Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-05, 21:40   #151
anciaahk
kosmitka

Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie

A ja zrozumiałam, że no frost tzn że nie trzeba rozmrażać...

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-05, 22:11   #152
Madlaine
Zakorzenienie

podobno wszystkie trzeba rozmrozic raz na jakis czas , cudów nie ma

ja jestem dzisiaj po bardzo owocnych poszukiwaniach i rozmowie z fachowcem, nawet nie sądziłam, że mi tak pomoże - a mianowicie o 19.00 ruszyłam do miasta do lekarza, przebadał i stwierdził, że jest lepiej niż mogłoby być, więc ucieszona dostałam wiatru w żagle i wpadłam na chwilę do sklepu z AGD. chwila trawała do 21, ale za to dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy i moja kuchnia zaczęła się klarować

mam już wybrany piekarnik, płytę i zmywarkę, zostaje lodówka, ekspres i okap, ale lodówka side by side, więc wyboru kolosalnego nie mamy,

ech poczułam powiew twórczej świeżości i jak dobrze pójdzie, skończę dzisiaj poprawiać projekt kuchni - może pochwalę się, co spłodziłam
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 07:15   #153
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Lodowki maja bajer pt No frost -ktos wie jak to sie sprawuje w rzeczywistosci ?
poodbno dziala to tak ze lodowka ma jakis wiatraczek i wysusza kazde mokre cos i niestety wlozone jedzenie luzem wysycha na wior.
Zazwyczaj system chłodzenia znajduje się za tylną ścianą, która chyba jest pokryta czymś co powoduje że nie tworzy się szron, ewentualnie tylko chwilowo a potem zmienia postać na płynną i spływa kanalikiem przez otwór na zewnątrz.
Jest to praktyczne rozwiązanie, ale nie można zapominać że lodówka się brudzi i trzeba ją co jakiś czas umyć, no i taki system nie działa w zamrażalniku który trzeba co jakiś czas rozmrozić.
Stary 2008-02-06, 08:20   #154
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
To się raczej tyczy nie tylko do lodówek, ale do każdego sprzętu AGD każdej firmy. Inox to najmniej wdzięczy materiał w kuchni ponieważ choć trochę zaniedbany może już nigdy nie zostać dobrze doczyszczony. Każdy odcisk palca,każda kropelka pryskającego tłuszczu, długo nieścierany kurz, po prostu wszystko na nim widać, a w kuchni to niestety plamy powszednie i bardzo nieestetycznie potem wyglądające. Może jeszcze lodówka jak lodówka, ale płyta gazowa z inoxu to już chyba w kuchni istne przekleństwo.
ja mam sprzęty (różnych firm) w kolorze inox i nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie się brudziły czy faktycznie tak było widać każdy ślad(lodówka, kuchenka gazowa, piekarnik, okap, zlewozmywak także). Przecieram je ściereczką z mikrofibry i nic nie widać.

Cytat:
Lodowki maja bajer pt No frost -ktos wie jak to sie sprawuje w rzeczywistosci ?
poodbno dziala to tak ze lodowka ma jakis wiatraczek i wysusza kazde mokre cos i niestety wlozone jedzenie luzem wysycha na wior.
Ja mam Aristona z tym właśnie wiatraczkiem- nie wiem, czy wysusza
Na pewno nie tworzy się szron na tylnej ściance. Druga sprawa - przez ten wiatraczek jest niższa temp - dla przykładu u mnie na "1" jest 7 stopni, u rodziców w Polarze 7 stopni jest przy ustawieniu na "4" - a im wyższe ustawienie, tym więcej prądu żre (czyli z wiatraczkiem jest oszczędniej).

Nie zauważyłam, żeby jedzenie wysychało - a najczęściej wstawiam luzem, nie opakowane.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 09:18   #155
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
podobno wszystkie trzeba rozmrozic raz na jakis czas , cudów nie ma

ja jestem dzisiaj po bardzo owocnych poszukiwaniach i rozmowie z fachowcem, nawet nie sądziłam, że mi tak pomoże - a mianowicie o 19.00 ruszyłam do miasta do lekarza, przebadał i stwierdził, że jest lepiej niż mogłoby być, więc ucieszona dostałam wiatru w żagle i wpadłam na chwilę do sklepu z AGD. chwila trawała do 21, ale za to dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy i moja kuchnia zaczęła się klarować

mam już wybrany piekarnik, płytę i zmywarkę, zostaje lodówka, ekspres i okap, ale lodówka side by side, więc wyboru kolosalnego nie mamy,

ech poczułam powiew twórczej świeżości i jak dobrze pójdzie, skończę dzisiaj poprawiać projekt kuchni - może pochwalę się, co spłodziłam
Ano pochwal się. A gdZie robisz projekt? I gdzie kupujesz sprzęt? Słyszałam, że na Dajtkach dają bardzo dobre ceny, gdy kupuje się u nich komplet sprzętu kuchennego, ale nie zdążyłam tam jeszcze zajechać.

Stary 2008-02-06, 11:33   #156
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ano pochwal się. A gdZie robisz projekt? I gdzie kupujesz sprzęt? Słyszałam, że na Dajtkach dają bardzo dobre ceny, gdy kupuje się u nich komplet sprzętu kuchennego, ale nie zdążyłam tam jeszcze zajechać.
projekt robię sama , wykonawca pomierzy jeszcze raz już na budowie, przedyskutujemy ewentualne problemy i zrobi pod wymiar , ale przynajmniej wszystko będzie tak, jak zawsze mieć chciałam, ustawienie mebli, wysokości, odległości

w naszym starym mieszkaniu kuchnię projektował nam wykonawca, niby wszystko było OK, ale w użytkowaniu wyszło wiele błędów i jego "pójścia na skróty" bo tak mu wygodniej było

zresztą właściwie wszystko w domu projektujemy sami, z racji profilu naszej firmy, mamy odpowiednie programy architektoniczne, więc nie stanowi to problemu

sprzęt na razie wybrałam w MediaMarkt, czyli dokładnie połowę, dzisiaj jadę na drugie spotkanie, wczoraj rozmawiałam z kierownikiem działu AGD i on mi wiele pomógł, przedstawił katalogi, dane techniczne, a że trochę się w tym orientuję, więc nie wciskał mi kitów, sam przyznał, że lubi dobrze poinformowanych i zdecydowanych klientów, odradził niektóre modele, ze względu na cenę nieadekwatna do jakości i funkcjonalności, naprawdę kompetentna osoba

poza tym w MM w połowie miesiąca mają akcję - VAT od ceny sklepowej, więc na razie spisuję modele i skompletuje listę, apotem podliczę jaka wyszłaby mi różnica w cenie zamawiając u nich i w sieci

PS. a gdzie na Dajtkach ? chętnie bym porównała oferty
Stary 2008-02-06, 17:31   #157
paula78
Zakorzenienie

Mad ,maly OT - co bedziesz miala na scianach ,plytki czy cos innego ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 18:03   #158
lonirex
Raczkowanie

Gdzieś tu w temacie pojawiła się nie najlepsza opinia o pralkach włoskich i niestety ja ją potwierdzę, choć moja ma 6 lat, ale już ostatnio to po prostu chyba jej programator wysiada, totalnie się przestawia i nigdy nie wiem kiedy skończy prać, czy pobierze proszek z właściwego pojemnika itd. Więc zmieniam i to wkrótce. Tylko myślę o tym, zeby wziąć juz może wszystko od jednego producenta. Myślałam o Boschu, tym bardziej ze i tu znalazłam pochlebne opinie
http://forum.leroymerlin.pl/read.php...,2422#msg-2422
A zmywarkę od niego już mam i póki co sprawdza się znakomicie.
lonirex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 19:45   #159
anciaahk
kosmitka

Mad, nie znam ulicy na Dajtkach, ale jak się dowiem, to dam znać, gdzieś za giełdą samochodową skręca się w lewo.

Ciekawie to zabrzmiało, czym zajmuje się Wasza firma? Ja projekt pośrednio robiłam razem ze stolarzem, ale rzeczywiście wprowadziłam kilka zmian, tylko nie znam się aż tyle na tym, by całość zaprojektować samemu. W obecnym mieszkaniu projekt też robił stolarz, trochę jest mało szafek, ale sam układ jest bardzo funkcjonalny.

Stary 2008-02-07, 11:33   #160
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Mad ,maly OT - co bedziesz miala na scianach ,plytki czy cos innego ?
będę miała łączone materiały, ale wszelkie okładziny tylko w miejscach szczególnie narażonych na brudzenie, bo kuchnię mam otwartą i tylko jedna jej część przebiega przy ścianie

łączymy opalizującą czekoladowo-fioletowo-złotą mozaikę, corian na blatach z wgłębieniem na zlew i listwą ochronną wzdłuż ścianek oraz przy płycie grzejnej aż pod okap - chyba że w tym miejscu zastosujemy szkło hartowane barwione, bo też mi sie takie rozwiązanie podoba

na uwadze mam jeszcze metalizowane płytki Loft, ostatnio takie widziałam w sklepie i też by mi pasowały, zwłaszcza w połączeniu z mozaika

Cytat:
Mad, nie znam ulicy na Dajtkach, ale jak się dowiem, to dam znać, gdzieś za giełdą samochodową skręca się w lewo.

Ciekawie to zabrzmiało, czym zajmuje się Wasza firma? .
firma związana z profilem zawodowym mojego męża, a właściwie 2 firmy jedna budowlano-konserwatorska - firma mojego męża remontowała m.in. olsztyńską katedrę, kamienice, kościoły na Warmii, obiekty pałacowe, zajmowali się przede wszystkim sprawami konstrukcyjnymi - bo od tego specem jest mój mąż
stąd tez mamy programy architektoniczne, projektowe, i jakieś typowo techniczne do obliczeń konstruktorskich na których ja się kompletnie nie znam
więc kuchnię wymyśliłam sobie sama , naniosłam na projekt naszego domu, stworzony przez męża , kolory frontów wybrałam już u wykonawcy, bo szafek też nie będziemy mieć w jednym kolorze, jedna ściana będzie w odcieniu aluminium bo zabudowujemy wysokimi szafami i cargo wnękę obok lodówki side by side i chcemy żeby kolorystycznie szafy wpasowały się w tło, a reszta będzie już częścią przynależną do reszty otwartego dołu, jadalni i salonu, więc musi grać kolorystycznie i nie przytłaczać jednoczesnie
Stary 2008-02-08, 20:39   #161
Dieselka
Przyczajenie

Dziękuję Wszystkim za zainteresowanie problemem
Decyzja już podjęta. Mieliśmy z moim narzeczonym dość trudny orzech do zgryzienia.. W trakcie którejś z wizyt w sklepie przedwczoraj zadzwoniła do mnie moja Połówka, gdy byłam w pracy: "Kochanie, ja już sam nie wiem... mam przed sobą Samsunga, Whirlpoola i LG i..." (wymienił jeszcze symbole) - w tym momencie zadzwonił mój firmowy telefon. "Poczekaj chwilę" - odebrałam telefon, a tu Szefowa dzwoni.
"Kochanie, bierz tego Whirlpoola, muszę kończyć, Szefowa mnie woła".
No i tak kupiliśmy lodówkę... Inaczej pewnie wahalibyśmy się pewnie jeszcze z tydzień... Oczywiście wcześniej już wyeliminowaliśmy Liebherra - stwierdziliśmy, że i tak wszystko zależy od szczęścia - jak trafi się dobry egzemplarz, to czy to będzie Liebherr czy Whirlpool, to posłuży ładnych parę lat. I tym oto sposobem wydaliśmy nie 2000 zł, a o 700 zł mniej.
Za chwilę będę w domu i zobaczę, jak to cudo wygląda. Obiecuję za jakiś czas zdać relację, czy wybór był trafiony
Dieselka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-08, 21:32   #162
Madlaine
Zakorzenienie

w moim przypadku firma jest mniej ważna, najważniejsze są funkcje, których szukam, design i cena, a czy coś będzie marki X czy Y większej różnicy mi nie robi, i tak nigdy nie miałam sprzętów jednej marki właśnie z powodu niespełniania wszystkich moim zachcianek

ja właśnie po przeanalizowaniu dostępnych funkcji i parametrów technicznych wybrałam zmywarkę i płytę grzejną, wybór był bardzo ograniczony, bo okazało się , że wyroby tylko jednej firmy spełniają wszystkie moje oczekiwania w tym względzie,

z piekarnikiem było podobnie - tutaj akurat jeden z modeli Siemensa jest tym wymarzonym pod względem jego możliwości i ich wykorzystania oraz przystępnej ceny - drugiego takiego w zbliżonej cenie nie udało mi się znaleźć, mimo że przez tydzień wertowałam specyfikacje techniczne i opisy kilkudziesięciu piekarników dostępnych na rynku

gorzej mam z okapem. jest przynajmniej 20 modeli różnych producentów, których parametry są prawie identyczne, więc akurat w tym przypadku zadecyduje design i cena - bo inaczej nigdy się nie zdecyduję
Stary 2008-02-09, 07:44   #163
anciaahk
kosmitka

Mad, bardzo ciekawie to brzmi. Pochwal się zdjęciami, jak będziesz miała .

Ja też nie sugeruję się już teraz tak bardzo marką, bardziej patrzę na funkcjonalność i wygląd, bo z tego co zauważyłam, produkty jednego producenta nie spełnią wszystkich oczekiwań, a często są wręcz przereklamowane i mają mniej funkcji niż odpowiednie innych firm.

Stary 2008-02-13, 11:07   #164
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth

Madlaine, Kłosowa 80, sklep Domestic. Rzeczywiście przy zakupie całego wyposażenia do kuchni dali spory rabat, ale pojedynczych rzeczy kupować się nie opłaca. Nie wszystko mają na stanie a sprowadzać nie chcą, przynajmniej mojej pralki nie chcieli - model sprzed roku pan określił jako "przestarzały" i stwierdził że nigdzie go już nie dostanę. Bez trudu znalazłam w EuroAGD.

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-13, 11:15   #165
gosiunia22
Zadomowienie

Witam Również jestem na etapie urządzania kuchni. Właśnie dzisiaj odebrałam zmywarkę, płytę indukcyjną i lodówkę. Przy zakupie zwracałam uwagę na design, kolor, funkcje, energooszczędność i markę. Np. omijałam szerokim łukiem Amicę, zainwestowałam w polecaną przez wszystkich Liebherr, Boscha. Kuchnia będzie jasna, drewniana, z czerwonymi dodatkami i sufitem podwieszonym w kolorze krwistej czerwieni oraz elementami w kolorze inox (lodówka, czajnik, okap itp.). Już nie mogę się doczekać, kiedy fachowcy zabiorą się za pracę...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 13:12   #166
anciaahk
kosmitka

Dlaczego omijałaś Amicę?

Mad, tak to ul. Kłosowa.

Stary 2008-02-13, 15:22   #167
gosiunia22
Zadomowienie

Bo słyszałam o niej same złe rzeczy, na powiedzmy 20 użytkowników 17 krytykowało za szybkie psucie się, natomiast bardzo chwalono Boscha, że bezawaryjny, natomiast o lodówce Liebherr czytałam same pozytywy - ze cichutko pracuje, że bardzo mało pożera prądu itp., no i że to "Mercedes wśród lodówek" Wolałam od razu zainwestować w lepszy sprzęt, żeby potem płacić nizsze rachunki i nie martwić się, że coś się zepsuje.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
Stary 2008-02-13, 15:32   #168
anciaahk
kosmitka

Mam obecnie Amicę i jestem zadowolona. Planowałam też zakup kuchenki Amica do nowego mieszkania i trochę mnie zaskoczyłaś. Aż z tak złymi opiniami się nie spotkałam.

Stary 2008-02-13, 17:00   #169
Madlaine
Zakorzenienie

ja miałam już piekarnik, okap i płytę Amica i prawdę powiedziawszy więcej nie planuję

okap beznadziejny, nie pochłaniał jak trzeba, po kilku czyszczeniach specjalistycznym preparatem wyglądał jakbym go miała przez długie lata, a na powłoki zewnętrzne gwarancji producent zapobiegawczo nie dął, więc się bujałam z nim 2 lata, aż wkurzona wywaliłam i kupiłam nowy

płyta była słaba, długo się nagrzewała, długo stygła, sterowanie jakies dziwne, nie pasowała mi w ogóle,

piekarnik zaś był z tej trójki najlepszy, nic mu nie moge zarzucić, równo się nagrzewał, ładnie wypiekał, był dość łatwy w czyszczeniu, po poewnym czasie rozszczelnił się jednak trochę i było czuć, że ciepło z niego ucieka na zewnątrz,
Stary 2008-02-13, 18:50   #170
paula78
Zakorzenienie

To pozeranie pradu to taki troche mit bo na przestrzeni tych lat to wychodza groszowe sprawy.

My nadal w proszku ,juz niby zdecydowani na Boscha lub Samsunga-pojechalam obejrzec i owszem maja plusy ale tez minusy grr i spodobal mi sie Whirpool :-D ale ma tylko 2 szuflady mrożace.

Tż znowu usiadl do neta i szuka i wyszukał Hoover -na foto fajny ,nowoczesny design np. balkonik na drzwiach zamrazalki ale wolalabym zobaczyc w realu :-D i pewnie zmienic zdanie :-D najgorsze ze nie wszytskie modele sa dostepne w naszym miescie czyt. wsi a do krakowa mam "troche" daleko .

Stary 2008-02-13, 21:33   #171
gosiunia22
Zadomowienie

Każda firma słynie z konkretnych sprzętów - np. Liebherr z lodówek, Bosch i Teka podobno robią świetne kuchenki indykcyjne, z kolei np. odradzano indukcję Electroluxa. Wybrałam firmę Teka, bo podobno świetna, a ceny ma dużo niższe od Boscha. Ja akurat kierowałam się opiniami ludzi, którzy mają konkretny sprzęt i polecają/odradzają. Podobno dobra jest również - stosunkowo nowa na rynku - firma Beko. Natomiast nie słyszałam o specjalnych zachwytach nad firmą Candy, także ich produktów nie brałam pod uwagę.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
Stary 2008-02-14, 09:48   #172
paula78
Zakorzenienie

Candy wdg mnie jest jedna z lepszych firm,sama posiadam pralke juz 9 rok i nigdy nie bylo z nia problemow a pierze sie u nas duzo bo pralka pojawila sie gdy urodzila sie corka wiec bylo co prac a i teraz potrafie prac 3 razy w tygodniu.

Stary 2008-02-14, 14:44   #173
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Ja osobiście moę polecić sprżęt firmy Simens/ Bosh (to są bliżniacze firmy iwec ceny, design itp mają prawie identyczne) mam ich pralkę, okap,lodówkę wszystko spisuje sie bez zarzutu.

kuchenke mam amica nie mam do niej zastrzeżeń, ale piekarnik troch przy długo się nagrzewa..

do dziewczyn z olsztyna!!!

Pan z Dajtek ma sprzęt głownie Bosha i Simensa (sama u niego kupowałam), byłam bardzo zadowolona..

Ale to bylo trzy lata temu.. jakieś 2 miesiące temu mama wymieniała zmywarkę i udala si e do tego pana po nową..

dał jej promocyjną cenę (o 600 zł ) droższą niż w necie

wydrukowałyśmy ofertę z netu i spytałyśmy co pan na to (cala rodzina kupuje u niego sprzet wiec po niekąd czułyśmy się stałymi klientkami)

a pan sie obrazil, ze mu nie ufamy i jego promocjom itp był bardzo nie miły i do zakupu u niego nie doszło...

wiec dziewczyny ufać i sprawdzac
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 22:35   #174
Madlaine
Zakorzenienie

scorpionec, dzięki za ostrzeżenie, ja już się zdecydowałam i wszystko kupiłam, część dzisiaj w Media Markt z akcji "Olsztyn kupuje bez VATu" a część w sklepie internetowym, bo w MM wychodziło akurat na te rzeczy drożej

ogólnie jesteśmy z mężem zadowoleni, teraz już ekipa może działać, bo wiadomo, co i gdzie będzie w kuchni
Stary 2008-02-16, 07:58   #175
anciaahk
kosmitka

Mad, na jakie firmy ostatecznie się zdecydowałaś? Ja niestety zachorowałam i nici z zakupów.

Stary 2008-02-17, 11:43   #176
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Mad, na jakie firmy ostatecznie się zdecydowałaś? Ja niestety zachorowałam i nici z zakupów.
sprzęty do zabudowy:
zmywarka AEG Favorit 88080I-M
płyta ceramiczna AEG 96901K-MN
piekarnik Siemens HB 65U511,

wolnostojące :
lodówka side by side LG GR-P227XTMA,
mikrofala LG - bo teraz tez mam tej marki i jestem bardzo zadowolona, niestety nie będzie pasowała do nowego wnętrza, więc musieliśmy pomyśleć o innym modelu,
okap Faber, ewentualnie Falmec - ale akurat ten zakup dopiero za miesiąc, więc się nie stresuję minimum 90 cm

PS. dużo zdrówka, mnie tez coś rozkłada, ale mam nadzieję, że będzie dobrze
Stary 2008-02-21, 14:40   #177
martuko
Wtajemniczenie

o, jak dobrze że jest ten watek, troche się podszkoliłam, choc poprosiłabym o przypomnienie jeszcze raz jak to jest z rankingiem sprzętów do zabudowy - która firma co ma dobre...
czeka mnie totalna rozwałka w kuchni i w łazience i juz się boję... Interesuja mnie sprzety energooszczędne, i niezbyt drogie. Mieszkam teraz w wynajetym mieszkaniu i pierwszy raz spotkałam sie z płytą elektryczną -trochę się jej bałam, ale po kilku miesiącach uzywania bardzo mi sie podoba, chociaż... trzeba być ostrożnym przy zachlapywaniu i uważac żeby nie kipiało i żeby stawiac czyste garnki. Mimo to chciałabym płytę elektryczną, ale niestety tu kicha, bo w bloku 9stara kamienica) nie ma podłączenia 3 fazy (administracja się nie zgodzi na rozwalanie instalacji po właśnie skończonym remoncie klatki schodowej ) no i jestem skazana na gaz. Mam do Was pare pytań
1.Ciekawa jestem jak sie sprawdzają płyty szklane gazowe - ma ktoś taką???
2. jakie okapy bez podłączenia do komina możecie polecic (to się wyciąg chyba nazywa??)
3. czy zmywarka 45 cm naprawde będzie za mała dla 3 osób? ja i tak nie zamierzam zmywac tylko raz dziennie, chyba że to nie jest dobre dla sprzetu...

4. W piwnicy stoi moja pralka Candy, taka płytka, zastanawiam sie czy po ponownym podłączeniu jeszcze będzie działać. Ma jedna wadę - nie chce mi prać w wyższych temerturach (programator przeskakuje) ale to moja awina chyba bo nawet nie moge stwierdzić czy było tak od początku czy też "nieużywana funkcja zaniknęła"..... Jako singiel prałam głównie w opcji 30 minut....
dużo pytań, ale mam nadzieję,że cos doradzicie.
martuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-22, 10:01   #178
sylwia-zuza
Zakorzenienie

a ja prosze o pomoc w wyborze kuchenki
1. szeroka na 50cm (koniecznie)
2. biala (niestety)
3. Zimne drzwi(mam male dziecko, ktore niedlugo rozpocznie samodzielne wedrowki po mieszkaniu, i nie chce by przytulil sie do goracego piekarnika )
4. gora gazowa, dol elektryczny
Stary 2008-02-24, 16:13   #179
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
3. czy zmywarka 45 cm naprawde będzie za mała dla 3 osób? ja i tak nie zamierzam zmywac tylko raz dziennie, chyba że to nie jest dobre dla sprzetu...
Uważam że to trochę mało, sama mam 45, jest nas (jeszcze) dwoje a i tak gary z obiadu mi się nie mieszczą. Najczęściej zostaje jakiś jeden albo dwa do następnego mycia i wtedy zaczynam ciułanie talerzy i kubków, bo do dwóch naczyń zmywarki włączać nie będę. Zwróć uwagę żeby miała składane kosze, moja nie ma a szkoda

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 19:51   #180
maxina
Raczkowanie

a ja wymieniam (pomału i po kolei) wszystkie sprzęty na markę MIELE to jest mercedes wśród AGD, a bentley w AGD to GAGGENAU (ale na te mnie nie stać). kupiłam kiedyś lodówkę LG, odstała po transporcie 24 h, wreszcie ją włączyłam, zapakowałam papu na 2 tyg, łacznie z zamrażarką i co było dalej ? na drugi dzień rano łapię się za mleczko, a ono cieplutkie, wszystko w lodówce było ciepłe, bo zamiast mrozić i chłodzić, zaczęła grzać wszystko walnęłam do śmietnika, a lodówkę spowrotem do sklepu...zakupiłam piękną, wymarzoną MIELE jest bosska, oszczędna, duża i cicha...
miałam też 4 lata zmywarkę AEG, padł w niej wąż odprowadzający wodę, w trakcie mycia. wymieniliśmy go, ale zmywarka już więcej nie ruszyła, bo wszystko skupia się u niej w programatorze, nawet odprowadzanie wody. naprawa poprostu się nie opłacała więc znów zakupiłam MIELE też jest bosska i cichutka i ma szufladę na sztućce (a nie koszyk)...
wszystkie produkty MIELE mają ileś tam h niepisanej gwarancji, po przeliczeniu na lata- u mnie wychodzi jakieś 25 lat pracy...te rzeczy na prawdę się nie psują i są bardzo oszczędne następny mój zakup, to też będzie MIELE- porządna kuchenka z płytą, ale tu muszę już kaskę uskładać, bo trochę kosztuje
potem będzie okap, pralka, na końcu suszarka (chyba, że coś wcześniej się skończy, to kolejność zmienię)

śmiało mogę polecić tą markę, ja jestem zachwycona
maxina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości