Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 18:00   #1561
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie
Nie ma podwójnych ale możesz kupić wysoką lodówkę do zabudowy i wysoką zamrażarkę, zabudować koło siebie i jak duża podwójna.
Niestety wszystkie lodówki do zabudowy są małe w środku...

A ja jestem ciekawa czy ktoś ma piekarnik parowy z funkcją gotowania na parze? I jak się sprawdza?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 07:19   #1562
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
pralki szukam tam do 1000, nie chce sie rozrzucac i nie od gory otwierana
klega, który od kilku miesiecy pracuje w Euro stwierdził, ze na pralki to mi poleca bardzo dokupic tą przedłużoną gwarancje, bo na pralki (z tego róznego AGD) najwięcej reklamacji, niezależnie od firmy.

długi ten wątek..., przeczytałam może z 10 stron do tyłu i nie wiem czy ktoś odradzał sprzęty indesita? np. lodówki?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 12:48   #1563
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silesian Girl Pokaż wiadomość
Kupiliśmy dziś pralkę zdecydowałam się na boscha model wae20465pl, z serii vario perfect. Ma ktoś taką? Mam nadzieję, że długo nam pochodzi, bo nie jestwm zwolenniczką częstych zmian tego typu sprzętów Planuję przedluzyc jej gwarancje do 5 lat, mam na to 30 dni od daty zakupu, wiec poczekam do nastepnej wyplaty Zostal nam teraz piekarnik i zmywarka, chyba powoli zaczniemy szukac... Jesli chodzi o firmy stawiam na Boscha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Szwagier męża jest fanem Bosha. Bardzo sobie chwalą zmywarkę, lodówkę.

Co do pralki, to też stawiałabym na przedłużenie gwarancji. U nas to konieczne, mieszka u nas ponad 10 osób, które lubią prać

O właśnie, Silesian, przeglądając Twojego bloga natrafiłam na ciemne kafle do łazienki. Możesz napisać skąd one są?

Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Czas edycji: 2014-03-04 o 12:51
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 13:11   #1564
Silesian Girl
Rozeznanie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4543196 8]Szwagier męża jest fanem Bosha. Bardzo sobie chwalą zmywarkę, lodówkę.

Co do pralki, to też stawiałabym na przedłużenie gwarancji. U nas to konieczne, mieszka u nas ponad 10 osób, które lubią prać

O właśnie, Silesian, przeglądając Twojego bloga natrafiłam na ciemne kafle do łazienki. Możesz napisać skąd one są?[/QUOTE]

Jasne Cersanit, kolekcja Steel, ciemne to kolor Nero, a jasne Bianco

http://8-pietro.blogspot.com/

Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko
Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy

Zapraszam na pierwszego bloga
Silesian Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-07, 11:46   #1565
m_moni
Zadomowienie

ma może któraś z Was pralko-suszarkę?

Silesian Girl zainteresowała mnie Twoja pralka jaki ma najkrótszy cykl?

co do lodówek polecam boscha i siemensa!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 14:57   #1566
verda
Inkwizytor

Hej Kobiety potrzebuję rady. Chcę kupić lodówkę i zmywarkę pod zabudowę. Co polecacie? Myślałam o tych modelach
lodówka1 Kusi bo ma komorę na warzywa i owoce. Mam małą kuchnię i co za tym idzie niewielki blat. Wolałabym warzywa zapakować do lodówki i po problemie. Niestety nie znam tej firmy i nikt ze znajomych nie może mi nic o niej powiedzieć. Czy ktoś z Was ma sprzęt firmy BEKO?
lodówka2
lodówka3

Z jakiej firmy najlepiej kupić zmywarkę? Wszyscy polecają Bosha ale podobno do Polski i tak trafia chińszczyzna więc nie warto. Co radzicie? Może whirpool?

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 15:09   #1567
Silesian Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ma może któraś z Was pralko-suszarkę?

Silesian Girl zainteresowała mnie Twoja pralka jaki ma najkrótszy cykl?

co do lodówek polecam boscha i siemensa!
Tzw "Superkrotki" - 15 minut

Sent from my LG-P700 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Hej Kobiety potrzebuję rady. Chcę kupić lodówkę i zmywarkę pod zabudowę. Co polecacie? Myślałam o tych modelach
lodówka1 Kusi bo ma komorę na warzywa i owoce. Mam małą kuchnię i co za tym idzie niewielki blat. Wolałabym warzywa zapakować do lodówki i po problemie. Niestety nie znam tej firmy i nikt ze znajomych nie może mi nic o niej powiedzieć. Czy ktoś z Was ma sprzęt firmy BEKO?
lodówka2
lodówka3

Z jakiej firmy najlepiej kupić zmywarkę? Wszyscy polecają Bosha ale podobno do Polski i tak trafia chińszczyzna więc nie warto. Co radzicie? Może whirpool?
A koniecznie musi byc pod zabudowe? Bo wiekszosc zwyklych zmywarek miesci sie pod blat, nasz wieksza roznorodnosc i czesto sa one tansze od tych pod zabudowe. Osobiscie lodowki pod zabudowe rowniez bym nie kupila, no chyba, ze chcesz miec wiekszosc sprzetow agd niewidocznych.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 16:08   #1568
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Dla mnie firma była jednym z ostatnich wyznaczników. Znaczenie miały dla mnie inne parametry-pojemność i zużycie wody/prądu, cena, gwarancja i firma...wygrała beko dis5831.
Kuchnia ze sprzętem pod zabudowę wygląda moim zdaniem schludniej i ładniej. Nie ma różnicy w cenie sprzętu pod i nie pod zabudowę i tu i tu można kupić zmywarkę już od 800zł (spr. na ceneo).
Mam też pralkę beko i jest ok.
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 16:36   #1569
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
lodówka2
lodówka3

Miałam wątpliwego pecha użytkować sprzęty BEKO (zmywarka oraz pralka) oraz Whirlpool (pralka, lodówka do zabudowy, zmywarka).
Beko zmywarka z tych tańszych nie domywała jak trzeba,pralka się szybko po gwarancji popsuła.
Sprzęty Whirlpoola miałam w domu rodzinnym i pralka padła po gwarancji zaraz, lodówka 1 awarię miała po roku,ale serwis na gwarancji naprawić nie chciał,bo "lodówka była zabudowana",a jaka miała być przecież taką właśnie zakupiliśmy Zmywarka jest ok,ale trochę mało funkcjonalny rozkład koszy ma.

Co do lodówki to wzięłabym z no frost, dolnym zamrażalnikiem, z niewielkim zużyciem prądu na dobę.
http://www.skapiec.pl/site/cat/308/c...670#techniczne
http://www.skapiec.pl/site/cat/308/c...524#techniczne
Zmywarkę z max 4 programami,bo reszty i tak się rzadko albo prawie wcale używa.
http://www.skapiec.pl/site/cat/300/c...740#techniczne
http://www.ceneo.pl/13109430#tab=spec
Cytat:

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

A koniecznie musi byc pod zabudowe? Bo wiekszosc zwyklych zmywarek miesci sie pod blat, nasz wieksza roznorodnosc i czesto sa one tansze od tych pod zabudowe. Osobiscie lodowki pod zabudowe rowniez bym nie kupila, no chyba, ze chcesz miec wiekszosc sprzetow agd niewidocznych.
Zwłaszcza lodówki nie polecam zabudowywać j.w.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 16:43   #1570
201605040942
Konto usunięte

Cytat:
lodówka2
lodówka3

Ja mam tę pierwszą lodówkę z BEKO od 2-3 miesięcy i polecam Do komory 0 pakujemy owoce i warzywa i są o wiele dłużej świeże niż takie trzymane na wierzchu. System No Frost również polecam, jedzenie się nie zmraża ze sobą. Zamrażalnik wydaje jednak ciekawe dźwięki i lubi sobie od czasu do czasu cichutko pojęczeć jak włącza się obieg powietrza w zamrażalniku, ale nie jest to uciążliwe.
201605040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 17:39   #1571
ellish
Zakorzenienie

a skoro o lodowkach, okapach itp.
mam w domu to wszystko I rowniez mam kartony, w ktorych byly one spakowane. Co z takimi rzeczami robicie? Za duzo tego jest (zajmuje mi pol pokoju), zeby wrzucac do kontenera (zwlaszcza, ze mamy tylko jeden a nie chce draznic mieszkancow).
Kiedys zamowilam wywoz smieci, ale wtedy mialam i stare drzwi i pustaki, i drewno itp. A teraz mam tylko kartony i szczerze mowiac nie chce placic za wyrzucenie tylko kartonow 300zl.
Napisalam do pewnej firmy ale mi odpisali, ze mam za malo kartonow, zeby po to specjalnie przyjezdzac. No kurcze...pol pokoju mam tego.
Mialyscie taki problem?
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 17:46   #1572
Silesian Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
a skoro o lodowkach, okapach itp.
mam w domu to wszystko I rowniez mam kartony, w ktorych byly one spakowane. Co z takimi rzeczami robicie? Za duzo tego jest (zajmuje mi pol pokoju), zeby wrzucac do kontenera (zwlaszcza, ze mamy tylko jeden a nie chce draznic mieszkancow).
Kiedys zamowilam wywoz smieci, ale wtedy mialam i stare drzwi i pustaki, i drewno itp. A teraz mam tylko kartony i szczerze mowiac nie chce placic za wyrzucenie tylko kartonow 300zl.
Napisalam do pewnej firmy ale mi odpisali, ze mam za malo kartonow, zeby po to specjalnie przyjezdzac. No kurcze...pol pokoju mam tego.
Mialyscie taki problem?
Potargac na mniejsze czesci i normalnie wyrzucic, jesli masz kosz na papier wsunac gdzies z boku. U mnie poki co kartony robia za perskie dywany - konczymy remont i malujemy, ale powoli zaczynamy sie pozbywac ;-)

Stary 2014-03-09, 17:50   #1573
ellish
Zakorzenienie

to zajmie z tydzien W sumie robilam to dzisiaj, ale po 2h rzucilam w cholere, bo tyle sie natargalam, nasilowalam a pokoj nadal zawalony
Niektore kartony sa wielkosci sciany (np z sofy naroznej itp).
Musze polowac na smieciare
Stary 2014-03-10, 20:14   #1574
fitness4you
Przyczajenie

Kilka stron wcześniej podawałem modele BEKO, które mają 5-lat gwarancji producenta i właśnie w taką pralkę bym celował.
Na stronie BEKO jest informacja, które modele mają taką wydłużoną gwarancję. Jeden z najciekawszych z darmową dostawą pod próg można znaleźć np. tu
http://www.neo24.pl/?p=beko_wmb_6104...ceneo_ spo=true

Ogólnie nie warto ładować się w sklepowe przedłużanie gwarancji bo jest obwarowane wieloma kruczkami - można sobie o tym sporo wygooglać. Znacznie lepiej znaleźć taki model pralki, która ma wydłużoną gwarancję przez producenta. Często producenci uruchamiają takie promocje - np. GORENJE robi podobnie, co jakiś czas. Ja wybrałem właśnie słoweński produkt bo ta firma od wielu wielu lat słynie z solidności.
Padło na W749, a jeśli kogoś interesuje dlaczego to może zerknąć w poprzedni mój post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1517

Jeszcze raz przypomnę czym kierować się przy wyborze pralki.
No więc generalnie recepta na dobry zakup i długie życie pralki jest taka:
+ im więcej obrotów to lepsze łożyska i mocniejsza konstrukcja
+ więcej obrotów to zwykle lepsze pranie i wirowanie
+ większa ładowność komory na pranie to oszczędność wody i prądu
+ większe i cięższe pralki są trwalsze, unikaj mniejszych i ładowanych od góry
+ rozbieralny zespół piorący to tańszy serwis pogwarancyjny. aby to zweryfikować wystarczy zadzwonić do autoryzowanego serwisu i zapytać czy są dostępne łożyska i uszczelnienia do danego modelu
+ mniejszy, prostszy wyświetlacz albo jego brak i mniej elektroniki to mniej problemów z obsługą i mniejsze prawdopodobieństwo awarii
+ opóźniony start to wygodna fcja którą warto mieć
+ dobre pralki mają specjalny program konserwacyjny i warto puszczać go co dwa tygodnie
+ nie przeładowywać i ustawiać na 1000 obrotów aby pralka długo żyła
+ dobrze wypoziomować urządzenie przy podłączeniu
+ pralki produkowane w UE są zwykle lepiej wykonane z uwagi na normy dotyczące zarówno jakości produktu jak i samego procesu produkcji

pozdrawiam
fitness4you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-10, 20:27   #1575
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez fitness4you Pokaż wiadomość
+ im więcej obrotów to lepsze łożyska i mocniejsza konstrukcja
Generalnie się zgadzam, tylko to powyżej - zwykle różnica jest ale tylko między 2 zakresami, tylko nie jestem pewna teraz którymi, ale np między 800 a 1000 różnicy raczej nie ma.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 15:45   #1576
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

ooo fajnie! dzięki
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 12:36   #1577
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Wybieraliśmy ostatnio zmywarkę dla teściowej, wybraliśmy jeden z modeli siemensa. Teściowa jest bardzo zadowolona bo wszystko dopiera. Przy wybieraniu kierowaliśmy się tym, aby nie zużywała jak najmniej wody, bo woda nie jest aż taka droga, a baliśmy się, że przy mniejszym zużyciu może nie dopierać. Nie wiem czy słusznie ale wybraliśmy ze średnim zużyciem wody. Poza tym patrzyliśmy też na to aby była specjalna półka na sztućce u góry, bo przerabialiśmy zmywarki z koszyczkiem na sztućce i strasznie mnie on wkurzał, bo zajmował dużo miejsca. Tak więc z czystym sercem mogę polecić siemensa.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 07:58   #1578
ellish
Zakorzenienie

My mamy aristona, jak na razie nie narzekamy, wszystko czysciutko domywa, nawet patelnie, gdzie bylam pewna ze taka brudna to w zyciu nie domyje a tu taki blysk. I bardzo bardzo cichutka, spac mozna obok nawet.
Stary 2014-03-14, 19:57   #1579
Mija62
uparta chmura

My wczoraj kupiliśmy zmywarke whirlpool wolnostojąca, w meblach jest miejsce na nią. Zdjelismy jej blad żeby wepchać ją pod blad z mebli i szok... nie mieści sie, bo ona pod blatem na 1/4 szerokosci na samym końcu ma taki kamień ( chyba zabezpieczający przed temp)

W sklepie oczywiscie była mierzona z każdej strony, bez tego blatu zeby sie zmiesciła, ale nikt nie przewidział, że bedzie tam ten kamień i że będzie on wystawał. Bez kamienia pasuje idealnie.

Może kktóraś z Was słyszała coś podobnago??? Jak mozna to rozwiazac..
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-15, 12:01   #1580
ellish
Zakorzenienie

wlasnie dlatego kupilismy wszystkie sprzety pod zabudowe, zeby pozniej nie bylo niespodzianki. No i ladniej wyglada.

A co do problemu to wspolczuje, bo raczej rozmiar tej zmywarki nie zmienisz. Nie próbujcie nic tam podcinac w zmywarce czy cos takiego, bo straci gwarancje. Moze wymiencie na mniejsza?
Stary 2014-03-16, 08:32   #1581
Mija62
uparta chmura

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
wlasnie dlatego kupilismy wszystkie sprzety pod zabudowe, zeby pozniej nie bylo niespodzianki. No i ladniej wyglada.

A co do problemu to wspolczuje, bo raczej rozmiar tej zmywarki nie zmienisz. Nie próbujcie nic tam podcinac w zmywarce czy cos takiego, bo straci gwarancje. Moze wymiencie na mniejsza?
Dziękuje za odpowiedź

Problem już sie rozwiązał, w poniedziałek bedzie u nas Pan Złota Rączka i blat będzie od spodu obcinał, to jest od ściany, także nie będzie widać, był też pan z firmy od mebli i twierdzi, że to zmywarka niestandardowa..

Aha i ta zmywarka jest wolnostojąca - zintegrowana i będzie miec drzwiczki zabudowane.

Edytowane przez Mija62
Czas edycji: 2014-03-16 o 08:39
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 10:10   #1582
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;45553068] Nie wiem czy słusznie ale wybraliśmy ze średnim zużyciem wody.[/QUOTE]

Słusznie. Tych ze zużyciem 7 litrów na cykl nie polecam (pisałam już dlaczego)
Stary 2014-03-17, 10:21   #1583
Miss Saeki
Zakorzenienie

Nas czekają takie zakupy w tym miesiącu.

Uzywał ktoś z was tych sprzętów? Polecacie?
Płyta indukcyjna: Hotpoint-Ariston KIO 632 C C S http://www.ceneo.pl/19491436
Zmywarka: Beko DIS 1520 N http://www.ceneo.pl/10725152
Lub http://www.ceneo.pl/14711979
Lodówka: BEKO CS 238020 X http://www.ceneo.pl/15793022
Stary 2014-03-27, 10:00   #1584
Miss Saeki
Zakorzenienie

Nikt nic w tym temacie?
Stary 2014-03-27, 13:50   #1585
Konto usunięte

tez jestem łasa na opinie odnośnie szprzętów firmy Beko, ale jakoś mało kto je ma i mało kto pisze w necie, znajomy z avansu ogólnie firme poleca, ale on też w sumie krótko pracuje w tej branży.
kusi mnie ta ich 5 letnie gwarancja na niektore modele (do końca marca, ze niby, ciekawe czy będzie jakaś nowa lista potem?), czy ktoryś z tych Twoich wybranych sprzętów sie łapie na nią?
a w ogóle... im wiecje opini czytam tym gorzej z wyborem
faktycznie chyba trzeba spojrzeć na parametry sprzętu, skorelować ze swoimi potrzebami i zwyczajami użytkowymi, no i na serwis gwarancyjny.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 15:21   #1586
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Co kwartał beko ma taką listę, trochę ją zmienia (coś doda, coś odejmie). Ja mam pralkę i zmywarkę z Beko, z listy, i jestem póki co zadowolona z tych sprzętów. Wyszłam z założenia, że firma, która zobowiązuje się do 5lat gwarancji nie może wyprodukować sprzętu, który padnie po 2-3 latach. Za pralkę dałam ok 900zł i jak mi padnie po tych 5latach to nie będzie żal, kupię następną za 900zł Kalkuluje się tak jak pralka za 1400zł i dwie naprawy po 200zł
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 15:53   #1587
Silesian Girl
Rozeznanie

Kiedy kupowalam pralke pan w sklepie mowil ze jesli chodzi o beko, to sredni maja sprzet, ale jesli juz kupowac to te modele z wyzszej polki, sa porzadniej wykonane.
Ja jakos do tej firmy nie jestem przekonana, chociaz podobaly mi sie ich reklamy

Stary 2014-03-28, 13:48   #1588
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Co kwartał beko ma taką listę, trochę ją zmienia (coś doda, coś odejmie). Ja mam pralkę i zmywarkę z Beko, z listy, i jestem póki co zadowolona z tych sprzętów. Wyszłam z założenia, że firma, która zobowiązuje się do 5lat gwarancji nie może wyprodukować sprzętu, który padnie po 2-3 latach. Za pralkę dałam ok 900zł i jak mi padnie po tych 5latach to nie będzie żal, kupię następną za 900zł Kalkuluje się tak jak pralka za 1400zł i dwie naprawy po 200zł
o! dzięki Ci wielkie, za tę informację bo tak wlaśnie podświadomie chciałam się o to pytac, a tu proszę- zagladam i jest odp.
Ja chcialam akurat piekarnik i płyte grzewczą kupić teraz, pralka to później, a te grzewcze to tak ogólnie chyba rzadziej sie psują, nie? i tu te z 'wyższej pólki' to różnią sie chyba głównie materiałem (płyty grzewcze- ze szkła, żeliwne ruszty droższe), a piekarniki to chyba nie "solidnością wykonania" tylko funkcjami (+ rożen, termosonda itd. - te termosondy to przydatne w ogole komus?) i bajerami typu czyszczenie "nieręczne", elektronika itp. itd.

A pralki i zmywarki (czyli pralki do naczyń to słyszę wśród znajomych trend na boscha, tyle że oni maja te kilku-kilkunastolenie bosche, a to podobno czyni różnice.
Stary 2014-03-28, 23:14   #1589
fitness4you
Przyczajenie

Cytat:
Kiedy kupowalam pralke pan w sklepie mowil [...]
W sensie, że z niego jakiś ekspert?
On ma sprzedać i zapomnieć, tu kończy się jego rola. Ewentualnie jeśli uda się mu odpowiednią ilość razy to do najniższej najniżej krajowej dostanie plecak + termokubek, a najlepszy z nich pojedzie na mecz reprezentacji - niestety ale takie są realia.

Zadzwoń na jakiś serwis pralek i tam jest szansa na bardziej rzetelne doradztwo.

Ja od siebie jeszcze raz wskażę na GORENJE.
BEKO z pięcioletnią gwarancją to też bdb wybór.

Edytowane przez fitness4you
Czas edycji: 2014-03-28 o 23:17
fitness4you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 23:47   #1590
Silesian Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fitness4you Pokaż wiadomość
W sensie, że z niego jakiś ekspert?
On ma sprzedać i zapomnieć, tu kończy się jego rola. Ewentualnie jeśli uda się mu odpowiednią ilość razy to do najniższej najniżej krajowej dostanie plecak + termokubek, a najlepszy z nich pojedzie na mecz reprezentacji - niestety ale takie są realia.

Zadzwoń na jakiś serwis pralek i tam jest szansa na bardziej rzetelne doradztwo.

Ja od siebie jeszcze raz wskażę na GORENJE.
BEKO z pięcioletnią gwarancją to też bdb wybór.
Przytoczylam opinie osoby sprzedajacej sprzet, pan nie namawial mnie do niczego, wskazal wady i zalety producentow i tyle.
Dla mnie decydujace byly opinie znajomych i rodziny. Postawilismy na Boscha, doswiadczenia mamy dobre. Do kazdego sprzetu dokupilam przedluzenie gwarancji do 5 lat. Czy wybor byl dobry, przekonam sie "w praniu"

Co do telefonu do serwisu, mysle ze dobry pomysl.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości