej oglądnąć towar czy różnice w odcieniach są znaczące, ja mam lodówkę boscha i piekarnik mastercooka i nie rzuciło mi sie w oczy żeby miały inne odcienie. Gdybyś zdecydowała się na jedną firmę to mogłabyś też mieć ograniczony wybór bo jak kupowałam lodówkę inox to do wyboru były tylko dwóch firm.
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Stoję właśnie przed dylematem - zakupem lodówki... Już byłam pewna, że wybrałam producenta - Liebherr, ale niestety pewna strona z opiniami zakłóciła tę pewność. Czy ktoś z Was ma naprawdę tak przykre doświadczenia z Liebherrem? Będę wdzięczna za opinie, bo już sama nie wiem i chyba jednak zdecyduję się na Whirlpoola.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Niestety co do lodówki Liebherra nie pomogę Ci, ale ja mam u siebie już 3 rok a rodzice 12 lodówkę Whirlpoola i jak najbardziej polecam. Jeżeli to lodówka nie do zabudowy odradzam tylko lodówkę z materiału inox.
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
anetka_m dlaczego odradzasz inox, i czy to tylko dotyczy lodówek Whirlpoola?
Jam mam boscha w kolorze inox i bardzo sobie chwalę.
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
To się raczej tyczy nie tylko do lodówek, ale do każdego sprzętu AGD każdej firmy. Inox to najmniej wdzięczy materiał w kuchni ponieważ choć trochę zaniedbany może już nigdy nie zostać dobrze doczyszczony. Każdy odcisk palca,każda kropelka pryskającego tłuszczu, długo nieścierany kurz, po prostu wszystko na nim widać, a w kuchni to niestety plamy powszednie i bardzo nieestetycznie potem wyglądające. Może jeszcze lodówka jak lodówka, ale płyta gazowa z inoxu to już chyba w kuchni istne przekleństwo.
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() My mamy lodówkę L. i gdybym sie stąd wyprowadzała to moge wszystko zostawić ale nie lodowkę. Jej zakup to był strzał w 10 !!! NIgdy nic się nie zespuło, chodzi bez zadnego pomruku - jakby jej nie było. Ma juz 5-6 lat. A gdy zabierałam się do jej zakupu, to jakimś forum przeczytałam ze to mercedes wśrod lodowek, więc tym bardziej sie cieszę ze ją mam ![]() Znajomi kupili Whirlpoola i w pierwszym mies. się zepsula ![]() Moja to model KIKv 30430 http://www.dommarket.pl/liebherr-kikv-30430-p-7587.html inox, niestety trudny w utrzymaniu, posiadam taką płytę gazową i zlew, ale zakup był swiadomy i podyktowany niską ceną, mamy zamiar to dziadostwo zmienić. Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2008-02-05 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Nie porównywałabym zlewu i płyty do lodówki. Wiadomo że zlew i kuchenka jest stale brudzona i każda kroplę widać, ale mam lodówkę i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń, nie gotuję na niej i nie myję w niej naczyń więc nie chlapie na nią tłuszcz i woda, lodówka ma głównie płaszczyzny pionowe, więc kurz się na nich nie osadza. Tak podsumowując, lodówkę w kolorze inox bardzo polecam, tym bardziej że moim zdaniem jest ładniejsza niż biała.
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem załamana, juz prawie miałam wszystko wybrane, a jak zaczęłam czytać opinie w sieci,mam mętlik w głowie i nawet pomysłu, jak te wszystkie informacje przefiltrować
![]() najgorsze jest to, że nadal nie mogę sie zdecydować między 2 projektami zabudowy naszej kuchni , a na to mam czas do czwartku, bo wtedy wchodzą do kuchni instalatorzy i ekipa od ścian, żeby jedną z nich postawić, bo nadal jest tylko wirtualna ![]() czy któraś z Was ma może płytę ceramiczną do zabudowy Franke ? albo AEG z pięcioma polami grzejnymi ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Niestety w sprawie płyty nie jestem wstanie nic doradzić, sama posiadam gaz.
Może pokarzesz projekty, przedstawimy nasze opinie na ich temat i będzie Ci łatwiej podjąć decyzję.
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
my mamy lodowke Liebherr, taka:
http://www.agito.pl/lodowki/liebherr...587.41003.html bardzo ja sobie chwale. u nas kolor bialy bo pasuje do mebli. na pewno mozna ja polecic, jest solidna, latwa w obsludze, wygodnie ustawia sie temperature i wiadomo jaka jest. no i ladny wyglad, to tez sie przeciez liczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
a ja zachorowalam na lodowki ardo vintage ale ceny sa okrutne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
kosmitka
|
Cytat:
A w sumie u mnie stanęło na lodówce Bosha, taka sama zmywarka. Płyta +piekarnik chyba amica, zastanawiam się jeszcze nad okapem - ale tu głównie przywiązuję wagę do wyglądu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz mam ardo lodowke i jest srednia tzn. miesiac temu dowiedzialm sie ze trzeba rozmrazac zamrazalnik :-d a mam ja od kilku lat :-D
Lodowki maja bajer pt No frost -ktos wie jak to sie sprawuje w rzeczywistosci ? poodbno dziala to tak ze lodowka ma jakis wiatraczek i wysusza kazde mokre cos i niestety wlozone jedzenie luzem wysycha na wior. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.