Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 12:41   #1471
Absolwentka
Raczkowanie

Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

Zależy na ile osób ta zmywarka. U mnie są 3 osoby i zmywarka firmy Candy - 45cm jest używana co drugi dzień. Jak jest za duża zmywarka do ilości osób w domu, to później te naczynia leżą i może nieładnie pachnieć.
Absolwentka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 13:34   #1472
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny a sprzęty z Ikei warto? oni daja 5 lat gwarancji.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 18:40   #1473
sheryl
szeryfcio

U mnie zmywarka 45-tka na 3 osoby (dwie dorosłe i jedno mało brudzące dziecko) i zmywarka chodzi niemalże codziennie. Gdybym miała miejsce w kuchni zdecydowanie brałabym 60-tkę.
Stary 2013-05-01, 23:25   #1474
leczada
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Giaconda Pokaż wiadomość
Mam niedużą kuchnie i przy gotowaniu jest tam niemiłosiernie gorąco i duszno. Miałam kiedyś okap, owszem był pomocny. Teraz już właściwie go nie używamy. Zastanawiam się, czy kupno nowego by coś pomogło. Macie u siebie okapy? Sprawdzają się?
U mnie jest okap teleskopowy amiki kupiony za jakieś 300zł i jak mam doradzić to bym doradzała kupno tańszego bo dobrze działa, chyba że chcesz mieć ładny kominowy ale jak masz niedużą kuchnię to troche bez sensu
leczada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 17:34   #1475
Angel_007
Shopping Queen

Zdecydowałam się ostatecznie na robota Philips Avance Collection HR7778 i nie mogę narzekać.
Jajka ściera aż miło popatrzeć - większą ilość oczywiście, bo jednego się nie opłaca warzywa również.
Ciasto na sernik gotowe w kilkadziesiąt sekund.
Sok świeżo wyciskany jest przepyszny (chociaż nie chce mi się później myć sokowirówki, no ale... ).
Z ciastem na tartę i zwykłym ucierańcem też dał radę.
Na plus zaliczam też 1000W i stosunkowo niewiele miejsca, które zajmuje w szafce - jedna półka 60x60 cm (patrząc na ilośc funkcji jakie ma).

Dzięki za wszystkie komentarze i porady
Angel_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-07, 19:46   #1476
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Podobno te wszystkie sprzety AGD sa produkowane w tych samych fabrykach w Chinach, tylko rozne maja potem znaczki z marka przyczepiane, tak więc zastanawiam się na ile mozna orzec ze jedna marka jest lepsza niz druga - czy to po prostu nie sa jakies ulomnosci danego egzemplarza? Poza tym tez panuje opinia, ze producenci to robia je tak, zeby podzialaly kilka lat i zeby trzeba było nowe kupowac...
To trochę nie tak funkcjonuje
sprzęty rzadko które sa sensu stricte produkowane w Chrl, ponieważ transport takich gabarytów nie jest opłacalny. Produkowane sa tam tylko części, które przypływają kontenerami do PL i tutaj są sprzęty składane na miejscu, np. Bosch ma swoją "składownię" w Łodzi
A faktycznie, dzis sprzęt ma pochodzić okres gwarancji, czyli te 2-3 lata i żeby kupić nowy, bo oczywiście naprawa nieopłacalna, bo części drogie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez coquelicot90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny , widzę, że znacie się na rzeczy, a ja nie bardzo... Szukam pralki. Oglądałam już chyba setki i do tej pory najbardziej przypadł mi model od LG motion dd F10A8ND. Znalazłam też taką LG F1203CD (połączenie pralki i suszarki, co tym sądzicie?). Czy to dobry wybór. W pierwszym modelu podoba mi się, że klasa energetyczna to aż A+++. Ma któraś z Was pralkę z tym 6 MOTION?
Szukaj pralki z rozbieralnym bębnem, w razie jakby nawaliły łożyska, żeby nie trzeba było wyłożyć 800 zł na zakup całego bębna
Reszta to już kwestia gustu...
Ale warto zauważyć, że przy takiej klasie energet. przynajmniej u mnie strasznie długo trwa cykl prania, w pralce klasy A - 60 min., a w tej A+++ ponad 2 h. Tłumaczą sie tym, że wprzez ten czas grzałka wolniej się nagrzewa i zużywa mniej prądu, 0.73 kWh/cykl

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
od 3 miesięcy użytkuję indukcję i powiem ci, że cebulki do rosołu to sobie na niej niestety nie opalę

a w temacie gazu i brudnych garnków - to chyba ten gaz z butli tak smoli garnki od spodu.
Cebulka opalana

Melduję, że mam płytę gazową na gaz butlowy i nie smoli mi żadnego garnka Dowiedziałam się natomiast na infolinii, że smolenie garnków to wina dysz.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez sasqnia Pokaż wiadomość
Ok, to po Waszych rozmowach wiem już, że Bosh jest be;p Ale mam pytanie - moja przyjaciółka szuka lodówki i zastanawia się nad takim Samsungiem.

Co myślice o sprzętach domowych tej marki? Wiem, że ogólnie Samsung ma teraz dobrą opinię i w ogóle, ale nie wiem jak się sprawuje jego AGD... A sama lodówka wygląda kusząco!
Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
toż to moja lodówka
kupiłam ją 1,5roku temu za 1999zł, taka promocja w euroagd, i nadal utrzymuje swoją cenę zadowolona z niej jestem, pojemnik na wodę bardzo przydatny, szczególnie latem, chociaż tż pije taką zimną wodę cały rok
też mam lodówkę z tej serii (Grand) Samsunga, dokładnie RL56GeGIH też 1,5 roku juz będzie i póki co jestem z niej mega zadowolona. Jest dosyć pojemna w stosunku do innych marek do tej wysokości (ja mam 185cm), dlatego tą wybrałam. Bez problemu wchodzą mi na jedną półkę 2 blachy duże ciasta (lodówka w środku jest szersza niż inne standardowe 60-tki ze względu na te cieńsze ścianki), dlatego jest mi łatwo się w niej pomieścić w czasie świąt.
Wyświetlacz pokazuje aktualną temp. w środku, w razie wyłączenia prądu wiadomo, o ile stopni podniosła się temp., posiada alarm otwartych drzwi i funkcję Vacation - wyłącza chłodziarkę na czas naszej nieobecności, działa tylko zamrażarka.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez _LATYNOS_ Pokaż wiadomość

jesli interesuje Cie pelnogabarytowa tzw.60cm przyjrzyj sie polecanej przez nas i sporo uzytkowniczek pralke Boscha ale tylko i wylacznie z seri Maxxx (modele WAE ) badz Siemensy z serii WM..E.... a takze marce Gorenje, pod wzgledem technicznym ( jakosc, cena, awaryjnosc, serwis, mozliwosci wszelkich napraw) i uzytkowym na chwile obecna nie maja sobie rownych nie liczac Miele
Zgadzam się
Seria WAE Boscha jest dobra serią, ma rozbieralny bęben i tylko takiej najlepiej szukać.
Niestety najlepsze modele produkowane sa od pojemności 7 kg wzwyż, dlatego nie każdemu odpowiada tak wielki wsad
Osobiście posiadam kilkuletni model WAE i naprawdę trzeba się postarac, by załadowac pełen wsad, ale przynajmniej bez problemu upiorę kołdrę albo gruby wełniany koc, zmieści się bez problemu
teraz mam zamiar kupić następnę 7-kilówkę Maxxx-7, tym razem z wyświetlaczem

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-07 o 19:52
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 13:09   #1477
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
To trochę nie tak funkcjonuje
sprzęty rzadko które sa sensu stricte produkowane w Chrl, ponieważ transport takich gabarytów nie jest opłacalny. Produkowane sa tam tylko części, które przypływają kontenerami do PL i tutaj są sprzęty składane na miejscu, np. Bosch ma swoją "składownię" w Łodzi
A faktycznie, dzis sprzęt ma pochodzić okres gwarancji, czyli te 2-3 lata i żeby kupić nowy, bo oczywiście naprawa nieopłacalna, bo części drogie

Też nie do końca tak to działa, sporo części produkuje się na miejscu a część przychodzi od pobliskich dostawców, z Chin najczęściej elektronika, część plastików, jakieś drobiazgi.
Niektóre firmy jednak sprzedają pod swoją marką produkty innych firm, czasem jest to firma o podobnej klasie (kupuje się produkt, do którego nie opłaca się np robić linii i odwalać całej roboty z projektowaniem itp) ale kupują też od mniej znanych firm, zarówno europejskich jak i też z Chin.
Rozrzut jest spory.
Natomiast małe AGD to w większości Chiny niestety.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 08:35   #1478
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Też nie do końca tak to działa, sporo części produkuje się na miejscu a część przychodzi od pobliskich dostawców, z Chin najczęściej elektronika, część plastików, jakieś drobiazgi.
Niektóre firmy jednak sprzedają pod swoją marką produkty innych firm, czasem jest to firma o podobnej klasie (kupuje się produkt, do którego nie opłaca się np robić linii i odwalać całej roboty z projektowaniem itp) ale kupują też od mniej znanych firm, zarówno europejskich jak i też z Chin.
Rozrzut jest spory.
Natomiast małe AGD to w większości Chiny niestety.
Tak, ale to tylko niektóre firmy, mało znane konsumentom, nazw tu nie będę przytaczać, bo te marki głównie znane są bardziej w Niemczech niż w Polsce
Miałam tu raczej na uwadze duże koncerny AGD, takie jak Bosch, Amica czy Electrolux, które w ten sposób produkują.
Co do małego AGD, to warto zwracać uwagę na gwarancję, bo np. Zelmer made in Poland daje dłuższą niż Zelmer made in China
Stary 2013-11-11, 10:53   #1479
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Tak, ale to tylko niektóre firmy, mało znane konsumentom, nazw tu nie będę przytaczać, bo te marki głównie znane są bardziej w Niemczech niż w Polsce
Miałam tu raczej na uwadze duże koncerny AGD, takie jak Bosch, Amica czy Electrolux, które w ten sposób produkują.
Co do małego AGD, to warto zwracać uwagę na gwarancję, bo np. Zelmer made in Poland daje dłuższą niż Zelmer made in China
Duże koncerny, które wymieniłaś produkują właśnie tak jak napisałam.
Na prawdę nie wszystko opłaca się ciągnąć z Chin.
Stary 2013-11-11, 12:15   #1480
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Tak czy inaczej, albo inwestujemy większą gotówkę w sprzęt z pewnymi podzespołami, albo kupujemy najtaniej jak się da ze świadomością wywalenia tego po 2-4latach.
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-11, 12:24   #1481
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Duże koncerny, które wymieniłaś produkują właśnie tak jak napisałam.
Na prawdę nie wszystko opłaca się ciągnąć z Chin.
No właśnie, podkreślam, nie wszystko opłaca się ściągać z Chin
Amica składa swoje sprzęty we Wronkach (w sumie to juz tylko produkują piekarniki, bo Samsung odkupił większość linii produkcyjnych, także produkują we Wronkach również, podzespoły sprowadzane z Chin. Tak samo Bosch - składane sprzęty w Łodzi. Co to innych np. Electrolux nie wypowiem się, bo chyba nie mają fabryki w PL. Siemens, jak w/w Bosch.
Zelmer - piekarniki i większe AGD - części z Chin, składane u nas w PL na miejscu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 13:09   #1482
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
No właśnie, podkreślam, nie wszystko opłaca się ściągać z Chin
Amica składa swoje sprzęty we Wronkach (w sumie to juz tylko produkują piekarniki, bo Samsung odkupił większość linii produkcyjnych, także produkują we Wronkach również, podzespoły sprowadzane z Chin. Tak samo Bosch - składane sprzęty w Łodzi. Co to innych np. Electrolux nie wypowiem się, bo chyba nie mają fabryki w PL. Siemens, jak w/w Bosch.
Zelmer - piekarniki i większe AGD - części z Chin, składane u nas w PL na miejscu.
No ale nie wszystkie części idą z Chin, o to mi chodzi.
Stary 2013-11-12, 08:38   #1483
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
No ale nie wszystkie części idą z Chin, o to mi chodzi.
patrząc pod tym kątem, to dużo części idzie też z Włoch, Turcji i wcale nie są lepsze jakościowo od tych z Chin W świecie serwisowym uważa się nawet, że lepiej kupić coś made in ChRL niż made in Italy
Stary 2013-11-12, 21:55   #1484
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sprawdzić czy ma rozbierany bęben? Jestem bardzo skuszona na ten model LG motion dd F10A8ND... Jeśli można powiedzieć to o pralce, to ta jest piękna i nie ukrywam, że kusi mie tak wysoka klasa energetyczna... No i dizajn... Nie szkodzi, że pierze długo, obecna pralka to tylko A+, a najkrótsze pranie 1,5h...
Najlepiej to pójść do sklepu stacjonarnego i dosłownie obejrzeć pralkę od spodu Niewielu klientów tak robi, a naprawdę mamy do tego prawo jako konsumenci. Pójdź do sklepu z jakimś facetem, który będzie widział, o co w tym chodzi. Lub napisz do producenta, zadaj takie pytanie
moja upatrzona ma klasę A+++ a pranie eko robi w 3 godziny ponad, według producenta 215 minut, ale ma też program na 15 i 30 minut

EDIT: według informacji serwisanta na pewnej stronie dot. sprzętów AGD i nie tylko LG mają wymienne łożyska, także jest ok

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-12 o 21:59
Stary 2013-11-13, 21:09   #1485
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
patrząc pod tym kątem, to dużo części idzie też z Włoch, Turcji i wcale nie są lepsze jakościowo od tych z Chin W świecie serwisowym uważa się nawet, że lepiej kupić coś made in ChRL niż made in Italy
A to już jest insza inszość
Niestety, wiele europejskich firm teraz tnie koszty na potęgę i faktycznie niektóre części made in EU mogą być mega tandetne ..
Właściwie nie ma już żadnej firmy, której sprzęt byłby wyraźnie lepszy od innych, przynajmniej w tej klasie cenowej (bo są i owszem, super sprzęty ale i za super cenę).
Stary 2013-11-14, 10:58   #1486
pollineczka
Przyczajenie

Cytat:
A jak sprawdzić czy ma rozbierany bęben? Jestem bardzo skuszona na ten model LG motion dd F10A8ND... Jeśli można powiedzieć to o pralce, to ta jest piękna i nie ukrywam, że kusi mie tak wysoka klasa energetyczna... No i dizajn... Nie szkodzi, że pierze długo, obecna pralka to tylko A+, a najkrótsze pranie 1,5h...
coquelicot90 też mam pralke LG, nawet ten sam model (http://www.niezawodnepralki.pl/pralk...y/lg-f1495bds/) i jestem bardzo zadowolona. Pralka faktycznie bardzo cicho chodzi. Mamy małe dziecko, w pokoju obok łazienki i ono spokojnie śpi, kiedy pralka pierze nocą (wiadmo, nocą i popołudniu prąd najtańszy). Spośród pralek LG ta ma chyba największą pojemność, więc jest idealna dla wieloosobowej rodziny. Może i sporo kosztowała, ale dzięki temu, że jest energooszczedna i ciągnie mało wody, pieniążki się zwracają.
Stary 2013-11-15, 00:05   #1487
elczis
Przyczajenie

Co do oszczędności energii to zgadzam się, faktycznie jest. Miałam ten model wcześniej, jednak oddaliśmy ją teściowej bo jej frania się rozleciała.

Edytowane przez elczis
Czas edycji: 2013-11-15 o 08:42
elczis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 09:09   #1488
Ramona_85
Zakorzenienie

Podzielę się z Wami moimi ostatnimi nieudanymi zakupami opiekacza do kanapek.
Zakupiłam jakiś tani opiekacz w Netto, przyniosłam go do domu, łączyłam, by sprawdzić czy grzeje i nagle zaczęło strasznie śmierdzieć. Okazało się, że płytki grzejne są tak blisko styku z plastikowym elementem obudowy wewnątrz, że plastik zaczął się topić, opiekacz się przykleił, nie mogłam go otworzyc, musiałam użyć siły. Do tego na przeciwnej stronie obudowy, która była metalowa, polakierowana białą farbą, zeszła ta farba, się rozpłynęła
Pojechałam zwrócić ów felerny opiekacz, pani przyjęła bez problemu, gdyż powiedziałam, że moim zdaniem ten opiekacz ma wadę fabryczną i każdy inny model będzie się tak stapiał.
Wybrałam się jeszcze do sklepów agd typu MediaExpert, Neonet itd. w poszukiwaniu jakiegoś porządnego sprzętu i tu się okazało, że nawet tam te opiekacze są w taki sposób ponadtapiane. Nie wiem, czy one były włączane na sklepie czy testowane u producenta . Jedynie bez szwanku wyglądał opiekacz w środku z obudową igielitową, nie plastikową, ale taki to koszt już 80-90zł.
Stary 2013-11-17, 08:48   #1489
kaledonia
zielony stworek

Mówią, że chytry 2 razy traci i prawda. Ja zawsze w Polsce miałam pecha do taniego AGD i RTV.
Sandwich polecam z Tefala, cenowo one ok 100zł kosztują.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sendvicovac-tefal-sm300072-pocket-sandwich.jpg (17,3 KB, 0 załadowań)

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 10:01   #1490
Elfia4
DOMator

Ja mam jakiś tani, wysłużony opiekacz, który może nie wygląda już ładnie, ale przynajmniej nie topi się i nie śmierdzi. Dopóki działa wolę nie ryzykować wymiany po tym co tu czytam.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 15:56   #1491
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Ja opiekacz i blender mam za grosze (dosłownie 20-30zł) z marketu i sobie chwalę. Opiekacz mam z 5lat, blender pół roku, ale już swoje przeszedł.
Stary 2013-11-18, 11:02   #1492
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Mówią, że chytry 2 razy traci i prawda.
wiesz, to raczej nie chytrość, tylko brak kasy
Stary 2013-11-21, 20:45   #1493
Finlora
Zakorzenienie

Zastanawiam się nad zmywarką, mam kilka do wyboru (mogę ją dostać za punkty w pracy), ale kompletnie się na tym nie znam więc przyszłam po pomoc.
Szukam zmywarki wolnostojącej, inox, z opcją połowy wsadu i oczywiście jak najniższym zużyciem prądu i wody.
Czy do mycia w zmywarce trzeba kupować specjalne naczynia?

Mam do wyboru np:
http://www.euro.com.pl/zmywarki/siem...godA3IAOw#opis
http://www.euro.com.pl/zmywarki/bosc...FQdY3godFzUAWQ
http://www.euro.com.pl/zmywarki/bosc...FcNF3godzmUAFw
http://www.agito.pl/zmywarka-wolnost...FYlF3godXDkA5A

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-11-21 o 20:51
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 07:38   #1494
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
nie trzeba, z tym, że zmywarka potrafi zniszczyć elementy dekoracyjne na naczyniach(złota obwódka, kolorowe ozdoby) , no i jeśli kupisz gorszej jakości tabletki do zmywarki, to nieraz potrafią porysować szkło
Stary 2013-11-22, 15:58   #1495
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Zastanawiam się nad zmywarką, mam kilka do wyboru (mogę ją dostać za punkty w pracy), ale kompletnie się na tym nie znam więc przyszłam po pomoc.
Szukam zmywarki wolnostojącej, inox, z opcją połowy wsadu i oczywiście jak najniższym zużyciem prądu i wody.
to porównaj sobie parametry kilku zmywarek np na ceneo i masz gotowe
Stary 2013-11-22, 19:08   #1496
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Z czystym sumieniem polecam Boscha. Tylko nie bierz zmywarki za bardzo naładowanej elektroniką, bo szczerze to często bardziej przeszkadza, niż pomaga. I powiem jedno: czasami te 2 litry wody więcej, to właśnie lepiej, niż gorzej, bo nawet jeżeli coś nie do końca dobrze ułożysz, to i tak się domyje. A przy super oszczędnej "pralce" to trzeba już naprawdę opanować układanie naczyń w stopniu "doktorat level". Jakby coś to na PW, bo używam pierwszej w życiu zmywarki od kilku miesięcy.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2013-11-22 o 19:11
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 19:32   #1497
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
I powiem jedno: czasami te 2 litry wody więcej, to właśnie lepiej, niż gorzej ....
Tak, już to pisałam, ale powtórzę. Na czym polegają super oszczędne zmywarki - mają zamontowany dodatkowy zbiornik na wodę, gdzie zbiera się woda z ostatniego płukania, używana jest do pierwszego płukania w następnym zmywaniu. I wszystko jest ok gdy się korzysta codziennie, jeśli nie - teoretycznie po ok 4 dniach zmywarka się tej wody pozbywa, żeby nie zaśmierdła, ale po pierwsze - wtedy pociągnie te 2-3 litry więcej, po drugie - w przypadku przerwy w dostawie prądu, czy wyłączenia niestety ta woda tam stoi. O ile przerwa w dostawie trwa krótko, o tyle - gdy np wyjedziesz na np 2 tyg i wyłączysz zmywarkę to ta woda sobie tam stoi ..
Generalnie nawet przy normalnym użytkowaniu może bardziej śmierdzieć.
Stary 2014-01-06, 19:24   #1498
Finlora
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi
Nie podjęłam jeszcze decyzji, którą wybrać, czytałam różne opinie w necie (za dużo to naprawdę niedobrze ) i ograniczyłam wybór do 2 i dopiero teraz mam problem - osiołkowi w żłobie dano
Zastanawiam się nad Boschem http://www.mixmedia.pl/bosch-zmywark...s-53e08eu#taby i Beko http://www.mixmedia.pl/beko-zmywarka...ko-dsfs6831x-#.
Obie mają swoje zalety i ciężko mi zdecydować. Na TŻ'a nie mam co liczyć, bo jemu jest obojętne, która będzie. Zmywarka to zmywarka. A ja zawsze mam wrażenie, że jak coś wybiorę to ta druga rzecz byłaby lepsza

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2014-01-06 o 19:37
Stary 2014-01-12, 11:23   #1499
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi
Nie podjęłam jeszcze decyzji, którą wybrać, czytałam różne opinie w necie (za dużo to naprawdę niedobrze ) i ograniczyłam wybór do 2 i dopiero teraz mam problem - osiołkowi w żłobie dano
Zastanawiam się nad Boschem http://www.mixmedia.pl/bosch-zmywark...s-53e08eu#taby i Beko http://www.mixmedia.pl/beko-zmywarka...ko-dsfs6831x-#.
Obie mają swoje zalety i ciężko mi zdecydować. Na TŻ'a nie mam co liczyć, bo jemu jest obojętne, która będzie. Zmywarka to zmywarka. A ja zawsze mam wrażenie, że jak coś wybiorę to ta druga rzecz byłaby lepsza
ja mam zmyware beko 6838 i jest super.Ma 2 bardzo oszczędne programy i szufladę na sztućce.Ja bym nie kupiła 45 cm.Ja mam 60cm i musze 2 razy dziennie puszczać.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 11:48   #1500
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja mam zmyware beko 6838 i jest super.Ma 2 bardzo oszczędne programy i szufladę na sztućce.Ja bym nie kupiła 45 cm.Ja mam 60cm i musze 2 razy dziennie puszczać.
Ostatecznie zamówiłam Beko. Też chciałam 60 cm, ale musiałam wziąć 45 cm, bo nie mam miejsca na większą. Myślę, że na naszą dwójkę wystarczy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości