|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Zależy na ile osób ta zmywarka. U mnie są 3 osoby i zmywarka firmy Candy - 45cm jest używana co drugi dzień. Jak jest za duża zmywarka do ilości osób w domu, to później te naczynia leżą i może nieładnie pachnieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a sprzęty z Ikei warto? oni daja 5 lat gwarancji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
szeryfcio
|
U mnie zmywarka 45-tka na 3 osoby (dwie dorosłe i jedno mało brudzące dziecko) i zmywarka chodzi niemalże codziennie. Gdybym miała miejsce w kuchni zdecydowanie brałabym 60-tkę.
![]() |
#1474 |
Przyczajenie
|
U mnie jest okap teleskopowy amiki kupiony za jakieś 300zł i jak mam doradzić to bym doradzała kupno tańszego bo dobrze działa, chyba że chcesz mieć ładny kominowy ale jak masz niedużą kuchnię to troche bez sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Shopping Queen
|
Zdecydowałam się ostatecznie na robota Philips Avance Collection HR7778 i nie mogę narzekać.
Jajka ściera aż miło popatrzeć - większą ilość oczywiście, bo jednego się nie opłaca ![]() Ciasto na sernik gotowe w kilkadziesiąt sekund. Sok świeżo wyciskany jest przepyszny (chociaż nie chce mi się później myć sokowirówki, no ale... ![]() Z ciastem na tartę i zwykłym ucierańcem też dał radę. Na plus zaliczam też 1000W i stosunkowo niewiele miejsca, które zajmuje w szafce - jedna półka 60x60 cm (patrząc na ilośc funkcji jakie ma). Dzięki za wszystkie komentarze i porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprzęty rzadko które sa sensu stricte produkowane w Chrl, ponieważ transport takich gabarytów nie jest opłacalny. Produkowane sa tam tylko części, które przypływają kontenerami do PL i tutaj są sprzęty składane na miejscu, np. Bosch ma swoją "składownię" w Łodzi ![]() A faktycznie, dzis sprzęt ma pochodzić okres gwarancji, czyli te 2-3 lata i żeby kupić nowy, bo oczywiście naprawa nieopłacalna, bo części drogie ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() Reszta to już kwestia gustu... Ale warto zauważyć, że przy takiej klasie energet. przynajmniej u mnie strasznie długo trwa cykl prania, w pralce klasy A - 60 min., a w tej A+++ ponad 2 h. Tłumaczą sie tym, że wprzez ten czas grzałka wolniej się nagrzewa i zużywa mniej prądu, 0.73 kWh/cykl ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Melduję, że mam płytę gazową na gaz butlowy i nie smoli mi żadnego garnka ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Wyświetlacz pokazuje aktualną temp. w środku, w razie wyłączenia prądu wiadomo, o ile stopni podniosła się temp., posiada alarm otwartych drzwi i funkcję Vacation - wyłącza chłodziarkę na czas naszej nieobecności, działa tylko zamrażarka. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Seria WAE Boscha jest dobra serią, ma rozbieralny bęben i tylko takiej najlepiej szukać. Niestety najlepsze modele produkowane sa od pojemności 7 kg wzwyż, dlatego nie każdemu odpowiada tak wielki wsad Osobiście posiadam kilkuletni model WAE i naprawdę trzeba się postarac, by załadowac pełen wsad, ale przynajmniej bez problemu upiorę kołdrę albo gruby wełniany koc, zmieści się bez problemu ![]() teraz mam zamiar kupić następnę 7-kilówkę Maxxx-7, tym razem z wyświetlaczem ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-07 o 19:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre firmy jednak sprzedają pod swoją marką produkty innych firm, czasem jest to firma o podobnej klasie (kupuje się produkt, do którego nie opłaca się np robić linii i odwalać całej roboty z projektowaniem itp) ale kupują też od mniej znanych firm, zarówno europejskich jak i też z Chin. Rozrzut jest spory. Natomiast małe AGD to w większości Chiny niestety.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam tu raczej na uwadze duże koncerny AGD, takie jak Bosch, Amica czy Electrolux, które w ten sposób produkują. Co do małego AGD, to warto zwracać uwagę na gwarancję, bo np. Zelmer made in Poland daje dłuższą niż Zelmer made in China ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę nie wszystko opłaca się ciągnąć z Chin.
![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
Tak czy inaczej, albo inwestujemy większą gotówkę w sprzęt z pewnymi podzespołami, albo kupujemy najtaniej jak się da ze świadomością wywalenia tego po 2-4latach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amica składa swoje sprzęty we Wronkach (w sumie to juz tylko produkują piekarniki, bo Samsung odkupił większość linii produkcyjnych, także produkują we Wronkach również, podzespoły sprowadzane z Chin. Tak samo Bosch - składane sprzęty w Łodzi. Co to innych np. Electrolux nie wypowiem się, bo chyba nie mają fabryki w PL. Siemens, jak w/w Bosch. Zelmer - piekarniki i większe AGD - części z Chin, składane u nas w PL na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja upatrzona ma klasę A+++ a pranie eko robi w 3 godziny ponad, według producenta 215 minut, ale ma też program na 15 i 30 minut ![]() EDIT: według informacji serwisanta na pewnej stronie dot. sprzętów AGD i nie tylko LG mają wymienne łożyska, także jest ok ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-12 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety, wiele europejskich firm teraz tnie koszty na potęgę i faktycznie niektóre części made in EU mogą być mega tandetne .. Właściwie nie ma już żadnej firmy, której sprzęt byłby wyraźnie lepszy od innych, przynajmniej w tej klasie cenowej (bo są i owszem, super sprzęty ale i za super cenę).
![]() |
![]() |
#1486 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1487 |
Przyczajenie
|
Co do oszczędności energii to zgadzam się, faktycznie jest. Miałam ten model wcześniej, jednak oddaliśmy ją teściowej bo jej frania się rozleciała.
lala la ![]() Edytowane przez elczis Czas edycji: 2013-11-15 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Podzielę się z Wami moimi ostatnimi nieudanymi zakupami opiekacza do kanapek.
Zakupiłam jakiś tani opiekacz w Netto, przyniosłam go do domu, łączyłam, by sprawdzić czy grzeje i nagle zaczęło strasznie śmierdzieć. Okazało się, że płytki grzejne są tak blisko styku z plastikowym elementem obudowy wewnątrz, że plastik zaczął się topić, opiekacz się przykleił, nie mogłam go otworzyc, musiałam użyć siły. Do tego na przeciwnej stronie obudowy, która była metalowa, polakierowana białą farbą, zeszła ta farba, się rozpłynęła ![]() Pojechałam zwrócić ów felerny opiekacz, pani przyjęła bez problemu, gdyż powiedziałam, że moim zdaniem ten opiekacz ma wadę fabryczną i każdy inny model będzie się tak stapiał. Wybrałam się jeszcze do sklepów agd typu MediaExpert, Neonet itd. w poszukiwaniu jakiegoś porządnego sprzętu i tu się okazało, że nawet tam te opiekacze są w taki sposób ponadtapiane. Nie wiem, czy one były włączane na sklepie czy testowane u producenta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
zielony stworek
|
Mówią, że chytry 2 razy traci i prawda. Ja zawsze w Polsce miałam pecha do taniego AGD i RTV.
Sandwich polecam z Tefala, cenowo one ok 100zł kosztują. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1490 |
DOMator
|
Ja mam jakiś tani, wysłużony opiekacz, który może nie wygląda już ładnie, ale przynajmniej nie topi się i nie śmierdzi. Dopóki działa wolę nie ryzykować wymiany po tym co tu czytam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Wtajemniczenie
|
Ja opiekacz i blender mam za grosze (dosłownie 20-30zł) z marketu i sobie chwalę. Opiekacz mam z 5lat, blender pół roku, ale już swoje przeszedł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad zmywarką, mam kilka do wyboru (mogę ją dostać za punkty w pracy), ale kompletnie się na tym nie znam więc przyszłam po pomoc.
Szukam zmywarki wolnostojącej, inox, z opcją połowy wsadu i oczywiście jak najniższym zużyciem prądu i wody. Czy do mycia w zmywarce trzeba kupować specjalne naczynia? Mam do wyboru np: http://www.euro.com.pl/zmywarki/siem...godA3IAOw#opis http://www.euro.com.pl/zmywarki/bosc...FQdY3godFzUAWQ http://www.euro.com.pl/zmywarki/bosc...FcNF3godzmUAFw http://www.agito.pl/zmywarka-wolnost...FYlF3godXDkA5A Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-11-21 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-11-22 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nawet przy normalnym użytkowaniu może bardziej śmierdzieć.
![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Nie podjęłam jeszcze decyzji, którą wybrać, czytałam różne opinie w necie (za dużo to naprawdę niedobrze ![]() ![]() Zastanawiam się nad Boschem http://www.mixmedia.pl/bosch-zmywark...s-53e08eu#taby i Beko http://www.mixmedia.pl/beko-zmywarka...ko-dsfs6831x-#. Obie mają swoje zalety i ciężko mi zdecydować. Na TŻ'a nie mam co liczyć, bo jemu jest obojętne, która będzie. Zmywarka to zmywarka. A ja zawsze mam wrażenie, że jak coś wybiorę to ta druga rzecz byłaby lepsza ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2014-01-06 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.